Kayınvalide ve anne ikilisi

Yani büyük ihtimal zoruna gidiyor ama oyle yada boyle alisir tavrından vazgeçme seninde bi ayri evinin olduğunu anlaması lazim
Asla vazgeçmem hele bu saatten sonra daha bir sınırlı olacağım. Çünkü bu olaydan sonra başka şeylerde oldu oğlunun üzerinden yalan falan söyledi oğlu da gördü neyin ne olduğunu artık umurumda değil. başta üzülmüştüm ama anladım ki kv benim onlara baktığım gibi bakmamış bana, eşimde full destek çıkıyor sağolsun, kendileri kaybettiler hem oğlunun gözünde kendilerini ne hale getirdi😉

Arkadaşlar merhaba bir süredir üyeliksiz takipte idim ama danışmak istediğim bir durum var fikirlerinize ihtiyacım var.
3 yıllık evliyim ailelerimiz aynı şehirde biz 12 saat uzakta yaşıyoruz her iki aileden de. Karakterim gereği kimse ile fazla samimi bir ilişkim olmadı olamazda hiçbir zaman. eşimin ailesi ile de öyleyim ki senede 2 en fazla 3 defa görüşürüz zaten aşırı samimi olunacak şeyler yaşanmadı hep bir mesafe var. Mesela haftada bir gün ben ararım onları birgün de onlar beni arar ikidefa konuşmuş oluruz. Ama eşim kendi ailesi benim ailem yada başka herkesi öyle sık arayıp konuşayım diye düşünen bir tip değil. Hep benim ittirip kaktırmam ile arıyordu bende bir süredir söylemiyorum.

Gelelim asıl konuya. Benim Annem babam bizi ziyarete geldiler gelmeden birgün önce annem yanımıza geleceklerini eşimin ailesine söylüyor istediğiniz birşey var mı gibisinden. Kayınvalide de direkt oğlunun annemi babamı arayıp aramadığını sormuş. Annemde karşılığında " benim eşimde(yani benim babam) oğlun(yani eşim) bazen hiç aramıyor bizi" diyor bende "onlar gurbette yalnız başlarına kalıyorlar bizden de beklerler büyükte olsak. hem küçük onlar biz arayalım ki onlarda zamanla öğrenirler. " diyorum demiş. Sanırım uzun süredir ailesini aramıyor onlarda oğullarını aramıyor. Eşime sormadım hiç Ki anne babanı ara demek bana saçma geliyor. Anne babasını aramak isteyen arar diye düşünüyorum. Annem birde" benim kızım arıyor mu " demiş oda" çok şükğr" demiş. Sizin düşünceniz nedir çok saçma bir konu ama benim aklım almadı bu mevzuyu. Oğluyla sorunu olan oğluyla halleder benim ailemi neden işini içine sokuyor anlamıyorum. Sizce bu durum ne çok merak ediyorum Ya

Yahu merak edip sormuşlar.. Neden problem ettiniz bunu? Şükür gelin arıyor demişler bir de... Daha ne desinler...

Ayrıca boş ver onlar çözsün sorunlarını. Sen eşinle arandaki muhabbete bak...

Asla vazgeçmem hele bu saatten sonra daha bir sınırlı olacağım. Çünkü bu olaydan sonra başka şeylerde oldu oğlunun üzerinden yalan falan söyledi oğlu da gördü neyin ne olduğunu artık umurumda değil. başta üzülmüştüm ama anladım ki kv benim onlara baktığım gibi bakmamış bana, eşimde full destek çıkıyor sağolsun, kendileri kaybettiler hem oğlunun gözünde kendilerini ne hale getirdi😉
Esin seni anlıyorsa gerisini takma kafana bence oda bi şekilde alisir sana bi süre huzur vermeyebilir ama pes etme

Esin seni anlıyorsa gerisini takma kafana bence oda bi şekilde alisir sana bi süre huzur vermeyebilir ama pes etme
Allah razı olsun eşimden gerçekten. O yüzden belkide bu kadar rahatım :) huzurumu bozmamaları için konulmuyorum şu an için kafam rahatladı sanki :)

Yahu merak edip sormuşlar.. Neden problem ettiniz bunu? Şükür gelin arıyor demişler bir de... Daha ne desinler...

Ayrıca boş ver onlar çözsün sorunlarını. Sen eşinle arandaki muhabbete bak...
Biz çok iyi niyetliyiz sanırım başta bende öyle düşündüm ama durumu anne babama aksetmelerine kızmıştım sadece, aranmak istemelerini veyahut merak etmelerine kızmamıştım. Ama Yok o meraktan değilmişti sonradan başka durumlarda oldu anlaşıldı amacı. Bu sayede kimin ne olduğunu anladım iyi oldu ;) hamd olsun eşim bana destek oldu bir sorunumuz olmadı bu konu yüzünden. Teşekkür ederim 😉

Aileniz fazla iyi niyetliymiş, yola çıkıp onlara bir şey demeden gelseler hiç bunlar yaşanmazdı. İyilik yap at denize mantığında değilim ben artık, hatta rahatsızlık duyduğum insanlardan kaçabildiğim kadar kaçıyorum. Anne oğul arasına girmemekle de en iyisini yapmışsınız, ben o hatayı bir defa yaptım daha da karışmıyorum. Kv mi belli sıklıkla arardım o beni pek aramadığı halde, eşim de sizin eşiniz gibi pek arayıp sormaz.Hatta eşime derdim sürekli ara anneni bekler aramanı diye.En son yine böyle bir seferinde eşime arattırdım annesini ikisi konuştu sonra eşim bana verdi telefonu ve kv bana trip attı hiç aramıyorsun diye. Ben şok oldum çünkü oğlu ayda bir arıyorsa ben her hafta arıyordum onu. Öyle oğluna bir şey demeyip bana trip atınca moralim bozuldu o günüm berbat oldu. Sonradan ben konu açılınca bunu söyledim ve ben şaka yaptım sana dedi, cidden şaka gibi. Sanki çocuk var karşısında. Aylarca aramasa bile kızları oğullarına bir şey demezler ama gelinler hep arasın isterler. Şimdi epeydir ben de sık sık aramıyorum ne hali varsa görsün, o benim üstüme düşmüyorsa ben hiç düşmem. Sizin kv de pek iyi niyetli gelmedi bana, muhtemelen ailenizin size geliyor olmasını kıskanıp onları huzursuz etmek istedi yada sizin mi aratmadığınızı düşünüp annenizi huzursuz etti ki konu size açılsın da eşiniz öğrensin. Ne sorunu varsa oğluna söylesin ona sitem etsin, sizin ailenizi niye huzursuz ediyor ki.

Son düzenleme:
Aileniz fazla iyi niyetliymiş, yola çıkıp onlara bir şey demeden gelseler hiç bunlar yaşanmazdı. İyilik yap at denize mantığında değilim ben artık, hatta rahatsızlık duyduğum insanlardan kaçabildiğim kadar kaçıyorum. Anne oğul arasına girmemekle de en iyisini yapmışsınız, ben o hatayı bir defa yaptım daha da karışmıyorum. Kv mi belli sıklıkla arardım o beni pek aramadığı halde, eşim de sizin eşiniz gibi pek arayıp sormaz.Hatta eşime derdim sürekli ara anneni bekler aramanı diye.En son yine böyle bir seferinde eşime arattırdım annesini ikisi konuştu sonra eşim bana verdi telefonu ve kv bana trip attı hiç aramıyorsun diye. Ben şok oldum çünkü oğlu ayda bir arıyorsa ben her hafta arıyordum onu. Öyle oğluna bir şey demeyip bana trip atınca moralim bozuldu o günüm berbat oldu. Sonradan ben konu açılınca bunu söyledim ve ben şaka yaptım sana dedi, cidden şaka gibi. Sanki çocuk var karşısında. Aylarca aramasa bile kızları oğullarına bir şey demezler ama gelinler hep arasın isterler. Şimdi epeydir ben de sık sık aramıyorum ne hali varsa görsün, o benim üstüme düşmüyorsa ben hiç düşmem. Sizin kv de pek iyi niyetli gelmedi bana, muhtemelen ailenizin size geliyor olmasını kıskanıp onları huzursuz etmek istedi yada sizin mi aratmadığınızı düşünüp annenizi huzursuz etti ki konu size açılsın da eşiniz öğrensin. Ne sorunu varsa oğluna söylesin ona sitem etsin, sizin ailenizi niye huzursuz ediyor ki.

Evet ailem fazlasıyla iyi niyetli ki eşime annen baban böyle yaptı diyemediler huzur kaçmasın diye bana da gidecekleri gün söylediler ve kv çatlasın ailemle çok güzel vakit geçirdim umurumda dahi olmadı ailemin de öyle. Ve yaşadığım durumu fazlasıyla iyi anlamışsınız boşuna demiyorlar yaşayan anlar diye teşekkür ederim.
Sizde en güzelini yapıyorsunuz arasanız suç aramasanız suç oluyor çünkü ki durum bizde de böyle. Kızlarının bir ailesi olduğunu kabulleniyorlar, damatları kızlarına birşey yaptı mı vampir kesiliyorlar. Ama biricik oğullarının ailesi olduğunu bir türlü kabul etmek istemiyorlar.
Ayrıca "Ben senin kayınvaliden olarak görmüyorum kendimi, kızım gibisin " diyenlere inanmayacakmışız aslında bizim tek hatamız bu sanırım. Birde anne evlat arasına girip birşey söylesek yine hatalı gelinler oluyor.
Sizin yaptığınız gibi bende aramıyorum ki en son hatalarını anlayıp kendileri aradılar ona da cevap vermedim bir süre de aramayı düşünmüyorum açıkçası. iyice idrak etsinler durumu, oğlunun ve gelininin de bir ailesi evi düzeni olduğunu kafalarına iyice yerleştirsinler ki bir daha böyle birşey yapmaya cesaret edemesinler. kendi evlatları da biliyor böyle yaptığımı. Aslında kv ler huzursuzluk yarattığında ne geline ne gelinin ailesine birşey oluyor oğullarını mahvediyorlar haberleri yok..

Evet ailem fazlasıyla iyi niyetli ki eşime annen baban böyle yaptı diyemediler huzur kaçmasın diye bana da gidecekleri gün söylediler ve kv çatlasın ailemle çok güzel vakit geçirdim umurumda dahi olmadı ailemin de öyle. Ve yaşadığım durumu fazlasıyla iyi anlamışsınız boşuna demiyorlar yaşayan anlar diye teşekkür ederim.
Sizde en güzelini yapıyorsunuz arasanız suç aramasanız suç oluyor çünkü ki durum bizde de böyle. Kızlarının bir ailesi olduğunu kabulleniyorlar, damatları kızlarına birşey yaptı mı vampir kesiliyorlar. Ama biricik oğullarının ailesi olduğunu bir türlü kabul etmek istemiyorlar.
Ayrıca "Ben senin kayınvaliden olarak görmüyorum kendimi, kızım gibisin " diyenlere inanmayacakmışız aslında bizim tek hatamız bu sanırım. Birde anne evlat arasına girip birşey söylesek yine hatalı gelinler oluyor.
Sizin yaptığınız gibi bende aramıyorum ki en son hatalarını anlayıp kendileri aradılar ona da cevap vermedim bir süre de aramayı düşünmüyorum açıkçası. iyice idrak etsinler durumu, oğlunun ve gelininin de bir ailesi evi düzeni olduğunu kafalarına iyice yerleştirsinler ki bir daha böyle birşey yapmaya cesaret edemesinler. kendi evlatları da biliyor böyle yaptığımı. Aslında kv ler huzursuzluk yarattığında ne geline ne gelinin ailesine birşey oluyor oğullarını mahvediyorlar haberleri yok..
Evet doğru diyorsunuz başta ailelerini savunsa da eninde sonunda erkekler de görüyor ailelerinin ne yaptığını. Ben kv mi pek arayıp sormayınca o da sizinkiler gibi birkaç kere aradı konuştum ama eskisi gibi sık aramıyorum artık. İçimden gelmiyor çünkü, ben iyi niyetli yaklaşmışken karşı tarafın beni kızı gibi görmediğini hissettirmesi soğutuyor ister istemez insanı.

Ayrıca "Ben senin kayınvaliden olarak görmüyorum kendimi, kızım gibisin " diyenlere inanmayacakmışız aslında bizim tek hatamız bu sanırım.
Bu dediğiniz o kadar doğru ki , hiç kimse gelini kızı gibi görmez ama sürekli o bizim kızımız derler, böyle diyenler bana hiç samimi gelmiyor. En doğrusu mesafeli olup çocuklarıyla aralarına girmemek.

Kadın, oğlu sadece kendisini mi aramıyor yoksa kimseyi mi aramıyor diye merak etmiş bence.
Sizin anneniz de sormuş aynı şeyi. O nasıl iyi niyetli melek oldu da kayınvalide ara bozucu şeytan oldu acaba?

"Ben eşime söyleyemem, onlar iyi olur, ben arada kötü olurum" nasıl bir bahanedir ya asdfghjk
Siz kendiniz inandınız mı bu söylediğinize?
Ne yapacak eşiniz, "ailemi aramamı söyledin aradım, aramız düzeldi tşk ama artık benden uzak dur lanet olası" mı diyecek size?
Bazen tek suçun "kayınvalide" olmak oluyor demek ki.

Kadın, oğlu sadece kendisini mi aramıyor yoksa kimseyi mi aramıyor diye merak etmiş bence.
Sizin anneniz de sormuş aynı şeyi. O nasıl iyi niyetli melek oldu da kayınvalide ara bozucu şeytan oldu acaba?

"Ben eşime söyleyemem, onlar iyi olur, ben arada kötü olurum" nasıl bir bahanedir ya asdfghjk
Siz kendiniz inandınız mı bu söylediğinize?
Ne yapacak eşiniz, "ailemi aramamı söyledin aradım, aramız düzeldi tşk ama artık benden uzak dur lanet olası" mı diyecek size?
Bazen tek suçun "kayınvalide" olmak oluyor demek ki.

Öncelikle ilk etapta bende sizin gibi iyi niyetli düşündüm aklıma takılansa bu durumu benim aileme yansıtmasıydı zaten aranmak istemesi yada başka birley değildi. Çünkü böyle bir derdi varsa ben ve oğlu ile konuşup halletmesi gerekirdi. Yani kişinin muhatabı kimse sorunu onunla çözmeli bu herkes ve herşey için böyle olmalı bence. Kaldı ki oğluyla ilgili diğer sorunlarını anneme babama belli etmeden kendi çözebildiyse bunu da çözerdi doğru değil mi? Hiçbir şey söylemeyip sadece bunu söyleyince art niyet arıyor insan ister istemez. Ve annemi melekte yapmadım ama Annemin söylediği cümle " kızımı ben yetiştirdim oğlunu sen yetiştirdin. Oğlunu tanıyan sensin ve oğlunla sorununu kendin çöz. Kızımla ilgili bir sorun varsa ben kendisine iletirim başım üstüne. " demek istiyor. Annem kendisi bu şekilde de söylüyor kendisine.

Ayrıca o söylediğim bir bahane değil yaşayan biri olarak doğru bir cümledir. Tam olarak sizin söylediğiniz gibi olmasa da demekki daha önce yaşanmışlığı var böyle düşünülüyor. Siz yaşamadı iseniz anlamanızı da beklemiyorum zaten. Ki daha sonra bazı durumlar daha yaşandı eşim ve ben ne yapmaya çalıştıklarını net bir şekilde anladık. Bu bize kafi. Teşekkürler düşüncenizi paylaştığınız içinde.

Back
X