Kayınvalide ve oğlu

Bu tür şeylerde hakkını arayanlar malesef cirkin gözüküyor öylede duruyor burada tek anlaması gereken kisi eşiniz eee oda ailem diye veriyorsa razıysa yapacak hicbirşeyiniz yok kötü olursunuz

Bir görümcem var başkada yok.
Köyde yaşıyorlar aralarında 5 yaş var.
Görümcem evlenirken öyle düğün yapmışlar ki hala anlatırlar. (12 sene olmuş evleneli)
Benim salak kocamın da maaşını yemişler. Üstüne kredi çektirip (100 bin kadarcık) borçla bırakmışlar.
Benim salak evlencem deyince ‘aaaaa paramız yok’ demişler.
Bir iğne bile almadılar.
Düğün oldu bitti yuttum
hiçbir şey istemedim kv ve kp den.
Geçen Mart ayında eşimin üstüne yine 100 bin kadarcık kredi çektirip arsa aldılar.
Arsa kp Nin üstüne borç bize.
Heee bir de eşimin çektiği kredinin içinden 30 bin kadar da damatlarına ‘borç’ adı altında verdiler.
Ben çirkeflik yapmayayım diye de bana bin lira gönderdiler.
Beterin beteri var.
Daha uzun konu aslında ama bu kadarı yeterli.
Siz bu duruma karşı çıkmalıydınız bence. Az uz miktarlar değil. Eşiniz mi ödüyor şu anda o krediyi?

Ben böyle konulari okuyunca evladima hicbirsey birakmamaya karar veriyorum. Cok guzel bir egitim icin elimden geleni yapicam guzel yetismesi icin de ne gerekliyse sinirlari zorlicam ondan sonrasi tamam evlenmek istiyorsa calissin biriktirsin ne sekilde evlenmek istiyorsa nasil yasamak istiyorsa kendi karar versin.. Evet karisma hakkiniz yok istedigine istedigini verirler ama bu evlat ayrimidir illa isteyene dilenene gucluye cazgira mi yedirilir her ailede sessiz kiyamamayan evlat ezilir sadece size degilde genel olarak bakiyorum bu durum her evde ayni..

Siz bu duruma karşı çıkmalıydınız bence. Az uz miktarlar değil. Eşiniz mi ödüyor şu anda o krediyi?
2. Sayfada diğer arkadaşa daha detaylı yazdım. Kredi ödemesi 6 ayda bir daha ödeme günü gelmedi. Geldiğinde ilk bize gelecekler orası kesin. Ama benim salak koca geçte olsa farketti durumu. Kime 30 bin verdilerse o ödesin bi zahmet der çekilirim kenara.

Böyle bir duruma içerlenmeyecek insan ben tanımıyorum
O yüzden umrumda olmaZdı diyenler bana hiç inandırıcı gelmiyor açıkçası

Tepkiler kişiden kişiye değişir misal ben kavga etmem ama laf sokarım yani

Ama tanıdığım bir arkadaşım var o evlerini Kavala’sına geçirir :-)

Fakat dediğim gibi en munis insan bile hiçbirşey yapmasa demese içten kırılır yani

Çok farklı şey geldi aklıma
Belki borç yalan, ve aile de biliyor, bu yalan bir paravan
Bebek tedavisi için para istediler, ileride kendi payına düşecek miktarı şimdiden aldı
Ya da gizlenen hastalık tedavisi

Tepkisiz kaldığımı kim söyledi??? Kredi çekildiğinden haberim yoktu. Öğrenince büyük kavga çıkardım. O bin lira da öylelikle geldi dalga geçtiler kısacası üstüne evi terkettim. Ailem pek arkamda durmadı açıkcası ve geri döndüm. O zaman 3 aylık hamileydim. Krediyi ödemeyi kabul ettiler.(uzun bir olay)
Kredi ödemesi 6 ayda bir. Bakalım daha ödeme günü gelmedi. Geldiğinde de bize siz ödeyin derlerse ki diyecekler. O zaman da büyük kavga bekliyor. Görüşmüyorum şuan ailesiyle.
Ama eşim iplerin koptuğunu biliyor geçte olsa farketti. çünkü şuan gerçekten çok zor durumdayız.
Yanı 100 bin çok para .
Hemde sizden habersiz çekilmiş gerçekten ben olsam bende giderdim evden .
O parayı da çirkeflik yapın ama Yine de ödetin .
Yuh ya 30 bin damata para hemde sizin cebinizden.
Eşiniz nasıl kabul etmiş böyle bir şeyi .
Çektiğim her para sıkıntısını o para ödenene kadar burnundan getirdim eşimin .

Valla ben buradaki bayanları anlamıyorum. Yorumları okuyunca.

Tabi ki haksızlık. Madem bir evladına veriyorsun diğerine de vereceksin. Ya da hiç vermeyeceksin.

Bildiğiniz evlat kayırma.

Bizden örnek vereyim.

Benim babamda birkaç seneye bize düşen miras paylarını taksim edecek. Şimdi birine verse diğerine vermese olur mu! Olmaz tabi ki...

Keza babamın malı istese hicbirimize vermez.

Bizimkiler çok sıkıştık diye bizden aylık yardım alırken kredi çekip eşimin ablasına para yollamışlar. Eşimin ablasınında yıllardır ödemediği yüklü miktarda borcu var bize. Birşey demedik önce. Ben zaten dememde neyse. Eşim Vakti gelip para mevzuları açılınca pat pat saydı hepsinin yüzüne. Utanmaları varmış utandılar biraz biraz. Ama netice itibariyle hala bize borç ödeyen yok. Beklemedeyiz. Bu konuda eşimle konuşur fikir alış-verişinde bulunuruz. Birbirimize yol gösteririz. Ama ailesiyle konuşacak kişi eşim. Ben muhattap olmam bu konuda.

Böyle konulari okuyunca şükürler olsun Rabbim'e herseyi kocam yaptı sekerpare tatlısı bir kayinvalidem,görümcem olmadi diyorum.
Zaten kayinbabam yok.
Oh beee iyi ki boyle dertlerim yok. Uzerimizde de kimsenin emeği yok.
Bence hic umursancak bir durum degil bu söylediğiniz .Onlar düşünsunler parayi size de haksizlik yapmamislar.

M Minigimibeklerken bu konuda esas kızmanız gereken kişi eşiniz.
Bulmuşlar saf adamı istediklerini yaptırıyorlar.
Kızmakta haklısınız, bakmayın burda;
'Kayınpederiniz parasını istediği gibi harcar' diyenlere, kim olsa 100.000 TL gibi bir meblağın elti/kayın ikilisine karşılıksız verilmesine içerler.
Bununla birlikte eşiniz dururken sizin bu konuya müdahil olmanız yakışık almaz. Eşinizle konuşun tarla için çekilen krediyi kesinlikle ödemeyin.
Size sus payı olarak gönderilen 1000 TL'yi de iade edin.

Annem 6 sene önce kredi çekip abime 40 bin kadar para yollamış.Kredi kartlarına ve bankalara 80 bin borcum var ,ödeyemiyorum 40 siz verin bende kalan 40 i yapilandirip odeyeyim demis abim.Aylar sonra öğrendim .Birkac sene önce annem abime "borçlarını azalttınin mi ?" diye sorduğunda , abimin cevabı "hangi borç ?" olmus.:KK53:

Arkadaşlar kayınvalideniz ve kayınbabanız kaynınıza ve eltinize toplam 100 bin TL kadar para verse (borç değil ve para verilen kişiler bir yerlere borç yaptık diye yalan söyleyip para istiyor) size hiçbir konuda ufak da olsa hiç yardımları olmasa ne düşünürsünüz? Haksızlık yapıldığını düşünür musunuz?
Ben kimsenin bize yardım etmek zorunda olmadığını biliyorum ve öyle düşünüyorum. Ancak ortada haksızlık olunca insan kızıyor.
Canim birak yardimi oglundan gelininden para isteyen aileler var bence haline sukretmelisin. Siz zor durumda olsaniz sizede verirlerdi bence. Vermezlerse ozaman hakszlk diyebilirsin belki

Bir görümcem var başkada yok.
Köyde yaşıyorlar aralarında 5 yaş var.
Görümcem evlenirken öyle düğün yapmışlar ki hala anlatırlar. (12 sene olmuş evleneli)
Benim salak kocamın da maaşını yemişler. Üstüne kredi çektirip (100 bin kadarcık) borçla bırakmışlar.
Benim salak evlencem deyince ‘aaaaa paramız yok’ demişler.
Bir iğne bile almadılar.
Düğün oldu bitti yuttum
hiçbir şey istemedim kv ve kp den.
Geçen Mart ayında eşimin üstüne yine 100 bin kadarcık kredi çektirip arsa aldılar.
Arsa kp Nin üstüne borç bize.
Heee bir de eşimin çektiği kredinin içinden 30 bin kadar da damatlarına ‘borç’ adı altında verdiler.
Ben çirkeflik yapmayayım diye de bana bin lira gönderdiler.
Beterin beteri var.
Daha uzun konu aslında ama bu kadarı yeterli.
Bildigim kadariyla bir ev veya arsa icin kisi kredi cekiyorsa mutlaka kredi cekenin ustune olmali veya ortaklarindan biri olmalidir diye biliyorum. Yani direk kp ustune olmaz. Ihtiyac kredisi olsa meblag yuksek geldi. 100bin tl ihtiyac kredisi vermezler diye dusunuyorum. Verseler bile aylik geri odeme 3.500 tl den asagi olmaz. Kafama takildi, belki esinizinde uzerinedir.

Borçlarının yalan olduğunu nereden bikiyorsunuz? kaldı ki onların parası nereye isterlerse verirler buna laf diyecek varsa o da eşiniz size düşmez. Size hiç mi birşey yapmadılar. Benim eşimin ailesi de kaynıma daha çok yapmış o İstanbulda okumuş eşim ailesinin yanında tabi ona hep para yollanmış.ev alınmış eşya falan sonra yurtdışına gitmiş iş bulana kadar yine verilmiş şu an işsiz Amerikada ama geleceği zaman kp uçak biletine kadar aşır falan bize de yapar ama hesaba vursal dağlar kadar fark vae beni hiç ilgilendirmiyor.

Back
X