• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayinvalide ve Eş

Kimse kusura bakmasın
Burda kendinizi görümce yerine koyun arkadaşlar
Erkek kardeşinizin bebeği olmuş ve kucağınıza alamıyorsunuz ne münasebet ?
Sağlık sorunu vs de yok demişsiniz bebeğin
Üstelik abla diyorsunuz yani sizden büyük
Evli ve çocuklu ise tecrübeli değil mi bebek tutmakta!
Yada bekarsa bile büyük yani sizden!
Şahsen ben kendi adıma söyleyeyim bu terbiyesizliğe katlanamazdım
Burdan yola çıkarak da genel anlamda sorun çıkaran tarafın siz olduğu kanaati oluştu bence
Özeleştiri yapın derim!
sizde çok fenasınız Allah gelininize kolaylıklar versin diyorum varsa veya olacaksa. Ben hem gelinim hem de görümceyim. İlk oğlum doğduğunda doktor kucağa vermiyoruz öptürmüyoruz demedi. Doktor öyle söylemeyince bu kucaktan kucağa gezecek anlamına mı geliyor. Halası ve babaannesinin bu tarz bencil tavırlarından dolayı yavrum bronşit oldu minicikken. Geceleri uyumadan başını bekliyceksin dediğinde doktor yanımda kimse yoktu. Yenidoğanken öyle bi hastalık geçitince doktor her yıl aynı tarihlerde tekrar eder demişti. Dediği gibi de yaşadık. Kronik hale geldi çocukta. Gördünüz mü nelere sebep oldu kucağıma alayım koklayım hırsı. Yeni doğan bebek karşıdan sevilir ele avuca geldiğinde sakınmaz zaten kimse üsturubuyla sevildikçe.

2.oğlumda eşimin de desteğiyle bu süreci çok şükür rahat geçiriyoruz ve yavrum gayet iyi şükürler olsun ki. Doktorumuz her defasında uyardı kucağa vermiyosunuz öptürmüyosunuz elletmiyosunuz diye. Bi sıkıntı olduğu için mi, tabi ki hayır. Yeni doğduğu ve bağışıklık sistemi olmadığı için, tek sebep bu. Bu kadar cahil düşünmeyin davranmayın. Miniklerin sağlığı onun bunun kalbşnin kırılmasından çok daha önemli.

Konu sahibi arkadaşım özür dilencek bi şey yok, özür falan dileme. Eşinizi siz tanıyosunuz onun anladığı dilden konuşun. Eşimin ailesi bin beterdi meşhurdur burdalarda, yüzlerine tükürmek için bile bakılmıycakken ben hiç saygımı bozmadım, sadece onlar bana eziyet ettikçe mesafe koydum. Sonuç eşim annem haksız evet ama annem olduğu için onun yanındayım derken, şimdi tek önceliğim karım ve çocuklarım diyor. Onlar gibi olup düşürmeyin kendinizi, saygı ve mesafe bu sorunu çözer inşallah..

Mrb hanımlar. Biz eşimle severek evlendik. Ama evlendigimiz günden beri kayinvalidemle pek samimiyet kurulduğu söylenemez. Ben defalarca adim attım ama hep soğuk durdu. Gorumcem desem annesiyle bir zaten hep. Eşimle kavgalarımız hep ailesi yüzünden oldu. Esim naparlarsa yapsinlar sen sesini çıkarmayacaksın kafasında. Yeni bebeğimiz oldu. Hamileyken ne aradılar ne sordular. Düşük tehlikesi geçirdim, erken doğum olacak dediler yattım ona rağmen arayıp sormadılar. En son Lohusayken yine bi dolu gelmis kavga çıkardı gitti annesi. Bende görüşmeme kararı aldim. Eşini karşıma aldım açık açık bastan sona konuştum herşeyi. Dinliyor haklisin diyor. Sonunda sen gideceksin özür dileyeceksin diyor. Tadımız tuzumuz yok. Artık yüzyüze bakılmayacak şeyler söylüyor esim. Boşanalım dediğimde çocuğu ver naparsan yap diyor. Vermem dediğimde geri alttan aliyor boşanmamak için. Ama bu nereye kadar böyle gidecek. Çalışan bir bayanım. Maddi gücüm var çok şükür. Boşanma kararı alırsam pişman olurmuyum ilerde. Ya da başka ne yapabilirim. Tabiki boşanmak benim için çok zor. Aileme ne derim bilmiyorum ama napabilirim. Kafayı yicem yoksa. Şimdiden teşekkürler cevaplar için.
Anlamak güç bazı erkekleri karısına herşey yapacaklar ama gidip karısı özür dileyecek.
Bu bı kere dinimizde yok.
Hak adalet ne ise odur.
Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır ve böyle bir insanla evli kalmamak isteyişiniz o kadar yerinde bir karar ki.
Fakat hastane de neden görümcenizin kucağına bebeği vermediniz. Burda çok hastalısınız. Bana yapılsa ben oracıkta ağzının payını veririm.
Tamam eşinizin sizi savunmamasi büyük bir sorun ama hastane olayı hoş değil...

Son düzenleme:
Cinnet gecir .Kır dök .Kocani evden kov .Seni bosamazsam intar idicem de .
Ama hepsi blöf .
Sonra her konusu gecince gene cinnete bagla .:KK70:Cocuğuda rüyanda görürsun de
Adıni deliye .......... hesabi .

sizde çok fenasınız Allah gelininize kolaylıklar versin diyorum varsa veya olacaksa. Ben hem gelinim hem de görümceyim. İlk oğlum doğduğunda doktor kucağa vermiyoruz öptürmüyoruz demedi. Doktor öyle söylemeyince bu kucaktan kucağa gezecek anlamına mı geliyor. Halası ve babaannesinin bu tarz bencil tavırlarından dolayı yavrum bronşit oldu minicikken. Geceleri uyumadan başını bekliyceksin dediğinde doktor yanımda kimse yoktu. Yenidoğanken öyle bi hastalık geçitince doktor her yıl aynı tarihlerde tekrar eder demişti. Dediği gibi de yaşadık. Kronik hale geldi çocukta. Gördünüz mü nelere sebep oldu kucağıma alayım koklayım hırsı. Yeni doğan bebek karşıdan sevilir ele avuca geldiğinde sakınmaz zaten kimse üsturubuyla sevildikçe.

2.oğlumda eşimin de desteğiyle bu süreci çok şükür rahat geçiriyoruz ve yavrum gayet iyi şükürler olsun ki. Doktorumuz her defasında uyardı kucağa vermiyosunuz öptürmüyosunuz elletmiyosunuz diye. Bi sıkıntı olduğu için mi, tabi ki hayır. Yeni doğduğu ve bağışıklık sistemi olmadığı için, tek sebep bu. Bu kadar cahil düşünmeyin davranmayın. Miniklerin sağlığı onun bunun kalbşnin kırılmasından çok daha önemli.

Konu sahibi arkadaşım özür dilencek bi şey yok, özür falan dileme. Eşinizi siz tanıyosunuz onun anladığı dilden konuşun. Eşimin ailesi bin beterdi meşhurdur burdalarda, yüzlerine tükürmek için bile bakılmıycakken ben hiç saygımı bozmadım, sadece onlar bana eziyet ettikçe mesafe koydum. Sonuç eşim annem haksız evet ama annem olduğu için onun yanındayım derken, şimdi tek önceliğim karım ve çocuklarım diyor. Onlar gibi olup düşürmeyin kendinizi, saygı ve mesafe bu sorunu çözer inşallah..
Bu nasıl uç bir örnektir!
“Bebeğimi kucaklarına aldılar bronşit oldu”
Kargalar güler
Benim kızımda bronşit oldu ama 3,5 yaşındaydı
Görümce bebeği alıp bir kaç dakika tutup bırakacaktı muhtemelen
Yüzüne mi öksürecekti?
Hiçbir kızımı kimseden sakınmadım hiçbirşey de olmadı Allah’a şükür
Kötü olma meselesine gelince ben sizin hakkınıza giremem sizi tanımadan kötüsünüz fenasınız diyemem ama siz demişsiniz canınız sağ olsun

Kargalar güler
Yüzüne mi öksürecekti?
Kötü olma meselesine gelince ben sizin hakkınıza giremem sizi tanımadan kötüsünüz fenasınız diyemem ama siz demişsiniz canınız sağ olsun
lohusa kadına anlayış göstermezseniz evet bu konuda fenasınız. Kargalar güler dediğiniz olayı bizzat yaşadım ben. Benim canımı yakan olayla alay mı ediyosunuz? Oğlum daha 2 aylık bile değildi. Emzirdiğimde yerine yatıramazdım hemen kucaklarına alırlardı. Kazara yatağına koyarsam çocuğu bizden kıskanıyo diye kavga çıkarırlardı. Sonunda hasta oldu bebek. Doktordan iyi biliyosunuz siz tabii.. Bende sakınan pimpirikli bi anne değilim tanıyanlar bilir zaten. Ama bu başka bi şey..

Kim ne derse desin yenidoğan bebeğin yanı anasının kucağıdır, biraz o alsın biraz bu sevsinle olmuyo ne yazık ki. Sonra kargaların bile güldüğü şeyler olabiliyo ne yazık ki..

Canım lohusalikta böyle sorunlar yaşamayan yoktur haklı olduğunu düşünüyorsa geri adım atma sadece bekle geçmesini baskı hala devam ederse dediğini gaparsin

ne demek el kadar bebe daha hastane Yok halanın kucağında Yok teyzenin
Kimse kusura bakmasın
Burdan yola çıkarak da genel anlamda sorun çıkaran tarafın siz olduğu kanaati oluştu bence
Özeleştiri yapın derim![/QUOT

aynen katılıyorum size hanımefendi. Sinir tepeme sıçradı. Daha hastane de el kadar bebeyi halası kucaklayacakmış! Yok böyle bişey kimse başlası için doğurmuyor anne babanın kurallarına herkes saygı göstermek zorunda.

Kargalar güler
Yüzüne mi öksürecekti?
Kalp nakli olan Kartal bebeğin niye kalp nakline ihtiyacı olduğunun hikayesini bi okuyun isterseniz. Ve evet Emin'im doktordan daha iyi biliyorsunuzdur

Ayni benim kaynana gorumce ayni kovam hastalandi psikolojik olarak eskiden hep arkamdan konusup esimi dolduruyorlardi simdi baktilar ogullari beni kaybetmekden korkuyo hastalandi susuyorlar esim hasta oldu olali iyiyiz onceden surekli birbirimize giriyorduk Allah ıslah etsin ben cok beddua ettim onlar yuzunden kac kere agladim hamileyken simdi ogullarinj hasta ettiler kina yaksinlar

Keşke cocuk yapmasaydınız . Bu adamdan koca olmadığı gibi babalığı da şüpheli.

Mrb hanımlar. Biz eşimle severek evlendik. Ama evlendigimiz günden beri kayinvalidemle pek samimiyet kurulduğu söylenemez. Ben defalarca adim attım ama hep soğuk durdu. Gorumcem desem annesiyle bir zaten hep. Eşimle kavgalarımız hep ailesi yüzünden oldu. Esim naparlarsa yapsinlar sen sesini çıkarmayacaksın kafasında. Yeni bebeğimiz oldu. Hamileyken ne aradılar ne sordular. Düşük tehlikesi geçirdim, erken doğum olacak dediler yattım ona rağmen arayıp sormadılar. En son Lohusayken yine bi dolu gelmis kavga çıkardı gitti annesi. Bende görüşmeme kararı aldim. Eşini karşıma aldım açık açık bastan sona konuştum herşeyi. Dinliyor haklisin diyor. Sonunda sen gideceksin özür dileyeceksin diyor. Tadımız tuzumuz yok. Artık yüzyüze bakılmayacak şeyler söylüyor esim. Boşanalım dediğimde çocuğu ver naparsan yap diyor. Vermem dediğimde geri alttan aliyor boşanmamak için. Ama bu nereye kadar böyle gidecek. Çalışan bir bayanım. Maddi gücüm var çok şükür. Boşanma kararı alırsam pişman olurmuyum ilerde. Ya da başka ne yapabilirim. Tabiki boşanmak benim için çok zor. Aileme ne derim bilmiyorum ama napabilirim. Kafayı yicem yoksa. Şimdiden teşekkürler cevaplar için.
Şu an kendi evliligimi okudum resmen. Aynı durumdayız ve benim de kafamda aynı sorular var.

Cinnet gecir .Kır dök .Kocani evden kov .Seni bosamazsam intar idicem de .
Ama hepsi blöf .
Sonra her konusu gecince gene cinnete bagla .:KK70:Cocuğuda rüyanda görürsun de
Adıni deliye .......... hesabi .
Peki bu cinnetler sırasında iki aylık bebek nerde duracak? Onu da bu cinnetlere şahit mi etsinler?

Bende benzer seyler yasadim.sütüm kesildi, lohusayken yapmadiklarini birakmadilar. Hemde ne için bir hiç icin. Baska ugraslari yok bunlarin birbirlerini fitliyorlar anca. Hani elin kizisinya ailen yaninda degilsa yalniz goruyorlar. Ben dayanamayip bosandim, onlari çekmek için dünyaya gelmedim! Benimde Allaha sukur maddi gucum yerinde kimseye muhtac falan degilim.

Esinin ailesi ve hatta esinle bir iletisim bozuklugu oldugu kesin ancak ben kucaga alma konusunda seni hakli buldum.
Lutfen bu konuda hassas olun. O bebek hop diye sapkadan cikmiyor. Ne zahmetler cekiliyor 9 ay . Dogar dogmaz kucaktan kucaga gezmesi eline yuzune dokunulmasi dusuncesizlik. Anneler susuyor bazen ama icleri gidiyor emin olun. Yenidogana da yenidogurana da anlayis gosterilsin. Anne istemedikce bebekle ilgili bir eylemde bulunulmasin.

Yeni doğan bebek elden ele dolaşmaz elbette. Yeğenlerim için ölürüm, ilk doğduklarında hem sevinçten hem de onların o savunmasız hallerinin yarattığı merhametten ağlamıştım ama kucağıma almaya da çalışmadım hiç. Ayrıca düşük tehlikesini önemsemeyen birinin bebek doğar doğmaz aşırı düşkün hale geleceğine inanmıyorum. Tamamen bahane olmuş gibi bu kucağa alamama olayı.

Konu sahibi meselelerin ayrıntısına girmediğiniz için fazlasını bilemiyorum. Ama haklı olduğunuzdan eminseniz, eşinize elli kere de söylese ilk iletişime geçenin siz olmayacağınızı, bu yüzden kendisini boşa yormamasını söyleyin. Kayınvalide ve görümce isterlerse gelip torunlarını görsünler ama o eve rahat girip çıkmak istiyorlarsa sizin huzurunuzu kaçırmayacaklar. Net olun. Eşiniz başka çare olmadığını anlayınca karşı tarafı iknaya çalışacaktır.

Eşiniz hem sizi haklı bulup hem sizin alttan almanızı bekleyemez.
Benim gitmeyecegimi biliyor esim ve bana ailesi için yüzünü sallıyor oturuyor.

Kimse kusura bakmasın
Özeleştiri yapın derim!
Tabi sizin düşünceniz. İnsanin çocuğu söz konusu olunca özeleştiri yapamıyor maalesef.

ah cnm bende 2 yillik evliyim. saf rolune yatacaksin. hic anlamio gibi yapip cocugi kucagindan vermicksn. esler malum annelerine duskun oluo. eger bisi olduysa axitasyon yalarak once sen esine anlaticaksin. gor bak nssil oluo annesine tavri. kisacasi her havlayana cevap vermicksn. bende ayni sen gibiydm. ama yanlismis

Ha özür dilemişim ha gitmişim ayni şey ama özür dileyecek birşey yapmadım ki ben.

Tabii ki yapmadınız sonuçta tavırlı şekilde söylememişsiniz. Ayrıca kayınvalideniz eve geldiğinde size neler saydı bilmiyoruz ama eşiniz sizi mecbur tutuyormuş ya ondan sordum. Esasında kimse kimseyle görüşmeye mecbur da değil ama bu kavga böyle sürer gider. Siz dolmuşsunuz,birikmişleriniz de var anladığım kadarıyla ve artık tepkinizi koymak istiyorsunuz,eşinizin yaklaşımı yanlış ve ailesi de doğru davranmıyor. Bu durumda bu kavgaların sonu gelmez ki. Gerçekten üzüldüm...

Back
X