• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayinvalide ve Eş

Sağlık problemi yoktu çok şükür ama ana karnından yeni çıkmış dünyaya gelen el kadar sabiyi elden ele vermek bana mantıklı gelmiyor. Bırakın ana kokusu alsın. Sevilecek ayları gelecek elbet. Ki çok yumuşak söyledim. Sert bile konuşmadım.
Valla o zaman karşı tavrıda yadırgamayacaksınız ziraa sizin bu yaptığınızda belliki onlara mantıklı gelmemiş,
Şahsen ben olsam çok üzülürdüm yiğenim dünyaya gelmiş heyecanla onu görmeye gidicem, annesi kucağıma vermeyecek ,sanırım sizin hiç yeğeniniz yok eğer olsaydı aynı düşüncede olacağınızı sanmam

Doktorunuz cocugu kimse kucagina almasın falan dedimi yani zayıf olması dışında herhangi bir sağlık problemimi vardı
Yoksa bebegi ziyarete gelmiş halasının kucağına neden vermediniz ben anlayamadım
Ben anladım

Ben bu düşücede olan erkeklerin değiştiğini pek görmedim
Ama şöyle birşey yapabilirsiniz çocuğunuzla ailenizin yanına bi müddet tatile gidebilirsiniz.
Yokluğunuz belki bazı şeylerin farkına varmasına sebep olur.
İlk bir ay annemde kaldım zaten. Sezeryan olmuştum. Şimdi geri ne diye gideyim. Kavga ettik geldim desem bu sefer benim ailem işin içine girerse farklı olur herşey.

Bu tür erkekler değişmiyor ben değişeni duymadım maalesef..

Ya böyle kabulleneceksin ya da çekip gideceksin başka çare yok..

Valla o zaman karşı tavrıda yadırgamayacaksınız ziraa sizin bu yaptığınızda belliki onlara mantıklı gelmemiş,
Şahsen ben olsam çok üzülürdüm yiğenim dünyaya gelmiş heyecanla onu görmeye gidicem, annesi kucağıma vermeyecek ,sanırım sizin hiç yeğeniniz yok eğer olsaydı aynı düşüncede olacağınızı sanmam
Yegenlerim var ve biz ayni hassasiyeti gösterdik. Kaldı ki yeğeni olacak diye çok mutluydu, düşük tehlikesi geçirdim 10 gün evde yattım bi arayıp nasılsın noldu son durum ne demeyen kadin yeğeni olduğunda heyecanlanacagini sanmıyorum.

Yegenlerim var ve biz ayni hassasiyeti gösterdik. Kaldı ki yeğeni olacak diye çok mutluydu, düşük tehlikesi geçirdim 10 gün evde yattım bi arayıp nasılsın noldu son durum ne demeyen kadin yeğeni olduğunda heyecanlanacagini sanmıyorum.

Siz çok kurulmuşsunuz bence. Çok uzaktan tanıdığımız birisinin bile bebeği olduğu haberini aldığımızda seviniyoruz değil mi? Neden bir hala yeğeni doğduğu için sevinmesin?Siz zor durumdayken aramaması başka,yeğeni için sevinmemesi başka şey. Evet yanlış yapmış aramayarak ama siz de çocuğunuzu kucağına vermemişsiniz. Lohusalığınıza verip büyütmeselermiş keşke ama büyümüş olaylar.

Siz böyle kuruldukça,eşiniz de size bebeği bırak git modunda kuluçka makinesi muamelesi yaptıkça bu kavga nasıl çözülecek? Bence eşiniz de siz de ,eşinizin ailesi de yanlış yapıyorsunuz.

Siz çok kurulmuşsunuz bence. Çok uzaktan tanıdığımız birisinin bile bebeği olduğu haberini aldığımızda seviniyoruz değil mi? Neden bir hala yeğeni doğduğu için sevinmesin?Siz zor durumdayken aramaması başka,yeğeni için sevinmemesi başka şey. Evet yanlış yapmış aramayarak ama siz de çocuğunuzu kucağına vermemişsiniz. Lohusalığınıza verip büyütmeselermiş keşke ama büyümüş olaylar.

Siz böyle kuruldukça,eşiniz de size bebeği bırak git modunda kuluçka makinesi muamelesi yaptıkça bu kavga nasıl çözülecek? Bence eşiniz de siz de ,eşinizin ailesi de yanlış yapıyorsunuz.
Tamam icime oturan şeyler olabilir. Ama ben orda inanın çok yumuşak bir şekilde dedim. Hatta söylerken sesim bile kısıkti. Bunu kavgaya çeviren kayinvalidem. Simdi kavgayı yapıp üstüne bi ton laf sayip giden onlar. Ben mi ayaklarına gidicem ya da arayacağım üstüne elinize sağlık demiş gibi. Özür dilemelerini beklemiyorum ana öyle çekip gittilerse insan bi çocuğu bahane edip arardı zaten o zaman konuşmaya devam edilirdi. Bende insanım.

Mrb hanımlar. Biz eşimle severek evlendik. Ama evlendigimiz günden beri kayinvalidemle pek samimiyet kurulduğu söylenemez. Ben defalarca adim attım ama hep soğuk durdu. Gorumcem desem annesiyle bir zaten hep. Eşimle kavgalarımız hep ailesi yüzünden oldu. Esim naparlarsa yapsinlar sen sesini çıkarmayacaksın kafasında. Yeni bebeğimiz oldu. Hamileyken ne aradılar ne sordular. Düşük tehlikesi geçirdim, erken doğum olacak dediler yattım ona rağmen arayıp sormadılar. En son Lohusayken yine bi dolu gelmis kavga çıkardı gitti annesi. Bende görüşmeme kararı aldim. Eşini karşıma aldım açık açık bastan sona konuştum herşeyi. Dinliyor haklisin diyor. Sonunda sen gideceksin özür dileyeceksin diyor. Tadımız tuzumuz yok. Artık yüzyüze bakılmayacak şeyler söylüyor esim. Boşanalım dediğimde çocuğu ver naparsan yap diyor. Vermem dediğimde geri alttan aliyor boşanmamak için. Ama bu nereye kadar böyle gidecek. Çalışan bir bayanım. Maddi gücüm var çok şükür. Boşanma kararı alırsam pişman olurmuyum ilerde. Ya da başka ne yapabilirim. Tabiki boşanmak benim için çok zor. Aileme ne derim bilmiyorum ama napabilirim. Kafayı yicem yoksa. Şimdiden teşekkürler cevaplar için.
Hamilelik ve lohusalık dönemi gerçekten çok hassas bir dönem.Bende aynen sizin gibi kimse kucağına almasın zaten minik diye düşünüyordum .Hatta kucağa alıştırmayın falan dedim görümcem kucağına aldığında. Bıraktı bozulup,sonra bebeğim ağlayinca gülerek 'Bak ağladı,alıştı bile'dedi.Sevinmis gibi,bittin sen der gibi geldi bana.Seni çok iyi anlıyorum .
Kv ve görümce konularında kadının eğer ekstrem bir durumu,yoksa suç hep arayı bulamayan kocadan kaynaklı .Esim bana bağırıp çağırmıyordu ama tek doğuran senmisin falan diyordu.Birak sevsinler falan.
Eşinizle ilişkinizi düzeltebileceginize inanıyorsanız bu dönemi sakin geçirin .Ama onarılmaz diyorsanız Dünyanın hiçbir yerinde hakimler el kadar bebeği,anne istemiyorum demezse babaya vermez.

Tamam icime oturan şeyler olabilir. Ama ben orda inanın çok yumuşak bir şekilde dedim. Hatta söylerken sesim bile kısıkti. Bunu kavgaya çeviren kayinvalidem. Simdi kavgayı yapıp üstüne bi ton laf sayip giden onlar. Ben mi ayaklarına gidicem ya da arayacağım üstüne elinize sağlık demiş gibi. Özür dilemelerini beklemiyorum ana öyle çekip gittilerse insan bi çocuğu bahane edip arardı zaten o zaman konuşmaya devam edilirdi. Bende insanım.

Mesela başımızdan daha yeni bir bayram geçirdik? Bu bayram aile ziyareti yaptınız mı? Özür dilemeksizin ziyarete gidip iyi bayramlar diyebilirdiniz belki?

Yeni doğan bebek elden ele dolaşmaz elbette. Yeğenlerim için ölürüm, ilk doğduklarında hem sevinçten hem de onların o savunmasız hallerinin yarattığı merhametten ağlamıştım ama kucağıma almaya da çalışmadım hiç. Ayrıca düşük tehlikesini önemsemeyen birinin bebek doğar doğmaz aşırı düşkün hale geleceğine inanmıyorum. Tamamen bahane olmuş gibi bu kucağa alamama olayı.

Konu sahibi meselelerin ayrıntısına girmediğiniz için fazlasını bilemiyorum. Ama haklı olduğunuzdan eminseniz, eşinize elli kere de söylese ilk iletişime geçenin siz olmayacağınızı, bu yüzden kendisini boşa yormamasını söyleyin. Kayınvalide ve görümce isterlerse gelip torunlarını görsünler ama o eve rahat girip çıkmak istiyorlarsa sizin huzurunuzu kaçırmayacaklar. Net olun. Eşiniz başka çare olmadığını anlayınca karşı tarafı iknaya çalışacaktır.

Eşiniz hem sizi haklı bulup hem sizin alttan almanızı bekleyemez.

Mrb hanımlar. Biz eşimle severek evlendik. Ama evlendigimiz günden beri kayinvalidemle pek samimiyet kurulduğu söylenemez. Ben defalarca adim attım ama hep soğuk durdu. Gorumcem desem annesiyle bir zaten hep. Eşimle kavgalarımız hep ailesi yüzünden oldu. Esim naparlarsa yapsinlar sen sesini çıkarmayacaksın kafasında. Yeni bebeğimiz oldu. Hamileyken ne aradılar ne sordular. Düşük tehlikesi geçirdim, erken doğum olacak dediler yattım ona rağmen arayıp sormadılar. En son Lohusayken yine bi dolu gelmis kavga çıkardı gitti annesi. Bende görüşmeme kararı aldim. Eşini karşıma aldım açık açık bastan sona konuştum herşeyi. Dinliyor haklisin diyor. Sonunda sen gideceksin özür dileyeceksin diyor. Tadımız tuzumuz yok. Artık yüzyüze bakılmayacak şeyler söylüyor esim. Boşanalım dediğimde çocuğu ver naparsan yap diyor. Vermem dediğimde geri alttan aliyor boşanmamak için. Ama bu nereye kadar böyle gidecek. Çalışan bir bayanım. Maddi gücüm var çok şükür. Boşanma kararı alırsam pişman olurmuyum ilerde. Ya da başka ne yapabilirim. Tabiki boşanmak benim için çok zor. Aileme ne derim bilmiyorum ama napabilirim. Kafayı yicem yoksa. Şimdiden teşekkürler cevaplar için.
Benden sana tavsiye annesi için boşanma ve kv yi mutlu etme...bosanirsan olan senin cocuguna olacak, onlar ise hayatlarina kaldiklari yerden daha mutlu devam edecek, bu fırsatı onlara verme....

Evde asla kv gorumce kinusu açma, eşin açarsa konuyu değiştir, ısrar ederse konu üzerinde en guzel gunlerimi berbat ettiler, onların konusunu açma de, konuşturma eşini..

Agir tasi ne yel alir ne sel alir, kayinvaliden icin huzursuz olmayin. Duymazlikten görmezlikten gel.. ama saygini hicbirzaman yitirme, sonunda sen kazanacaksin

Valla ne adamlar var anlamıyorum biz geline böyle bişey desek abim hiçbirimizle muhatap etmez gerçekten çok şükür iyiyiz gelinimizlede ama erkeklerin bence eşini koruması savunması doğru olan bence özür falan dileme sende aileni çağır yaptıklarını anlat eşinle konuşsunlar tutuşur seni de çocuğu da kaybedeceğini anlar

Ben seni haklı gördüm konu sahibi. El kadar bebenin kucakta kucağa dolaşması büyük saçmalık. Benim arkadaşımın kızı menenjit oldu o yüzden, bir ay kadar belki daha fazla hastanede yattı. Yazık günah yahu.

Ben kayınvalidemle kardeşimi parfüm sıktılar diye yaklaştırmadım bile, uzun süre yanında parfüm sıkmadık, halen daha dikkat ederiz. Beni bile aşırı rahatsız ediyor parfüm deodorant, el kadar sabiyi etmez mi hiç?

Yenidoğan bebeğin yanı annesinin yanıdır, başka kimsenin değil. Az büyüsün ele gelsin, sevecek olan öyle sevsin yahu.

yok kucaga vermemis de ondan boyle olmus. gecelim. ilk sorun orda olmamis. kadin dunya sey yazmis.bu tipler 10 sey yapar 1 tane karsilik gelince olay cikar. aradaki iliskinin degisecegi bi an. giderseniz hic bisi degismez. gitmezseniz esiniz bi sure daha zorlar ama pes eder. psikolojik direncinizin lohusalik doneminde saglam olmayacagini dusunerek bu durumda kalmasaydiniz keske ama iki yol var onunde. ozur dilersen (ki dilenck konu yok onlarin egosu sissin maksat) bunun agirligi seni sonradan kotu hissettirebilir.

Konu şuydu. Bebeğim çok düşük kilolu ve erken doğdu. Neymiş hastane de gorumcemin kucağına vermemişim. Almaya kalktı kucağına bende kibarca daha yeni doğdu minik sonra alırsın daha abla dedim. Vay ben görümceme nasıl öyle dermişim.
Kimse kusura bakmasın
Burda kendinizi görümce yerine koyun arkadaşlar
Erkek kardeşinizin bebeği olmuş ve kucağınıza alamıyorsunuz ne münasebet ?
Sağlık sorunu vs de yok demişsiniz bebeğin
Üstelik abla diyorsunuz yani sizden büyük
Evli ve çocuklu ise tecrübeli değil mi bebek tutmakta!
Yada bekarsa bile büyük yani sizden!
Şahsen ben kendi adıma söyleyeyim bu terbiyesizliğe katlanamazdım
Burdan yola çıkarak da genel anlamda sorun çıkaran tarafın siz olduğu kanaati oluştu bence
Özeleştiri yapın derim!

Konu şuydu. Bebeğim çok düşük kilolu ve erken doğdu. Neymiş hastane de gorumcemin kucağına vermemişim. Almaya kalktı kucağına bende kibarca daha yeni doğdu minik sonra alırsın daha abla dedim. Vay ben görümceme nasıl öyle dermişim.
Verseniz ne olurdu ki ?

Konuyu bütün olarak ele alırsak eğer söyledikleriniz dışında başka problemleriniz yoksa boşanmayı düşünmekte haksız olduğunuzu düşünüyorum. Birincisi konu bir çok insanın yaşadığı kv görümce konusu. İlk anlattiklariniz soğuk ve mesafeli olmaları zor günlerinizin aramamalari falan. Öncelikle bunu hemen lehinize çevirmek sizin elinizde zira birçok insan aşırı içli dişli olmaktan bir arada yaşamaktan falan bahsederken burada araya mesafe koyun dedikçe çok yakınız kıyamıyorum diye insanlar dert yanarken sizin hayatınıza hiç mudahalm etmemeleri bir yerde iyi birşey. Tabiki destek olmalılar zor günde yanınızda olmalılar ama olmuyorlarsa bile bunun sizin için bir çok avantaji var. İkincisi bebek meselesinde çıkan kavga. Anne karnından çıkan çocuk kucağa alınmaz diye bişey yok öyle olsa hastanelerin kadın doğum servisleri tamamen ziyarete kapalı olurdu. Tamam sizin hassas olmanızı anlarım yigenimi annesi kucağıma vermese biraz bozulur ama anlayış gösterirdim. Yeni doğum yapmış kadına hassasiyet göstermemişler hata yapmışlar ama sizde zemin hazirlamissiniz. Üçüncüsü ve en önemlisi siz süreci yonetemiyorsunuz çünkü şu an küçücük bir bebeğiniz varken boşanmak onu paylaşmaya çalışmak bu tarz sebeplerle eşinizle tartışıp kendinizi ondan onu kendinizden soğutmak kesinlikle mantık dışı. Tekrar söylüyorum eğer başka sorun yoksa eşinizin ailesini sevmesenizde sevmediginiz bir iş arkadaşı ile nasıl resmi ve soğuk olarak aynı ortamda çalışıyorsanız onlarlada çocuğunuz ve eşiniz için formalite icabı görüşün. Detaylara takılmayin. Şu yaşadıklarinizdan en büyük zararı çocuğunuz görür unutmayın. O mutlu bir anne ve baba profilini girmeyi hak ediyor. Bu problemler çözülmeyecek şeyler değil işleri içinden çıkılmaz hale getirmeyin

Back
X