Kayınvalide ve Eş Problemi

Jasmin66

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2021
36
24
3
37
Uzun zamandır süre gelen bir problem yaşıyorum ve artık çok rahatsız oluyorum. O yüzden bir fikir almak amacıyla bu konuyu açtım. 1 yıllık evliyim. Eşimle aşık olarak evlendik. Ailelerimizden farklı bir şehirde yaşıyoruz. Kayınvalidem çok düşüncesiz ve görgüsüz bir kadın. Evlendigimizden beri aradığında acmadiysak bizim donmemizi beklemeden üst üste arıyor. Sonuçta yeni evliyiz bir ozelimiz var ama hiç saygısı yok. Ya bilerek yapıyor ya da cehaletinden böyle. Kaldı ki bana göre bir kişi aramana donmuyorsa üst üste taciz eder gibi aranmaz. Eşime bu durumu söylediğimde bana hak verdiğini söyledi ama kalkipta annesine hiçbir şey demiyor. Bugun ben konuşacağım dediğimde de ben konuşurum dedi. Siz olsaydınız kayınvalidenize bu şekilde aramasının doğru olmadığını söyler miydiniz ? Birde eşimin konusmasinin etkili olacağını düşünmüyorum. Ailesine karşı sesini çıkaramayan bir yapısı var.

Haklısınız ama söylerseniz siz kötü olursunuz. Arasın dursun müsait oldukça dönüp müsait olmadığınız için dönmediğinizi söylersiniz. Ortamı ve yeri gelirse muhabbet açılırsa da uslubunca her zaman müsait olamadığınızdan dem vurursunuz. Zamanla azalacağını düşünüyorum böyle böyle. Aksi halde ciddi bi uyarı ilişkinizi zedeler ve var olan artılarınızı silip yerine her seferinde bir eksi eklersiniz. Bence yani…

Eşim nobetli çalışıyor. Sabah işe gidip ertesi sabah geliyor. Ve gündüz evde olduğunda mesela bir kez yatıyoruz sabah 9 da arıyor üst üste. Ki eşim genelde işten gelince bu saatte uyur. Bunu onlarda biliyor. Bunuda geçtim. Gün icindede mesela öğlen arıyor mesele aramak değilde üst üste aramak. Bu arada 35 yaşındayız. Çocukta değiliz hani merak etse dicem ama yeni evliyiz. Başka işimiz oldugunda da aradığı çok denk geliyor.

Bazi insanlar telefonu acmasaniz nedense bir yerde bidonlari altina kalip can cekstiginizi düsünüyor nedense. Karsidaki insani bilmiyoruz. Sahsen her gün kayinvalidemi ve kayinpederim zamanim olunca arayip hal hatir sorarim. Öylece arama sorunu da olmuyor haliyle. Esinizi istedigi kadar arasin. Annesi..kendiniz rahatsiz oluyorsaniz dile getirebilirsiniz

Bazi insanlar telefonu acmasaniz nedense bir yerde bidonlari altina kalip can cekstiginizi düsünüyor nedense. Karsidaki insani bilmiyoruz. Sahsen her gün kayinvalidemi ve kayinpederim zamanim olunca arayip hal hatir sorarim. Öylece arama sorunu da olmuyor haliyle. Esinizi istedigi kadar arasin. Annesi..kendiniz rahatsiz oluyorsaniz dile getirebilirsiniz
Bana biraz kasitli yapıyor gibide geliyor. Eşime bir kez sordum. Dedi ki evlenmeden önce bu kadar aramazdi. Çok anlam veremiyorum.

devamlı üst üste aranmak insanı rahatsız edebilir haklısınız fakat annesi oğlunu arıyor, bu ikisi arasında olan bir şey benim gözümde. eğer olmayacak zamanlarda arıyorsa, eşiniz ne yapması gerektiğini bilir. telefonu açmaz, daha sonra döner ve ya kısa keser kapatır. biraz onun bileceği iş. rahatsızlığınıza katılıyorsa da bırakın annesiyle kendi konuşsun, bence sizin söylemeniz çok hoş olmaz

devamlı üst üste aranmak insanı rahatsız edebilir haklısınız fakat annesi oğlunu arıyor, bu ikisi arasında olan bir şey benim gözümde. eğer olmayacak zamanlarda arıyorsa, eşiniz ne yapması gerektiğini bilir. telefonu açmaz, daha sonra döner ve ya kısa keser kapatır. biraz onun bileceği iş. rahatsızlığınıza katılıyorsa da bırakın annesiyle kendi konuşsun, bence sizin söylemeniz çok hoş olmaz
Yok şöyle sadece eşimi değil. Beni arıyor. Tel sessizde ya da açmıyorum. Arkadan bikac saniye sonra eşimi aramaya başlıyor üst üste ya da tam tersi önce onu arıyor açmayalım diyoruz sonra yine bu sefer beni aramaya başlıyor. İkimizi birden yani.

Bana biraz kasitli yapıyor gibide geliyor. Eşime bir kez sordum. Dedi ki evlenmeden önce bu kadar aramazdi. Çok anlam veremiyorum.

Bana ilk sene biraz herkes icin bir alisma süreci gibi geliyor. Yeni düzeler, aileye yeni insanlar katiliyor. Belki de en basitinden kaybetme korkulari yasiyor. Kayinvalideniz nasil bir insan bilmiyorum tabi. Belki de dediginiz gibi kasitli yapan biri. Sahsen rahatsiz edilmek istemedigim zamanlari telefonu sessize aliyorum. Biri isterse 200 kere arayabilir. Hani zaten müsait degilseniz öyle de halledebilirsiniz

Yok şöyle sadece eşimi değil. Beni arıyor. Tel sessizde ya da açmıyorum. Arkadan bikac saniye sonra eşimi aramaya başlıyor üst üste ya da tam tersi önce onu arıyor açmayalım diyoruz sonra yine bu sefer beni aramaya başlıyor. İkimizi birden yani.
o zaman açmamaya devam edeceksiniz, sonrasında da işiniz olduğunu ,görünce zaten arayacağınızı söylersiniz. siz dönüş yapana kadar açmayacağınızı belki öyle anlar.

Benim kv balayımızın ilk günü saat sabah 8de aramıştı oğulcuğunu ve sen zaten evlendin artık beni aramazsın tribi atıp küsüp yüzüne kapatmıştı. Evliliğimizin ilk günü kısmen zehir olmuştu.. bazı anneler öyle
uygun dille uyarabilirsin sana sonradan kocaman bir dert olmayacak şekilde...

Şeyi merak ettim bu kadar ısrarla arayıp ne diyo ? Ben olsam umursamazdım sessize alırdım telefonu arasın dursun duymuyorum nasıl olsa :D

Şeyi merak ettim bu kadar ısrarla arayıp ne diyo ? Ben olsam umursamazdım sessize alırdım telefonu arasın dursun duymuyorum nasıl olsa :KK70:
Hicbiseyde dediği yok. Yani önemli bir konu olduğundan filan değil araması. Napiosunuz nasılsınız havadan sudan.

Benim kv balayımızın ilk günü saat sabah 8de aramıştı oğulcuğunu ve sen zaten evlendin artık beni aramazsın tribi atıp küsüp yüzüne kapatmıştı. Evliliğimizin ilk günü kısmen zehir olmuştu.. bazı anneler öyle
Benimde eşim balayindan dönüşte annesini aramıştı evde misiniz geliyoruz demek için. Farklı şehirde yaşadığımız için eşyalarımızı alıp o şekilde kendi yaşadığımız şehre geçecektik. Annesi telde nasıl konustuysa, eşim teli kapattıktan sonra 1 haftadır aramadık diye mi böyle soğuk konuştu anlamadım filan dedi annesiyle ilgili yani o da biraz tripliydi

Suan aranız nasıl kayınvalidenizle. Birde mesela size böyle yaptığı için bir tepki verdiniz mi

Back
X