Kayınvalide veya kayınpederiniz size ne kadar karışır?

Sen niye çekiniyorsun asıl onların kendi lüksleri için sizin biriktirdiğinizi istemeleri ayıp

Merhaba arkadaşlar. Kayınvalide veya kayınpederinizi evinize ne kadar karıştırırsınız? Diyelim ki normalde çok iyi niyetli insanlar, size çok iyi davranıyorlar. Örneğin size paranız var ev alın diye karışırlar mı? Ya da ev almıyorsunuz bana borç verin biz arabamızı yenileyelim derler mi? Ne kadar müsamaha gösterirsiniZ? Ne yapmak doğrudur?
Sıfır, hiç,asla vb...

Bal dudak davrandıkları için hayır diyemiyorum. Siz nasıl başarıyorsunuz
Benim kayınvalidem kayınpederim de çok iyiler. Allah bozmasın aramız da çok iyi ama yani iki ayrı ev iki ayrı ailesiniz. Sizde onların paraları yada mal tasarrufları ile ilgili fikir beyan edin. Eşiniz söylesin uygun dille karışmayın diye. Eşiniz rahatsız olmuyor mu

Esimin ailesi boyle şeylere karismaz. Para da istemez ama bazen görümcem olcak sahsiyet ister. Esim verir yapcak bisey yok. Baba yok çünkü. Gerci çalışıyor ama. Neyse :)
Onun dışında bizim ev alma fikrimiz varsa söyleriz mesela benim babam bu konularda bilgilidir fikir verir biz yine bildigimizi yapariz
Ev tuttuk nisanliyken sonra soyledik
Evlendik ev degistircez sonra soyledik
Tup bebek tedavisi gördüm haberleri yok
Bizde hersey sırdır. Ve kv de sordu da yani siz tedavimi gördünüz tup bebekmi yaptiniz diye inkar ettim tabiki. Biz kendimize pek karıştırmayız

Merhaba arkadaşlar. Kayınvalide veya kayınpederinizi evinize ne kadar karıştırırsınız? Diyelim ki normalde çok iyi niyetli insanlar, size çok iyi davranıyorlar. Örneğin size paranız var ev alın diye karışırlar mı? Ya da ev almıyorsunuz bana borç verin biz arabamızı yenileyelim derler mi? Ne kadar müsamaha gösterirsiniZ? Ne yapmak doğrudur?
Ilk evlendik balayi icin biriktirdigimiz parayi bana dil ucuyla sorarak aldi . Ucuz esya aldik paramiz artsin diye nişanlımla onun üstünden kalan parayida cebe atti bizim arabayi odunc aldi ceza yedi 500 tl civari ben parayi istedim vermeseydinz arabayi bana dedi 😂😂. Kendileri köyde oturuyor koyden tereyagi istedim parayla satti bana . Ustune arabasi bozulmuş yaptirma parasini bizden aldi ohh butun bunlar olurken ben ne ustte var ne basta süründüm resmen maddi anlamda ses etmedim en son hakaretler basladi asagilamalar vs bende ipler koptu cirkeflestikce cirkeflestim saygisizca hareket ettim şimdi görüşmüyoruz . Siz siz olun kimseyi karıştırmayın ailenize

Çok karışırlar çokkkkk ama onlar karıştıklarını zannederler haklısın tabi tabi der bildiğimizi yaparız...

Ne miktar birikimimiz olduğunu bilmezler çünkü bunları paylaşmayı sevmem.
Ayrıca önemli bir mevzu yoksa da kimseye birikmişimi vermem. Siz bize verin tavrı yanlış. Kısacası para işlerine eşim dışı kimseyi sokmam.

kimse benim evime karışamaz ne kendi ailem ne eşimin ailesi.
evime kimse karışamasın diye (hediyeler hariç) evlenirken düğün kına ev eşyası vs her şey dahil kimseden çöp almadım her şeyi borç harç da olsa kendimiz yaptık. dolayısıyla kimseye bir kuruşluk laf veya fikir söylemeye hak da bırakmadım.
kp olacak dengesiz bi kere evime geldiğinde duvar boyasına yorum yapacak oldu kendi zevkimiz kimseyi ilgilendirmez dedik kesti sesini.
bu kadar net.

Karisamazlar biz musade etmedigimiz icin.ama eger ki esimden yuz bulup karisabilselerdi atacagimiz adima kadar karar vermek isterlerdi.ilk evlendigimizde yapmaya calistilar ben musade etmedim. baya bunun mucadelesini verdim.evim ayri kazancim ayri bana bes kurus faydalari olmadi asla soz sahibi olamazlar hicbirseyimizde.arada bir sey diyecek olurlarsa da ya duymazdan gelirim ya da hi hi der bildigimi yaparim.para bizden istemezler de vermezler de zaten oyle bir paralari da yok verecek.

para istemezler bizden asla ama arada ev için birikim yapın,altınlarınızı çar çur etmeyin ev için peşinat yapın diyip durular.Art niyet aramam çünkü bizim için

Bizde herkes aile olmanın bilincinde çok şükür. Ne onlar bize ne de biz onlara herhangi bir mudahalede ve talepte bulunmadık şimdiye kadar.

1. Benm ne kadar paramın oldugu birikmişimim oldugunu bilmemeleri gerekir yani evime giren çıkandan ben sorumluyum. aile bilincinde olmalı herkes.
2. Fikir verirler onda da ben yada biz söyleriz eşimle ev almayı dusunuyoruz diye .. Fikir den öteye geçemezler ki fikir verdin ısrarla uzatma durumunu da sevmem.. tamam verdin fikri bitti.. Sürekli soran , konusan durumunu da istemem , zaten cvpda vermem.. (bende görumce var fikir verir sormadan "ki en gıcık oldugum durumdur ama hadi neyse neye ihtıacımız oldugunu biliyo ondan söylyo derm ama ustune ne yaptnz baktınzmı ne aldınz kaça aldınz vsvs bi ton soru bunu ayar olurum. ben ödeyeceğim sanane diyemıyorsun tabi kibarca nişanlına söyluyosun o hallediyo "
3. kv aile içine evime karısmaması gerek kendini bilen karısmaz zaten bilmediğim bir şey olursa bn sorarım cvp verir yada vermez takılmam .. Ama karıstrtmam bende onun evine karısmam .. herkesin duzeni farklı..

Hiç karişamazlar.Herkes işine baksin.Gayret etmedi degiller.Önunu kestim.Ama maddi olarak hic bir bagimliligim yok.Bu da etken.

kp evlendigimin ertesi günü altınları hesaba yatıralım diye gelmisti esimde takilmis pesine dogru soyluyor diye aldi gitti . meger kendi hesabina yatirtmis 😂 onun sokunu atlatamadan esim bisey konusmak icin odaya cagirmisti kp de gelmis sıkıntı mi var diye eli cebinde odada konusmamizi beklemisti😆
ondan.beridir dur dedim artik karistirmiyorum alttan alirsan karisirlar karistirmaa🙄
Altınları alabildiniz mi kendi hesabınıza? 😵

Back
X