• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalide ve görümceler neden sevilmez? :)

angel54

☆☆☆ Üç Miyav Annesi..♡
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2007
47
8
296
Merhaba arkadaşlar;

Hep merak etmişimdir kayınvalide ve görümceler neden sevilmez diye... :1:

Ben kayınvalide mi çok seviyorum. Belki henüz aileye tam anlamıyla girmediğim içindir.. :1: Ama sevdiğimin insanı dünyaya getirdiği için hiç kızamam. Basit mi düşünüyorum?

Büyük bir aileye sahibim. Babaanne, dede, amcalar, gelinler, çocuklar aynı apartmandayız. Şimdiye kadar babaannem ve annem arasında hiçbir tartışmaya şahit olmadım aksine çok büyük bir sevgi var aralarında. Anne ve babamda biribirlerini çok severek evlenmişler. Babaannem, annem yanına oturduğunda yüzünü ellerini severdi. Yıllar geçmesine rağmen hala öyle.. Belki böyle bir aileye sahip olduğum için kayınvalide konusunda olumluyum..

Görümce denince tüm gelinler bir buruksar. Doğru muyum? :) Bende görümceyim. Gelinimizi ilk zaman pek sevemedim. Daha sonradan ısındım. Şuan çok yakın davranıyorum. Ama o beni sevemedi pek.. :)

Kayınvalideleriniz ve görümceleriniz hakkında görüşlerinizi alabilir miyim? :) Şimdiden hepinize teker teker teşekkür ederim..

Son düzenleme:
kendini sevdiren bal gibide sevilir valla..
bu biraz o kişilerin kendisiyle alakalı..

kendini sevdiren bal gibide sevilir valla..
bu biraz o kişilerin kendisiyle alakalı..

Doğru, haklısın.. :) Bazıları daha doğru düzgün tanımadan kayınvalidesine takıyor kafayı. Neden hiç anlamam... :)

Durup dururken sevilmemezlik olmuyor zaten,mutlaka bir şeyler geçiyor arada veya elektrik denen şey tutmuyor :1:
Kayınvalidemi severim ben de,kendi çocuğu gibi seviyor beni.tek tük olumsuzlukları mevcut yine de her insanda olduğu gibi.
Görümcemle ise çok sıkı fıkı değiliz.kendi kayınvalidesi ve görümceleri ile arası limoni belki de ondan temkinli yaklaşıyor.nişan ve düğün alışverişlerimde de bazı kıskançlıklarına,laf sokmalarına şahit oldum o yüzden de çok samimi olmak içimden gelmiyor açıkçası.
:34::34:

k.validemle seviyeli bir birlikteliğimiz var,seviyorum gibi sanki ama 7 yıldır hala karar veremedim bu konuda:9::9:

görümcem yok ama sanırım ben görümce olmak üzereyim..bugün kardeşim ilk sinyallerini verdi bize.sanırım sevgilisinin annesi vefaat ettiği için kızımız anneler gününden hoşlanmıyormuş pek kardeşim de annemi ve beni arayıp 3-4 sn konuşup kapattı teli ve ben biraz üzüldüm.bu tavır hoşuma gitmedi mesela...nedense alındım birden.hani bunun gibi ufak şeylerden sorunlar yaşanabilir belki.herşeyin çözümü karşılıklı saygı ve anlayış.büyükler büyüklüğünü bilirse küçükler de ona göre davranırsa sorun çıkmaz.

Söz, nişan, düğün hepsinde sanki gelinimiz değil de ablammış gibi yardımcı oldum. Alışverişe gideriz (çok nadir) bişeyi beğenirim o da beğenir "sana daha çok yakıştı" der ona alırım. Kişilik olarak sakin biriyim. Hiçbir zaman ters bir laf etmedim. Hep güleryüzlü oldum. İyi bir görümce olduğumu düşünüyorum ama yinede sevdiremedim kendimi.. :) Arada sevgi gösterileri oluyor ama yapmacık olduğu çok belli.. :)

k.validemle seviyeli bir birlikteliğimiz var,seviyorum gibi sanki ama 7 yıldır hala karar veremedim bu konuda:9::9:

görümcem yok ama sanırım ben görümce olmak üzereyim..bugün kardeşim ilk sinyallerini verdi bize.sanırım sevgilisinin annesi vefaat ettiği için kızımız anneler gününden hoşlanmıyormuş pek kardeşim de annemi ve beni arayıp 3-4 sn konuşup kapattı teli ve ben biraz üzüldüm.bu tavır hoşuma gitmedi mesela...nedense alındım birden.hani bunun gibi ufak şeylerden sorunlar yaşanabilir belki.herşeyin çözümü karşılıklı saygı ve anlayış.büyükler büyüklüğünü bilirse küçükler de ona göre davranırsa sorun çıkmaz.

Üzülme yaa.. :( Demişsin ya annesi vefaat etmiş diye. Hassas bir durum. Ama yine de ona bağlama. Belki o ara bir işi vardı kardeşinin o yüzden o kadar konuşabildiniz. Sonuç olarak kutlamış, mutlu olmalısın.. :)

Söz, nişan, düğün hepsinde sanki gelinimiz değil de ablammış gibi yardımcı oldum. Alışverişe gideriz (çok nadir) bişeyi beğenirim o da beğenir "sana daha çok yakıştı" der ona alırım. Kişilik olarak sakin biriyim. Hiçbir zaman ters bir laf etmedim. Hep güleryüzlü oldum. İyi bir görümce olduğumu düşünüyorum ama yinede sevdiremedim kendimi.. :) Arada sevgi gösterileri oluyor ama yapmacık olduğu çok belli.. :)

ne yaparsan yap bazen olmuyor canım :) frekans ayarları tutmuyor :1:
sen öyle yapmışsın ne güzel.mesela benim görümcem abla diyorum benden yaşça büyük.nişanımda ben eşime küçük sandık aldım,onlar da bana aldı.görümcem benim yok ben de istiyorum dedi ve annesine aldırdı mesela.yine aynı şekilde bana nişan çiçeği alınırken kendisine de aldırdı benim çiçek unutuldu ona çiçek beğenildi :) e şimdi böyle olunca insan ister istemez hoşlanmıyor yapılanlardan ve bu ilişkiye yansıyor.

ne yaparsan yap bazen olmuyor canım :) frekans ayarları tutmuyor :1:
sen öyle yapmışsın ne güzel.mesela benim görümcem abla diyorum benden yaşça büyük.nişanımda ben eşime küçük sandık aldım,onlar da bana aldı.görümcem benim yok ben de istiyorum dedi ve annesine aldırdı mesela.yine aynı şekilde bana nişan çiçeği alınırken kendisine de aldırdı benim çiçek unutuldu ona çiçek beğenildi :) e şimdi böyle olunca insan ister istemez hoşlanmıyor yapılanlardan ve bu ilişkiye yansıyor.

Yapma yahu.. Sandık, nişan çiçeği bile hı.. :53: Ne kadar garip. Bende de var 2 görümce ama şuan için bir problem yok inşallah ilerde de öyle olur. Üzülüyor ama insan, sen neler yapıyosun hiçbir karşılık göremiyorsun...

Üzülme yaa.. :( Demişsin ya annesi vefaat etmiş diye. Hassas bir durum. Ama yine de ona bağlama. Belki o ara bir işi vardı kardeşinin o yüzden o kadar konuşabildiniz. Sonuç olarak kutlamış, mutlu olmalısın.. :)

yok işi yoktu,kardeşim "yanımda arkadaşım var annesi vefaat ettiği için bu konuda hassas çok konuşamıyorum" dedi ve kapadık teli..off görümce olmak zormuş ya,şimdiden içim şişti valla..o sinirle eşime demişim ki "kardeşim beni başka bi kızla aldatıyor" :37: şimdi aklımıza geldikçe gülüyoruz bu cümleye:9::9:..ama biz görümceler de az değiliz valla onu anladım.

Yuutis arkadaşım senin görümce tam müzelik,ilginç bir tip galiba..ALLAH KOLAYLIK VERSİN.

"kardeşim beni başka bi kızla aldatıyor" çok güldüm.. :46:

Yapma yahu.. Sandık, nişan çiçeği bile hı.. :53: Ne kadar garip. Bende de var 2 görümce ama şuan için bir problem yok inşallah ilerde de öyle olur. Üzülüyor ama insan, sen neler yapıyosun hiçbir karşılık göremiyorsun...

önyargılı yaklaşmamak lazım,olayların gidişine göre karar verilmeli bence.kendi özünle,doğal halinle kendini göstericeksin.pozitif veya negatif ne karşılık görürsen artık bir değeri olur onların da senin için :34:

Yuutis arkadaşım senin görümce tam müzelik,ilginç bir tip galiba..ALLAH KOLAYLIK VERSİN.

Amin.Neyse yakın değiliz uzağız dicem de her gün telde annesiyle 8-10 defa konuşuyorlar.böyle olunca da birbirimizden her daim haberimiz var :1:

İyi geldi tavsiyelerin.. :) Teşekkürler.. :)

Son düzenleme:
Kayınvalidemi de görümcemi de çok severim.

Arada kayınvalidemin bazı olumsuz tavırları olsa da 8 yılda herhangi bir tartışma laf sokma falan yaşanmadı diyebilirim.

Görümcem ise kendi ablamdan daha yakındır desem yeridir. Her anneler gününde benden büyük olmasına ragmen, benden önce davranır arar, sürekli bana, çocuklarıma hediyeler alır, gelemezse kayınvalidemle gönderir vs. Hiç bir sorunumuz olmadı Allah bozmaz inşallah hep böyle devam eder.

Yalnız ben bu durumun eşimden kaynaklandıgını çok iyi biliyorum. Siz eşinizden ne kadar sevgi ve saygı görüyorsanız onların tavrı da size göre öyle oluyor.

ahh ahh Allah ım bana öyle bi görümce verdi ki , benm imtihanım galiba... düğün tarihinden bohçama kadar sürekli problem çıkardı hala da çıkarıyo. daha düğün olmadan ipleri koparttık... kayınvalidem sessiz sakin görünürdü ama o da görümcenin dolduruşuna geldi. bugün anneler günü için aradım sırf görevimi yerine getirmiş olmak için. konşmamız 1 dkka sürmedi bile... kendi oğullarına hayrı olmayanın bana olur mu diyorum ?? olmaz tabiki ama iyi niyetle çıkılan yolda böyle kazık yemek çok ağır geliyo insana... hele de düğünden önce

ahh ahh Allah ım bana öyle bi görümce verdi ki , benm imtihanım galiba... düğün tarihinden bohçama kadar sürekli problem çıkardı hala da çıkarıyo. daha düğün olmadan ipleri koparttık... kayınvalidem sessiz sakin görünürdü ama o da görümcenin dolduruşuna geldi. bugün anneler günü için aradım sırf görevimi yerine getirmiş olmak için. konşmamız 1 dkka sürmedi bile... kendi oğullarına hayrı olmayanın bana olur mu diyorum ?? olmaz tabiki ama iyi niyetle çıkılan yolda böyle kazık yemek çok ağır geliyo insana... hele de düğünden önce

Ben şimdilik iyiyim ama inşallah ilerde benim başımada gelmez.. :18: Üzüldüm senin adına.. Düzelir diyeceğim ama... tam olarak desem mi bilemedim..:26:

Ben şimdilik iyiyim ama inşallah ilerde benim başımada gelmez.. :18: Üzüldüm senin adına.. Düzelir diyeceğim ama... tam olarak desem mi bilemedim..:26:

gönüller bi kez kırıldı artık düzelse de çatlaklar hep olacak canım ya... çünkü çok canımı yaktılar, bizi anlamamakra ısrar ettiler... nişanlımla biraraya gelememenin verdiği sıkıntı içindeyken bi de onlar üzerine tuz biber oldular...inşallah sen yaşamazsın.. ben aile bağına önem veriyorum. isterdim ki gidelim gelelim gerektiği kadar samimiyetmz olsun sevgi ve saygıyı yititrmeyelm ama maalesef tek taraflı olmuyo

gönüller bi kez kırıldı artık düzelse de çatlaklar hep olacak canım ya... çünkü çok canımı yaktılar, bizi anlamamakra ısrar ettiler... nişanlımla biraraya gelememenin verdiği sıkıntı içindeyken bi de onlar üzerine tuz biber oldular...inşallah sen yaşamazsın.. ben aile bağına önem veriyorum. isterdim ki gidelim gelelim gerektiği kadar samimiyetmz olsun sevgi ve saygıyı yititrmeyelm ama maalesef tek taraflı olmuyo

İnan çok üzüldüm canım ya.. :43: Keşke her şey istenildiği gibi olsa. Ama olmuyor işte. Kafalar uymadı mı olmuyor... Sen yinede saygından ödün verme, sevgi olmasa da saygı her şeydir. Üzme kendini...

görümcemi severim yaşımız yakın o da evli daha anlayışlı.fakat kayınvalidem o kadar meraklı bir kadın ki eşimi bile bunaltmış durumda.herşeyi bilmek ister.hatta utanmadan oğlu yokken aldığımız maaşı sorar :) düğünde takılan altınları ne yapacaksınız diye hala soruyor telefonda.eşim ve benim bulunduğum ortamda oğuna gel az seni seveyim der çeker şappur şupur öper oğlunu o kadar nefret ediyorum ki bu durumdan.aaah ah anlatsam daha neler neler

Back
X