• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalide ve bebek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sadece mi? :/ Çocuğu yaparken hesabınızı kitabınızı yapacaktiniz kusura bakmayın. Çocuklara verilen harclikta bile gözünüz kalmış. Durumunuz bu kadar sıkışık ise devlete gidebilirdiniz doğum paketi neymiş 150 bine? Hem daha hamilesiniz 4 ayınız var anlamadım ben o kısmı.
Acı…. falandır büyük ihtimalle

Sen neden köpürdün peki görümcene o zaman? Kudurma bence kızı da rahat bırak. Belki seni sevmiyorlardır tuhaf ve fesat olduğun için o yüzden bir kuruş vermiyorlardır😅
Saydıklarınızın hepsini siz yaşadınız diye düşündüm ,aklıma gelmezdi böyle şeyler.😀😀😀Hem sevgisiz,hem evsiz 😀

Çok kıskanmayın sizin de olsun

Olsaydı böyle köpürmezdiniz,kiralardan kurtulmanız dileğiyle😀

Ense kalınlığı ile ilgili konun var, çocuğun İnşallah sağlıkla doğsun sen bu kafaları bırak kendine dön biraz. Kim ne yapsın senin kv'den para dilenecek durumdaki 2. Evini? Insanda biraz içgörü olur ya. Saçma sapan düşünüyorsun herkes bir ağızdan aynı şeyi söylüyor bir oturup düşüneyim demiyorsun onun yerine cemkiriyorsun.

Ben yalnızca şeye takılı kaldım, henüz doğmamış bebeğe siz bu kadar sıkışıkken oda ve bebek arabası alınması.

Neden? Onlar sizin ihtiyacınız varken şuan ihtiyaç olmayacak fuzuli bir harcamaya giriştiler?

Doğmamış bebeğe Don biçmeyin.

Ense kalınlığı ile ilgili konun var, çocuğun İnşallah sağlıkla doğsun sen bu kafaları bırak kendine dön biraz. Kim ne yapsın senin kv'den para dilenecek durumdaki 2. Evini? Insanda biraz içgörü olur ya. Saçma sapan düşünüyorsun herkes bir ağızdan aynı şeyi söylüyor bir oturup düşüneyim demiyorsun onun yerine cemkiriyorsun.

Eger sizi çok zorluyorsa ikinci evinizi satabilirsiniz. Onceliginiz cocuk olmali her zaman bu stresler iyi gelmez bosverin. Kimseden bi sey beklemeyin hamileliginize odaklanin bu anlar cok kiymetli. Sağlıkla gelsin🙏🏻

Eski konularınızda ben hastayım, kriz geçirip kocami dövüyorum, o da bu durumdan bıktı diye yazmışsınız. Muhtemelen aileniz de esiniz sizi bırakmasın diye fazlasıyla yardim etmiş. Kayınaileniz de oğulları dayak yiyor diye ellerini çekmiş olabilir. 2 tane eviniz de varmış biraz gozunuz doyabilir artık.

Öncelikle ben şuna katılmıyorum kendi paralari istedikleri gibi harcarlar denilmiş hayır efendim çocuk bu sekilde ayırt edilmez bende anneyim 3 evladımın ya 3 üne de veririm ya hiç birine vermem ama bu bariz haksızlık verilmez kimse kusura bakmasın bu kolay yenilip yutulacak bir sey değil kim olsa üzülür bende üzülürdüm ne yalan diyeyim

Ama diğer taraftan konu sahibi sizin de kari koca bariz büyük yanlislariniz olmuş bir nevi dibi görülmedik suya girilmez nasil ikiniz birden ayni yanilgiya düştünüz gerçekten buna sasirdim ev almak ile tüp bebek olayı bir araya gelmiş onu geçtim 150 bin liralık doğum paketi demişsiniz gerçekten yazık günah o paraya bunu geçtim siz bu borç ile ne kadar ücretsiz izin yapabileceksiniz o bebeğe sanırım kv veya anneniz ya da bakici bakacak siz ise döneceksiniz bunların tamamini daha gebelik hiç ortada yokken düşünüp planlama yapmaliydınız

beklediğimiz zam olmadı demişsiniz olsaydı da yüzde yüz zam gelmezdi ki maaşlara hadi gelsin yüzde 25 o da en en fazla

Son olarak şunu da eklemek istiyorum Hani siz değilse bile sizin durumunuzda olanlar baksın fikir alsınlar ben 3 çocuğumun üçünü de Allah'a şükürler olsun maddi imkanlarım kat kat elveriyorken bile devlet hastanesinde doğum yaptım çünkü hep şunu düşündüm devlet Hastanesi daha çok vaka görüyor daha donanımlı benim için en önemlisi orası dedim ha özel Doktorum var mıydı evet vardı o tarihlerde özel doktor ve devlet hastanesinde doktor olabiliyordu aynı kişi sonradan Evet bunu kaldırdılar fakat Mesela şöyle bir şey yaşandı arkadaşım hiç unutmuyorum özel bir yerle anlaştı ve ben ona Tövbe yarabbi sanki olacakları hissetmişim gibi dedim ki ne cesaret bakalım yeni doğan bakımları kuvezleri vesaireleri var mı Bir şey olursa sen bir yerde bebek bir yerde duracaksınız dedim gerçekten yani inanamıyorum hala aklıma geldikçe doğumdan sonra solunum sıkıntısı oldu bahsedilen o Bir dünya para alan özel hastanede yeterli artık ekipmanımı diyeyim donanım mı diyeyim alet edevat mı diyeyim yoktu bebek başka yere sevk edildi arkadaşım hemen taburcu olamadi süt gönderdi ordan oraya falan
Ve son olarak işte biliyorsunuz Allah her türlü cezalarını versin Bu özel hastane skandalları çıktı bebekler aileler neler yasadi yani şu an ben Örneğin doğum yapacak olsam bana üzerine para verseler ben bir özel hastanede doğurmam Benim güvenim sıfır çünkü Bütün bunlara rağmen sırf eş dost özelde doğum yaptı desin diye kalkıp özelde doğum yapanlara Ben asla anlam veremiyorum gerçekten çok şaşırıyorum
Biliyorum linclenecegim hiç önemli değil ben özel hastanede doğum yapmak isteyenlerin tek motivasyonunun bu olduğunu düşünüyorum
Neler gördük ya gözümüzle gördük izledik öldürdüler bebekleri Allah cezalarını versin

Konu sahiplerinin de istediği cevabı ve desteği alamayınca çemkirmeye başlaması hiç şaşmıyor.

Konuya cevabım bence de haksızsınız. Kimseye güvenip herhangi bir yola çıkılmaz. Çok zordaysanız ikinci evinizi satıp doğacak bebeğinize her şeyin en güzelini yaparsınız.

Bu durum gece rüyalara girecek ve çocuğu göstermesem mi diye düşünecek kadar büyük değil. Eviniz ocağınız ayrı, bekar görümceye yapılanlar, çocuklara verilen harçlıklar da sizi ilgilendirmez.

Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almanızı dilerim.

Eski konularınızda ben hastayım, kriz geçirip kocami dövüyorum, o da bu durumdan bıktı diye yazmışsınız. Muhtemelen aileniz de esiniz sizi bırakmasın diye fazlasıyla yardim etmiş. Kayınaileniz de oğulları dayak yiyor diye ellerini çekmiş olabilir. 2 tane eviniz de varmış biraz gozunuz doyabilir artık.

Gerçekten mi dövmüş mü 🥲

Arkadaşlarınız size hak vermediği için yorumlarını objektif bulmadınız belli ki.

Şey hiç aklınıza geldi mi acaba, aynı anda yatırımlık ev alacak, tüp bebek yaptıracak, özel hastanede doğum yapacak ve bir bebeğin ihtiyaçlarını karşılayacak maddi gücünüzün olmadığı? Tam ayranı yok içmeye durumu.
Siz her şeye aynı anda sahip olmak istiyorsunuz diye insanlar bu isteklerinize sponsor olmak zorunda değiller.
Para için bebek göstermemeyi düşünmek falan çok çirkin.

Yeni ev kirada değil mi ayrıca? Boş mu bekliyor?
Kira geliriniz kredinin tamamını ya da büyük bir kısmını karşılıyordur zaten. Siz ne kadar zam alacağınızı sanıyordunuz ki her şeyi aynı anda yapıp kira gelirine rağmen patladınız?

Annemler bebek arabasını ve odasını aldılar.Zaten en yüksek meblağlı şeyleri kendi ailem aldı
Hem 2. ev için altın borcu hem tüp bebek hem 5 aylık hamilelik. Aileniz ev vermiş, 2. ev için sıkışmak zorunda değildiniz. Millet evladının göz ameliyatı eğitimi için bile gelinden izin mi alacak? Çocuğumuzu ameliyat ettirmeyelim, yüksek lisansına para vermeyelim al senin gönlün olsun mu demeliler? Kızına bu kadar verdi oğluna şunu yaptı. Herkes size hak vermek zorunda mı, kıskanmayın sevgisizler vs. Keşke baştan deseydiniz oturdukları evi satar üstüne kredi çeker verirlerdi size. Asıl siz karı koca bebeğinin her şeyini kendi yapanları kıskanmayın. Ailelere nolur para verin, bebeğimizin eşyalarını alın demenin nesi kıskanmalık? 2 evi olan da 3 evi olanı mı kıskansın?
Birkaç yakınıma anlattığımda objektif yorum yapamadıklarını gördüm
Evet aynen objektif olmamışlardır. Belki de istediğiniz yorumları yapmamışlardır.
Olsaydı böyle köpürmezdiniz,kiralardan kurtulmanız dileğiyle😀
İşinize gelince Allah'a şükredip işinize gelmeyince millete tepeden bakın. İnsanları böyle küçük görmeye, kıskanmayın sizin de olsun diyip alay etmeye devam edin. Belki bir gün keşke ben de kira ödeseydim ama bunu yaşamasaydım diyeceğiniz günler de gelebilir.

Herkese hayırlı pazarlar arkadaşlar.Bir süredir kafamı kurcalayıp içimi yiyen bir konu var.Birkaç yakınıma anlattığımda objektif yorum yapamadıklarını gördüm.O nedenle sizlerden fikir alma ihtiyacım doğdu.Süreci en baştan anlatacağım.Bugüne kadar kayınvalidemle en ufak sorun yaşamadık,kırmadık,kırılmadık.4 senelik evliyim.Bana çok kıymet verdiğini söyler ve hep desteğini hissettirirdi.Ben de zaten düzenli olarak onlarla görüşür ve keyifli zaman geçirirdim.Ta ki hamile kalana kadar.Biz bir ev aldık ,kendi evimizin dışında.Biraz borca girdik ve bu borç da altın borcuydu.Bu sırada tüp bebek sürecine başladık,Allah’ıma sonsuz şükürler olsun ki hamile kaldım.Bu sırada altın borcumuz,tüp bebekte harcanan para birde üzerine 150 bin gibi bir doğum paketi gibi bir ödeme işlemimiz oldu.Eşimle ikimiz de Ocak ayında istediğimiz zamları alamadık.Kısacası evdeki hesap çarşıya uymadı ve ben hayatımda hiç sıkışmadığım kadar sıkışmış hissediyorum maddi konuda.Şimdi asıl sorun burada başlıyor.Hamilileğimde 5.ayım.Yavaş yavaş alışverişe başladık ama o kadar maddi olarak dardayız ki hep hesap kitap ve maddi konular dönmeye başladı evde.Bu sırada kayınvalidemler bekar olan görümceme bir sebeple (göz operasyonu+yüksek lisans+kredi borçları) 500 bine yakın para verdiler.Ben bu süreçte bize de destek olurlar diye düşünüyordum ,bir şeye ihtiyacınız var mı diye sormadılar bile.İlk torun ama bir kıyafet parçası bile almadılar.Annemler bebek arabasını ve odasını aldılar.Zaten en yüksek meblağlı şeyleri kendi ailem aldı.Geri kalan konusunda destek olurlar derken ağızlarını bile açmadılar.Dün beraberdik.Lafla karışık annemler de bunları bunları aldı dedim.Lafı değiştirdi kayınvalidem.Sonra bir mevzu geçti bana diyor ki her şeyiniz var çok şükür en önemlisi sağlık.Ben iyice bilendim,sürekli kafamda onlarla hesaplaşıyorum.Rüyamda bile görmeye başladım ama ağzımı açıp bir şey diyemiyorum.Eşim de hayatta demez.1 tlsi bile olmasa ailesinden istemez.Annemler eşimle aram bozulmasın diye ses çıkarma kızım biz destek oluruz,belki sona doğru yaparlar.Yaparlarsa da kendilerine yakışanı yaparlar diyorlar ama ben sevdiğim kadından tiksinmeye başladım.İçimde büyük öfke birikiyor.Biliyorum vermek zorunda değiller ama içimden bir sorsalardı keşke diyorum.Şimdiden çocuğum sağlıkla dünyaya gelsin onlara göstermeyeceğim diye kuruluyorum ve bu evliliğimin bozulmasına sebep olacak diye de korkuyorum.Sizce ne yapmalıyım,sessizce susup beklemeli miyim,yoksa açık açık konuşmalı mıyım?
Belki takı takarlar ve onu bozdurup ödersiniz. Öyle düşünüp alışveriş yapmıyor olabilirler. Görümcene oara verdiler ama bakalım ki ikinize birden peşpeşe yardım edecek durumları var mı… Ben olsam bir şey söylemem.

Arkadaşlarınız size hak vermediği için yorumlarını objektif bulmadınız belli ki.

Şey hiç aklınıza geldi mi acaba, aynı anda yatırımlık ev alacak, tüp bebek yaptıracak, özel hastanede doğum yapacak ve bir bebeğin ihtiyaçlarını karşılayacak maddi gücünüzün olmadığı? Tam ayranı yok içmeye durumu.
Siz her şeye aynı anda sahip olmak istiyorsunuz diye insanlar bu isteklerinize sponsor olmak zorunda değiller.
Para için bebek göstermemeyi düşünmek falan çok çirkin.

Yeni ev kirada değil mi ayrıca? Boş mu bekliyor?
Kira geliriniz kredinin tamamını ya da büyük bir kısmını karşılıyordur zaten. Siz ne kadar zam alacağınızı sanıyordunuz ki her şeyi aynı anda yapıp kira gelirine rağmen patladınız?
Zaten böyle para için bebek göstermemekle başlar. Kayınvalide tarafı da bununla mı uğraşacağız diye iyice elini eteğini çekince bu sefer de kayınvalidemin torun ayrımı konusunu açar. Bu tip konuları okuya okuya erkek ailelerine hak verir oldum.

Zaten böyle para için bebek göstermemekle başlar. Kayınvalide tarafı da bununla mı uğraşacağız diye iyice elini eteğini çekince bu sefer de kayınvalidemin torun ayrımı konusunu açar. Bu tip konuları okuya okuya erkek ailelerine hak verir oldum.
Ben de bu tür konuları okudukça erkek ailelerine hak verir oldum. Bu ne ya gerçekten. Herkes parasının hesabını geline/damada vermek zorunda mı

Sadece bu konuda değil, açılan başlıklarda sürekli konu açanın ağzına kürekle vurmak ister gibi ters yorumlar yazan insanlar olduğunu fark ettim. Hep bir bozma, olumsuzlama isteği varmış gibi ve sanki toplu halde hareket ediliyorlar. Biri fikir soruyorsa elbette her açıdan düşünülüp yorum yapılır ama benim dikkatimi çeken şey, soru soranı sorduğuna soracağına pişman eden yorumlar. Bazıları gerçekten çok tuhaf geliyor bana. Sanki insanın aklından bir şey geçmesi bile ayıpmış gibi. üzülmeye ya da düşünmeye hakkı yokmuş gibi davranılıyor.

Farklı konu ama aynı muamele. İnternette de çocuk yapma kararı aldıysan, ne kadar yorucu olduğundan şikâyet etmeye hakkın yokmuş gibi davranıliyor, şikayet eden anneler direkt lincleniyor. Aynı hesap. Paran yoksa çocuk yapmasaydin, ev almasaydin va. “Bile bile yaptın, katlanacaksın” deniyor her şeye . Yani belli ki planları yolunda gitmemiş, bir hata yapılmış ki zor durumdalar, artık olmuş olana değil, bundan sonra olabilecek olana odaklanmak daha doğru gibi.

Konuya dönersem, bu insanlar kötü niyetli kişilere benzemiyor. Bence sizin kendi başınızın çaresine bakmanıza alışmış olabilirler. Ayrıca hamilelik daha erken olduğu için henüz bir şey almamış da olabilirler. Gerektiğinde eşiniz onlarla konuşabilir zaten. Siz de kendi kendinizi kurmamaya çalışın derim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X