• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalide tamam da kayınbabaya ne oluyor?

Merhaba hanımlar.
Kısaca anlatayım fikirlerinizi alayım.
Eşimle 2 günlüğüne tatile çıkacaktık, öncesi günü kv kp bizdeydi. Evlerimiz yakın semt olarak ama her geldiklerinde kalıyorlar.( bu saçmalık zaten)
Bir de kaldıkları yetmiyormuş gibi, kp eşime” siz çıkın tatile biz sizde kalalım” demez mi... 3 4 defa dedi bunu espri yapıyor gibi ama ağız yokluyor. Yani benim de ne cevap vereceğimi merak ediyor gibi... eşim kalın baba tabii filan deyince Kv de gerim gerim geriniyor, “yok evimize gidelim yoksa kalırdık, senin ev benim ev mi var “ filan...
Ben ısrarla cevap vermedim konuşmada çünkü çok saygısız bir söylem... Evlenmeden önce eşim ev sahibi olmuş krediyi ailesiyle ortak ödeyerek şu an son kredileri..
Bu insanlar resmen ev bizim mi diyor yani ben anlayamıyorum...
Eşime dedim cevap vermedim tuhaf oldu mu diye o da evet senden cevap beklediler filan dedi...
Asla gelin kalın demem, karnımı onlar doyurmuyor.
Evliliğimde de takılarımla ödedim borçlarımı.
Siz nasıl bir cevap verrdiniz? Bir dahası olursa tavrım ne olmalı? Eşimin ister istemez anne babasına minneti var evde destek oldukları için. Ona bir şey diyemiyorum. Teşekkür ederim💐

Sen benim evimin düzenini bilemezsin anne rahat edemezsin, kendi evinde rahat edersin de geç.. yada direk kötü olup verip veristir valla.

Daha neler, yok artik vb. şekilde cevap verirdim. Bu tarz konularda asla tavize ve açık kapiya mahal vermemeli eger istenmiyorsa. Yoksa devami gelir.

Cevap vermemek, duymamazlıktan gelmekle en politik ve bence en doğru şekilde davranmışsınız.

Bunun evin kredisi vs destek olmaları ile de ilgisi yok. Onu oğulları için destek olarak almışlar nihayetinde, kendilerine mesken diye almamışlar ki.

Oğulları destek olacaklar tabii diye bir söylem cok çirkin iki yüzlü yorum, aynı şekilde burada anne babanın yardıma ihtiyacı olduğunda da doğurmasalardı bunun için mi doğurmuşlar yorumları var.

Konu sahibesine yorumum ise
sırf kv kp diye her lafın her davranışın altında kötü bişey aranırsa huzur olmaz. Siz kafanızda evin ödemesini yapmışlar arada kalıyolar hııı demek ki eve ortak görüyolar kendilerini diyip kurulmuşsunuz ne deseler batacak. Eşinizin dediği gibi sizden güzel bi cevap duymak istemişler sadece, kalacaklarından değil yani

Oğulları destek olacaklar tabii diye bir söylem cok çirkin iki yüzlü yorum, aynı şekilde burada anne babanın yardıma ihtiyacı olduğunda da doğurmasalardı bunun için mi doğurmuşlar yorumları var.

Konu sahibesine yorumum ise
sırf kv kp diye her lafın her davranışın altında kötü bişey aranırsa huzur olmaz. Siz kafanızda evin ödemesini yapmışlar arada kalıyolar hııı demek ki eve ortak görüyolar kendilerini diyip kurulmuşsunuz ne deseler batacak. Eşinizin dediği gibi sizden güzel bi cevap duymak istemişler sadece, kalacaklarından değil yani
Yooo zamanında kv bana oğlum bana oda yapacaktı ben yapma dedim demişliği var. Kızlarnın evinde bile kalıyorlar kızları yokken... damat içgüveysi gibi

Hatayı en başında aynı şehirde yatılı kalmaya alıştırarak yapmışsınız üzgünüm... Hadi kardeşler falan yaşıt olur gelir, sohbet eder oturursun ama anne baba bana cok sacma gelıyor kalması.
2 aylık evliydim , birden kalmaya geldiler korona bahanesiyle . Benim iznimle ilgisi yok ki kalan insana kalma diyemedim, eşime anne baban kalmasın diyemedim. Bakalım. Tatile çıkacağız eşim anahtar vs bırakalım demez umarım. Eğer öyle olursa ne yapmalıyım?

2 aylık evliydim , birden kalmaya geldiler korona bahanesiyle . Benim iznimle ilgisi yok ki kalan insana kalma diyemedim, eşime anne baban kalmasın diyemedim. Bakalım. Tatile çıkacağız eşim anahtar vs bırakalım demez umarım. Eğer öyle olursa ne yapmalıyım?
Tabiki hayır ne alaka diyeceksin ...yani sen susarsan onlar öyle alışır azcik konuş bu kız deli kalınmaz bunda desinler ...konuşmaz susarsan kafayı yersin vıcık diye ezerler seni..

Merhaba hanımlar.
Kısaca anlatayım fikirlerinizi alayım.
Eşimle 2 günlüğüne tatile çıkacaktık, öncesi günü kv kp bizdeydi. Evlerimiz yakın semt olarak ama her geldiklerinde kalıyorlar.( bu saçmalık zaten)
Bir de kaldıkları yetmiyormuş gibi, kp eşime” siz çıkın tatile biz sizde kalalım” demez mi... 3 4 defa dedi bunu espri yapıyor gibi ama ağız yokluyor. Yani benim de ne cevap vereceğimi merak ediyor gibi... eşim kalın baba tabii filan deyince Kv de gerim gerim geriniyor, “yok evimize gidelim yoksa kalırdık, senin ev benim ev mi var “ filan...
Ben ısrarla cevap vermedim konuşmada çünkü çok saygısız bir söylem... Evlenmeden önce eşim ev sahibi olmuş krediyi ailesiyle ortak ödeyerek şu an son kredileri..
Bu insanlar resmen ev bizim mi diyor yani ben anlayamıyorum...
Eşime dedim cevap vermedim tuhaf oldu mu diye o da evet senden cevap beklediler filan dedi...
Asla gelin kalın demem, karnımı onlar doyurmuyor.
Evliliğimde de takılarımla ödedim borçlarımı.
Siz nasıl bir cevap verrdiniz? Bir dahası olursa tavrım ne olmalı? Eşimin ister istemez anne babasına minneti var evde destek oldukları için. Ona bir şey diyemiyorum. Teşekkür ederim💐
Böyle, ailelerle olan dialoglarda laf yarışına girilmemesi taraftarıyim.

Sonuçta size bir zararları olmamış hatta ev için destek bile olmuşlar..

Bırakın gerim gerim gerinsinler.. Çoğunlukla o yaştaki anne babaların tek gurur kaynakları, hayattaki başarıları çocuklarını evlendirmek, onları ev bark sahibi etmek..

Onlar öyle mi konuştu sizde çok yorum yapmadan canınız sağolsun diyebilirdiniz.

Zaten kimse kimsenin evinde rahat etmez. Kayınvalide de az çok belli etmiş..

Size zararları yoksa kalp kırmaya, kinlenmeye gerek yok. Daha çok yenisiniz.Biraz hatır gönül bilmek de iyi bir şeydir.

Bıraktırma bence. Benim tanıdıgım bir abla bana dediki.Benım kayınvalıdem bende 5 günden fazla kalmaz. Ama eltimde 20 gün kalır dedi. Neden dedim. Çünkü rahat ettırmıyorum, peşinde dolaşmıyorum dedı. Galıba bunu uygulamanız lazım

Back
X