Ne mutlu senin ailene o zaman diyelim... Senin annenin ve babaannenin arasındaki muhabbet örnek birşey, aynı zamanda nadir rastlananlardan...
Bu biraz kişilerle alakalı bir durum, bazen de "önyargı" ile alakalı olabiliyor.
Benim annanemin kayınvalidesi dünya tatlısı bir insanmış, rahmetli.
Annanemi çok severmiş ve hiç bir işine karışmaz, kaldığı zaman 3 günden fazla kalmaz, annanem işlerini rahat yapabilsin diye torunlarına göz kulak olur,
sonra da evine gidermiş. Annanem evleneceği zaman, düğünden 1 hafta önce kayınvalidesi kızını kaybetmiş, annanem çok ısrar etmiş düğün ertelensin evden cenaze çıktı diye.
Annanemin kayınvalidesi demiş ki "bir kızım gitti ona ayrı üzüldüm, ama şimdi bir kızım daha oluyor, herşeyin yeri ayrıdır onun üzüntüsünü ayrı senin sevincini ayrı yaşayacağız, herşey bizim için, üzüntü de sevinçte. O yüzden olmaz, ertelemeyeceğiz" demiş. Ben bunu duyduğumda çok şaşırmıştım. Ana kız gibilermiş annanemle, birbirlerine ne bir kem sözleri olmuş ne de bir anlaşmazlıkları ve kadıncağız göçmüş gitmiş bu hayattan...
Anneme baktığım zaman, babaannem evlerden ırak, Allah düşman başına vermesin, lanet ötesi, büyü yapan, fitne fesat çok kötü bir insan.
Ne anneme misafir gelsin ister, ne annemin kardeşlerini ister, ne de annemin bir yere gitmesini isterdi. Kolay değil 10 yıl annem o kadının kahrını çekti.
Annemde bir güne bir gün ağzını açıp terslememiş, ne kadar sinirlense de ağzını açıp "sensin" dememiş bir insandır. Buna rağmen yapmadığını bırakmadı.
Ama sonunda kendi oğlundan oldu, keşke yapmasaydı, keşke babamla bu kadar zıt düşmeselerdi. O yüzden hep imrenmişimdir babaanne-torun ilişkisine...
Eğer çok sorun çıkartan, eşler arasında gerginliğe yol açan bir unsursa kayınvalide, önce uyarmak, gerekirse eşin ile konuşup sorunu halletmeye gitmek lazım.
Eğer zaten karşındaki laftan anlamıyorsa, en mantıklısı uzaklaşmak. Annem bunu yapmadığı için bunun sonuçlarında çok olumsuzluklar yaşadı.
Bir yandan bana bütün bunlar örnek olurken, diğer yandan manevi açıdan çok yıprattı bizleri..
Yani kısaca demek istediğim, biraz kısmet, biraz karşındaki insanın yapısı ve birazda kendi davranışlarımızla alakalı.
Benim kayınvalidem zor bir insan, ben kulaksamamaya başladım artık söylediklerini, çünkü ne dediğinin o bile farkında olmuyor bazen.
Kırıcı kelimeler sarf ettiği oluyor, ama çoğunlukla farkında olmadan, dam diyeceğine samanlık dediği için oluyor bütün bunlar...
Yapacak birşey yok, kaç yaşına gelmiş kadın, bu saatten sonra değişmeyeceği için duymazdan geliyorum kısaca.
Ön yargılı davranmayaya çalışıyorum, daha fazla tanıyarak ve tartarak davranışlarıma yön vermeye çalışıyorum.
Eskilerin işi daha zormuş, bir arada oturup aynı evde yaşamak zorunda kalıyorlarmış. O zaman haliyle sorunlar, sıkıntılar, anlaşmazlıklar çıkıyor ortaya.
Tabii bir de özel hayat, çocuğunu kendin yetiştirme gibi bir lüksünde olamıyormuş...
Bütün bunlara rağmen biz çok daha iyi şartlar altında hayatlarımızı kuruyoruz şimdi. O yüzden herşeye biraz daha pozitif bakmak önemli olan.
Yoksa her anlamda sıkıntı yaşamak kaçınılmaz...
Görümcem yok, ama olsaydı iyi anlaşırdım sanıyorum.
Kuzenimin görümcesi var, kendisinden küçük ama maşallah çok iyi anlaşıyorlar.
Abla kardeş gibi, zaten görümcesi de "yengem" diyor başka birşey demiyor..
Allah herkese öyle geçim versin, her anlamda..
Ay canım sen yine sabırlıymışsın ben olsam bir dakika bile dayanamazdım öyle kayınvalideye.Sana şöyle söyleyeyim ben işim gereği de sürekli seyahat ediyorum bayramda seyranda da sadece kendi aileme gidiyorum kalıyorum onlarla vakit geçiyorum eşimin ailesini de telefonla arıyorsam arıyorum ama mesela benden iyisi yok eşimin erkek kardeşi ve eşi de kayınvalimde aynı apartmanda oturuyorlar ve inanın yapmadığı yalakalık yokeşimin annesine ama el üstünde tutulan benimdir mesela çünkü kendimi asla ezdirmem ve lafımı esirgemem.Anladım ki böyle olunca yere göğe sığdıramıyorlar seni bende en başından mesafemi koydum sana da tavsiye ederim canım kafana rahat olur..görümcelerimi seviyorum, kaynanamdan nefret ediyorum..
kaynanamı neden sevmiyorum ... çünkü baştan beri hiçbişi için heveslenmedi, nişanı düğünü babama yıktılar memleketlerinde özenipte bi düğün yapmadılar, düğüne misafir gibi geldiler, yeni evliyken geldi 5 ay kaldı, her fırsatta zırt bırt geliyo aylarca kalıyo kalması hadi neyse ama, çok pis bi kadın olduğu için onunla aynı evde kalmak benim için resmen işkence oluyo.. çok menfaatçi işine çıkarcı bi kadın, ona yapılırken iyi benim aileme yapılınca kötü oluyoruz, kıskanç fesat kadının teki....
Aynen şekerim bir iki höt zöt yaptın mı senden iyisi yok...Ay canım sen yine sabırlıymışsın ben olsam bir dakika bile dayanamazdım öyle kayınvalideye.Sana şöyle söyleyeyim ben işim gereği de sürekli seyahat ediyorum bayramda seyranda da sadece kendi aileme gidiyorum kalıyorum onlarla vakit geçiyorum eşimin ailesini de telefonla arıyorsam arıyorum ama mesela benden iyisi yok eşimin erkek kardeşi ve eşi de kayınvalimde aynı apartmanda oturuyorlar ve inanın yapmadığı yalakalık yokeşimin annesine ama el üstünde tutulan benimdir mesela çünkü kendimi asla ezdirmem ve lafımı esirgemem.Anladım ki böyle olunca yere göğe sığdıramıyorlar seni bende en başından mesafemi koydum sana da tavsiye ederim canım kafana rahat olur..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?