kayınvalidemi ilk gördüğümde içim ısınmıştı
fazla konuşmayan sürekli gülümseyen bir kadın profili çizmiştim kafamda
annem gibi sohbet eder beraber mutfakta sevdiğimiz yemekleri yapar
bi sıkınıtım olunca dertleşirim yani bi anne kız ilişkisi olur sanmıştım aramızdaki ilişkiyi
takiiiii düğün günü gerçek yüzünü görünceye kadar uzun hikaye
şok oldum bütün bunları bu kadın mı yapıyor diye
yoksa ben görmek istediğim şekilde mi baktım yada çok saftım
şimdi o beni hizmetçi gözünde görüyor bende onu sadece eşimin annesi olarak
k.validemle seviyeli bir birlikteliğimiz var,seviyorum gibi sanki ama 7 yıldır hala karar veremedim bu konuda
görümcem yok ama sanırım ben görümce olmak üzereyim..bugün kardeşim ilk sinyallerini verdi bize.sanırım sevgilisinin annesi vefaat ettiği için kızımız anneler gününden hoşlanmıyormuş pek kardeşim de annemi ve beni arayıp 3-4 sn konuşup kapattı teli ve ben biraz üzüldüm.bu tavır hoşuma gitmedi mesela...nedense alındım birden.hani bunun gibi ufak şeylerden sorunlar yaşanabilir belki.herşeyin çözümü karşılıklı saygı ve anlayış.büyükler büyüklüğünü bilirse küçükler de ona göre davranırsa sorun çıkmaz.
bende anneler gününden hoşlanmıyorum annem olmadığı için.benim kayınvalidem hiç üzerime gelmez ve anneler gününü kutlamam.hediyesini alır veririm o kadar.ki bugüne özel bir şey yapmam.empati yapmayı deneyin karşınızdaki insana bence.
konu sahibine gelince arkadaşım ben çok severim kayınvalidem ve görümcemi.şükürler olsun bi günden bi güne birbirimize laf etmedik.iki taraflada alakalı bir durum.anlayış hoşgörü varsa gayet de güzel oluyor herşey
Sevgiliyken kayınvalidem bana çok tatlı geldi...Hatta bana hediye bile almıştı :))
Ama evlenirken ve evlendikten sonra gördüklerim hiç de öyle olmadığını gösterdi..
Şuan iyiyiz hamdolsun uzağız birbirimize araya özlem girince herşey süt liman..Görümcelerimle iyiyiz ama yinede fazla samimi değiliz..Herkesle arama bir resmiyet koydum..Çünkü ne onlar beni kızları gibi ne de ben onları kardeşim gibi görebiliyorum..
Gurbetin bana kazandırdığı tek şey huzur oldu ..Evet gurbette yaşamak çok zor ama sorunlardan uzaklaşıp görmemek,duymamak,uzak olmak bir nevi tesellim.
henüz nişanlıyım, haziran sonunda allah nasip ederse düğünüm olacak. k.valide ve görümcelerle alakalı toplumda ön yargılar olduğunu düşünüyorum. sanki toplum onlara bir görev vermiş illa o görevi yerine getirmeliler. bence bütün ilişkilerde olduğu gibi saygıyla başlamalı. sevgi arkadan gelir ya da gelmez. bu adları k.valide görümce olduğu için değil, farklı insanlar olmasından kaynaklanıyor. şu anda k.valideme karşı olağan üstü bir sevgim yok. çünkü yeterince tanımıyorum. ama ön yargım da yok. insanların yaptığı yorumlara da kulak tıkıyorum. mesela istemeye geldiklerinde benim tarafımdaki bazı kişiler vay efendim ne kadar suratsız, hiç konuşmuyor, herhalde seni istemiyor vs diye yorum yaptı. ben farkında bile değildim. ama sonradan midesiyle ilgili geçirdiği bir ameliyat yüzünden çok sıkıntılı olduğunu öğrendim. ikramları ayıp olmasın diye yemeye çalışmış, bir kısmı da kendine dokunuyormuş sonradan hastalanmış. eğer ben bu yorumlardan etkilenseydim, ya da şimdiden sonra yapılacak yorumlardan ilişkimize yansır diye düşünüyorum. benim için nasıl ki alışma evresiyse, onlar için de alışma evresi.
görümcelerimde de abartılı hiç bir davranış yok. yeni tanışılan birine nasıl davranılıyorsa, bana da öyle davranılıyor. tek fark ben aileye gireceğim. belli aralıklarla beni arıyorlar, ben de onları arıyorum. biri daha konuşkan, diğeri daha suskun. konu bulmakta zorlanıyor. ben de aman beni sevmiyor diye düşünmüyorum yani :) ya da diğeri için ay beni ne kadar çok seviyor da demiyorum. sevgi zaman ister, emek ister. ama kardeşlerinin nişanlısı olduğum için özen göserdiklerinin farkındayım. çok fazla beklentim yok, mutsuz da olmuyorum. ama aradıklarında mutlu oluyorum. ben de hem onları hem nişanlımı mutlu etmek için aralıklarla arıyorum. saygı ve güven sevgiden çok önde gelir diye düşünüyorum. bu da şu an için aramızda var. inşallah hep olur, zamanla sevgi de oluşur. oluşursa da sürekli emekle besleneceğinin bilincindeyim. abartıdan kaçınıyorum, doğal kendim olarak davranıyorum. onlar da öyle gibiler. bakalım yaşayıp göreceğiz :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?