Kayınvalide ve anne ikilisi

Baskı yapmayın zaten. Söyleyin. Bende baskı yapmıyorum banane onlar büyütmüş terbiye vermiş demek ki tam olmamış çocukları. 😂 Sadece arada söyleyin ayda 1 mesela.
Aynen valla ki bir arada iken anne babasına sevgisini saygısını da çok iyi gösteren biridir eşim. Kv olayları anlamsız valla ya bana söylese benle arası bozulacak diye düşünüyor sanırım söylemiyor. Lafa gelince bir sorunumuz olursa konuşarak hallederiz icraatta arkadan iş çevirmeler 😝

Bizim aileler birbirleriyle pek iletişimde degil hatta hiç degil. En güzeli boylesi...
Ya aslında oda bir yandan kötü fazla samimiyette iyi değil arasını bulmak lazım. Ki bizimkiler aradalar gördüğüm kadarı ile ama kv bir cesaret söylemiş şaşırdım beklemezdim.

Ya aslında oda bir yandan kötü fazla samimiyette iyi değil arasını bulmak lazım. Ki bizimkiler aradalar gördüğüm kadarı ile ama kv bir cesaret söylemiş şaşırdım beklemezdim.

5 yillik evliyim ailelerin iletişim kurmamasinin bir kotulugu gormedim acikcasi.
Nadiren bayram seyranda arardi annem ama kvnin sacma sapan bir konuşmasinda rahatsiz olup bir daha da aramadi.

Annenizin de kvden asagi kalir yani yokmuş zaten. O oglunu soruyor, annen de "kizimiz ariyor mu" diye soruyor. Gereksiz muhabbetler

5 yillik evliyim ailelerin iletişim kurmamasinin bir kotulugu gormedim acikcasi.
Nadiren bayram seyranda arardi annem ama kvnin sacma sapan bir konuşmasinda rahatsiz olup bir daha da aramadi.

Annenizin de kvden asagi kalir yani yokmuş zaten. O oglunu soruyor, annen de "kizimiz ariyor mu" diye soruyor. Gereksiz muhabbetler
Saygı duyarım o sizin yaşam tarzınız benim düşüncem bu sadece.
Annemin söylediğinde ben kötü birşey göremedim "ben kızımı bilirim oğlunuz aramıyorsa o sizin sorununuz" demek istemiş. Kv fazla tanımıyorum tanısam bunu yapma amacını anlayabilirim annemi tanıdığım ve bana söylediği için biliyorum amacını. Ama kv hem fazla tanımıyorum hemde bana iletmiyor bu durumu. Yerimde Kim olsa düşünürdü öyle bir olayda.

Kadincagiz oglu onu aramadigi icin uzuluyor bu bir gercek aranmak ilgilenilmek istiyor oglu nu buyutmus evlendirmis o ise yaslanmis.Yasli anne ve babalarimizi arasak ne guzel olur.Kadin uzulup art niyetsiz sormus icinin sikintisini annenize samimi gordugu bir anda demiste olabilir.Aranilip sorulmayan hali hatri kimsenin umrunda olmayan bir ana oda.Ben anlatiminizdan boyle hissettim.Art niyetli gormedim.

Kadincagiz oglu onu aramadigi icin uzuluyor bu bir gercek aranmak ilgilenilmek istiyor oglu nu buyutmus evlendirmis o ise yaslanmis.Yasli anne ve babalarimizi arasak ne guzel olur.Kadin uzulup art niyetsiz sormus icinin sikintisini annenize samimi gordugu bir anda demiste olabilir.Aranilip sorulmayan hali hatri kimsenin umrunda olmayan bir ana oda.Ben anlatiminizdan boyle hissettim.Art niyetli gormedim.
İlk etapta bende böyle düşündüm ve gerçekten Üzüldüm kendi annemden ayrı tutmadım hiç o kadar rahattım onunla oturup konuşurken falan.daha sonra kendi kızıyla ilgili konuşmaları geldi aklıma vazgeçtim bu düşünceden. Kız ve oğula farklı davranıyor anneler ben artık böyle düşünüyorum.
Kv kendi Kızının kv görümcelerinin yaptıklarını hep anlatırdı bana dertleşiriz yani o derece iyiyiz kendisi ile ama şu an onlardan gördüğünü yaptı gibi hissettim. Fazlasıyla üzüldüm.

Arkadaşlar merhaba bir süredir üyeliksiz takipte idim ama danışmak istediğim bir durum var fikirlerinize ihtiyacım var.
3 yıllık evliyim ailelerimiz aynı şehirde biz 12 saat uzakta yaşıyoruz her iki aileden de. Karakterim gereği kimse ile fazla samimi bir ilişkim olmadı olamazda hiçbir zaman. eşimin ailesi ile de öyleyim ki senede 2 en fazla 3 defa görüşürüz zaten aşırı samimi olunacak şeyler yaşanmadı hep bir mesafe var. Mesela haftada bir gün ben ararım onları birgün de onlar beni arar ikidefa konuşmuş oluruz. Ama eşim kendi ailesi benim ailem yada başka herkesi öyle sık arayıp konuşayım diye düşünen bir tip değil. Hep benim ittirip kaktırmam ile arıyordu bende bir süredir söylemiyorum.

Gelelim asıl konuya. Benim Annem babam bizi ziyarete geldiler gelmeden birgün önce annem yanımıza geleceklerini eşimin ailesine söylüyor istediğiniz birşey var mı gibisinden. Kayınvalide de direkt oğlunun annemi babamı arayıp aramadığını sormuş. Annemde karşılığında " benim eşimde(yani benim babam) oğlun(yani eşim) bazen hiç aramıyor bizi" diyor bende "onlar gurbette yalnız başlarına kalıyorlar bizden de beklerler büyükte olsak. hem küçük onlar biz arayalım ki onlarda zamanla öğrenirler. " diyorum demiş. Sanırım uzun süredir ailesini aramıyor onlarda oğullarını aramıyor. Eşime sormadım hiç Ki anne babanı ara demek bana saçma geliyor. Anne babasını aramak isteyen arar diye düşünüyorum. Annem birde" benim kızım arıyor mu " demiş oda" çok şükğr" demiş. Sizin düşünceniz nedir çok saçma bir konu ama benim aklım almadı bu mevzuyu. Oğluyla sorunu olan oğluyla halleder benim ailemi neden işini içine sokuyor anlamıyorum. Sizce bu durum ne çok merak ediyorum Ya
cok yanlıs anlamıssınız kayınvalıdenın asla kotu nıyetı yok hanı bızım oglan saygıda kusur etmıyordur arıyor soruyor ınsallah demek ıstemıs sız her hafta arıyormussunuz ya ben kayınvalıdemle ayda bır gorusuyorum mesela her hafta duzenlı arıyorsunuz onlarda sızı aslında sık gorusuyorsunuz kendı ogluda oyle saysın ıstemıs onu sormus

Arkadaşlar merhaba bir süredir üyeliksiz takipte idim ama danışmak istediğim bir durum var fikirlerinize ihtiyacım var.
3 yıllık evliyim ailelerimiz aynı şehirde biz 12 saat uzakta yaşıyoruz her iki aileden de. Karakterim gereği kimse ile fazla samimi bir ilişkim olmadı olamazda hiçbir zaman. eşimin ailesi ile de öyleyim ki senede 2 en fazla 3 defa görüşürüz zaten aşırı samimi olunacak şeyler yaşanmadı hep bir mesafe var. Mesela haftada bir gün ben ararım onları birgün de onlar beni arar ikidefa konuşmuş oluruz. Ama eşim kendi ailesi benim ailem yada başka herkesi öyle sık arayıp konuşayım diye düşünen bir tip değil. Hep benim ittirip kaktırmam ile arıyordu bende bir süredir söylemiyorum.

Gelelim asıl konuya. Benim Annem babam bizi ziyarete geldiler gelmeden birgün önce annem yanımıza geleceklerini eşimin ailesine söylüyor istediğiniz birşey var mı gibisinden. Kayınvalide de direkt oğlunun annemi babamı arayıp aramadığını sormuş. Annemde karşılığında " benim eşimde(yani benim babam) oğlun(yani eşim) bazen hiç aramıyor bizi" diyor bende "onlar gurbette yalnız başlarına kalıyorlar bizden de beklerler büyükte olsak. hem küçük onlar biz arayalım ki onlarda zamanla öğrenirler. " diyorum demiş. Sanırım uzun süredir ailesini aramıyor onlarda oğullarını aramıyor. Eşime sormadım hiç Ki anne babanı ara demek bana saçma geliyor. Anne babasını aramak isteyen arar diye düşünüyorum. Annem birde" benim kızım arıyor mu " demiş oda" çok şükğr" demiş. Sizin düşünceniz nedir çok saçma bir konu ama benim aklım almadı bu mevzuyu. Oğluyla sorunu olan oğluyla halleder benim ailemi neden işini içine sokuyor anlamıyorum. Sizce bu durum ne çok merak ediyorum Ya
Benim esimde oyle annesi hasta olur aramaz bende karışmam cocuk değiller aranmak isterler elbette ama sizin anne babanıza belli etmesi sacma olmus ogluna soyleyebilir

cok yanlıs anlamıssınız kayınvalıdenın asla kotu nıyetı yok hanı bızım oglan saygıda kusur etmıyordur arıyor soruyor ınsallah demek ıstemıs sız her hafta arıyormussunuz ya ben kayınvalıdemle ayda bır gorusuyorum mesela her hafta duzenlı arıyorsunuz onlarda sızı aslında sık gorusuyorsunuz kendı ogluda oyle saysın ıstemıs onu sormus
Evet bu ihtimal de olabilir. Teşekkür ederim.

Benim esimde oyle annesi hasta olur aramaz bende karışmam cocuk değiller aranmak isterler elbette ama sizin anne babanıza belli etmesi sacma olmus ogluna soyleyebilir
Valla uzaktayız diye hasta bile olsak söylemiyoruz üzülüyorlar diye. Ama kendileri en basit grip oluyorlar söylüyorlar hiç üzülüp üzülmeyeceğimzi düşünmüyorlar. Kapı bir değiliz sonuçta gidelim hemen. Benim kv de de öyle. Aranmak sürekli ilgilenilmek istiyor ama kendisi yapmıyor başta. Kızlarına da gelince"herkesin ailesi var, arayamamıştır." oluyor. Anne babamı karıştırmasın sinirlendirdi beni de zaten aranmak istemesi falan değil.

Anneni yakın görüp paylaşmış olabilir mi peki, kötü düşünmeden önce bunu bi düşün derim, bizimkiler yakın bazen bu tarz sorunları kendi aralarında paylaşıp dertlesebiliyorlar çünkü

Anneni yakın görüp paylaşmış olabilir mi peki, kötü düşünmeden önce bunu bi düşün derim, bizimkiler yakın bazen bu tarz sorunları kendi aralarında paylaşıp dertlesebiliyorlar çünkü
3 yıl içerisinde bizimle ilgili hiç bu şekilde konuşmalarına şahitlik etmedim. Bildiğim ikisi de diğer çocuklarının sorunlarını arada bir konuşup, dertleşiyorlar.

"Annenle ne zamandir konusmuyiruz gel goruntulu arayalim da nasillar soralim bi" cumlesini esinize kurmaniz zor olmamali. Ne guzel dertler var, özeniyor insan.

huzur kaçıracak illa birsey buluyorlar yaaaa
Olsun Allah büyüktür ne demişler "üveye etme özünde, geline etme kızında bulursun." o yüzden anneme babama "siz üzülmeyin bizim sorunumuz yok oğlunun sizi sayıp araması için sormuştur" deyip ikna ettim. Bundan sonra da ben halledeceğim bir şekilde bakalım olayın altından İyi yada Kötü neler çıkacak.

"Annenle ne zamandir konusmuyiruz gel goruntulu arayalim da nasillar soralim bi" cumlesini esinize kurmaniz zor olmamali. Ne guzel dertler var, özeniyor insan.
Aslında hiç zor değil ki vakti zamanında hep yaptığım birşeydi. Ancak en son eşime bu şekilde söylediğimde "onlarda beni arayıp pekala halimi hatırımı sorabilirler hep benim mi aramam gerekiyor" dedi. Yani oda onlara kırılmış o yüzden ben dahil olmak istemiyorum onların arası düzelir ben kötü olurum sonra.
Ayrıca evet herkesin derdi böyle küçük olsa ama büyük dertler küçüklerle başlıyor önce maalesef.

Kv neden oğlu ile konuşmuyor bilmiyorum bana da söylemedi anneme babama söylemiş direkt. Benim eşimle konuşacak durumum yok bence çünkü Kv bana değilde anne babama şikayet eder gibi söylemiş. Benim aklıma tek birşey geldi acaba benim aratmadığımı mı düşünüyor aslında öyle düşündürecek hiçbir şeyde yaşanmadı aramızda o yüzden anlayamadım.
Senin aratmadığını düşünmemiştir de bizi aramayıp acaba kayın ailesini mi arıyor diye merak etmiştir. Ama çok gereksiz bir merak.
Benim babaannem de beklerdi çocukları arasın diye ama hem cep telefonu yoktu hem kadın telefonla aramayı bilmezdi, anlamazdı. Bize aratirdi bazen o da çocuklarıyla konuşurdu.
Şimdi herkeste cep telefonu var, aramayı bilmeyen yok.
Konusmak istiyorsan oğlun aramıyorsa sen ara.
Hal hatır sor. Israrla neden oğlunun aramasını bekliyorsun ki?
Bizim Türk kadınlarının bu tip bir beklentiye girmesini anlayamıyorum. :(

Back
X