Kayınvalide ve anne ikilisi

woswosss

Üye
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2019
239
85
13
Arkadaşlar merhaba bir süredir üyeliksiz takipte idim ama danışmak istediğim bir durum var fikirlerinize ihtiyacım var.
3 yıllık evliyim ailelerimiz aynı şehirde biz 12 saat uzakta yaşıyoruz her iki aileden de. Karakterim gereği kimse ile fazla samimi bir ilişkim olmadı olamazda hiçbir zaman. eşimin ailesi ile de öyleyim ki senede 2 en fazla 3 defa görüşürüz zaten aşırı samimi olunacak şeyler yaşanmadı hep bir mesafe var. Mesela haftada bir gün ben ararım onları birgün de onlar beni arar ikidefa konuşmuş oluruz. Ama eşim kendi ailesi benim ailem yada başka herkesi öyle sık arayıp konuşayım diye düşünen bir tip değil. Hep benim ittirip kaktırmam ile arıyordu bende bir süredir söylemiyorum.

Gelelim asıl konuya. Benim Annem babam bizi ziyarete geldiler gelmeden birgün önce annem yanımıza geleceklerini eşimin ailesine söylüyor istediğiniz birşey var mı gibisinden. Kayınvalide de direkt oğlunun annemi babamı arayıp aramadığını sormuş. Annemde karşılığında " benim eşimde(yani benim babam) oğlun(yani eşim) bazen hiç aramıyor bizi" diyor bende "onlar gurbette yalnız başlarına kalıyorlar bizden de beklerler büyükte olsak. hem küçük onlar biz arayalım ki onlarda zamanla öğrenirler. " diyorum demiş. Sanırım uzun süredir ailesini aramıyor onlarda oğullarını aramıyor. Eşime sormadım hiç Ki anne babanı ara demek bana saçma geliyor. Anne babasını aramak isteyen arar diye düşünüyorum. Annem birde" benim kızım arıyor mu " demiş oda" çok şükğr" demiş. Sizin düşünceniz nedir çok saçma bir konu ama benim aklım almadı bu mevzuyu. Oğluyla sorunu olan oğluyla halleder benim ailemi neden işini içine sokuyor anlamıyorum. Sizce bu durum ne çok merak ediyorum Ya

Ikıncı paragrafın yarısını hıc anlamadım

Ikıncı paragrafın yarısını hıc anlamadım
Kısacası kayı validem oğlunun aramadığını anne babama söylüyor ağlayarak. Oğlu aramıyorsa oğluna sorması gerekmez mi annemi babamı işin içine katıp bulandırmaktaki amacını anlayamadım anlayan varsa bir yardım etsin Allah rızası için

Sankı sen esını yonlendırıyormussun da kızınızın kulagını bı bukun der gıbı serzenıste bulunmus. Oglun senı aramıyorsa bu oglunun ve sızın problemınız anne, aılem bu konuda ne yapabılır, sız kendı aranızda cozun dersen ıyı olur bence

Sorun eşinizin aramaması. Ama ne kv ne de siz onunla konuşmuyorsunuz. Neden??
Kv neden oğlu ile konuşmuyor bilmiyorum bana da söylemedi anneme babama söylemiş direkt. Benim eşimle konuşacak durumum yok bence çünkü Kv bana değilde anne babama şikayet eder gibi söylemiş. Benim aklıma tek birşey geldi acaba benim aratmadığımı mı düşünüyor aslında öyle düşündürecek hiçbir şeyde yaşanmadı aramızda o yüzden anlayamadım.

Canım erkek cocuklarla kız çocukları farklı oluyor bu konuda.
Ben annemi her gün ararım. Konuşacak bir çok konu var, akşam yemeğinden gittiğim.misafirlige izlediğimiz TV programına kadar yorum yaparız.
Ama erkeklerin konuşmaları kısıtlı. Nasılsın iyi misin, başka konuları yok.

Yani senin aradığın sıklıkta eşinin aramamasi normal.

Bana söylese söyleyeceğim ilk şey bu olacak. Çünkü bende tıpkı sizin anladığınız şekilde anladım olayı.

Ya bende öyle düşünüyorum erkek ve kız çocukları bu konuda çok farklı ama kv anlamıyor sanırım yada benim günahımı alıyor benim aratmadığımı düşündüğünü düşündürttü bana.
Anne babam da üzülmüşler tam gelir ayak yaptığı şeye opkuileçözdğn problemini oğlunu tanıyan yetiştiren o diyorlar haklılar da. Annem babam geldi diye huzursuzluk mu yaratmak istedi oda bir ihtimal olabilir. Şaşırdım yeminle. Ama çok ta kırıldım kendi annemden ayrı tutmamıştım hiç

Neden konuşacak durumunuz yok bende bunu anlamıyorum?? Herkes aramamasından dertleniyor ama bunu ona söyleyemiyorsunuz. Neden hiç annenleri aramıyorsun? Bunu soracaksınız bu kadar basit. Bizimkilere bile seni sormuşlar. Ben sonuçta gelinim sonra benden bilecekler diyin. Soramam edemem diyorsanız, boşuna kafanıza takmayın ozaman, çünkü çözüm ancak konuşarak olur.

Sizi isin icine katmamis ki merak etmis oglu bir onlara mi oyle aramiyor diye .Yazik kadin aranmak istiyor demek ki .Siz Allah rizasi icin arada hatirlatin fazla da abartmadan.
Eşim sevmiyor sürekli öyle şeyleri söylememi ki bende bir süre sonra bana düşmez onlar iyi olur arada kalıp kötü olan ben olurum diye söylememeyi tercih ettim.

Ben şahsen şöyle düşünüyorum kim kimi aramıyorsa ikisi çözebilir bu durumu. Araya ben girersem eşimle huzurumun bozulacağını da biliyorum. Çünkü ben istediğim zaman ararım hem sürekli ben mi arayacağım onlar da pekala oğlum nasılsın ne durumdasın diye halimi hatırımı sormak için arayabilirler demişliği var. Oda aranmak istiyor. Anlayacağınız dağ dağa küsmüş ama kimsenin haberi yok.
Ben bu durumu sorun etmiyorum eşim ve ailesi arasında beni ilgilendirmez merak ettiğim Anna babama söyleme dahası sitem etme amacına farklı fikirler.

Eşim, ailesiyle arasında problem oldu o da aramak istemiyor. Ben söylüyorum ara sor ne de olsa anne baban diye. Ama dinlemiyor. Kim ne düşünürse düşünsün. Siz yine de söyleyin eşinize. Sanırım eşiniz kırılmış.

sevmiyorsa hic soyleme aynen kiymet bilmezler bosver
Anne babamı işin içine karıştırmasına çok sinir oldum sadece. Ama Bunu öğrendiğim iyi oldu kızım gibisin diyordu demekki değilmiş zaten her kv gelin anne kız gibi olamıyor maalesef aynı durumu görümce için yapsalar kıyamet kopardı eminim.

Evet eşimde kırılıyor. Kendisi asker dağda taşta çalışıyor ayda 10 gün evde ya oluyor ya olmuyor haliyleevde dinlenmek istiyor ve belki oda merak edilmek istiyor. Ne kadar kırılsa da eşim söylemez birşey içine atar ona da üzülüyorum. Biraz da o yüzden baskı yapmak istemiyorum çalıştığışartlar hiçiyideğil ki annesi de biliyor o şartları.

Yazık kadına ya.. Üzüldüm yeminle.
Gerçekten bende üzüldüm ama serzenişini oğluna da yapabilirdi neden dünürlerine söylüyor? Ki oğlunun ne şartlar altında çalıştığını da biliyor. Ha bu arada kendi kızı aramadğı zaman " onun da ailesi çoluğu çocuğu var olsun" diyebiliyor da oğlunda neden düşünemiyor yada düşünmek istemiyor?

Baskı yapmayın zaten. Söyleyin. Bende baskı yapmıyorum banane onlar büyütmüş terbiye vermiş demek ki tam olmamış çocukları. Sadece arada söyleyin ayda 1 mesela.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…