Kayınvalide ve gelin arasında neden sürekli bir rekabet oluyorr ?

öyle ama dayanamıyorum ki çok zorluyor bu aralar beni deli ediyor..

Biliyorum,biliyorum..
Yanlış anlama ama tecrübe konuşuyor,işin sonunda ne olursa olsun olan sana oluyor,onlara yine hiç bir şey olmuyor.
Öyle yaşamaya alışmışlar,onlara göre yanlış bir şey yok!
Anne ya kutsal olan onlar!
Biz burada zaten neciyiz ki?
Kendimizi yiyip bitiririz,sonra da "amanın komşular yetişin gelinim bayıldı(birinin kulağına fısıldar,acaba hastalıklı gelin mi aldık,yoksam kendi anasıyla babasıyla sorunları var bu garibin) ahh gelinim vahh gelinimm"

Ben hak vermem,veremem...
Hiç kimse kusura bakmasın!
Oğlu evlendi diye artık sevilmeyeceğini düşünen kadın oğlunu değil kendini seviyordur bana göre.
Çok ciddi söylüyorum bu zihniyette olanlar evlendirmesinler oğullarını,hatta sokağa bile çıkarmasınlar,dizinin dibinden ayırmasınlar!
Kendi oğullarıyla beraber bir masum kızın canını yakmasınlar.
Bir kadının bencilliği,beni sevsinciliği ile ne yuvalar yıkılıyor,ne hayatlar parçalanıyor..
Hayatta asla affetmeyeceğim kayınvalidemi ben mesela.
Beni bu kadar nefret dolu bir kadın yapmaya ne hakkı vardı oysa ben gençliğimde ne kadar sevgi doluydum,şimdi öfke doluyum herkese,herşeye... En kötüsü de şimdi önüme çıkan herkese önyargılıyım.
O anne de benim anam babam yok mu?

canım çok sinirlisin anlıyorum ben zaten doğru demiyorum yaptıklarına...ben nefretle yaşamaktansa böyle diyerek kendimi rahatlatıyorum tabiki herkes aynı fikirde olamaz...

düzenle düzenle bi hal oldum

bi örnek veriyim size benim çocuğum anne dedikçe kayınvalidem kucağına alır götürürdü ....sonrada sırıtarak hiçç seni aramıyooo hep babası için ağlıyo ...çocuk anne dese nerde yavrumun babasııı derdi çocuklar en çok babayı sever die hergün söylerdi baktım olmuyo kendime zarar artık umursamıyorum öyle düşünüyorum benim çocuğum evlenince nasıl olurum tabiki öle olmam yani bir çoğu gibi delilğe vurmam ama yanlızlıklarını dşünüp acıyorum işte....

Son düzenleme:
canım çok sinirlisin anlıyorum ben zaten doğru demiyorum yaptıklarına...ben nefretle yaşamaktansa böyle diyerek kendimi rahatlatıyorum tabiki herkes aynı fikirde olamaz...

Mutlaka! Aynı fikirde olmamız zaten imkansız!
Siz böyle rahatsanız benim için problem yok!
Ben sadece bana yapılanları affetmiyorum,sizin yazdıklarınızda da hemen o günlere,o gecelere gittim.
O yüzden bir anda dayanamadım.

artık düzenlemeden devam ediyim dedimde.....

bi anlatsam varyaaa ama sabrediyorum hep.... öfke beni yiyip bitiryodu önceden... yanına gidince nefes alamıyordum.... üstelik oğlunun yanında herşey normal yanlız kalınca aman allahım.... sinirden yaşayamaz hale geldim resmen depresif biriydim ama artık rahatım napıyım huyu bu diyorum bi gün bana ailesinin hep bir arada olduğu günleri analttı nasıl eğlendiklerini çocuklarının tatillerini art niyetle değil ama o an acıdım ona çok ciddiyim bi merhamet geldi bana heop böle devam eder inşallah

benim kayınvalidem iyidir fena değildir. ama çok mesafeli ve soğuktur asla sevgi dolu bir söz bir yakınlık belirten birşey duyamazsınız. fazlasıylada politik bir kadındır. mesela bir kızım ya da canım demesi ya da sarılması falan yoktur. bende tabiiki o öyle olunca gayet resmiyim. ama oğluna karşıda öyledir. mesela ben hala annemin kucağında otururum çocuk gibi annem abimide her gördüğünde öper sever nazlar. kayınvalidemin öyle birşeyini hiç görmedim ve acaip geliyor birazcık. ama en azından bir fitneciliği fesatlığı yok aramızı bozmaya çalışmıyor saolsun.

yeni evlendiğimizde biryerden dönüyorduk eşim çantamı aldı ve kendisi taşımaya başladı. kayınvalidem delirdi birden al o çantayı elinden diyor bana bende duymamazlığa verdim, sonra oğluna diyor çantayı versene cute a diye. eşimde anne çok ağır ama ben taşırım dedi. yine duramadı bana diyor bende taşısın canım ne var yanii dedim. kıskandı mı o an ne oldu ben anlayamadım biraz sinir olmuştum:9: ama çok şükür büyük bir sorunumuz yok:10:

bi örnek veriyim size benim çocuğum anne dedikçe kayınvalidem kucağına alır götürürdü ....sonrada sırıtarak hiçç seni aramıyooo hep babası için ağlıyo ...çocuk anne dese nerde yavrumun babasııı derdi çocuklar en çok babayı sever die hergün söylerdi baktım olmuyo kendime zarar artık umursamıyorum öyle düşünüyorum benim çocuğum evlenince nasıl olurum tabiki öle olmam yani bir çoğu gibi delilğe vurmam ama yanlızlıklarını dşünüp acıyorum işte....

Tam bir kişilik bozukluğu..normal bir insan ,düşünen,aklı başında bir insan bunları söyleyemez.Umursamamak en iyisi,hiç kendinize dert etmeyin.Biliyoruzki çocuklar için anneleri her şeydir.
Bir de kayınvalideler torunlarının iyi yanlarını oğullarına kötü yanlarını gelinlere benzetirler.Güzelliğini babadan çirkinliğini anneden almıştır :1:hı hıı deyip geçin.
Ama şu varki kayınvalideler bu edepsizlik cesaretini veren oğullarıdır..yani eşlerimiz.Hergün gelin,niye gelmiyorsunuz-aramıyorsunuz diyen bir kadına neden Gelin cevap vermek zorunda..bırakın eşleriniz cevabını versin,siz hiç muhattap olmayın,gülün geçin.
Eşiniz annesinin karşısında durdukça anlayacaktır ne olduğunu,ne yaptığını.

nedeni tamamen kıskançlık...paylaşmayı bilmiyorlar...(kaynanalara küçükken paylaşmayı öğretmemiş büyükler oysaki paylaşma 3 yaşında başlar....)oğlumu elimden aldı oğlum artık beni değil onu seviyor mantığıyla geline düşman oluyorlar kendi oldukları yetmiyor birde yalanla iftirayla oğullarını eşlerinden soğutmaya çalışıyorlar....ergenlik döneminde psikoloğa yönlendirilen gençler gibi kaynana olan hanımlarıda hemen düğünün ertesi günü psikoloğa yönlendirmeli...gelini sevmeyi oğlunu paylaşmayı öğrenmeli...

Son düzenleme:
Mutlaka! Aynı fikirde olmamız zaten imkansız!
Siz böyle rahatsanız benim için problem yok!
Ben sadece bana yapılanları affetmiyorum,sizin yazdıklarınızda da hemen o günlere,o gecelere gittim.
O yüzden bir anda dayanamadım.

iyide arkadaş birşey demişki fikrini beyan etmiş ,hemen !ünlemlerle azarlama yoluna girmişsiniz?

benim kayınvalidem elinden gelse yanına alırdı her ne kadar dışarda ayrılık iyi desede davranışları tam aksini gösteriyor
yürüyerek 15/20 dakikalık arabayla 5 dakikalık mesafemiz var kayınpederim vefat etti oğluyla yaşıyor ama aile apartmanı yalnız değil
hergün aramamı hergün gitmemi istiyor aramıyorum hergünde gitmiyorum her istediği yere götürmek istiyor gitmiyorum afralar tafralar surat yapmalar tavır almalar
herşeyi ona haber vermemi ondan izinsiz birşey yapmamamı her gittiğimiz yere onuda götürmemizi bekliyor o kadar baskılı bir kadınki tüm çevresi artık geri çekmiş kendini çevresi bile ondan korkuyor eğer şayet ondan habersiz bir arkadaş toplantısı olduysa vay hallerine
dünya benim etrafımda dönsün herkes benim etrafımda pervane olsun benimle çok ilgilensinler beni pohpohlasınlar yalvarsınlar istiyo
abartmıyorum aynen bunu istiyo
ama asla onun istediği bir gelin olmadım eşim herzaman yanımda hep destek seni üzüyosa üzüldüğünü yalnış olduğunu çekinme söyle der
ama hep susuyorum sadece tavrımı resmi durarak koyuyorum istemiyorsam kararımdan dönmüyorum tavırda alsa surat da yapsa umursamıyorum
şimdi hamileyim bundan sonrasını çok merak ediyorum ama bebek olunca bu seferde çocuğu getirin özledim gibi bahanelerle peşimi bırakmıycak
bakalım buna ne çare bulcaz hayırlısı artık

Biliyorum,biliyorum..
Yanlış anlama ama tecrübe konuşuyor,işin sonunda ne olursa olsun olan sana oluyor,onlara yine hiç bir şey olmuyor.
Öyle yaşamaya alışmışlar,onlara göre yanlış bir şey yok!
Anne ya kutsal olan onlar!
Biz burada zaten neciyiz ki?
Kendimizi yiyip bitiririz,sonra da "amanın komşular yetişin gelinim bayıldı(birinin kulağına fısıldar,acaba hastalıklı gelin mi aldık,yoksam kendi anasıyla babasıyla sorunları var bu garibin) ahh gelinim vahh gelinimm"

Haklısın canım giden bizden gidiyor..Geçen anlatıyor kendi kayınvalidesini dedim ki anlamıyorum ya nie eziyet etmiş sana e zamanında o da gelinmiş sende gelinsin e bende gelinim kendi de çekmiştir belki nie çektiriyorlar anlamıyorum dedim e öyle kızım dedi ne diyim daha =D

Bu arada Cumamız Ve Kandilimiz Mübarek olsun Arkadaşlar..

Rabbim bizi kayınvalidelerimizin yalanlarından iftiralarından kem gözlerinden esirgesin..Eşimiz ile çocuklarımız ile güldürsün Mevlam..

Ben nişanlıyım ve 4 senedir kayınvalidemi tanıyorum aramızda hiç sorun yok Allah'a şükür hatta benden daha ince düşünüyor birçok şeyim Allah'a hep böyle sürsün diye dua ediyorum. Hep kaynanalarda sorun bulunur ama bazılarıda oğullarını analarından almak ister peki ona ne demeli?

benimki zamanında çok ezilmiş o yüzden gelinlerini ezmeye çalışıyor ayrıca sürekli bir benim deidğim olsun havasında iyi de kardeşim benim evimde niye senin dediğin olsun ki mantıksız kendi kızı da var kendi kızının ok problemli evliliği var üçüncü boşanma davasından vazgeçti öyle söyleyeyim ama bana kızıyla ilgili neyden yakınıyorsa onu yapmaya çalışıyor mesela derdi ki işte kayınvalidesi sürekli kendisinin dediği olsun istiyor herşeye karıştı evlenmeden eşyalar için dedi biz evlenirken aynını yaptı ya da derdi ki sürekli benim kızımın onların her istediği yere gitmesini istiyorlar arıyorlar gelir misin demeden gel diyorlar derdi evlendik baktım o da beni arayıp gel demeye başladı

üstelik baktı ben istediğini yapmıyorum bu sefer dediği olsun diye yalanlara başvurmaya başladı ee ben de salak değilim her seferinde yakalıyorum yalanı o yüzden eşie söylüyorum gene dediği olmuyor delirdi iyice sürekli laf sokmalar, inada yapar gibi saçmalıklar yapmalar onun bunun hakkında dertleşiyormuş gibi görünüp bana laf etmeler ohooo say say bitmez tek nedeni de ne kadının emrine amade olmadım beni eline oyuncak etseydi evet çok iyi geçinirdik biz bana da bayılırdı eminim

benim sorunlarım kayınvalidemin haddini bilmemesinden kaynaklanıyor beni yönetmeye kalkmasaydı biz gayet iyi geçinirdik ama ben 28 yaşında evlendim o yaşa kadar bana kimse karışmamış ben bu yaştan sonra kimseyi kendime karıştırmam

azıcık düşünüp ben kızıma yapılmasını istemediğimi bu kıza yapmasam diyecek kapasiteye sahip değilse o yaşta ben napayım ki çekişir benle ve kaybeder o kadar

Son düzenleme:
Kesinlikle karakterle alakalı.Tüm kaynanalar kötü gibi genelleme yapmak yanlış olur.Kıskançlık,paylaşamama vs. birçok etken kaynanaları kötü yapan.Ha bazı gelinler de var ki;onlarda sütten çıkmış ak kaşık değil.Önemli olan karşılık saygı-saygı aşılmadıkça tüm ilişkiler sağlıklı olur.

Psikoloğum "rahim savaşı" derdi bu duruma.
Kayınvalide ben doğurdum diyor,gelin benim yanımda diyor derdi.
Oysa aile kurmak,savaş değil ki,mücadele değil ki..
Bir erkeği oğlum,kocam diye göklere çıkardıkça adamlar iyicene havalanıyor,kadına verilen değer azalıyor bana göre.
Oysa annedir evladına kız ya da erkek farketmez doğruyu,güzeli öğretmesi gereken olan! Olayı kişiselleştirmeden,beni beni demeden kadının kıymetli olduğunu gösterse zaten adam önce anasına,sonra eşine saygı duyar,onları el üstünde tutar.
Her zaman olduğu gibi iş büyüklerde bitiyor bence.
Bir insana neyi öğretirseniz ileride onunla aynısını yaşarsınız.
Annesi hizmetçi olan adam kendine eş değil ahçı,temizlikçi,annesine köle arıyordur.
Bu konuda çok dertliyim malum,biliyorum uzattım,kusura bakmayın...

ilk defa uzatmışınız güzel olmuş ama :)

ben kayınvalidemde öyle oğulcu bir tavır görmedim hiç sadece neden sık gelmiyorsunuz derdi bi aralar haftada bir gittiğimiz halde :) onuda yendik çok şükür artık bişey demiyor.:D

çocuğum benim için bu dünyadaki herşeyden herkesten daha önemli onun için ölürüm hayatım benim ve herşeyimi ona göre ayarladım önce o ....birşeymi canım çekti önce ona yedirim , alışverişemi çıktım önce ona alırım ...bunlar eminim her anne için geçerli ...kayınvalidelere gelince onlar içinde geçerli...birgün yuvadan uçunca başka birini ondan daha çok sevince ne yapacaklarını bilemiyolar ...düşünün birzamanlar anne diye boynuna atlayan en çok kimi seversin diye sorulduğunda annemi diyen başı her sıkıştığında annesine koşan çocuk gidiyo başkasını seviyo ve aklına geldikçe annesini arıyo....annenin düzeni alt üst oluyo ....eve gelip tencereyi açan yok eline sağlık diyen yok....evet yaptıkları hoş değil çocuğunun mutlu olmasını isteyen insan onun mutlu olacağı şekilde davranmalı dünyanın düzeni böyle çocuklarımız evlenecek ve onların aileleride onlar için daha değerli olacak öyle olmalı ............

aynı şeyleri bizlerde yaşıyacaz birazcık hak versek yaptıkları bazen olumlu bazen çocuksu bazen sinsicede olsa herkesi olduğu gibi kabul etsek insanın evladı her yaşta küçük geliyo gözüne yanımızdan ayrıldıklarında bizler nasıl olucaz acaba....

benimde sorunlarım olmuyomu oluyo elbette;anlatsam inanamazsınız ama böyle düşünüp kendimi rahatlatıyorum....

- biz nasıl mı olacaz en azından oğlum daha iyisini yesin diyerek aaa tabağı yanlış yere koymuşum diyerek gelinin önündeki tabakla damadın önündeki tabağın yerini(sırf eti fazla olan tabağı oğluna vermek için) değiştirirmiyiz acaba :) (burda okuduğum bir konudan alıntı.)

-birde kvalide yana yana oğlum evlensin barklansın diye kız arayanda kenidis. hiç bir kız öyle durup duruken kvalidenin hayatına girmiyor.
- kız evlenmeyi kabul etmekle. ben sizin köleniz olacam diye bişey de demiyor. (evde kendi kızları iş yapmasa onun huyu böle derken gelin yapmazsa kötü gelin oluyor. ee gelinin de huyu böyle :) )

-tamam bizde kvalide olacaz diye saçmalıkları çekelimmi yani...

- çalışan çalışmayan bütün bayanlar. kendilerini hayır kurumları yada dernek gibi sosyal faaliyetler ile yoğunlaştırmaları gerek. bunu yaptıkları zaman abartılı ev temizliği, komşu dedikodusu, yada başka uğraşacak işi olmadığı için çoluk çocuğuna takılmaları belki böylelikle azalır.

Son düzenleme:
aslında kadın nesli olarak birbirimizi yiyip bitiriyoruz. Biz kavga ediyoruz ama arada primlenenler, havası arttıkça artanlar kim oluyor? Erkek denen o KALAS sürüsü...

Ayrıca kayınvalidelerin oğullarını gelinlerinden kıskanma davranışını son derece sapıkça buluyorum

Back
X