• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalide ve bebek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Öncelikle ben şuna katılmıyorum kendi paralari istedikleri gibi harcarlar denilmiş hayır efendim çocuk bu sekilde ayırt edilmez bende anneyim 3 evladımın ya 3 üne de veririm ya hiç birine vermem ama bu bariz haksızlık verilmez kimse kusura bakmasın bu kolay yenilip yutulacak bir sey değil kim olsa üzülür bende üzülürdüm ne yalan diyeyim

Ama diğer taraftan konu sahibi sizin de kari koca bariz büyük yanlislariniz olmuş bir nevi dibi görülmedik suya girilmez nasil ikiniz birden ayni yanilgiya düştünüz gerçekten buna sasirdim ev almak ile tüp bebek olayı bir araya gelmiş onu geçtim 150 bin liralık doğum paketi demişsiniz gerçekten yazık günah o paraya bunu geçtim siz bu borç ile ne kadar ücretsiz izin yapabileceksiniz o bebeğe sanırım kv veya anneniz ya da bakici bakacak siz ise döneceksiniz bunların tamamini daha gebelik hiç ortada yokken düşünüp planlama yapmaliydınız

beklediğimiz zam olmadı demişsiniz olsaydı da yüzde yüz zam gelmezdi ki maaşlara hadi gelsin yüzde 25 o da en en fazla

Son olarak şunu da eklemek istiyorum Hani siz değilse bile sizin durumunuzda olanlar baksın fikir alsınlar ben 3 çocuğumun üçünü de Allah'a şükürler olsun maddi imkanlarım kat kat elveriyorken bile devlet hastanesinde doğum yaptım çünkü hep şunu düşündüm devlet Hastanesi daha çok vaka görüyor daha donanımlı benim için en önemlisi orası dedim ha özel Doktorum var mıydı evet vardı o tarihlerde özel doktor ve devlet hastanesinde doktor olabiliyordu aynı kişi sonradan Evet bunu kaldırdılar fakat Mesela şöyle bir şey yaşandı arkadaşım hiç unutmuyorum özel bir yerle anlaştı ve ben ona Tövbe yarabbi sanki olacakları hissetmişim gibi dedim ki ne cesaret bakalım yeni doğan bakımları kuvezleri vesaireleri var mı Bir şey olursa sen bir yerde bebek bir yerde duracaksınız dedim gerçekten yani inanamıyorum hala aklıma geldikçe doğumdan sonra solunum sıkıntısı oldu bahsedilen o Bir dünya para alan özel hastanede yeterli artık ekipmanımı diyeyim donanım mı diyeyim alet edevat mı diyeyim yoktu bebek başka yere sevk edildi arkadaşım hemen taburcu olamadi süt gönderdi ordan oraya falan
Ve son olarak işte biliyorsunuz Allah her türlü cezalarını versin Bu özel hastane skandalları çıktı bebekler aileler neler yasadi yani şu an ben Örneğin doğum yapacak olsam bana üzerine para verseler ben bir özel hastanede doğurmam Benim güvenim sıfır çünkü Bütün bunlara rağmen sırf eş dost özelde doğum yaptı desin diye kalkıp özelde doğum yapanlara Ben asla anlam veremiyorum gerçekten çok şaşırıyorum
Biliyorum linclenecegim hiç önemli değil ben özel hastanede doğum yapmak isteyenlerin tek motivasyonunun bu olduğunu düşünüyorum
Neler gördük ya gözümüzle gördük izledik öldürdüler bebekleri Allah cezalarını versin
Yok valla bu motivasyonda değildim tek kişilik oda özel ilgi anestezili normal doğum gibi motivasyonlarım vardı

Sadece bu konuda değil, açılan başlıklarda sürekli konu açanın ağzına kürekle vurmak ister gibi ters yorumlar yazan insanlar olduğunu fark ettim. Hep bir bozma, olumsuzlama isteği varmış gibi ve sanki toplu halde hareket ediliyorlar. Biri fikir soruyorsa elbette her açıdan düşünülüp yorum yapılır ama benim dikkatimi çeken şey, soru soranı sorduğuna soracağına pişman eden yorumlar. Bazıları gerçekten çok tuhaf geliyor bana. Sanki insanın aklından bir şey geçmesi bile ayıpmış gibi. üzülmeye ya da düşünmeye hakkı yokmuş gibi davranılıyor.

Farklı konu ama aynı muamele. İnternette de çocuk yapma kararı aldıysan, ne kadar yorucu olduğundan şikâyet etmeye hakkın yokmuş gibi davranıliyor, şikayet eden anneler direkt lincleniyor. Aynı hesap. Paran yoksa çocuk yapmasaydin, ev almasaydin va. “Bile bile yaptın, katlanacaksın” deniyor her şeye . Yani belli ki planları yolunda gitmemiş, bir hata yapılmış ki zor durumdalar, artık olmuş olana değil, bundan sonra olabilecek olana odaklanmak daha doğru gibi.

Konuya dönersem, bu insanlar kötü niyetli kişilere benzemiyor. Bence sizin kendi başınızın çaresine bakmanıza alışmış olabilirler. Ayrıca hamilelik daha erken olduğu için henüz bir şey almamış da olabilirler. Gerektiğinde eşiniz onlarla konuşabilir zaten. Siz de kendi kendinizi kurmamaya çalışın derim.
Aynen öyle. Yorulduğunu zorlandığını söyleyebilirsin ama ben borçları ödemekte zorlanıyorum o zaman kayınpederden para beklemek hakkım, çocuk bakmakta zorlanıyorum o zaman kayınvalidenin çocuk bakmasını beklemek hakkım diyemezsiniz. Çünkü değil. Zorlandığını paylaşmak başka bir şey, sorumluluğu başkasına atmaya çalışmak başka.

Yok valla bu motivasyonda değildim tek kişilik oda özel ilgi anestezili normal doğum gibi motivasyonlarım vardı
2006 yilinda Ankara zekai Tahir Burak hastanesinde
2013 yilinda yine aynı hastanede
Tek kişilik oda özel ilgi anestezi altında bir sezeryan bir de epidural sezeryan ile doğum yaptım doktorum biraz daha kalıp dinlenin dedi ama evde çocuk olunca bir an evvel evime döndüm

Öncelikle ben şuna katılmıyorum kendi paralari istedikleri gibi harcarlar denilmiş hayır efendim çocuk bu sekilde ayırt edilmez bende anneyim 3 evladımın ya 3 üne de veririm ya hiç birine vermem ama bu bariz haksızlık verilmez kimse kusura bakmasın bu kolay yenilip yutulacak bir sey değil kim olsa üzülür bende üzülürdüm ne yalan diyeyim

Ama diğer taraftan konu sahibi sizin de kari koca bariz büyük yanlislariniz olmuş bir nevi dibi görülmedik suya girilmez nasil ikiniz birden ayni yanilgiya düştünüz gerçekten buna sasirdim ev almak ile tüp bebek olayı bir araya gelmiş onu geçtim 150 bin liralık doğum paketi demişsiniz gerçekten yazık günah o paraya bunu geçtim siz bu borç ile ne kadar ücretsiz izin yapabileceksiniz o bebeğe sanırım kv veya anneniz ya da bakici bakacak siz ise döneceksiniz bunların tamamini daha gebelik hiç ortada yokken düşünüp planlama yapmaliydınız

beklediğimiz zam olmadı demişsiniz olsaydı da yüzde yüz zam gelmezdi ki maaşlara hadi gelsin yüzde 25 o da en en fazla

Son olarak şunu da eklemek istiyorum Hani siz değilse bile sizin durumunuzda olanlar baksın fikir alsınlar ben 3 çocuğumun üçünü de Allah'a şükürler olsun maddi imkanlarım kat kat elveriyorken bile devlet hastanesinde doğum yaptım çünkü hep şunu düşündüm devlet Hastanesi daha çok vaka görüyor daha donanımlı benim için en önemlisi orası dedim ha özel Doktorum var mıydı evet vardı o tarihlerde özel doktor ve devlet hastanesinde doktor olabiliyordu aynı kişi sonradan Evet bunu kaldırdılar fakat Mesela şöyle bir şey yaşandı arkadaşım hiç unutmuyorum özel bir yerle anlaştı ve ben ona Tövbe yarabbi sanki olacakları hissetmişim gibi dedim ki ne cesaret bakalım yeni doğan bakımları kuvezleri vesaireleri var mı Bir şey olursa sen bir yerde bebek bir yerde duracaksınız dedim gerçekten yani inanamıyorum hala aklıma geldikçe doğumdan sonra solunum sıkıntısı oldu bahsedilen o Bir dünya para alan özel hastanede yeterli artık ekipmanımı diyeyim donanım mı diyeyim alet edevat mı diyeyim yoktu bebek başka yere sevk edildi arkadaşım hemen taburcu olamadi süt gönderdi ordan oraya falan
Ve son olarak işte biliyorsunuz Allah her türlü cezalarını versin Bu özel hastane skandalları çıktı bebekler aileler neler yasadi yani şu an ben Örneğin doğum yapacak olsam bana üzerine para verseler ben bir özel hastanede doğurmam Benim güvenim sıfır çünkü Bütün bunlara rağmen sırf eş dost özelde doğum yaptı desin diye kalkıp özelde doğum yapanlara Ben asla anlam veremiyorum gerçekten çok şaşırıyorum
Biliyorum linclenecegim hiç önemli değil ben özel hastanede doğum yapmak isteyenlerin tek motivasyonunun bu olduğunu düşünüyorum
Neler gördük ya gözümüzle gördük izledik öldürdüler bebekleri Allah cezalarını versin
Gelinin 2. Evi alsa oğlunu dövse maddiyatı olmasa 150 ye doğum paketi ne alaka ? Nasıl bi hastane bu

evdeki kızının gozlerını çizdirsen ve okutsan bunu kalkıp geline de verir misin kızım gözünü çizdirdi okuyor ona harcadım sende al die ? Normal keyfi olsa dediğiniz doğru ama evdeki çocuğun sorumluluğu var sonuçta .

Sadece bu konuda değil, açılan başlıklarda sürekli konu açanın ağzına kürekle vurmak ister gibi ters yorumlar yazan insanlar olduğunu fark ettim. Hep bir bozma, olumsuzlama isteği varmış gibi ve sanki toplu halde hareket ediliyorlar. Biri fikir soruyorsa elbette her açıdan düşünülüp yorum yapılır ama benim dikkatimi çeken şey, soru soranı sorduğuna soracağına pişman eden yorumlar. Bazıları gerçekten çok tuhaf geliyor bana. Sanki insanın aklından bir şey geçmesi bile ayıpmış gibi. üzülmeye ya da düşünmeye hakkı yokmuş gibi davranılıyor.

Farklı konu ama aynı muamele. İnternette de çocuk yapma kararı aldıysan, ne kadar yorucu olduğundan şikâyet etmeye hakkın yokmuş gibi davranıliyor, şikayet eden anneler direkt lincleniyor. Aynı hesap. Paran yoksa çocuk yapmasaydin, ev almasaydin va. “Bile bile yaptın, katlanacaksın” deniyor her şeye . Yani belli ki planları yolunda gitmemiş, bir hata yapılmış ki zor durumdalar, artık olmuş olana değil, bundan sonra olabilecek olana odaklanmak daha doğru gibi.

Konuya dönersem, bu insanlar kötü niyetli kişilere benzemiyor. Bence sizin kendi başınızın çaresine bakmanıza alışmış olabilirler. Ayrıca hamilelik daha erken olduğu için henüz bir şey almamış da olabilirler. Gerektiğinde eşiniz onlarla konuşabilir zaten. Siz de kendi kendinizi kurmamaya çalışın derim.
Hanım hanım kadın kocasını dövüyormuş ayol,o vurur bizim ağzımıza kürekle😆

Gelinin 2. Evi alsa oğlunu dövse maddiyatı olmasa 150 ye doğum paketi ne alaka ? Nasıl bi hastane bu

evdeki kızının gozlerını çizdirsen ve okutsan bunu kalkıp geline de verir misin kızım gözünü çizdirdi okuyor ona harcadım sende al die ? Normal keyfi olsa dediğiniz doğru ama evdeki çocuğun sorumluluğu var sonuçta .
Bu da doğru şimdi düşünüyorum benim etrafımda Bu aile olsa ikinci evlerini almışlar tüp bebek yaptırılmış Ayrıca doğum için hastaneye 150.000 Lira ödeyecekler Demek ki paraya ihtiyaçları yok diye düşünürüm

Sizin de mi ailelerden beklentiniz var, biz üstümüze düşeni yaptık çocuk işi tamam, şimdi hediyeler paralar yardımlar sıraya girin düşünceniz mi var? Diğer çocukları göz ameliyatı olmasın, eğitimine devam etmesin ve parayı gelinlerine mi versinler? Benim çocuğumun operasyon geçirmesi gerekecekse dünyayı umursamam kaldı ki gelinin damadın gönlünü eğleyeceğim. Planların yolunda gitmeyeceği baştan belli değil mi, çocuk doğal yolla sürpriz olmamış tüp bebek yapılmış.
2. evin altın borcu varken tüp bebek yapılınca para gerekeceğini düşünmemek planın yolunda gitmemesi mi? Biz aklımıza ne gelirse ne istersek yapalım kocamın ailesi versin verecek mecbur. Vermezlerse arkalarından konuşur, bebek göstermem ne güzel iş. Önce sağlıklı bir doğursun sonra millete atar gider yapsın, eviniz yok kıskanmayın ödeyin kiranızı desin. Bir kendi ev sahibi çünkü bu forumda. Eve sokulmayacak, aynı mekanda bulunulmak istenmeyecek tipleri yalandan yağlayıp bağlamak size uyuyor ama herkese uymaz.

2006 yilinda Ankara zekai Tahir Burak hastanesinde
2013 yilinda yine aynı hastanede
Tek kişilik oda özel ilgi anestezi altında bir sezeryan bir de epidural sezeryan ile doğum yaptım doktorum biraz daha kalıp dinlenin dedi ama evde çocuk olunca bir an evvel evime döndüm
Her hasta bmyle değil

Kimseye sizin eviniz dert olmaz ama size bir bebek arabasını almak dert olmuş. 2 evim olmuş ama çocuğa eşya alırken kendi annemler mi alır, babane/dede mi alır düşüneceğime satarım evi. Bir kısmını bu süreçte kullanırım, kalanını da daha sonrası için değerlendiririm. Siz (eğer doğruysa) 33 yaşınızda evi annemler verdi, odayı annemler aldı, öbürü klima aldı hiç koymaz mı insana? Sanki hala size bakmak ve de ürediğinizde çocuğunuza da bakmak zorundalar kafasındasınız, öyle değil yazmanız bir şey değiştirmiyor.

Bu da doğru şimdi düşünüyorum benim etrafımda Bu aile olsa ikinci evlerini almışlar tüp bebek yaptırılmış Ayrıca doğum için hastaneye 150.000 Lira ödeyecekler Demek ki paraya ihtiyaçları yok diye düşünürüm
benım evimdeki çocuğumu okutuyorum sağlığına para harcıyorum die gelin küsecek oğlum darılacaksa darılsın küssün . Herkes ayağını yorganına göre uzatsın der geçerim .

Yahu vermesinler de teklif de etmesinler neden bileniyorsunuz bizde dünyanın sıkıntısını kendimiz atlattık hatta daha onlar borç bile istediler en kötü zamanımızda evladınızi.saglikla.kucaginiza alın yeter beklenti ne kadar düşük olursa o kadar iyi olur herkes ister ama yapmıyorlarsa yapacak.hicbir şey yok malasef

Bundan 20-30 yıl sonra müstakbel gelinlerimden biri her kuruşunu emeğimle biriktirdiğim paramdan kızıma ameliyat parası verdiğim için hesap sormaya kalkarsa “höst be ordan” derim.. “sen kim köpeksin de benim paramı nereye harcayacağıma karışmaya çalışıyorsun. Kazanırken beraber miydik de neyi nereye harcayacağıma karışma haddini kendinde görüyorsun.” Ötesini demeye lüzum yok..

Ev almışlar daha ne beklenti içindesiniz allah aşkına ya.
Biz eşimle bi yerlerimizi yırttık ev sahibi olduk,2 çocuk doğurduk büyüyüttük,kimseden de bişey beklemedik,yapan yaptı yapmayana gönül koymadık çünkü kimse mecbur değil.
belki oda sıkışıktır ne abartmışsınız ya,bi doğurun illaki yapar bişeyler

Bebeğinizi sağlıkla doğurun inşallah🙏
Bütçenizi yanlış planlamış hem ev borcu hem tüp bebek masrafı hem doğum paketinin sizi ne kadar sarsacağını hesap etmemişsiniz, bugün sıkışıksanız sorumlusu kayınvalideniz değil hata sizde.

Bugüne kadar kayınvalidemle en ufak sorun yaşamadık,kırmadık,kırılmadık.4 senelik evliyim.Bana çok kıymet verdiğini söyler ve hep desteğini hissettirirdi.

ben sevdiğim kadından tiksinmeye başladım.İçimde büyük öfke birikiyor.Biliyorum vermek zorunda değiller ama içimden bir sorsalardı keşke diyorum.Şimdiden çocuğum sağlıkla dünyaya gelsin onlara göstermeyeceğim diye kuruluyorum

Oğlum yok görümce de değilim, 1 kız evladı olan anneyim diye başlayayım söze.

Size değer veren destek olan bir anneden sırf maddi destekte bulunmadı diye tiksinmeye başladıysanız ve size hiç kötülüğü dokunmamış bir babaanneden torununu esirgeyecekseniz üzgünüm ama siz sadece maddiyata değer veriyorsunuz maneviyatı bir kalemde silebiliyorsunuz.

Size harcananla görümcenize harcananların çetelesini tutmuşsanız kayınvalidenizden hep maddi bir beklentiniz olmuş ki iyi geçinmişsiniz.

Maddiyatın hep bir ederi vardır ama manevi duygulara paha biçilemez, kayınvalidenizin size olan sevgisinin ederi kızına verdiği kadarsa kendisiyle açık açık konuşup isteyin 😌

Son düzenleme:
Şu duruma sebep plansız hareket edişiniz. Her şeyi aynı anda yapmaya çalışmışsınız. Ya bebeği ya evi erteleyecektiniz. Harcama kalemleriniz üst üste hacimli olunca kayınaile de yeterli paranız olduğunu düşünmüştür kendi kendilerine kesenizin durumunu bilemezler. Şahsen konunun akışına bakarak hayat şartlarınızda da bir değişikliğe gitmediğinizi varsayıyorum. Borcum var diye tasarrufa gidecek gibi değilsiniz. Kimse de dısarıdan bakıp anlamaz durumun ne olduğunu.

Gerçekten ihtiyacınız varsa gurur yapmayı bırakıp desteğe ihtiyacınız olduğunu söyleyin. Kızlarına bu kadar yapan torunlarına da maddi yardımda bulunur. İlla yardım olmak zorunda da değil borçta istenir bu kötü bir şey değil.

Ama vermek zorundalar gibi kurulmanız, bebeği göstermeme niyetiniz biraz adi duruyor.

Zaten böyle para için bebek göstermemekle başlar. Kayınvalide tarafı da bununla mı uğraşacağız diye iyice elini eteğini çekince bu sefer de kayınvalidemin torun ayrımı konusunu açar. Bu tip konuları okuya okuya erkek ailelerine hak verir oldum.

Bazıları eş ailesini kasaları olarak görüyor. 60 bine klima aldırmışlar insanlara, onu da beğenmeyerek söylüyor.
Neden birileri benim evime klima alsın mesela? İçlerinden gelen bi hediyeyse mahcup olurum, teşekkür ederim ve zaman içinde bir şeyler yapıp karşılığını vermeye çalışırım. Bir 300 daha ateşlesene demem.
Bunun için küsmeyi düşünürken hiç utanmıyor da, çok ilginç valla.

Kayınpederim o akşam benim gözümün önünde 23 Nisan parası adı altında ablasının torunlarına 3 bin(bin bin bin şeklinde) verdi.Bana yine sormadılar
Yok artık! Çocuklara verilen parada da gözünüz olmasın!
Bu sadece paraya sıkışık olmanız değil, sizin gözünüzü para hırsı bürümüş

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X