- Emoji Skoru
- 68.922
- Puanlar
- 548
- Konu Sahibi retrodaevlenen
Araya girmek istemem ama kadın doktor, muhtemel ev parası 8 aylık maaşıdır yaniOlsaydı böyle köpürmezdiniz,kiralardan kurtulmanız dileğiyle![]()
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Araya girmek istemem ama kadın doktor, muhtemel ev parası 8 aylık maaşıdır yaniOlsaydı böyle köpürmezdiniz,kiralardan kurtulmanız dileğiyle![]()
Acı…. falandır büyük ihtimalleSadece mi? :/ Çocuğu yaparken hesabınızı kitabınızı yapacaktiniz kusura bakmayın. Çocuklara verilen harclikta bile gözünüz kalmış. Durumunuz bu kadar sıkışık ise devlete gidebilirdiniz doğum paketi neymiş 150 bine? Hem daha hamilesiniz 4 ayınız var anlamadım ben o kısmı.
Saydıklarınızın hepsini siz yaşadınız diye düşündüm ,aklıma gelmezdi böyle şeyler.Sen neden köpürdün peki görümcene o zaman? Kudurma bence kızı da rahat bırak. Belki seni sevmiyorlardır tuhaf ve fesat olduğun için o yüzden bir kuruş vermiyorlardır![]()
Çok kıskanmayın sizin de olsun
Olsaydı böyle köpürmezdiniz,kiralardan kurtulmanız dileğiyle![]()
Ense kalınlığı ile ilgili konun var, çocuğun İnşallah sağlıkla doğsun sen bu kafaları bırak kendine dön biraz. Kim ne yapsın senin kv'den para dilenecek durumdaki 2. Evini? Insanda biraz içgörü olur ya. Saçma sapan düşünüyorsun herkes bir ağızdan aynı şeyi söylüyor bir oturup düşüneyim demiyorsun onun yerine cemkiriyorsun.
Eski konularınızda ben hastayım, kriz geçirip kocami dövüyorum, o da bu durumdan bıktı diye yazmışsınız. Muhtemelen aileniz de esiniz sizi bırakmasın diye fazlasıyla yardim etmiş. Kayınaileniz de oğulları dayak yiyor diye ellerini çekmiş olabilir. 2 tane eviniz de varmış biraz gozunuz doyabilir artık.
Oyle demisGerçekten mi dövmüş mü![]()
Hem 2. ev için altın borcu hem tüp bebek hem 5 aylık hamilelik. Aileniz ev vermiş, 2. ev için sıkışmak zorunda değildiniz. Millet evladının göz ameliyatı eğitimi için bile gelinden izin mi alacak? Çocuğumuzu ameliyat ettirmeyelim, yüksek lisansına para vermeyelim al senin gönlün olsun mu demeliler? Kızına bu kadar verdi oğluna şunu yaptı. Herkes size hak vermek zorunda mı, kıskanmayın sevgisizler vs. Keşke baştan deseydiniz oturdukları evi satar üstüne kredi çeker verirlerdi size. Asıl siz karı koca bebeğinin her şeyini kendi yapanları kıskanmayın. Ailelere nolur para verin, bebeğimizin eşyalarını alın demenin nesi kıskanmalık? 2 evi olan da 3 evi olanı mı kıskansın?Annemler bebek arabasını ve odasını aldılar.Zaten en yüksek meblağlı şeyleri kendi ailem aldı
Evet aynen objektif olmamışlardır. Belki de istediğiniz yorumları yapmamışlardır.Birkaç yakınıma anlattığımda objektif yorum yapamadıklarını gördüm
İşinize gelince Allah'a şükredip işinize gelmeyince millete tepeden bakın. İnsanları böyle küçük görmeye, kıskanmayın sizin de olsun diyip alay etmeye devam edin. Belki bir gün keşke ben de kira ödeseydim ama bunu yaşamasaydım diyeceğiniz günler de gelebilir.Olsaydı böyle köpürmezdiniz,kiralardan kurtulmanız dileğiyle![]()
Belki takı takarlar ve onu bozdurup ödersiniz. Öyle düşünüp alışveriş yapmıyor olabilirler. Görümcene oara verdiler ama bakalım ki ikinize birden peşpeşe yardım edecek durumları var mı… Ben olsam bir şey söylemem.Herkese hayırlı pazarlar arkadaşlar.Bir süredir kafamı kurcalayıp içimi yiyen bir konu var.Birkaç yakınıma anlattığımda objektif yorum yapamadıklarını gördüm.O nedenle sizlerden fikir alma ihtiyacım doğdu.Süreci en baştan anlatacağım.Bugüne kadar kayınvalidemle en ufak sorun yaşamadık,kırmadık,kırılmadık.4 senelik evliyim.Bana çok kıymet verdiğini söyler ve hep desteğini hissettirirdi.Ben de zaten düzenli olarak onlarla görüşür ve keyifli zaman geçirirdim.Ta ki hamile kalana kadar.Biz bir ev aldık ,kendi evimizin dışında.Biraz borca girdik ve bu borç da altın borcuydu.Bu sırada tüp bebek sürecine başladık,Allah’ıma sonsuz şükürler olsun ki hamile kaldım.Bu sırada altın borcumuz,tüp bebekte harcanan para birde üzerine 150 bin gibi bir doğum paketi gibi bir ödeme işlemimiz oldu.Eşimle ikimiz de Ocak ayında istediğimiz zamları alamadık.Kısacası evdeki hesap çarşıya uymadı ve ben hayatımda hiç sıkışmadığım kadar sıkışmış hissediyorum maddi konuda.Şimdi asıl sorun burada başlıyor.Hamilileğimde 5.ayım.Yavaş yavaş alışverişe başladık ama o kadar maddi olarak dardayız ki hep hesap kitap ve maddi konular dönmeye başladı evde.Bu sırada kayınvalidemler bekar olan görümceme bir sebeple (göz operasyonu+yüksek lisans+kredi borçları) 500 bine yakın para verdiler.Ben bu süreçte bize de destek olurlar diye düşünüyordum ,bir şeye ihtiyacınız var mı diye sormadılar bile.İlk torun ama bir kıyafet parçası bile almadılar.Annemler bebek arabasını ve odasını aldılar.Zaten en yüksek meblağlı şeyleri kendi ailem aldı.Geri kalan konusunda destek olurlar derken ağızlarını bile açmadılar.Dün beraberdik.Lafla karışık annemler de bunları bunları aldı dedim.Lafı değiştirdi kayınvalidem.Sonra bir mevzu geçti bana diyor ki her şeyiniz var çok şükür en önemlisi sağlık.Ben iyice bilendim,sürekli kafamda onlarla hesaplaşıyorum.Rüyamda bile görmeye başladım ama ağzımı açıp bir şey diyemiyorum.Eşim de hayatta demez.1 tlsi bile olmasa ailesinden istemez.Annemler eşimle aram bozulmasın diye ses çıkarma kızım biz destek oluruz,belki sona doğru yaparlar.Yaparlarsa da kendilerine yakışanı yaparlar diyorlar ama ben sevdiğim kadından tiksinmeye başladım.İçimde büyük öfke birikiyor.Biliyorum vermek zorunda değiller ama içimden bir sorsalardı keşke diyorum.Şimdiden çocuğum sağlıkla dünyaya gelsin onlara göstermeyeceğim diye kuruluyorum ve bu evliliğimin bozulmasına sebep olacak diye de korkuyorum.Sizce ne yapmalıyım,sessizce susup beklemeli miyim,yoksa açık açık konuşmalı mıyım?
Zaten böyle para için bebek göstermemekle başlar. Kayınvalide tarafı da bununla mı uğraşacağız diye iyice elini eteğini çekince bu sefer de kayınvalidemin torun ayrımı konusunu açar. Bu tip konuları okuya okuya erkek ailelerine hak verir oldum.Arkadaşlarınız size hak vermediği için yorumlarını objektif bulmadınız belli ki.
Şey hiç aklınıza geldi mi acaba, aynı anda yatırımlık ev alacak, tüp bebek yaptıracak, özel hastanede doğum yapacak ve bir bebeğin ihtiyaçlarını karşılayacak maddi gücünüzün olmadığı? Tam ayranı yok içmeye durumu.
Siz her şeye aynı anda sahip olmak istiyorsunuz diye insanlar bu isteklerinize sponsor olmak zorunda değiller.
Para için bebek göstermemeyi düşünmek falan çok çirkin.
Yeni ev kirada değil mi ayrıca? Boş mu bekliyor?
Kira geliriniz kredinin tamamını ya da büyük bir kısmını karşılıyordur zaten. Siz ne kadar zam alacağınızı sanıyordunuz ki her şeyi aynı anda yapıp kira gelirine rağmen patladınız?
Krize girdimOyle demisYani erkek nihayetinde hak etmiştir de
Ana yüreği tabii, oğlu dayak yerken yardim edesi gelmemiş olabilir.
Ben de bu tür konuları okudukça erkek ailelerine hak verir oldum. Bu ne ya gerçekten. Herkes parasının hesabını geline/damada vermek zorunda mıZaten böyle para için bebek göstermemekle başlar. Kayınvalide tarafı da bununla mı uğraşacağız diye iyice elini eteğini çekince bu sefer de kayınvalidemin torun ayrımı konusunu açar. Bu tip konuları okuya okuya erkek ailelerine hak verir oldum.