• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayinvalide ve Eş

meysa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2014
281
112
103
Antalya
Mrb hanımlar. Biz eşimle severek evlendik. Ama evlendigimiz günden beri kayinvalidemle pek samimiyet kurulduğu söylenemez. Ben defalarca adim attım ama hep soğuk durdu. Gorumcem desem annesiyle bir zaten hep. Eşimle kavgalarımız hep ailesi yüzünden oldu. Esim naparlarsa yapsinlar sen sesini çıkarmayacaksın kafasında. Yeni bebeğimiz oldu. Hamileyken ne aradılar ne sordular. Düşük tehlikesi geçirdim, erken doğum olacak dediler yattım ona rağmen arayıp sormadılar. En son Lohusayken yine bi dolu gelmis kavga çıkardı gitti annesi. Bende görüşmeme kararı aldim. Eşini karşıma aldım açık açık bastan sona konuştum herşeyi. Dinliyor haklisin diyor. Sonunda sen gideceksin özür dileyeceksin diyor. Tadımız tuzumuz yok. Artık yüzyüze bakılmayacak şeyler söylüyor esim. Boşanalım dediğimde çocuğu ver naparsan yap diyor. Vermem dediğimde geri alttan aliyor boşanmamak için. Ama bu nereye kadar böyle gidecek. Çalışan bir bayanım. Maddi gücüm var çok şükür. Boşanma kararı alırsam pişman olurmuyum ilerde. Ya da başka ne yapabilirim. Tabiki boşanmak benim için çok zor. Aileme ne derim bilmiyorum ama napabilirim. Kafayı yicem yoksa. Şimdiden teşekkürler cevaplar için.

Son düzenleme:
Bu arada eşime şunu da dedim. Lohusayken kavga edip moral alt üst edip gittiler. Üstüne ben gitmem ama ailen gelir konuşursa soğukta durmam dedim. Ama ilk adımida ben atmam çünkü ben bisey yapmadim. Hanımefendiler bi de ayaklarına gitmemi istiyor. Daha doğrusu esim annesine laf geçiremiyor hep benden bekliyor ama bende insanim sabrım kalmadi.

Bu arada eşime şunu da dedim. Lohusayken kavga edip moral alt üst edip gittiler. Üstüne ben gitmem ama ailen gelir konuşursa soğukta durmam dedim. Ama ilk adımida ben atmam çünkü ben bisey yapmadim. Hanımefendiler bi de ayaklarına gitmemi istiyor. Daha doğrusu esim annesine laf geçiremiyor hep benden bekliyor ama bende insanim sabrım kalmadi.
Özür falan dileme ama gidebilirsin bence arandaki mesafeyi koru kavga çıkaracak söz bile deseler cevap verme bence ağırlığını koru . Ve en başta kendini üzme canım yazık sütün kesilir ilk önce bu güzel günlerini zehir etmelerine izin verme . Belki de amaçları senin gitmendir buna izin verme bence kocanla yağlı ballı ol yanlarında çatlasınlar

Siz birşey yapmadınız da onlar ne yaptı. Kavga konuları ne. Eşiniz ailesini tutuyor. Belki siz hatalısınız belki onlar.

Özür falan dileme ama gidebilirsin bence arandaki mesafeyi koru kavga çıkaracak söz bile deseler cevap verme bence ağırlığını koru . Ve en başta kendini üzme canım yazık sütün kesilir ilk önce bu güzel günlerini zehir etmelerine izin verme . Belki de amaçları senin gitmendir buna izin verme bence kocanla yağlı ballı ol yanlarında çatlasınlar
En güzel anlarimi zehir ettiler bile. Bebeğim 2 aylık simdi. Esim e çok kızıyorum beni görmezden geliyor. Ağza alınmayacak laflar saydı dun. Evlendiğini güne lanet olsun, Allah kendini benle siniyormus. Bende çekmek zorunda değiliz birbirimizi boşanalım deyince önce çocuğu ver git diyor. Vermem deyince gelip alttan aliyor. Sinirle söyledim gerçek değil diyor.

Mrb hanımlar. Biz eşimle severek evlendik. Ama evlendigimiz günden beri kayinvalidemle pek samimiyet kurulduğu söylenemez. Ben defalarca adim attım ama hep soğuk durdu. Gorumcem desem annesiyle bir zaten hep. Eşimle kavgalarımız hep ailesi yüzünden oldu. Esim naparlarsa yapsinlar sen sesini çıkarmayacaksın kafasında. Yeni bebeğimiz oldu. Hamileyken ne aradılar ne sordular. Düşük tehlikesi geçirdim, erken doğum olacak dediler yattım ona rağmen arayıp sormadılar. En son Lohusayken yine bi dolu gelmis kavga çıkardı gitti annesi. Bende görüşmeme kararı aldim. Eşini karşıma aldım açık açık bastan sona konuştum herşeyi. Dinliyor haklisin diyor. Sonunda sen gideceksin özür dileyeceksin diyor. Tadımız tuzumuz yok. Artık yüzyüze bakılmayacak şeyler söylüyor esim. Boşanalım dediğimde çocuğu ver naparsan yap diyor. Vermem dediğimde geri alttan aliyor boşanmamak için. Ama bu nereye kadar böyle gidecek. Çalışan bir bayanım. Maddi gücüm var çok şükür. Boşanma kararı alırsam pişman olurmuyum ilerde. Ya da başka ne yapabilirim. Tabiki boşanmak benim için çok zor. Zamanında bu adam için sildi karşıma aldım evlendim. Geri aileme ne derim bilmiyorum ama napabilirim. Kafayı yicem yoksa. Şimdiden teşekkürler cevaplar için.
hamilelikte görüşmediğiniz kişi, nasıl oluyorda bir dolu kavga edecek konu buluyor...

Siz birşey yapmadınız da onlar ne yaptı. Kavga konuları ne. Eşiniz ailesini tutuyor. Belki siz hatalısınız belki onlar.
Konu şuydu. Bebeğim çok düşük kilolu ve erken doğdu. Neymiş hastane de gorumcemin kucağına vermemişim. Almaya kalktı kucağına bende kibarca daha yeni doğdu minik sonra alırsın daha abla dedim. Vay ben görümceme nasıl öyle dermişim.

Anasına laf geçiremiyor ama geçirmek sen varsın ondan sana yükleniyor bence izin vermemelisin

Eşiniz anakuzusu
Zira anasıyla bacısının ağzını kapatacak kişi o
Eğer aile kavramını tam olarak anlasaydı aradaki dengeyi kurup sizin hamilelik ve lohusa zamanınızı zehir etmezdi :KK66:
Ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım. Esim e iyilikle hoslukla da diyorum. Dinliyor dinliyor geri sen düzelteceksin arayi diyor. İyilikten de anlamıyor adam.

En güzel anlarimi zehir ettiler bile. Bebeğim 2 aylık simdi. Esim e çok kızıyorum beni görmezden geliyor. Ağza alınmayacak laflar saydı dun. Evlendiğini güne lanet olsun, Allah kendini benle siniyormus. Bende çekmek zorunda değiliz birbirimizi boşanalım deyince önce çocuğu ver git diyor. Vermem deyince gelip alttan aliyor. Sinirle söyledim gerçek değil diyor.
O zaman eşinizle konuşun bak bu durumlar beni de bebeğime de olumsuz etki ediyor falan diye ben mutsuz olunca o da mutsuz olacak diye çocuğunu seviyorsa ilk başta bunu bir düşünsun. Sonra sinirle söyledim dediğinde üstüne gidin söz verdirtin ne olursa olsun bir daha kötü konuşmasın ağzına beddua gibi şeyler almasın. Yinede dayanmıyorsanız bir müddet ay ri kalın belki eşiniz ciddiyetinizi o zaman anlar

Ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım. Esim e iyilikle hoslukla da diyorum. Dinliyor dinliyor geri sen düzelteceksin arayi diyor. İyilikten de anlamıyor adam.
Yazdıklarınızdan eşinizin size saygı duymadığını anladım
Ne demek çocuğu bırak git
İyi düşünün taşının böyle bir adamla ömür geçer mi.

Konu şuydu. Bebeğim çok düşük kilolu ve erken doğdu. Neymiş hastane de gorumcemin kucağına vermemişim. Almaya kalktı kucağına bende kibarca daha yeni doğdu minik sonra alırsın daha abla dedim. Vay ben görümceme nasıl öyle dermişim.
Doktorunuz cocugu kimse kucagina almasın falan dedimi yani zayıf olması dışında herhangi bir sağlık problemimi vardı
Yoksa bebegi ziyarete gelmiş halasının kucağına neden vermediniz ben anlayamadım

Bi dolu konu yok zaten. Ama nerden ne çıkarıyorlar vallahi aklım almıyor artik.
sizde tatrtışma çıkaracak ortam mı hazırlıyorsunuz acaba..hareket yada mimiklerinizle...örneğin, yanınıza gelen kaynananıza hoşgeldin anne(annecim) deyipte, güzelce hal hatır sorsan, nebilim yani düzgün düzgün konuşurkende tartışma niye çıkarki...

Yazdıklarınızdan eşinizin size saygı duymadığını anladım
Ne demek çocuğu bırak git
İyi düşünün taşının böyle bir adamla ömür geçer mi.
Bu tavrı devam ederse ailesine karşı bir omur geçmez biliyorum. Ama is ciddiye biner boşanma olursa geri adim atılmaz artik. Boşanmak çözüm mudur yoksa başka bi yolu var midir.

Doktorunuz cocugu kimse kucagina almasın falan dedimi yani zayıf olması dışında herhangi bir sağlık problemimi vardı
Yoksa bebegi ziyarete gelmiş halasının kucağına neden vermediniz ben anlayamadım
Sağlık problemi yoktu çok şükür ama ana karnından yeni çıkmış dünyaya gelen el kadar sabiyi elden ele vermek bana mantıklı gelmiyor. Bırakın ana kokusu alsın. Sevilecek ayları gelecek elbet. Ki çok yumuşak söyledim. Sert bile konuşmadım.

Bu tavrı devam ederse ailesine karşı bir omur geçmez biliyorum. Ama is ciddiye biner boşanma olursa geri adim atılmaz artik. Boşanmak çözüm mudur yoksa başka bi yolu var midir.
Ben bu düşücede olan erkeklerin değiştiğini pek görmedim
Ama şöyle birşey yapabilirsiniz çocuğunuzla ailenizin yanına bi müddet tatile gidebilirsiniz.
Yokluğunuz belki bazı şeylerin farkına varmasına sebep olur.

sizde tatrtışma çıkaracak ortam mı hazırlıyorsunuz acaba..hareket yada mimiklerinizle...örneğin, yanınıza gelen kaynananıza hoşgeldin anne(annecim) deyipte, güzelce hal hatır sorsan, nebilim yani düzgün düzgün konuşurkende tartışma niye çıkarki...
Ay vallahi bilmiyorum. Oğlunu evlendirmeseymis keske otursaymış dizdize.

Back
X