Kayınvalide veya kayınpederiniz size ne kadar karışır?

Merhaba arkadaşlar. Kayınvalide veya kayınpederinizi evinize ne kadar karıştırırsınız? Diyelim ki normalde çok iyi niyetli insanlar, size çok iyi davranıyorlar. Örneğin size paranız var ev alın diye karışırlar mı? Ya da ev almıyorsunuz bana borç verin biz arabamızı yenileyelim derler mi? Ne kadar müsamaha gösterirsiniZ? Ne yapmak doğrudur?

Açıkçası karışmalarını istemem.
Çünkü eşimle bir aileyiz.
Ne kadar iyi olurlarsa olsunlar , ilk önce kendimizin karar vermesi gerekiyor.
Ev almamız konusuna gelirsek, kayınvalidem ve kayınpederim yalnızca düşüncelerini paylaşabilirler.
Sonuçta yaşayacak olan bizleriz.

Borç isterlerse ve arabalarını yenilemeye ihtiyaçları varsa... Zor bir durum... Çünkü burada her şey eşine bakıyor.
Yeteri kadar maddi durum konusunda sıkıntı yaşanmıyorsa, yardım edebilir.
Örneğin ben kendi eşimi düşünüyorum . Maddi durumumuz aşırı iyi olsa, kesin yardım ederdi.
Biz gelinler sinir olsak da maalesef durum bu olurdu.
Allah'tan kendi kendimize yetiyoruz.

O yüzden doğru olan , para veya maddiyat işinden uzak kaçmak.
Bunlar girdi mi araya her şey değişiyor. O iyi niyet miyet kalmaz ortada...

Evimi her gelişinde kendi keyfine göre düzenler. Eşyaların yerini degistirir, kendi keyfine uymayanları kenara toplar koyar. Eşimle söylettim, kendim güzellikle söyledim, kayınpeder söyler karışma diye yok. İçim daralıyor der hemen. Artık ne kadar kaliyorsa 1 hafta 1 ay onun keyfine gore durur. Aradigimi bulamadigimda sinirimi icimde yasiyorum. O gitikten sonra eski haine getiriyorum. O dediklerini hep der. Cocuga oyuncak kiyafet almamiza bile karismaya calisiyor

Back