Kayınvalide veya kayınpederiniz size ne kadar karışır?

Merhaba arkadaşlar. Kayınvalide veya kayınpederinizi evinize ne kadar karıştırırsınız? Diyelim ki normalde çok iyi niyetli insanlar, size çok iyi davranıyorlar. Örneğin size paranız var ev alın diye karışırlar mı? Ya da ev almıyorsunuz bana borç verin biz arabamızı yenileyelim derler mi? Ne kadar müsamaha gösterirsiniZ? Ne yapmak doğrudur?
kp evlendigimin ertesi günü altınları hesaba yatıralım diye gelmisti esimde takilmis pesine dogru soyluyor diye aldi gitti . meger kendi hesabina yatirtmis 😂 onun sokunu atlatamadan esim bisey konusmak icin odaya cagirmisti kp de gelmis sıkıntı mi var diye eli cebinde odada konusmamizi beklemisti😆
ondan.beridir dur dedim artik karistirmiyorum alttan alirsan karisirlar karistirmaa🙄

Merhaba arkadaşlar. Kayınvalide veya kayınpederinizi evinize ne kadar karıştırırsınız? Diyelim ki normalde çok iyi niyetli insanlar, size çok iyi davranıyorlar. Örneğin size paranız var ev alın diye karışırlar mı? Ya da ev almıyorsunuz bana borç verin biz arabamızı yenileyelim derler mi? Ne kadar müsamaha gösterirsiniZ? Ne yapmak doğrudur?
Bunun adı karışmaktan fazlası. Kv kp neden sizin paranızın hesabını tutuyor ve hatta o parayla ilgili plan yapabiliyor

O biraz şans işi..Kimi Erkek ailesi fırsatları değerlendiriyor kimi aile de evlatlarına eşit davranıp destek oluyor.
Ben ev alacağım zaman ailem çok destek oldu ..Ayrıca Erkek kardeşlerime de Aldıkları evin %50'sini ödediler ..
Ama Eşimin ailesi senelerce bizden para talep ettiler zaman zaman Eşimin hatrına kabul ettim ..Bir de onların güler yüzleri hatrına .
Bize bunun dışında bir sıkıntı yaşatmadilar..

Kayınvalidem rahmetli olunca iyi ki kalbini kırmamışım dedim.

İyi kadındı, mertti..
ve kocasına muhtaç olduğu için arada ona harçlık yolluyordum ihtiyaçlarını karşılaşın diye .İyi ki yapmışım.

kp evlendigimin ertesi günü altınları hesaba yatıralım diye gelmisti esimde takilmis pesine dogru soyluyor diye aldi gitti . meger kendi hesabina yatirtmis 😂 onun sokunu atlatamadan esim bisey konusmak icin odaya cagirmisti kp de gelmis sıkıntı mi var diye eli cebinde odada konusmamizi beklemisti😆
ondan.beridir dur dedim artik karistirmiyorum alttan alirsan karisirlar karistirmaa🙄
Yaa ben altınları yanımda götürdüm diye balayında telefon telefon üstüne arayıp durdular. Eşim kızdı artık. benkeyfimvekahyasi benkeyfimvekahyasi herkesten iyi saklar merak etmeyin dedi. Onlara bıraksak giderdi

Nasıl başardın karıştırmamayı

Nasıl başardın karıştırmamayı

kv sagolsun anlayislidir. onun araciligiyla söyledim ilk basta küstü trip faln yapti ama alistik su an

Bizim birikmisimiz var mı, borçlarımız ne kadar iki aile de bilmez konuşmazlar da. Sadece şu yüz bin sosyal konut projesini duyunca annemler bı baksanız fırsatları iyi gibi duruyor dedi o kadar. Onun haricinde yok yani karışamazlar

Alacagım eve kendı ailem karısamazken kayınvalıde ve kayınpeder hıc karısamaz.
Ev alamıyorsam araba alalım kendı ailem diyemez kocamın ailesi az ilerde dursun
Özetle keseme kimse karısamaz.

Bi de su insanları iyi diye etiketlerken aklıma hep sey geliyor 'yetim mı okutuyorlar, oksuz mu doyuruyorlar. Komuru olmayanlara komut alıp et yıyemeyen cocuklara et mı yediriyorlar.'

Bunları yapmıyorlarsa standart, olması gereken insanlardır. Iyı diye gözde buyutmeye gerek yok.

Niyetleri kötü değil ama sinir bozucu.
Bende paranız hakkında bilgi vermeyin.
Ah nerede yatırım yapacak ev alacak kadar olsa keşke borç verin de alalım deyin Lafı geldiğinde.
Sert değil ama normal bir dille.
Onun dışında sınırları siz çizersiniz biraz da mesafe candır.

Kayınvalidem evimizdeki eşyanın yerine bile karışır.
Şunu alın, şu marka olsun,
bunu böyle yapın, böyle daha iyi olur
vs söyler, durur.
Kendi babası vefat edince ondan hatıra diye büyük bir çini tabak getirip, salonumuza astı.
Bununla birlikte fedakar ve yapıcıdır.
Ev alırken kpderimin evin 5'te 1'ini ödemesi için yönlendirdi.
Borç değil ev hediyesi olarak verdiler.
Ben araba yenilerken otomatik al,
aradaki farkı oğlum ödesin diye destek oldu.
O nedenle kvm biraz fazla müdahil olsa da hem baskın mizaçlı, hem de bizim iyiliğimiz için olduğunu bildiğim için ben rahatsız olmuyorum.
Bir de akıllı kadındır, o nedenle güvenirim.
Kp'im ise gereksiz masrafı hiçç sevmez.
Araban iyi ne gerek var değiştirmeye? Der.
Zıtlaşmam ama bildiğimi yaparım.
Zaten eşim benim dışımda kimseyle yatırım, alım-satım konularını konuşmaz.

Esim herseyi babasina anlattigi icin kayinpederim benim maasimi gectim cay kasigimi hangi cekmeceye koyduguma kadar bilir cani istedgi zaman gelir kalir neden cunku babasi kalp hastasidir esim dayanamaz. Eger babasinin bir istedgi olmassa sag el usulcaaa sol kalbin ustune koyulur esimi hungur hungu aglatir. Biri ah kalbim der digeri ahh babam der. Hoooppp hersey babanin istedgi gibi. Baktim ben bu isguzar aileyle bas edemeyecegim simdi esim maas aliyor babasiyla ailesiyle bir guzel yiyor. Bereketde yok zaten paralarinda evlerinde. Bende bekar gibi guzel guzel maasimi aliyorum catir catir yiyorum.bir kuruusmu vermiyorum evin herseyinide o karsiliyor. En azindan hesabini kitabini vermesi daha kolay oluyr😂

Ikisini de canim gibi severim. Kendi annem babam neydi Benin icin odurlar. Ev alirken esya alirken kendi anneme ne sorduysam ne alip gosterdiysem aynini yaptim. Bir sey derlerse karismak olarak algilamiyorum cunju esimle ikimiz isi gucu olan insanlariz fikrimize iki tarafta saygi duyar. Anne baba araba alin yatirim yapjn der cocuklari para tutsun diye Benin annemde derdi.

Karışmaları saçma birikimse birikim paraysa para onlar sizin nası isterseniz öyle yparsınız

Hic karismazlar. Esim zaten babasiyla gorusmuyor. Gorusse de karistirmazdi. Annesi de asla karismaz cunku esim izin vermez. Bu kv kp karisma olaylari tamamen evlenen erkegin yetiskin bir insan olamamasindan, kendi hayatini eline alacak olgunlukta olmamasindan kaynakli.

Back
X