Kayınvalide ve bebek sevdası

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

sorusormayageldim1905

Bebeğimi bekliyorum❤️
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2025
1.090
1.700
48
İyi günler, henüz 6 haftalık hamileyim. İlk bebeğim olacak nasipse. Daha bebek piyasada yokken hesap kitaplar yapılmaya başlandı.

Kayınvalidem. Kendisinin 6 torunu var. Gören hiç torunu yok sanar. Doğurduktan sonra 3 ay bizde de kalacaksınız diyor. Evimizin arası 15 dakika falan. Elti 4 ay kalmışmış. O uzak başka ilde yaşıyor. Genel olarak başkasının evinde rahat edemeyen biriyim. Kayınbaba da var. Arada sen gelirsin dedim, benim bacaklarım ağrıyor dedi. Mesele askıda kaldı. Bir de geçen bir akrabasının bebeğini görmeye gittik bebeğin başında resmen tebelleş oldu. Benim annemin ilk torunu olacak o bile böyle değil. Bebeğimi sürekli eller kucaklarsa bana vermezse diye kaygı duymaya başladım. Sizce abartıyor muyum nasip olursa doğumdan sonra nasıl bir sınır koymalıyım ne kadar kalmasına izin vermeliyim

Ay ne münasebet sakın gitmeyin şimdiden net bir şekilde istemediğinizi söyleyin. Öyle şey mi yahu emzireceksiniz göğüsler sürekli dışarıda olacak kayınpederinizde varmış bu kadın rahat edemez diye düşünen yok
Ayrıca sizin anne babanız gelip torunlarını kayınvalide evinde mi sevecek, anneniz belki yanınızda kalmak isteyecek bu kadar bencillik olmaz ya

Evet çok bencil birisi. Aklımda öyle senaryolar canlanıyor ki emzirmeden emzirmeye verir diye korkuyorum

Hüsran derken, kavga mı oluyor ?
Gerginlik kesin oluyor, lohusaykende hiç cekilmiyor milletin derdi, o yüzden baştan sınır olsun ki herkes ona göre davransın, bizde kalacaksınız diyorsa, olur mu öyle şey lohusa halimle rahat olmaz evimde kalirim rahat rahat dersin, ben bakacağım diyorsa benim de ilk çocuğum anne kusura bakma ya nasıl paylaşırım bilmiyorum sen bana bı çorba yap yeter de, şakaya vur ama net ol, aa bakarsin ya falan diye yayma açık kapı birakma

Yahu saçma sapan işler. Gelini kendileri için aldıklarını, torununda kendisine yapıldığını zannediyorlar heralde

Sakaya vurarak istediğinizi söyleyin. Anlamazsa; 'Benim kendi evim var, gitmek lazım olursa annemin evinde daha rahat ederim. Çocuğuma bakacak yetkinlikteyim niye sizde 3 ay kalayım ki?' deyin

Yok torunum şu bu derse 'Annecim dünya üzerinde nine olan ne ilk ne son kişisiniz gerçekten ihtiyaç duyarsam yardımınıza başvururum.' deyin.

Evet kendileri için aldıklarını zannediyorlar. Evlendikten sonra sürekli evlerine gidip gelip yemek kahvaltı hazırlayacağımı hizmet edeceğimi evimde ağırlayacağımı düşünmüşler ama öyle olmayınca bir hayal kırıklığı yaşadılar. Torun meselesini de kavratabilirsem tamamdır

Ben kendi evimde kalacağım, o kadar uzun süre kimsenin bakımına, yardımına ihtiyacım yok diyeceksiniz. Ki gerçekten de yok. 15 dakika mesafede sizde kalmasına da gerek yok aslında. Kendi anneniz müsaitse o gelip kalsa bir hafta kadar yeter. Kayınvalide illa kalmak isterse yine aynı süreyi. Konular havada kalmasın, siz net olun.
Çocuğu emzirmeden emzirmeye verir diye korkuyorum yazmışsınız. Bu korkuyu da anlamadım. Sizin çocuğunuzu yanınızdan almasına, böyle birşey yapmasına müsade etmeyeceksiniz. Yardım etmek isteyen evde eder. Ben bebeğimle ilgilenirim diyeceksiniz bunun içinde.

Evet çok bencil birisi. Aklımda öyle senaryolar canlanıyor ki emzirmeden emzirmeye verir diye korkuyorum
Kimseye vermeyin bebeğinizi. Ben tamamen kıskançlığımdan kendi anneme bile vermemiştim. Uyuduğunda kucağımdan indirdim hatta kızdılar bana kucağına alıştırıyorsn, bir senin çocuğun var vs diye 'evet bir tane var o da kıymetli haliyle' deyip tersledim herkesi.
Of lohusa kafası çok değişik zaten bir de bunlarla uğraşmak zorunda kalıyoruz

Kv biraz bebek delisi sanırım. 9 ay boyunca size aklına geldiği her teklifi sunacaktır hepsinde önünü kesin ve kesin kararınızı söyleyin. Ben rahat olmak istiyorum sizin eviniz de köşe bucak kaçıp bebek mi emzircem evde kayınpeder de var ben kendi evimde rahat rahat bu süreci yönetmek istiyorum destek istersem çağırırım o zaman bacakların ağrıyorsa 40 ı çıkarmaya geliriz diyin. Ayrıca cocuk evine alışsın siz birbirinize alışın niye orda kalınca ne oluyor yani çok kızıyorum bu tür düşüncelere yardım etmek isteyen gelir bi şekilde. Sapkın bi vibe aldım kayınvalidenizden öyle kucakta çocuk büyümez tek ihtiyacı olan anne kucağıdır öyle bişey görürseniz evinize de kabul etmeyin

Annem köyde yaşıyor, kadın kendisi dedi 15 günden fazla kalamam diye. İnekler var hayvanlar var. Öyle olmasa bile benim gibi mesafeli bir kadındır. Bunlar beni bayağı sınayacaklar galiba. Bazı kalpler kırılacak bazı alınganlıklar olacak gibi hissediyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…