• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalide ve bebek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Anlattığım arkadaşlarımda beklentini düşür üzülme,hiçbir şey bekleme diyor ama diğer evlada 500 bin verirken bize 5 tl vermemesi sorgulatıyor.
Diğer evladı henüz evlendirmemişler. Bu sebeple ona karşı kendilerini sorumlu hissediyorlar. Tabi ki ameliyatını yaptıracaklar, okutacaklar. Eşinizi okutmamışlar mi?
Bu zamana kadar güzel bir ilişkiniz varmış. Bence bunu bozacak birşey yapmayın. Hamilelikte insan gereksiz bir alınganlık içinde oluyor. Evladınızı sağlıkla kucağınıza almanızı dilerim 🙏

Onlara ne borcunuzdan, kime ne, sizin borcunuz sizin hayatınız, hem senin ailen değil bilenmeye hakkın yok, eşin bilensin sen niye bu kadar kuruldun, ya evi ya bebeği erteleseydiniz planlı gitseydiniz, birine güvenip cikmadiniz inşallah yola.
Bu kadar sıkışık biri devlette de doğurabilir yani 150 bine paket alana kadar . Olsunda sıvasınlar olmayıp sıvamak milletten beklentiye girip kinlenmek kötü

Herkese hayırlı pazarlar arkadaşlar.Bir süredir kafamı kurcalayıp içimi yiyen bir konu var.Birkaç yakınıma anlattığımda objektif yorum yapamadıklarını gördüm.O nedenle sizlerden fikir alma ihtiyacım doğdu.Süreci en baştan anlatacağım.Bugüne kadar kayınvalidemle en ufak sorun yaşamadık,kırmadık,kırılmadık.4 senelik evliyim.Bana çok kıymet verdiğini söyler ve hep desteğini hissettirirdi.Ben de zaten düzenli olarak onlarla görüşür ve keyifli zaman geçirirdim.Ta ki hamile kalana kadar.Biz bir ev aldık ,kendi evimizin dışında.Biraz borca girdik ve bu borç da altın borcuydu.Bu sırada tüp bebek sürecine başladık,Allah’ıma sonsuz şükürler olsun ki hamile kaldım.Bu sırada altın borcumuz,tüp bebekte harcanan para birde üzerine 150 bin gibi bir doğum paketi gibi bir ödeme işlemimiz oldu.Eşimle ikimiz de Ocak ayında istediğimiz zamları alamadık.Kısacası evdeki hesap çarşıya uymadı ve ben hayatımda hiç sıkışmadığım kadar sıkışmış hissediyorum maddi konuda.Şimdi asıl sorun burada başlıyor.Hamilileğimde 5.ayım.Yavaş yavaş alışverişe başladık ama o kadar maddi olarak dardayız ki hep hesap kitap ve maddi konular dönmeye başladı evde.Bu sırada kayınvalidemler bekar olan görümceme bir sebeple (göz operasyonu+yüksek lisans+kredi borçları) 500 bine yakın para verdiler.Ben bu süreçte bize de destek olurlar diye düşünüyordum ,bir şeye ihtiyacınız var mı diye sormadılar bile.İlk torun ama bir kıyafet parçası bile almadılar.Annemler bebek arabasını ve odasını aldılar.Zaten en yüksek meblağlı şeyleri kendi ailem aldı.Geri kalan konusunda destek olurlar derken ağızlarını bile açmadılar.Dün beraberdik.Lafla karışık annemler de bunları bunları aldı dedim.Lafı değiştirdi kayınvalidem.Sonra bir mevzu geçti bana diyor ki her şeyiniz var çok şükür en önemlisi sağlık.Ben iyice bilendim,sürekli kafamda onlarla hesaplaşıyorum.Rüyamda bile görmeye başladım ama ağzımı açıp bir şey diyemiyorum.Eşim de hayatta demez.1 tlsi bile olmasa ailesinden istemez.Annemler eşimle aram bozulmasın diye ses çıkarma kızım biz destek oluruz,belki sona doğru yaparlar.Yaparlarsa da kendilerine yakışanı yaparlar diyorlar ama ben sevdiğim kadından tiksinmeye başladım.İçimde büyük öfke birikiyor.Biliyorum vermek zorunda değiller ama içimden bir sorsalardı keşke diyorum.Şimdiden çocuğum sağlıkla dünyaya gelsin onlara göstermeyeceğim diye kuruluyorum ve bu evliliğimin bozulmasına sebep olacak diye de korkuyorum.Sizce ne yapmalıyım,sessizce susup beklemeli miyim,yoksa açık açık konuşmalı mıyım?
Rüyana girecek kadar neyin beklentisi bu
Başkalarına güvenerek mi çocuk yaptınız?

Annenlerin içinden gelmiş almışlar diyelim ama anne baba dışında kimse para harcamak zorunda değil

Herkes bütçesine göre yapacağı çocuğa karar vermeli. Hiçbir bebeğe de yokluk çektirmeye hakkınız yok açıkçası.

Ayy bir de ikinci ev borcundan dolayı sıkışıkmışsınız yeni gördüm. Ne diyim gözünüz doysun

Herkese hayırlı pazarlar arkadaşlar.Bir süredir kafamı kurcalayıp içimi yiyen bir konu var.Birkaç yakınıma anlattığımda objektif yorum yapamadıklarını gördüm.O nedenle sizlerden fikir alma ihtiyacım doğdu.Süreci en baştan anlatacağım.Bugüne kadar kayınvalidemle en ufak sorun yaşamadık,kırmadık,kırılmadık.4 senelik evliyim.Bana çok kıymet verdiğini söyler ve hep desteğini hissettirirdi.Ben de zaten düzenli olarak onlarla görüşür ve keyifli zaman geçirirdim.Ta ki hamile kalana kadar.Biz bir ev aldık ,kendi evimizin dışında.Biraz borca girdik ve bu borç da altın borcuydu.Bu sırada tüp bebek sürecine başladık,Allah’ıma sonsuz şükürler olsun ki hamile kaldım.Bu sırada altın borcumuz,tüp bebekte harcanan para birde üzerine 150 bin gibi bir doğum paketi gibi bir ödeme işlemimiz oldu.Eşimle ikimiz de Ocak ayında istediğimiz zamları alamadık.Kısacası evdeki hesap çarşıya uymadı ve ben hayatımda hiç sıkışmadığım kadar sıkışmış hissediyorum maddi konuda.Şimdi asıl sorun burada başlıyor.Hamilileğimde 5.ayım.Yavaş yavaş alışverişe başladık ama o kadar maddi olarak dardayız ki hep hesap kitap ve maddi konular dönmeye başladı evde.Bu sırada kayınvalidemler bekar olan görümceme bir sebeple (göz operasyonu+yüksek lisans+kredi borçları) 500 bine yakın para verdiler.Ben bu süreçte bize de destek olurlar diye düşünüyordum ,bir şeye ihtiyacınız var mı diye sormadılar bile.İlk torun ama bir kıyafet parçası bile almadılar.Annemler bebek arabasını ve odasını aldılar.Zaten en yüksek meblağlı şeyleri kendi ailem aldı.Geri kalan konusunda destek olurlar derken ağızlarını bile açmadılar.Dün beraberdik.Lafla karışık annemler de bunları bunları aldı dedim.Lafı değiştirdi kayınvalidem.Sonra bir mevzu geçti bana diyor ki her şeyiniz var çok şükür en önemlisi sağlık.Ben iyice bilendim,sürekli kafamda onlarla hesaplaşıyorum.Rüyamda bile görmeye başladım ama ağzımı açıp bir şey diyemiyorum.Eşim de hayatta demez.1 tlsi bile olmasa ailesinden istemez.Annemler eşimle aram bozulmasın diye ses çıkarma kızım biz destek oluruz,belki sona doğru yaparlar.Yaparlarsa da kendilerine yakışanı yaparlar diyorlar ama ben sevdiğim kadından tiksinmeye başladım.İçimde büyük öfke birikiyor.Biliyorum vermek zorunda değiller ama içimden bir sorsalardı keşke diyorum.Şimdiden çocuğum sağlıkla dünyaya gelsin onlara göstermeyeceğim diye kuruluyorum ve bu evliliğimin bozulmasına sebep olacak diye de korkuyorum.Sizce ne yapmalıyım,sessizce susup beklemeli miyim,yoksa açık açık konuşmalı mıyım?
Beklentileriniz yanlış. Kendiniz söylüyorsunuz zorunda değiller diye . Kendi aileniz de destek olmayabilirdi o zaman her 2 tarafa da göstermeyecektiniz ? Eşinizin normalde de onlardan birşey kabul etmediğini söylüyorsunuz konuyu kendinize doğru çekmektense eşinize yapılmış bir tavır olarak düşünün ve rahatlayın çünkü belki de ailesi zaten eşinizi bildikleri için teklif dahi etmiyorlardır. Öyle olmasa bile daha doğmamış bebek üzerinden böyle senaryoları kurup bilendikçe huzurunuz kaçar. Annelik zor çalışan anne olmak zor uykusuzluk sizi bekliyor süreç gerçekten yorucu ilk aylar en sakin bebek bile yoruyor üstelik gazlı beslenme sorunu olan bir bebek olursa tüm enerjiniz zaten oraya gidecek en önemlisi işe geri dönerken de binbir türlü kaygı ile dolacak aklınız bırakın şu şunu aldı bu bunu almadıları. Eğer gerçekten sizin için aşırı önemliyse eşinizle konuşun

Sadece geçen sene 60 bine klima aldılar.
Sadece 60 bin derken??? 60 bin az paramı? Evli barklı, karı koca çalışan bir aileye 60 bin liralık hediye almaları eli açık insanlar olduğunu düşündürdü bana.

Rüyana girecek kadar neyin beklentisi bu
Başkalarına güvenerek mi çocuk yaptınız?

Annenlerin içinden gelmiş almışlar diyelim ama anne baba dışında kimse para harcamak zorunda değil

Herkes bütçesine göre yapacağı çocuğa karar vermeli. Hiçbir bebeğe de yokluk çektirmeye hakkınız yok açıkçası.

Ayy bir de ikinci ev borcundan dolayı sıkışıkmışsınız yeni gördüm. Ne diyim gözünüz doysun
Çok kıskanmayın sizin de olsun

4 yıllık evlilikte ikinci evi nasıl alabildiniz?

Eşinizin ailesinin bu iki evde de hiç bir katkısı olmadığına emin misiniz?

Maaşlara nasıl bir artış olacaktı ki siz hem ev borcu, hem tüp bebek süreci, hamilelik, doğum derken hepsine yetecektiniz. Maddi olarak her şeye aynı anda girmek zorunda değildiniz diye düşünüyorum. Ev zaten yatırımlık alınmış. Önceliğiniz oysa tüp bebek sürecini biraz erteleyecektiniz, değilse evi sonraya bırakacaktınız.

Ailenin ilk torunda, şunu yapalım, bunu alalım demesi elbette güzel olurdu. Ama sizin rüyalarınıza girecek bir mesele değil bu. Bu kadar stresinizi sebep aile değil, kendi tercihleriniz. Torun göstermeme düşüncesi falan zaten başka bir boyut.

Sadece 60 bin derken??? 60 bin az paramı? Evli barklı, karı koca çalışan bir aileye 60 bin liralık hediye almaları eli açık insanlar olduğunu düşündürdü bana.
Görümcem de evli ,eşi ile bizden kat kat fazla kazanıyorlar .Onlara da 500 binlik yardım yapıldı ama onun yanında devede kulak.

Kusura bakmayın ama yatırımlık 2. evinizi aldığınız için olan borcunuz bunun sebebi. Klima kim kime taktırmış ki küçümsüyorsunuz. Görümceniz de bekarsa ailesi tabi ki eğitimine, sağlığına destek olacak. Siz artık ayrı bir ailesiniz eşinizle. Bir aile olmak ne demek birlikte sorumluluk almak demek. Ne güzel ikinci evi almaya bile elinizi taşın altına koymuşsunuz. Ama hem yatırım hem özel tedavilerin masrafını karşılayamıyorsanız geri adım da atmak lazım yani. İnsanlardan beklenti içinde olup boşuna bilenmeyin.

Sadece mi? :/ Çocuğu yaparken hesabınızı kitabınızı yapacaktiniz kusura bakmayın. Çocuklara verilen harclikta bile gözünüz kalmış. Durumunuz bu kadar sıkışık ise devlete gidebilirdiniz doğum paketi neymiş 150 bine? Hem daha hamilesiniz 4 ayınız var anlamadım ben o kısmı.

Herkese iki ev dert olmuş ama ilk evi kendi ailem verdi bize ,kiraya evlenmeyelim diye.Düğün takıları ve borçla da ikinci evi biz aldık.

Sadece mi? :/ Çocuğu yaparken hesabınızı kitabınızı yapacaktiniz kusura bakmayın. Çocuklara verilen harclikta bile gözünüz kalmış. Durumunuz bu kadar sıkışık ise devlete gidebilirdiniz doğum paketi neymiş 150 bine? Hem daha hamilesiniz 4 ayınız var anlamadım ben o kısmı.
150 bin doğum paketi çok gerçekten burda bize 50 bin dediler o bile çok geldi doktor tanıdıklarımız var onlarla konuşup indirim yaptırmayı düşünüyoruz 😂

Herkese iki ev dert olmuş ama ilk evi kendi ailem verdi bize ,kiraya evlenmeyelim diye.Düğün takıları ve borçla da ikinci evi biz aldık.
Kimseye dert olduğu falan yok, evlilik yılınızı göz önüne alarak soruluyor haliyle. Doğru düzgün bir şekilde ailem verdi diyebilirsiniz.
İki evi olan bir siz değilsiniz yani, insanlara dert olsun.

Siz yardıma muhtaç değilsiniz ki. Saydıklarınızın hepsi de olmasa da olur şeyler. Yaşlı başlı insanlardan beklentiye girmek yerine devlet hastanesinde doğum yapabilirsiniz, gücünüzün yetmediği evi almayabilirsiniz. Neden sizin çıktığınız yolda önümüzdeki taşları kaldırmak başka insanların işi olsun? Kayınvalideyle yapmışsınız gibi başlık da kayınvalide ve bebek.

Ben klimayı kayın ailesi kendi evlerine aldı sanmıştım.

Sizin evinizdeki bir klimaya 60 bin lira veren aile, başka şeyler yapmıştır. Samsung şuan 50 bin bile değil, geçen yıl 60 binlik klima baya iyi yani harcama yapmaları için.

Ya sizin eski konunuzda dünyanın parasını bu çocuk işine harcadığınız yazıyor. Ev almışsınız, dünyanın parasını hastanelere doktorlara harcamışsınız. Maddi durumunuz sıkışık kötü değil.

Aynı evde aynı anda oturamayacağınıza göre biri yatırımlık oluyor.

Hani gerçekten kirada veya tek evde zar zor üç kuruşa tüp bebek yapsanız anlarım ama haliniz yerinde.

Siz sırf görümceye para harcandı diye kurulmuşsunuz.

Olsaydı böyle köpürmezdiniz,kiralardan kurtulmanız dileğiyle😀
Sen neden köpürdün peki görümcene o zaman? Kudurma bence kızı da rahat bırak. Belki seni sevmiyorlardır tuhaf ve fesat olduğun için o yüzden bir kuruş vermiyorlardır😅

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X