Kayınvalide veya kayınpederiniz size ne kadar karışır?

serenityjane

Guru
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2010
250
35
318
.
Merhaba arkadaşlar. Kayınvalide veya kayınpederinizi evinize ne kadar karıştırırsınız? Diyelim ki normalde çok iyi niyetli insanlar, size çok iyi davranıyorlar. Örneğin size paranız var ev alın diye karışırlar mı? Ya da ev almıyorsunuz bana borç verin biz arabamızı yenileyelim derler mi? Ne kadar müsamaha gösterirsiniZ? Ne yapmak doğrudur?

Siz talep etmedikçe, kendi öz anne babanız dahi karışamaz. Siz bireysiniz.
Ayrıca, benim de zamanında karşıma geçip ağlayıp sızlandılar. Acıdım verdim borç, üstüne yattılar. Yetmedi hakkımı inkar ettiler.
Allah insan olanla karşılaştırsın.
Eğer en ufak yamuk yapma kabiliyeti görüyorsanız asla borç vermeyin.

Merhaba arkadaşlar. Kayınvalide veya kayınpederinizi evinize ne kadar karıştırırsınız? Diyelim ki normalde çok iyi niyetli insanlar, size çok iyi davranıyorlar. Örneğin size paranız var ev alın diye karışırlar mı? Ya da ev almıyorsunuz bana borç verin biz arabamızı yenileyelim derler mi? Ne kadar müsamaha gösterirsiniZ? Ne yapmak doğrudur?
Ne münasebet yahu herkes kendi cuzdanindan sorumludur. Siz onlara karisiyor musunuz ki? Danisilmadan akıl verilmez.

Para konusuna girmezler..Onun dışında yorum yaparlar..biz bildiğimizi okuruz.Hihi der geçerim

Paranız var, ev alın karışmak değil çok da bence.
Fikrini söylemiş, akil vermiş olur.
Yapıp yapmamak size kalır.

Kimse karışmaz, kişisel kararlarım zaten benim, çocuklar ve ev ile ilgili olanlar eşimle benim, yatırım yapacaksak, is kuracaksak iki anne iki babaya da danışırız, karar yine bizim.

Iki aile de elimizdeki para ile ilgili bize verin demez
Miktarını da bilmezler zaten.

Bizden para istemezler, ama bize lazım olursa da asla vermezler. Ev alacaktık, vereyim deyip vermediği çok oldu. Karışma meselesine gelirsek yüz verince karışıyorlar. Mesafeyi iyi korumak lazım

Benim kp baya yiyici, para istemeye, evin birseylerini ödetmeye meraklidir ama biz vermiyoruz gecistiriyoruz eşimin bazi kardesleri para veriyor neyseki...

Evimize kimse karismiyor, bir planimiz varsa da ne yapacagimizi filan anlatmayiz zaten pek dolayisiyla istemedigimiz yorumlarda gelmez.

para konusuna girmezler ama fikir verirler bizimde aklımıza yatarsa yaparız

Kayınpederim bir kez ev alın artık yavaş yavaş bakmaya başlayın gibi bir şey söyledi kayınvalidem sana ne canım koca insanlar ne yapacaklarını kendileri bilmiyor mu deyip susturdu. Başka da olmadı. :KK53: Bizden para istemezler zaten.

O para isteme durumları oluyor. Gerek emrivaki ile gerekse alttan alta kendilerini acındırarak bunu yapıyorlar ya da istedikleri şeyi aldırıyorlar. Diğer konularda da hep bir etkilemeye çalışma aklın bir köşesine bir şey sokmaya çalışma durumu oluyor. Orayı satın şurayı alın. Yok işte araba alın vs gibi.

Karismazlar cunku esim benim dogrum tektir mantiginda biri kimseyi karistirmaz o yuzden.

Karışmazlar.evlenirken küçük bi ev aldılar paraları yettiğince birikim yapar bu evi peşinat yapar daha güzelini alırsınız dediler sağolsunlar.onun dışında ne ailem ne onlardan bi karışma duymadım.babam daha önce ev alırsanız elimden geldiğince yardımcı olurum demişti gerisi bize kalmış

Back
X