Kayınvalide ve oğlu

Minigimibeklerken

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2018
39
51
3
33
Arkadaşlar kayınvalideniz ve kayınbabanız kaynınıza ve eltinize toplam 100 bin TL kadar para verse (borç değil ve para verilen kişiler bir yerlere borç yaptık diye yalan söyleyip para istiyor) size hiçbir konuda ufak da olsa hiç yardımları olmasa ne düşünürsünüz? Haksızlık yapıldığını düşünür musunuz?
Ben kimsenin bize yardım etmek zorunda olmadığını biliyorum ve öyle düşünüyorum. Ancak ortada haksızlık olunca insan kızıyor.

İyi de kv ve kp karşı tarafın borç yaptık sözleri üzerine yardım etmişler kandırılmışlar işte. Bence sizi ilgilendiren bir durum yok eşiniz gerekirse rahatsızlığını dile getirir bu size düşmez.Burada asıl takıldığınız paranın miktarı olmasın:KK51:

İhtiyaç olupta istediniz mi hiç ? Ha size Yok diyip kaynınıza verdilerse , bu konu eşiniz ve babanız arasında ki bi durumdur diye düşünürüm

Bir görümcem var başkada yok.
Köyde yaşıyorlar aralarında 5 yaş var.
Görümcem evlenirken öyle düğün yapmışlar ki hala anlatırlar. (12 sene olmuş evleneli)
Benim salak kocamın da maaşını yemişler. Üstüne kredi çektirip (100 bin kadarcık) borçla bırakmışlar.
Benim salak evlencem deyince ‘aaaaa paramız yok’ demişler.
Bir iğne bile almadılar.
Düğün oldu bitti yuttum
hiçbir şey istemedim kv ve kp den.
Geçen Mart ayında eşimin üstüne yine 100 bin kadarcık kredi çektirip arsa aldılar.
Arsa kp Nin üstüne borç bize.
Heee bir de eşimin çektiği kredinin içinden 30 bin kadar da damatlarına ‘borç’ adı altında verdiler.
Ben çirkeflik yapmayayım diye de bana bin lira gönderdiler.
Beterin beteri var.
Daha uzun konu aslında ama bu kadarı yeterli.

Esimin annesi babasi görümceme bir cok konuda maddi yardim ettiler (mesela ev) Bize değil,çünkü gelirimiz onlardakinden daha iyi. Alinmadim. Umrumdada degil. Kimse benim hesabima karismasinda. Acik bir ihtiyaç ta esirgemezler ama gerek yok şükür

Arkadaşlar kayınvalideniz ve kayınbabanız kaynınıza ve eltinize toplam 100 bin TL kadar para verse (borç değil ve para verilen kişiler bir yerlere borç yaptık diye yalan söyleyip para istiyor) size hiçbir konuda ufak da olsa hiç yardımları olmasa ne düşünürsünüz? Haksızlık yapıldığını düşünür musunuz?
Ben kimsenin bize yardım etmek zorunda olmadığını biliyorum ve öyle düşünüyorum. Ancak ortada haksızlık olunca insan kızıyor.
Haksızlık ise onlar düşünsün, siz değil.

Şimdi çoğu sanki sinir olmazmış gibi yorumlar yazar , ama ben duruma sinir olmayacak hiç kimseyi tanımıyorum ve tanımadım şimdiye kadar .
Çok şükür para olarak şimdiye kadar hiç sıkıntı çekmedim , böyle bir durumla karşılaşmadım ama karşılaşsaydım sinir olurdum kendimi tanıyorum .
Bence sinir olmakta haklısınız FAKAT birşey söylemeye hakkınız olmaz o ayrı . Para onların, keyif onların . O yüzden beklentiniz olmasın , fazla hayal kırıklığı yaşamayın . Hiç o konulara da girmeyin . Her ailenin vardır bir uyanığı ...

Tüm bunlar olurken siz ne yapıyordunuz?
Yanı çok tepkisiz kalanlarada ben müstehak diyorum .
Ee siz verirseniz alan çok olur.
Bir görümcem var başkada yok.
Köyde yaşıyorlar aralarında 5 yaş var.
Görümcem evlenirken öyle düğün yapmışlar ki hala anlatırlar. (12 sene olmuş evleneli)
Benim salak kocamın da maaşını yemişler. Üstüne kredi çektirip (100 bin kadarcık) borçla bırakmışlar.
Benim salak evlencem deyince ‘aaaaa paramız yok’ demişler.
Bir iğne bile almadılar.
Düğün oldu bitti yuttum
hiçbir şey istemedim kv ve kp den.
Geçen Mart ayında eşimin üstüne yine 100 bin kadarcık kredi çektirip arsa aldılar.
Arsa kp Nin üstüne borç bize.
Heee bir de eşimin çektiği kredinin içinden 30 bin kadar da damatlarına ‘borç’ adı altında verdiler.
Ben çirkeflik yapmayayım diye de bana bin lira gönderdiler.
Beterin beteri var.
Daha uzun konu aslında ama bu kadarı yeterli.

Eviniz var mı?
Yoksa siz de isteyin durumları var ise.:)

Tüm bunlar olurken siz ne yapıyordunuz?
Yanı çok tepkisiz kalanlarada ben müstehak diyorum .
Ee siz verirseniz alan çok olur.
Tepkisiz kaldığımı kim söyledi??? Kredi çekildiğinden haberim yoktu. Öğrenince büyük kavga çıkardım. O bin lira da öylelikle geldi dalga geçtiler kısacası üstüne evi terkettim. Ailem pek arkamda durmadı açıkcası ve geri döndüm. O zaman 3 aylık hamileydim. Krediyi ödemeyi kabul ettiler.(uzun bir olay)
Kredi ödemesi 6 ayda bir. Bakalım daha ödeme günü gelmedi. Geldiğinde de bize siz ödeyin derlerse ki diyecekler. O zaman da büyük kavga bekliyor. Görüşmüyorum şuan ailesiyle.
Ama eşim iplerin koptuğunu biliyor geçte olsa farketti. çünkü şuan gerçekten çok zor durumdayız.

Öyle bir şey olsa haksızlık olduğınu düşünürüm ama çok da umrumda olmaz bize bulaşmasınlar da naparlarsa yapsınlar. Benimkiler zaten sorunlu kişilikler o yüzden böyle söylüyorum. Ama genel olarak bakarsak bu evlat ayırmaktır. Birine ne yapıyorsa diğerine de onu yapmalılar aileler çünkü çocuklarını birbirine düşürüyorlar böyle yaparak. Kendilerinden de soğutuyorlar dedemden biliyorum ben de.

İsteyen dilenen kendini acındıran her zaman alır :))
Benim kayınvalidem de bariz şekilde diğer oğluna bakıyor. Bakmak zorunda çünkü 2200 maaşla açlık sınırındalar.
Hakkını yiyemem evlenirken bizede ev aldı. (Allah razı olsun) Ama diğer oğluna ev, araba, evinin geçimi her şeyi yapıyor, mutfak alışverişini, arabanın sigortasını vs ama o kadar çok işlerine karışıyor ki anlatamam.

Bende uzakta soğuk.denk gelince sarılıp öperim nasılsın derim. Bazen eser çok iyi davranırım:)) 15 günde 1 görüşürüm ama eltimle her gün görüşüyor.

Üzülmekte haklısın ama maalesef para onun pul onun bende sinir oluyorum yalan yok ama haddim değil diyip susuyorum.

Bazen yanlarında evlat ayrımı yapanın yatacak yeri gibii konular açıyorum:)) ayy siz alınmayınnn sakın diyorum alttan alta laf sokuyorum.

Rahatsızsınız açık açık “X’lere 100 bin TL yardım ettiniz, bize hiç yardım etmediniz” deyip mesafeli olun. Ne yapacaklarına karışamazsınız ama araya mesafe koyabilirsiniz.

Kp kizina 100 binden fazla para borclari icin kucuk bir ev araba ve 40 bin nakit ve herturlu esya ,diger ogluna 90 binlik( onyil once )dukkan ve arsa fiyatinı bilmiyorum aldı .
Bizim durumumuz iyi diye bize birsey yok .Ama onu alin getirin bunu alin getirin ,kızinin sigortasini yatirin diger torunlara ayakkabi alin tablet alin .
Durumu iyi olmayan akrabalara yardim edin .Dayıya borc verin .Hepsi yapildı tablet haric .:KK70:
Hala söyleniyo .
Allah bize daha cok versin amin .:KK68:

Kandırmışlar işte,borç yaptık diye yalan söyleyen kaynınıza vermişler.
Sizde de olsa öyle elzem bir durum elbet size de yaparlar.
Yapmazlar mı?
Yapmazlarsa haklısınız.
İnsan ister istemez sinir olur ama yapaak bir şey yok,para onların parası.

Back
X