Kayınvalide ve anne ikilisi

Bence sadece dertleşmiş. Başka vukuatı olmadıysa daha önce görmezden gelin.
Başka vukuatı da oldu da benim anne babama gçkadar gitmemişti konu. hadi oda annedir kendi annem nasıl bekliyorsa oda bekler diyip görmezden geldim ben ilettim rahatsız olduğumu ama yine yaptı.
Mesela gün içinde 10 dk da bir beni aramış 3-4 defa benimde o ara işim vardı duymadım telefonu, gördüğümde de hemen söndüm "kusura bakmayın şunu yapıyordum duymadım tlf" dedim. neymiş ben onlarla konuşmak istemediğim için açmamışım telefonu o yüzden 1 ay aramadığını bilirim. Ben aradığım da da gayet soğuk konuşuyordu en son dayanamadım sorun ne açıkça söyle dedim o zaman söyledi. Ama sürekli benim sormamla olmaz ki.

Birde hastaymıştı haberimiz yok. Birgün beni aradı sesi kesilmiş falan dedi iyi misiniz ne yapıyosunuz konuştuk sonra kapatırken tak diye yüzüme kapattı tlf. Noldu diye iki defa aradım açmadı o günden sonra hiç aramadım belki onun için yaptı böyle.

Senin aratmadığını düşünmemiştir de bizi aramayıp acaba kayın ailesini mi arıyor diye merak etmiştir. Ama çok gereksiz bir merak.
Benim babaannem de beklerdi çocukları arasın diye ama hem cep telefonu yoktu hem kadın telefonla aramayı bilmezdi, anlamazdı. Bize aratirdi bazen o da çocuklarıyla konuşurdu.
Şimdi herkeste cep telefonu var, aramayı bilmeyen yok.
Konusmak istiyorsan oğlun aramıyorsa sen ara.
Hal hatır sor. Israrla neden oğlunun aramasını bekliyorsun ki?
Bizim Türk kadınlarının bu tip bir beklentiye girmesini anlayamıyorum. :KK43:
Evet ya oğlunu yetiştiren huyunu suyunu bilen kendisi sonuçta değil mi anne olunca kadınlar kendilerini nasıl görüyorlar ben anlamıyorum " ben anneyim çocuğum beni arayacak" düşüncesi çok saçma geliyor bana da ben kendi ailemle böyle değilim. Ki ailem eşime karşı da böyle değil eşim aramasa da onlar eşimi arıyor

Evet ya oğlunu yetiştiren huyunu suyunu bilen kendisi sonuçta değil mi anne olunca kadınlar kendilerini nasıl görüyorlar ben anlamıyorum " ben anneyim çocuğum beni arayacak" düşüncesi çok saçma geliyor bana da ben kendi ailemle böyle değilim. Ki ailem eşime karşı da böyle değil eşim aramasa da onlar eşimi arıyor
Özellikle de evlendikten sonra böyle bir beklentiye giriyorlar. Hatunu buldu bakalım bizi arayacak mı :KK23:
Bir de karısı neden söylemiyor bizi aramasını kısmına girmiyorum bile :KK70::KK70::KK70:

aslında kadına üzüldüm ..
ama neden açıp oğluna sormuyor yada sitemde bulunmuyor onu anlamadım..
yani bu size de düşmez annenize de düşmez.
biz kadınlar daha merhametli daha düşünceli oluyoruz erkek kafaları farklı biraz.

Özellikle de evlendikten sonra böyle bir beklentiye giriyorlar. Hatunu buldu bakalım bizi arayacak mı :KK23:
Bir de karısı neden söylemiyor bizi aramasını kısmına girmiyorum bile :KK70::KK70::KK70:
Ne sığ bir düşünce ya ayar oluyor insan. İnsan ailesini unutur mu hiç 😍 karısı söylesin aramasını kısmı bir dallas zaten. 😝 Ki benim eşim göreve gidiyor evde yalnız kalıyorum oğlum karını arıyor musun diye soran var mı ki bende öyle diyeyim bari 🤔🤣🤣🤣🤣

aslında kadına üzüldüm ..
ama neden açıp oğluna sormuyor yada sitemde bulunmuyor onu anlamadım..
yani bu size de düşmez annenize de düşmez.
biz kadınlar daha merhametli daha düşünceli oluyoruz erkek kafaları farklı biraz.
İnanın bende üzüldüm ama dediğiniz gibi oğluna sormalı bence de. Eşim çok düşüncelidir aslında ama en son anladığım o da ailesine kırılmış sanki aramıyorlar hep benim aramamı bekliyorlar diye. O yüzden araya girmek istemiyorum beni enterese etmez.

İnanın bende üzüldüm ama dediğiniz gibi oğluna sormalı bence de. Eşim çok düşüncelidir aslında ama en son anladığım o da ailesine kırılmış sanki aramıyorlar hep benim aramamı bekliyorlar diye. O yüzden araya girmek istemiyorum beni enterese etmez.
bencede girmeyin araya .. yani eşiniz sizinle paylaşır o zaman fikrinizi söylersiniz.
yani büyükler bekler Anne Baba aramasa da sen aramalısın her zaman yada arada.
benımde Halam öyle mesela.. Beni aramaz hayatta ama yengemi arar ne alaka dimi ?
ya da annem ben aramasam aramaz ama her gün kardeşi ile konusur :D üstelik konturunu de ben yuklerım her ay ama asla takılmadım. ben gene ararım ;)

bencede girmeyin araya .. yani eşiniz sizinle paylaşır o zaman fikrinizi söylersiniz.
yani büyükler bekler Anne Baba aramasa da sen aramalısın her zaman yada arada.
benımde Halam öyle mesela.. Beni aramaz hayatta ama yengemi arar ne alaka dimi ?
ya da annem ben aramasam aramaz ama her gün kardeşi ile konusur :KK70: üstelik konturunu de ben yuklerım her ay ama asla takılmadım. ben gene ararım :KK66:
Sizin durum da çok farklıymış kendi ailemden öyle görmeyince garipsiyorum galiba bende. Kişilikler apayrı ne yapalım 🤣 şu durumda işte erkeklerin kadınlara göre daha farklı olduğu açık 😁 eşimde içten içe kırgın takılmış ama siz takılmıyorsunuz 😉
Evet eşim yada annesi söylerse o zaman fikrimi söylemeyi düşünüyorum.

Büyükler aranmak ister, eşiniz aramasa da siz öyle haftada bir iki ararsınız olur biter. Oğlunun aramaması sizi bağlamaz o ister arar ister aramaz. Siz söylersiniz ara diye ama çocuk da değil yani sonuçta, kendi bilir.

Eşim sevmiyor sürekli öyle şeyleri söylememi ki bende bir süre sonra bana düşmez onlar iyi olur arada kalıp kötü olan ben olurum diye söylememeyi tercih ettim.

Bence sizde az değilsiniz söyleyebilirsiniz ama söylememeyi tercih ediyorsunuz eşiniz zin aramamasi sanki Bi tik hoşunuza gidiyor söylemiyorsunuz ya aramaya başlarsa baban aramasın diye aynı olayları biz 20 yıldır yaşıyoruz ben hep söyler artırım oda Anne oğlunun sesini duymak ister oğlu arama ben ararım ama oglunada artırım veya o evdeyken arayıp konuşup oglunada burda ona veriyorum diye veririm telefonu... Herkesin yaptığı önüne gel
Olsun Allah büyüktür ne demişler "üveye etme özünde, geline etme kızında bulursun." o yüzden anneme babama "siz üzülmeyin bizim sorunumuz yok oğlunun sizi sayıp araması için sormuştur" deyip ikna ettim. Bundan sonra da ben halledeceğim bir şekilde bakalım olayın altından İyi yada Kötü neler çıkacak.
Ozaman ilerde sizin oğlunuz sizi aramak istemediğinden sizin gelini nizde amaan boşver banane aralarında cozsunler desin mi?
Eden bulursa sizde bulursunuz.
Eşiniz evdeyken arayıp da konuşup eşinize telefonu vermek çok mu zor geliyor... Veya kayinvalide izle anne oğlun asker ya sen de arada arasan oğlum merak ediyorum görevin nasıl geçti iyimisin dikkat et kendine gibi ilgi görse güzel olurdu VS. Diyebilirsiniz bunu yaparsanız eşiniz sizi bosamaz HERALDE dimi... Hem kv ile resmiyim diyorsunuz hem yakınız benimle dertlerininaylasiyor diyorsunuz demekki sizde de bir problem var...
Ben sizin çok iyi niyetli olduğunuz konusunda şüpheliyim biraz... Ama tanımıyorum sizi hakkınızda girmek de istemem yanlış tavır içindesiniz eden bulur siz yazdınız unutmayın devir döner devran döner elbet bir gün önünüze gelir... Bence

Eşiniz annesini arasın. Bazı gençler gerçekten anne babayı hiç arayıp sormuyor. Çocukken anne anne diye tepesinde dolanıp duran insanlar büyüdükten sonra işleri bitince aramaz Sormaz oluyorlar . Eğer aralarında ciddi bir sorun yoksa yani eşiniz ailesi tarafından kötü muamele haksızlık öyle bişeye uğramadıysa ( ufak tefek sorunlar her ailede olur onlardan bahsetmiyorum ) araması lazım.
oğlunu ikna edemiyor kadın ta sizin annenize kadar taşmış onu sıkıştırıyor. Yazık üzüldüm ben kadına. Anne aranmazmı ya. Yazık aslında gerçekten.

Bence sizde az değilsiniz söyleyebilirsiniz ama söylememeyi tercih ediyorsunuz eşiniz zin aramamasi sanki Bi tik hoşunuza gidiyor söylemiyorsunuz ya aramaya başlarsa baban aramasın diye aynı olayları biz 20 yıldır yaşıyoruz ben hep söyler artırım oda Anne oğlunun sesini duymak ister oğlu arama ben ararım ama oglunada artırım veya o evdeyken arayıp konuşup oglunada burda ona veriyorum diye veririm telefonu... Herkesin yaptığı önüne gel

Ozaman ilerde sizin oğlunuz sizi aramak istemediğinden sizin gelini nizde amaan boşver banane aralarında cozsunler desin mi?
Eden bulursa sizde bulursunuz.
Eşiniz evdeyken arayıp da konuşup eşinize telefonu vermek çok mu zor geliyor... Veya kayinvalide izle anne oğlun asker ya sen de arada arasan oğlum merak ediyorum görevin nasıl geçti iyimisin dikkat et kendine gibi ilgi görse güzel olurdu VS. Diyebilirsiniz bunu yaparsanız eşiniz sizi bosamaz HERALDE dimi... Hem kv ile resmiyim diyorsunuz hem yakınız benimle dertlerininaylasiyor diyorsunuz demekki sizde de bir problem var...
Ben sizin çok iyi niyetli olduğunuz konusunda şüpheliyim biraz... Ama tanımıyorum sizi hakkınızda girmek de istemem yanlış tavır içindesiniz eden bulur siz yazdınız unutmayın devir döner devran döner elbet bir gün önünüze gelir... Bence
Daha önceki Msjlarım da yazmıştım eşime sürekli söylerdim ve en son söylediği birşeyden dolayı karışmıyorum artık. Her ailenin iletişimi farklıdır. Evet devir döner devran da döner. Ben sizin söylediğiniz şekilde davranıyorsam demekki kv de zamanında kv yapmış kionu görüyor benden bunu anlıyorum sizin söyleminizden. Ama ben kendimi biliyorum çokta önemli değil saygı duyarım düşüncenize.
Ayrıca siz bilemezsiniz evde aradığım zaman oğluna verip konuşturmadığımı. Ben bunları açıklamadı ve sormadım da zaten.

Bu konuda merak ettiğim anne babama iletmesiydi. Onu da bazı arkadaşlar cevapladı zaten teşekkür ederim.

Kısacası kayı validem oğlunun aramadığını anne babama söylüyor ağlayarak. Oğlu aramıyorsa oğluna sorması gerekmez mi annemi babamı işin içine katıp bulandırmaktaki amacını anlayamadım anlayan varsa bir yardım etsin Allah rızası için 🤔
üzüldüm kv ye
onu aramadığı için sizin anne babayı arıyor mu diye merak etmiş sonra da coşup ağlamış

siz hatırlatın eşinize arasın...

İnceden fitne katmaya çalışmış kaynana işte yani acaba karısı mı engelliyor kendi ailesini aratıp bizi aramasına mı karşıyor gibisinden

Arkadaşlar merhaba bir süredir üyeliksiz takipte idim ama danışmak istediğim bir durum var fikirlerinize ihtiyacım var.
3 yıllık evliyim ailelerimiz aynı şehirde biz 12 saat uzakta yaşıyoruz her iki aileden de. Karakterim gereği kimse ile fazla samimi bir ilişkim olmadı olamazda hiçbir zaman. eşimin ailesi ile de öyleyim ki senede 2 en fazla 3 defa görüşürüz zaten aşırı samimi olunacak şeyler yaşanmadı hep bir mesafe var. Mesela haftada bir gün ben ararım onları birgün de onlar beni arar ikidefa konuşmuş oluruz. Ama eşim kendi ailesi benim ailem yada başka herkesi öyle sık arayıp konuşayım diye düşünen bir tip değil. Hep benim ittirip kaktırmam ile arıyordu bende bir süredir söylemiyorum.

Gelelim asıl konuya. Benim Annem babam bizi ziyarete geldiler gelmeden birgün önce annem yanımıza geleceklerini eşimin ailesine söylüyor istediğiniz birşey var mı gibisinden. Kayınvalide de direkt oğlunun annemi babamı arayıp aramadığını sormuş. Annemde karşılığında " benim eşimde(yani benim babam) oğlun(yani eşim) bazen hiç aramıyor bizi" diyor bende "onlar gurbette yalnız başlarına kalıyorlar bizden de beklerler büyükte olsak. hem küçük onlar biz arayalım ki onlarda zamanla öğrenirler. " diyorum demiş. Sanırım uzun süredir ailesini aramıyor onlarda oğullarını aramıyor. Eşime sormadım hiç Ki anne babanı ara demek bana saçma geliyor. Anne babasını aramak isteyen arar diye düşünüyorum. Annem birde" benim kızım arıyor mu " demiş oda" çok şükğr" demiş. Sizin düşünceniz nedir çok saçma bir konu ama benim aklım almadı bu mevzuyu. Oğluyla sorunu olan oğluyla halleder benim ailemi neden işini içine sokuyor anlamıyorum. Sizce bu durum ne çok merak ediyorum Ya
Bence dikkate alınılacak yani sorun edilecek bi durum yok ortada şöyle eşinizin ailesi bence eşinize kırılmışlar ve anneside acaba onlarıda mu aramıyor yoksa bizlik bir durum mu diye merak edip sormuş bence eşinizi bu gibi durumlarda uyarın söyleyin eşler bu durumlarda birbirini yönlendirmeli bence

Valla uzaktayız diye hasta bile olsak söylemiyoruz üzülüyorlar diye. Ama kendileri en basit grip oluyorlar söylüyorlar hiç üzülüp üzülmeyeceğimzi düşünmüyorlar. Kapı bir değiliz sonuçta gidelim hemen. Benim kv de de öyle. Aranmak sürekli ilgilenilmek istiyor ama kendisi yapmıyor başta. Kızlarına da gelince"herkesin ailesi var, arayamamıştır." oluyor. Anne babamı karıştırmasın sinirlendirdi beni de zaten aranmak istemesi falan değil.
Aynen öyle benim kaynvalidemi anlattın sanki kızının bi basi ağrır yada ev isi olur 10 gun annesi aramaz gitmez gıkları cikmaz ama biz bi gün konuşmayalım hastalıktan ölür bigun arayip ciddi ciddi soyledim ben. Ben annemi bile hergun arayamiyorum bana sitem etme kızına gösterdiğin anlayışı bekliyorum dedim cok sukur zor bela duzeldi

Günahına girmek istemem ama ben kv nizin art niyetli olduğunu düşünüyorum.
Oğluyla illaki başka sorunda oluyordur olan o diğer sorunlarını da gelip annenize anlatıyor muymuşta aramıyor diye dert yanıyor? Sizin aratmadığınızı düşünüyor ve anne babanız tam gelirken moral bozmak istemiş. Hiç moralinizi bozmayın ailenizle güzel vakit geçirin ve umursamayın birşey söylemeyin oğlu ile kendi meselesini kendisi halletsin bence. Ki daha öncede sizi aramamış etmemiş ilgi isteyen önce kendi ilgi verecek sonra bekleyecek karşısından benim gözümde bu böyledir.
Dikkat edin kayınvalidenize görünürde hiçbir sorununuz yok gibi durup arkadan iş çeviriyor olabilir.
Bu arada kızının aile ilişkilerini size anlatırken aslında sizin düşüncelerinizi de öğreniyor olabilir haberiniz olsun.

Aynen öyle benim kaynvalidemi anlattın sanki kızının bi basi ağrır yada ev isi olur 10 gun annesi aramaz gitmez gıkları cikmaz ama biz bi gün konuşmayalım hastalıktan ölür bigun arayip ciddi ciddi soyledim ben. Ben annemi bile hergun arayamiyorum bana sitem etme kızına gösterdiğin anlayışı bekliyorum dedim cok sukur zor bela duzeldi
Bende söyledim bir kez ama anlamayan anlamıyor sanırım. Konuşur ederiz ancak fazla samimi değiliz yani belli bir sınırım var özellikle benim. Herhalde sınır koymam kv zoruna gidiyor

Günahına girmek istemem ama ben kv nizin art niyetli olduğunu düşünüyorum.
Oğluyla illaki başka sorunda oluyordur olan o diğer sorunlarını da gelip annenize anlatıyor muymuşta aramıyor diye dert yanıyor? Sizin aratmadığınızı düşünüyor ve anne babanız tam gelirken moral bozmak istemiş. Hiç moralinizi bozmayın ailenizle güzel vakit geçirin ve umursamayın birşey söylemeyin oğlu ile kendi meselesini kendisi halletsin bence. Ki daha öncede sizi aramamış etmemiş ilgi isteyen önce kendi ilgi verecek sonra bekleyecek karşısından benim gözümde bu böyledir.
Dikkat edin kayınvalidenize görünürde hiçbir sorununuz yok gibi durup arkadan iş çeviriyor olabilir.
Bu arada kızının aile ilişkilerini size anlatırken aslında sizin düşüncelerinizi de öğreniyor olabilir haberiniz olsun.
Hiç bu açılardan düşünmemiştim teşekkür ederim.

Bende söyledim bir kez ama anlamayan anlamıyor sanırım. Konuşur ederiz ancak fazla samimi değiliz yani belli bir sınırım var özellikle benim. Herhalde sınır koymam kv zoruna gidiyor
Yani büyük ihtimal zoruna gidiyor ama oyle yada boyle alisir tavrından vazgeçme seninde bi ayri evinin olduğunu anlaması lazim

Back
X