• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayınvalide ve görümcemin baskıları lütfen yardım edin!!!

eşin ne düşünüyo bu konuda onlara hak veriyo mu ? bence hersey eşinde bitiyo eğer o da senden yanaysa duymamazlıktan gel ya da gül geç o anlık yap ya da yapmaya çalış sonra sen yine içinden geldiğii gibi davran :ssz:

eşin ne düşünüyo bu konuda onlara hak veriyo mu ? bence hersey eşinde bitiyo eğer o da senden yanaysa duymamazlıktan gel ya da gül geç o anlık yap ya da yapmaya çalış sonra sen yine içinden geldiğii gibi davran :ssz:

Eşim ilkte sizi ilgilendirmez dedi hatta yanlarına giderken uzun etek giyiyorum diye bi keresinde tartıştık pantolonla gideceksin onlara itaat etmiceksin dedi...ilk zamanlar böyleydi ama oda artık aynı lafları duymaktan eteğini giyde gidelim demeye başladı...annesini çok sever eşim kırmak istemez.sesini çıkarmamaya başladı artık oda sustukça dahada abartıldı artık gidiyorum otur kalk hep aynı muhabbet..kasılıyorum artık kendi halime bırakmıyolar..zannediyorum ya cehennemde bir ben yanıcam onlar melek

beni rahatsız eden ortam fark etmiyor her yerde hep aynı muhabbet takmıyorum ama artık yanlarına ayaklarım gitmez oldu..

önce güzelce olmadı sert bir dille bu tutumları hakkında rahatsız olduğunu söyle bence.ben de kapalıyım nasıl ki birisi başını aç dediğinde rahatsız oluyorsam açık birisini de kapan dendindiğinde ve artık bu psikolojik baskıya gittiğinde o derecede rahatsızlık duyuyorum.Ayrıca seninkiler bana dindar değil de kulaktan doğma öğrenip,öyle yaşayan insanlar gibi geldi.

önce güzelce olmadı sert bir dille bu tutumları hakkında rahatsız olduğunu söyle bence.ben de kapalıyım nasıl ki birisi başını aç dediğinde rahatsız oluyorsam açık birisini de kapan dendindiğinde ve artık bu psikolojik baskıya gittiğinde o derecede rahatsızlık duyuyorum.Ayrıca seninkiler bana dindar değil de kulaktan doğma öğrenip,öyle yaşayan insanlar gibi geldi.

dedeleri müftüymüş..ondan bu kadar koyular..ve batıl şeylere çok inanırlar..kırmak istemiyorum hiçbirini eşimi tembihliyorum ama onuda susturuyolar..işte biz Allahın emrini söylüyoz iyiliğine söylüyoruz vs. sesimi yükseltmek istemiyorum... eltim soğudu yanlarına bayramda bile gitmiyo bi ben varım bu haraketlerle benide kaybedecekler..bunaldım artık nasıl oturup kalkıcağımı bilmez oldum

cnm sende tavrını koy ben böyleyim de. kocan da sorun yapmıyorsa hiç üzerinde düşünmene gerek yok canın ne zaman isterse - ki umarım gönül rahatlığıyla içinden gelerek gerçekten istiyorsan- kapanmayı düşünürsün. günah konularına gelince sor bakalım bu söylediklerini ıspatlayacak ayet yada hadis var mı? çünkü islamda bunlar bunlar günah - ki yoksa Allahın sözü gibi bir şeyi yansıtmak, Allah yerine onun adına günahlar türetmek ya da koymak çok tehlikelidir- diyerek sana Allah kelamını aktarıyor güyaa peki bunları söyledikleri asıl çıkmazsa bu yalan değil mi kocaman günah, bir kişiyi inancından soğutmak büsbütün hata yanlış, bir şeye zorlamak, batıl inançları islamın bir parçası gibi göstermek doğru değil. sen de bunları söyle ıspatınız var mı? bu söylediğiniz şeylerin doğruluğundan emin misiniz yalan konuşmak büyük günah insanları yanlışa yönlendirmek kafadan günah üretmek - sırf söylenen söz ya da yapılan eylem sana doğru gelmediği için günah yaftası yapıştırmak- ne kadar doğru de. düşünün öyle konuşun bunlar cehalet alametleri siz ibadetinize bakın de. iyi insanlar diyorsun sakin yumuşak bir dille anlat. yaptıklarının hem bu dünya hem öteki dünya - ki ahiret inançları vardır- için sorun oluşturabileceğini ve bu dünyada gelinlerini bu sözlerle üzdüklerini ve bu tarz konularda soğuttuklarını söyle... daha dikkatli olacaklardır.

cnm sende tavrını koy ben böyleyim de. kocan da sorun yapmıyorsa hiç üzerinde düşünmene gerek yok canın ne zaman isterse - ki umarım gönül rahatlığıyla içinden gelerek gerçekten istiyorsan- kapanmayı düşünürsün. günah konularına gelince sor bakalım bu söylediklerini ıspatlayacak ayet yada hadis var mı? çünkü islamda bunlar bunlar günah - ki yoksa Allahın sözü gibi bir şeyi yansıtmak, Allah yerine onun adına günahlar türetmek ya da koymak çok tehlikelidir- diyerek sana Allah kelamını aktarıyor güyaa peki bunları söyledikleri asıl çıkmazsa bu yalan değil mi kocaman günah, bir kişiyi inancından soğutmak büsbütün hata yanlış, bir şeye zorlamak, batıl inançları islamın bir parçası gibi göstermek doğru değil. sen de bunları söyle ıspatınız var mı? bu söylediğiniz şeylerin doğruluğundan emin misiniz yalan konuşmak büyük günah insanları yanlışa yönlendirmek kafadan günah üretmek - sırf söylenen söz ya da yapılan eylem sana doğru gelmediği için günah yaftası yapıştırmak- ne kadar doğru de. düşünün öyle konuşun bunlar cehalet alametleri siz ibadetinize bakın de. iyi insanlar diyorsun sakin yumuşak bir dille anlat. yaptıklarının hem bu dünya hem öteki dünya - ki ahiret inançları vardır- için sorun oluşturabileceğini ve bu dünyada gelinlerini bu sözlerle üzdüklerini ve bu tarz konularda soğuttuklarını söyle... daha dikkatli olacaklardır.

cvbn için tşk ederim cnm
körükörüne bağlılar işte sordum bi kere nerede yazıyo bu dedikleriniz diyee..bizim büyüklerimiz öyle söyledi büyükler ne dese doğrudur onlar yanlış yönlendirmez vs.dediler yani tartışarak laf anlatmak bi yere varmak imkansız..olmadı eşimi sokacam devreye

cvbn için tşk ederim cnm
körükörüne bağlılar işte sordum bi kere nerede yazıyo bu dedikleriniz diyee..bizim büyüklerimiz öyle söyledi büyükler ne dese doğrudur onlar yanlış yönlendirmez vs.dediler yani tartışarak laf anlatmak bi yere varmak imkansız..olmadı eşimi sokacam devreye

cnm kuranı aç oku samimi olarak söylüyorum bu konuyla ilgili çok yerinde ayetler var bunları söyle, söyleki hatalarını görsünler insanın gözünü açmakta fayda var körü körüne bağlılık kimseye hayır getirmemiş ki onlara getirsin. cnm bunla ilgili şu anda kelimesi kelimesine ayetleri söyleyemem ama sen dedelerimiz böyle öğretti onlar yanlış öğretmez deyince şu ayet aklıma geldi kuranı kerim geldiğinde peygamber efendimize de şöyle demişlerdi " biz atalarımızın dininden onların söyledikleriden vazgeçmeyiz onların inandığına taptığına tapmakta devam edeceğiz" yani kısaca insanın ecdadının her sözüne doğruymuş gibi itaat etmesi aptallıktır. kuran orada ayetler orada herşey açık geri kalanı için peygamperin hayatı var bunlar için hadisler var onların içinden bile doğru aktarılmamış olanlar olabilir. neyse hadis mevzusu çok uzun hikaye onu burada paylaşmayacağım. ayrıca kuranda yine birebir aktarmıyorum" benim ayetlerimi küçük menfaatler karşılığında satanlar" - die giden ve buna yalan yere var olmayan emirler üretenler, islamiyetten soğutanlar ve insanları islamiyetten soğutmanın hoş olmadığı güzellikle anlatılması gerektiğine dair ayetler vs diz boyu yani kısaca aç oku doğru olduğuna inandığını onlara söyle onların söyledikleriyle ilgili kuşku duyduklarını ayetlerden alıntılarla anlat. belki düşünür de hatalarından vazgeçerler. ayrıca kuran orada herkesin öğrenmesi emir yani atan deden ne söylediyse o söylenenlerle olmuyor bu iş hem zamanın şartlarına göre ayetleri yeniden yorumlamak kişi kendi aklını da ortaya koyarak bugünkü şeylerede dikkat etmek günah mekruh yanlış doğru die ayırt etmeye çalışmalı. bu konularda insan danışabilir ama körü körüne inanmak yine yok akıl süzgeçini kullansınlar bir zahmet. Allah yardım etsin bu insanlara akıl fikir versin aile huzurunu bozmasın

yani kısaca sana ancak kuran yardım edebilir. onların söylediklerine doğru sözler cvp olacaktır ve seninde bu canını sıkan hurafeler ortadan kalkacaktır. cahil kalma sende öğren sende cvp ver onlar bir diyorsa sen bin örnekle git illaki hatalarını görecek yada öğrenmek en azından sana cvp vermek için onlarda kuranı kerime bakacaklardır. belki bu şekilde günahları daha net öğrenirler. hatta bir tavsiyemde sohbetlere gidiyorlarsa birine katıl ve batıl inançlar hakkında o gün sohbeti yapan bilgili arkadaşa sor o senin adına da cvp verecektir. belki ders alırlar.

onlar kim ki sana baskı yapıyorlar..resmen psikolojik baskı,mobbinge giriyor bence.

sen de o zaman giyinme konusuna geldiğinde büyük görümceni örnek ver.
ve biraz sesini çıkart bence.onların haddine değil bu.
ve eşine sıkıntını anlat.

Biraz benim kaynanam gibi sanki cahillikden bu başka bişiden değil..
Bişi bildiklerinden değil yani..
Zorla yaptırılmamalı kimseye bişi..
Kendi kızlarına söz geçiremiyolar daha sakin daha sessiz bulduklarından çıkarıyorlar sinirlerini..
Eşin senden yanaysa sorun etme derim..

benim rahmetli kayınvalidemde öyleydi o kadar çok batıl inancı vardı ki anlatamam sizlere ama ben zaten kapalıyım ve çoğu konuda hatta gayet sert uyardım hepsini islam kolaylık dinidir bu günah bu ayıpla olmaz sizde bence çok sert bir şekilde uyarın onları. hele şimdiden taviz verirsen çocuk olunca o batıllar 2 ye katlıyo inan bana nazar boncuksuz dolaşmayın ağlıyosa şöyledir gibi kesinlikle taviz verme .yanında kur an meali götür ve günah diyince ver eline anne bir ayetle doğrular mısın diye..

bence konu farklı çünkü illa senin kapanmanı istiyorsa kayınvaliden kızıda açıkmış yani kızına birşey söylemiyor sürekli sana söylüyor bu ilginç değil mi ?acaba senle ilgili farklı problemlerimi var bu kadının sana bunları söylerek moralini bozmaya çalışıyor .çünkü olay kapanma olsa e kızıda açıkmış onada laf sokar hep onuda kapamaya çalışır .bilmem bana garip geldi doğrusu .neyse senin yapıcağın şey fazla yüz göz olmamak .ben böyleyim eşimde beni böyle kabul etti dersin sert bir şekilde ağzıları kapanır .biraz mesafe koymayı bilmen gerek sonra birşey diyemezler zaten yumuşak davranırsan hep o zaman üstüne daha çok gelirler .ben mesela mini etekde giyerim gerekirse göğüs dekolteside giyerim tabi sokakta böle dolaşmam ama bir yere giderken giyerim eşim karışır bana kayınvalideden çok .onların yanında giymemeye özen gösteriyorum ama başbaşa çıkıcaksak bir yere giyerim ki doğuda yaşıyorum istanbuldan kalan alışkanlıklarım var öle hemen tarzını değiştiremiyorsun ki değiştirmem de o beni böyle beğendi evlendi değiştirmeye kalkması saçma .

Bu konudan rahatsızlığını eşinle tekrar konuşmalısın.
Bize anlattığın gibi onları sevdiğini ama bu tutumlarının seni onlardan soğuttuğunu söyle.
Ablasına kapanması konusunda karışılmamasının da sana çifte standart uygulandığını düşündürttüğünü söyle.
Eşin belki büyük görümceni örnek verirse birkaçkez ,susarlar.

bence asıl onların yaptığı günah...

isteyen istediği gibi giyinir günahıda sevabıda onadır...

geçen bir proğram izliyordum bir izleyici telşefonda mustafa karataş beye komşumuz içki içiyor..

bizi yemeğe çağırdı onun evinde yemek yemek günahmıdır dedi...?

mustafa beyde dediki adam rızkını helalindenmi kazanıyor dedi izleyicide evet dedi o zman niye günah olsun içiyorsada günahıda kendine sizi ilgilendirmez dedi..

ya bu tip insanlar çok fazla bende kapalıyım asla bir başkasına bakıp çok açık giyinmiş vs yorumları yapıp dışlamam bana bir şey sorarsa bilgilerim dahilinde cevaplandırırım...

okadar yoksa kimin ne giyip ne içtiği bizi ilgilendirmez kişiyi ilgilendirir..

benim kayınvalidem de çok iyidir. 22-23 gündür bir aradayız. benim kayınvalidem de sürekli, Allah muhafaza diyor.. bir yere kadar güzel geliyodu ama şimdi, o her dediğinde bende bir ayyyy çekiyorum :) demekki fazlası zarar :))

okurken daraldım yeminle...bu da mı günah acaba ? :)

bunun bütün nedeni ne biliyor musunuz? dinimizi yanlış kaynaklardan ve tamamen hurafe olan şeylerden öğrenmek.öğrendiğini sanmak...din konusunda gerçekten cahil kalmışlar,ne yazık..

eğer siz kapanmak istiyorsanız kapanırsınız zaten,Allah için yapılır bu.birileri istiyor diye değil.sizi çok iyi anlıyorum aslında,benzerini k.valideme gidince bende yaşıyorum bazen..ama bana daral geliyor artık,nevrim dönüyor bir süre sonra..

aldırmayın,çoğuna gülüp geçin...siz kendinizi bildikten sonra bıraksınlar da günaha-sevaba da Allah karışsın!

Son düzenleme:
"İslamiyet kolaylık dinidir.Zorlaştıran insanlardır."

Bunu kayınvalidenize söyleyebilirsiniz..Ve bu tutumlardan rahatsız olduklarını da tatlılıkla anlatabilirsiniz diye düşünüyorum..

Son düzenleme:
Back
X