Kayınvalide ve gelin arasında neden sürekli bir rekabet oluyorr ?

Valla benim kızım yok iki oğlum var.Şimdi birde gelin adayımız var ve ben onun gözünün içine bakıyorum çünki o da oğlumun gözünün içine bakıyor.Ben bu yavrucağa nasıl kötülük düşünebilirimki,nasıl üzebilirim?
Neyini kıskanabilirim ki?Onun bir gülüşünü görmek beni bin kere mutlu eder.
Bunun kişilikle alakalı olduğunu düşünüyorum,çevremde hep iyi kayınvalideler var.Gelinleriyle arkadaş gibiler,saygılılar.Ben burada okuduklarımı dışarıda göremiyorum..en azından benim çevremde göremiyorum.

O zaman sizde gelilinizde çok şanslı..Keşke benim kayınvalidem de sizin gibi düşünse onun da 3 oğlu en büyük oğlu ile evliyim diğerleri bekar..Yani onunda kızı yok..Babam bitanedir ama benim kıymetli babam..Ama kayınvalidem öyle değil canımı yakmak için yalanlar söyler eşime yalanlar söyler şöyle böyle yaptı die..Kendi değerini kendi belirledi..Ben o kadar çok seviyordum ki kayınvalide diyenlere kızıyordum annem diyorudum..Kuzenim yapma böyle çok düşüyorsun üzerine dedi.. vE sonunda da annem olmadığını anladım..Kayınvalidem olduğunu da hiç unutturmuyor sağolsun..

Evet kesinlikle kişilikle alakalı bencede yetiştirilme tarzı elbetteki olgun anlayışlı kayınvalidelerde var ama nedense evlenince farklı oluyor bi lafı sözü kırabiliyor insanı kendi kayınvalidemden örnek verirsem mesela kayınvalidemle aynı muhitte oturmuyoruz ama çok yakın yani arabayla 5-10 dk lık mesafe hani yürüyerek bile gidebiliyosun istersen ama kayınvalidem ne zaman laf açılsa evimizin uzak oldugunu söylüyor daha nasıl yakın olabilirki illa aynı sokakdamı olmak lazım yada aynı binadamı olmak lazım ben bunu anlamıyorum işte senin oğlun evlendi ayrı bir evi var illaki burnunun dibinde olması gerekmiyoki hani evin tek oğlu olsa neyse diycem eşimden hariç 4 oğlu daha var. Her hafta en az 2 gün gidiyoruz daha ne olsunki buna ragmen uzaklıkdan yakınınca insan ister istemez sinir oluyor.

Valla benim kızım yok iki oğlum var.Şimdi birde gelin adayımız var ve ben onun gözünün içine bakıyorum çünki o da oğlumun gözünün içine bakıyor.Ben bu yavrucağa nasıl kötülük düşünebilirimki,nasıl üzebilirim?
Neyini kıskanabilirim ki?Onun bir gülüşünü görmek beni bin kere mutlu eder.
Bunun kişilikle alakalı olduğunu düşünüyorum,çevremde hep iyi kayınvalideler var.Gelinleriyle arkadaş gibiler,saygılılar.Ben burada okuduklarımı dışarıda göremiyorum..en azından benim çevremde göremiyorum.

İkinci oğlunuzun gelin adayı olabilir miyim?:12:

En basit bir örnek size..

Bişeyler yiyorsunuz mesela meyve yada pasta diyelim oğlumda yiyormu verdinmi denirse çıldırmazmısınız acaba..

K.valideler bunu anlamakta zorlanıyorlar belkide,acaba gelin hanım gizli gizli bişey yiyipte oğluma vermiyormu acaba diyede düşüyorlar..

Bu işte kişilikle alakalı diyorum,oğlumada verdinmi diye sormanın başka mantıklı açıklaması yok.Oğlunun önündenmi kaçıracak..hadi vermedi diyelim, oğlunun elleri ayakları yok mu,gider alır :)

Son düzenleme:
En basit bir örnek size..

Bişeyler yiyorsunuz mesela meyve yada pasta diyelim oğlumda yiyormu verdinmi denirse çıldırmazmısınız acaba..

K.valideler bunu anlamakta zorlanıyorlar belkide,acaba gelin hanım gizli gizli bişey yiyipte oğluma vermiyormu acaba diyede düşüyorlar..

Sanki ben tabağı önüme alıp, kocamın ellerini bağlayıp, bi taraflarının şişmesini sağlıyorum :1: Ne içip bunları düşünüyorlar acaba :1:

Psikoloğum "rahim savaşı" derdi bu duruma.
Kayınvalide ben doğurdum diyor,gelin benim yanımda diyor derdi.
Oysa aile kurmak,savaş değil ki,mücadele değil ki..
Bir erkeği oğlum,kocam diye göklere çıkardıkça adamlar iyicene havalanıyor,kadına verilen değer azalıyor bana göre.
Oysa annedir evladına kız ya da erkek farketmez doğruyu,güzeli öğretmesi gereken olan! Olayı kişiselleştirmeden,beni beni demeden kadının kıymetli olduğunu gösterse zaten adam önce anasına,sonra eşine saygı duyar,onları el üstünde tutar.
Her zaman olduğu gibi iş büyüklerde bitiyor bence.
Bir insana neyi öğretirseniz ileride onunla aynısını yaşarsınız.
Annesi hizmetçi olan adam kendine eş değil ahçı,temizlikçi,annesine köle arıyordur.
Bu konuda çok dertliyim malum,biliyorum uzattım,kusura bakmayın...

:65: Süper tespitmiş lalecim.

Son düzenleme:
Evet kesinlikle kişilikle alakalı bencede yetiştirilme tarzı elbetteki olgun anlayışlı kayınvalidelerde var ama nedense evlenince farklı oluyor bi lafı sözü kırabiliyor insanı kendi kayınvalidemden örnek verirsem mesela kayınvalidemle aynı muhitte oturmuyoruz ama çok yakın yani arabayla 5-10 dk lık mesafe hani yürüyerek bile gidebiliyosun istersen ama kayınvalidem ne zaman laf açılsa evimizin uzak oldugunu söylüyor daha nasıl yakın olabilirki illa aynı sokakdamı olmak lazım yada aynı binadamı olmak lazım ben bunu anlamıyorum işte senin oğlun evlendi ayrı bir evi var illaki burnunun dibinde olması gerekmiyoki hani evin tek oğlu olsa neyse diycem eşimden hariç 4 oğlu daha var. Her hafta en az 2 gün gidiyoruz daha ne olsunki buna ragmen uzaklıkdan yakınınca insan ister istemez sinir oluyor.

Niye illa ic ice olmak istiyorlar ki anlamıyorum!
Valla kimseye cok yakın olmayacaksın kendi ailene bile.
Yani düsünüyorum da ben simdi annemle anlasamıyorken kayınvalideyle nasıl anlasayım ki! Annem gene alıskın ruh halime kızı oldugum icin. ;))

Son düzenleme:
biz aynı binadayız daha 1 aylık evli iken kayınvalidem karşımda ağlıyor..DÜn akşam gelmediniz ben oğlumu çok özledim göremiyorum die pardon dedim ne anne dedim akşam gelmediniz dedi ağlıyor karşımda hüngür hüngür akşam dışarda yedik dedim..Ağla ağla bitap düştü kadıncağız..Benim annem de intahar etsin o zaman dedim antalya da bir aydır beni görmüyor dedim..

kıskançlık gerçekten kötü bişey..Bir anne asla oğlunun eşinin yerini tutamaz bir eş de asla annenin yerini tutamaz..bunu anlamak çok mu zor..? bu saltanat savaşı nie çözemiyorum inanın çözemiyorum..El ele görünce bizi ilk zamanlar o bakışlarını unutamıyorum eşim bile fark edip söylemişti nefretle baktığını..

çocuğum benim için bu dünyadaki herşeyden herkesten daha önemli onun için ölürüm hayatım benim ve herşeyimi ona göre ayarladım önce o ....birşeymi canım çekti önce ona yedirim , alışverişemi çıktım önce ona alırım ...bunlar eminim her anne için geçerli ...kayınvalidelere gelince onlar içinde geçerli...birgün yuvadan uçunca başka birini ondan daha çok sevince ne yapacaklarını bilemiyolar ...düşünün birzamanlar anne diye boynuna atlayan en çok kimi seversin diye sorulduğunda annemi diyen başı her sıkıştığında annesine koşan çocuk gidiyo başkasını seviyo ve aklına geldikçe annesini arıyo....annenin düzeni alt üst oluyo ....eve gelip tencereyi açan yok eline sağlık diyen yok....evet yaptıkları hoş değil çocuğunun mutlu olmasını isteyen insan onun mutlu olacağı şekilde davranmalı dünyanın düzeni böyle çocuklarımız evlenecek ve onların aileleride onlar için daha değerli olacak öyle olmalı ............

aynı şeyleri bizlerde yaşıyacaz birazcık hak versek yaptıkları bazen olumlu bazen çocuksu bazen sinsicede olsa herkesi olduğu gibi kabul etsek insanın evladı her yaşta küçük geliyo gözüne yanımızdan ayrıldıklarında bizler nasıl olucaz acaba....

benimde sorunlarım olmuyomu oluyo elbette;anlatsam inanamazsınız ama böyle düşünüp kendimi rahatlatıyorum....

Ben hak vermem,veremem...
Hiç kimse kusura bakmasın!
Oğlu evlendi diye artık sevilmeyeceğini düşünen kadın oğlunu değil kendini seviyordur bana göre.
Çok ciddi söylüyorum bu zihniyette olanlar evlendirmesinler oğullarını,hatta sokağa bile çıkarmasınlar,dizinin dibinden ayırmasınlar!
Kendi oğullarıyla beraber bir masum kızın canını yakmasınlar.
Bir kadının bencilliği,beni sevsinciliği ile ne yuvalar yıkılıyor,ne hayatlar parçalanıyor..
Hayatta asla affetmeyeceğim kayınvalidemi ben mesela.
Beni bu kadar nefret dolu bir kadın yapmaya ne hakkı vardı oysa ben gençliğimde ne kadar sevgi doluydum,şimdi öfke doluyum herkese,herşeye... En kötüsü de şimdi önüme çıkan herkese önyargılıyım.
O anne de benim anam babam yok mu?

Niye illa ic ice olmak istiyorlar ki anlamıyorum cok mu seviyorlar ne?

Evet içiçe olmak istiyorlar bende anlamış değilim 2 gün gitmesen 3. gün nerdesiniz gelmiyosunuz diyolar bide onun hesabını veriyosun gençleri niye kendi haline bırakmıyorlar anlamıyorum artık ayrı yuva kurulmuş bizde üstümüze düşeni yaparı elbet ama sıkboğazlık hiç hoş değil. Sürekli birarada oldukdan sonra ayrı bir ev kurmanın bir manası kalmıyorki. Çalışan insanlarız zaten akşam kendimi eve zor atıyorum yorgunlukdan evime zaman ayırmaya zorlanıyorum birde insanlar halden anlamayınca çok canım sıkılıyor geçen bi gitmiştik o günde çalışmışım sabah erken kalkmışım saat gece 2 ye kadar oturduk başım nasıl çatlıyo yorgunlukdan ama hepsinin gözleri fıldır fıldır sabahın köründe işe giden bendim tabi kimse anlamıyor halinden kendi kendine sinir oldugunla kalıyosun..

biz aynı binadayız daha 1 aylık evli iken kayınvalidem karşımda ağlıyor..DÜn akşam gelmediniz ben oğlumu çok özledim göremiyorum die pardon dedim ne anne dedim akşam gelmediniz dedi ağlıyor karşımda hüngür hüngür akşam dışarda yedik dedim..Ağla ağla bitap düştü kadıncağız..Benim annem de intahar etsin o zaman dedim antalya da bir aydır beni görmüyor dedim..

kıskançlık gerçekten kötü bişey..Bir anne asla oğlunun eşinin yerini tutamaz bir eş de asla annenin yerini tutamaz..bunu anlamak çok mu zor..? bu saltanat savaşı nie çözemiyorum inanın çözemiyorum..El ele görünce bizi ilk zamanlar o bakışlarını unutamıyorum eşim bile fark edip söylemişti nefretle baktığını..

e, yok artık ya! :53::53:

Ben hak vermem,veremem...
Hiç kimse kusura bakmasın!
Oğlu evlendi diye artık sevilmeyeceğini düşünen kadın oğlunu değil kendini seviyordur bana göre.
Çok ciddi söylüyorum bu zihniyette olanlar evlendirmesinler oğullarını,hatta sokağa bile çıkarmasınlar,dizinin dibinden ayırmasınlar!
Kendi oğullarıyla beraber bir masum kızın canını yakmasınlar.
Bir kadının bencilliği,beni sevsinciliği ile ne yuvalar yıkılıyor,ne hayatlar parçalanıyor..
Hayatta asla affetmeyeceğim kayınvalidemi ben mesela.
Beni bu kadar nefret dolu bir kadın yapmaya ne hakkı vardı oysa ben gençliğimde ne kadar sevgi doluydum,şimdi öfke doluyum herkese,herşeye... En kötüsü de şimdi önüme çıkan herkese önyargılıyım.
O anne de benim anam babam yok mu?

Bende yaşıyorum bunları hatta dün eşim ile tartıştık..24 Yaşındayım ama hayattan zevk alamıyorum evden çıkmak bişeyler yapmak içimden hiç gelmiyor 90 yaşiında gibiyim sürekli sıkıntıdan vücümda bişeyler çıkıyor bunları yaşamak mı benim hakkım yeter artık zarar vermesinden yıkmasından canımı yakmasından bıktım dedim ve ağladım..KOnuşuyor eşim annesi ile yalanlarını da söylüyoruz ama yok aynı ya 2 ay en fazla 3 ay iyi tabi laf sokmalara devam bu arada tükendim onun yüzünden..Rabbime haval ediyorum..Yanına kalmasın..

Bende yaşıyorum bunları hatta dün eşim ile tartıştık..24 Yaşındayım ama hayattan zevk alamıyorum evden çıkmak bişeyler yapmak içimden hiç gelmiyor 90 yaşiında gibiyim sürekli sıkıntıdan vücümda bişeyler çıkıyor bunları yaşamak mı benim hakkım yeter artık zarar vermesinden yıkmasından canımı yakmasından bıktım dedim ve ağladım..KOnuşuyor eşim annesi ile yalanlarını da söylüyoruz ama yok aynı ya 2 ay en fazla 3 ay iyi tabi laf sokmalara devam bu arada tükendim onun yüzünden..Rabbime haval ediyorum..Yanına kalmasın..

Canım ya...
Değişmeyecek asla değişmeyecek önce bunu kabul etmelisin.
Eşin yanında olsun da sen gerisini boşver.
Çok zor biliyorum,ama duymayacaksın,görmeyeceksin. Mecbursun canım..

Bu arada konu çok güzelmiş..
İyi geldi konuşmak,anlatmak...
Teşekkürler!!!

Canım ya...
Değişmeyecek asla değişmeyecek önce bunu kabul etmelisin.
Eşin yanında olsun da sen gerisini boşver.
Çok zor biliyorum,ama duymayacaksın,görmeyeceksin. Mecbursun canım..

öyle ama dayanamıyorum ki çok zorluyor bu aralar beni deli ediyor..

Bu işte kişilikle alakalı diyorum,oğlumada verdinmi diye sormanın başka mantıklı açıklaması yok.Oğlunun önündenmi kaçıracak..hadi vermedi diyelim, oğlunun elleri ayakları yok mu,gider alır :)

Sanki hiç verilmiyormuş gibimi düşünyor yada sırf annelik duygusuylamı anlamıyorum bazen,zaten herkes yiyor bi tek oğlumu unutulcak acaba zaten böyle bişiyin olması saçma ..

Psikoloğum "rahim savaşı" derdi bu duruma.
Kayınvalide ben doğurdum diyor,gelin benim yanımda diyor derdi.
Oysa aile kurmak,savaş değil ki,mücadele değil ki..
Bir erkeği oğlum,kocam diye göklere çıkardıkça adamlar iyicene havalanıyor,kadına verilen değer azalıyor bana göre.
Oysa annedir evladına kız ya da erkek farketmez doğruyu,güzeli öğretmesi gereken olan! Olayı kişiselleştirmeden,beni beni demeden kadının kıymetli olduğunu gösterse zaten adam önce anasına,sonra eşine saygı duyar,onları el üstünde tutar.
Her zaman olduğu gibi iş büyüklerde bitiyor bence.
Bir insana neyi öğretirseniz ileride onunla aynısını yaşarsınız.
Annesi hizmetçi olan adam kendine eş değil ahçı,temizlikçi,annesine köle arıyordur.
Bu konuda çok dertliyim malum,biliyorum uzattım,kusura bakmayın...

Laalecim çok doğru tespitlerde bulunmuş,

Sanki ben tabağı önüme alıp, kocamın ellerini bağlayıp, bi taraflarının şişmesini sağlıyorum :1: Ne içip bunları düşünüyorlar acaba :1:

Hadi ypsam böyle bişeyi anlarımda oda yok biliyor zaten olmayacağını,sırf merak mı desem belkide farkında olmadan da yapıyorlar işte..

:65: Süper tespitmiş lalecim.

[QU:72::72:OTE=Laale;20094644]Bu arada konu çok güzelmiş..
İyi geldi konuşmak,anlatmak...
Teşekkürler!!!
[/QUOTE]

Evet canım hepimize lazımdı çünkü benzer şeyleri az çok hepimizi yaşıyorruz burda paylaşınca rahatlıyo insan

Bu tarz seyleri okudukça şükrediyorum.... Beterin beteri var :1:

Bu kadarınada pes yani, resmen kıskançlık bu başka bişey değil...

Back
X