• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayinvalide!

1. altın takmıyor ise gümüş alyans alabilirdi takabilirdi bu bahane değil nişanln burda haksız. aynen bunuda söyle..
2.. benimde bir oğlum var yarn büyüyecek evlenecek evleneceği kız bana anne değil de teyze dese bende bozulurum ve tavrım cok değişir. k . bkmayın tabiki diyeceksiniz.. madem oğluyla böyle bir yola çıktınız yok öyle teyze demeler felan sonuna kadar haksızsınız kv yamyam olarak görmeye gerek yok
3. kıyafet konusunda haklısınız kimse sizin kıyafetinize müdahale edemez karışamaz ne istiyorsanız giyin onların lafıyla sakın onların isteiği gibi giyinmeyin ileride çok ezilirsiniz duruşunuzu bozmayın net olun
biri birşey söylersede ben bekarkende böyleydim nişanlıykende.. eşim beni böyle kabul etti başkaları için giyim kuşamımı değiştiremem orası beni ilgilendirir de.! dıişini göster bu konuda ama sakın onların istetiği gibi giyinme
son olarak siz bu kv ve ablasından çok çekersiniz dirhem huzur vermezler buraya yazıyorm.

Selam kizlar.
Bir ay önce nisanlandim.
Nisanlim cok mutlu, herhangi bir sıkıntımız yok.
Fakat yüzügü taktiktan sonra basladi annesiyle sorunlar. Taktiktan yarim saat sonra teyze deme anne de demeye basladi. Bir aydir tum konusmalarda anne de, yoksa kizim demem sana vs. kalp kirici, baskıcı konular. Geçen gun aradi bsk eltin ne diyor benden cekmedin bu kizdan cekecegin var dedi dedi.
Nisan zamani yaptiklarini anlatmiyorum ama ilerde nisanim nasil oldu diye hatirlamak istedigimde yuzumun asilacagi bariz ortada.
Nisanlim bu konuda beni hakli buluyor. Oda benim anneme anne diyemedi. Zamanla olur soyleriz canini sikma diyor sürekli.
Simdi ne var canim bunu demekte diye dusunebilirsiniz ama surekli soyle soyle dendigi zaman soyleyemiyorum ve icimde heves kalmiyor. Biraz beni bana biraksa belki icimden gelerek soylicem.
Neyse nisan bitti iki gun sonra nisanlim aradi. Yuzuk altin ya harammis benim takmam hos degilmis ablam dedi dedi. Cileden ciktim.
Gecenlerde ablasiyla konustum. Ara annecim nasilsin de kendini zorla biraz dedi. Nisanlim bahsetmis olaylardan. Ve surekli artik nisanlisiniz aranizdaki mesafeye dikkat edin herhangi bir yakinlasma olursa olan kiza olur dedi. Bastira bastira ve defalarca.
Son olarak nisanda kayinvalidem anneanneme bize geldiginde uzun etek giysin komsular laf eder demis. Onlar kapali ben acigim. Bende tabiki laf getirtmem ama bana birisi bunlari bastira bastira yuz kere soyleyince inada bindiriyorum. Ve ablasi etek giymek istemezsen uzun tunik giyersin dedi.
Simdi ben cok mut takiyorum bu birinci sorum.
Ikincisi ben nisanlilik dönemi diye evlilik hayati yasayacak degilim, bunu dile getirmeleri hosuma gitmedi ne tepki vermeliyim?
Ucuncusu gercekten icimden gelmiyor anne demek. Ve konu buyudu iyice.
Yani asil sorun annesinin dedigini yaptirana kadar israr etmek, sorun cikarmak. Bize gel kal diyor gelemem diyorum olay oluyor ama oğlu buraya gelemiyor neden cunku izin vermiyor. Yada baska bir konuda kendi istedigi olana kadar israr sikayet olay etmeler. Ne yapmaliyim? Simdiden yureginize saglik❤

Giyim tarzı konusunda sizin fikirleriniz önemli
Nişanlınız sizi siz nişanlınızı olduğu gibi tercih etmişsiniz çünkü.
Anne demek zaten kolay değil ben 10 yıllık evliyim hala zorlanırım demeye .
Zamanla olabilecek şeyler...

anne deme konusunda zorlayabilirsin çünk übaştan demezsen sonra alışması zor oluyo ben nişandan heme nsonra arayıp anne fln demiştim sonra da dilim alıştı.
ama kıyafet ve yakınlaşma konusunda hiç kimsenin karışması doğru değil ve istediğini giy hatta inadına pantolon giy. tmm kısacık mini etekle git demiyorum da herşeyin bi normali var.

Şahsen böyle bir aile ile akrabalık bağı kurmayı (hele ki nişanlınız bu kadar pasifken) oturur bir daha düşünürdüm yerinizde olsam.
bize geldiginde uzun etek giysin komsular laf eder demis. Onlar kapali ben acigim. Bende tabiki laf getirtmem ama bana birisi bunlari bastira bastira yuz kere soyleyince inada bindiriyorum. Ve ablasi etek giymek istemezsen uzun tunik giyersin dedi.

Şunun için de "Allah için değil, yani komşu laf söylemesin diye giyiyorsunuz o zaman siz de uzun eteği tuniği filan demek ki?" derdim yerinizde olsam ve nişanlımı da güzelce bir paylardım "Sen, ben böyle seviyorum, böyle gördüm, beğendim; karışmayın! diyemiyor musun?" şeklinde.

Elbette susmak da, alttan almak da, he tamam deyip bildiğini okumak da tercihler arasında.
Ben ağzımı tutmaz parlardım, müstakbel eşi de iyi bi silkelerdim yani.
Anne anne anne ne ya? İnsan isteyince der, istemezse teyze der, x hanım der; ne bu suni samimiyet merakı, sahtelik, anlamıyorum.

Selam kizlar.
Bir ay önce nisanlandim.
Fakat yüzügü taktiktan sonra basladi annesiyle sorunlar. Taktiktan yarim saat sonra teyze deme anne de demeye basladi. Bir aydir tum konusmalarda anne de, yoksa kizim demem sana vs. kalp kirici, baskıcı konular. Geçen gun aradi bsk eltin ne diyor benden cekmedin bu kizdan cekecegin var dedi dedi.
Nisan zamani yaptiklarini anlatmiyorum ama ilerde nisanim nasil oldu diye hatirlamak istedigimde yuzumun asilacagi bariz ortada.
Nisanlim bu konuda beni hakli buluyor. Oda benim anneme anne diyemedi. Zamanla olur soyleriz canini sikma diyor sürekli.
Simdi ne var canim bunu demekte diye dusunebilirsiniz ama surekli soyle soyle dendigi zaman soyleyemiyorum ve icimde heves kalmiyor. Biraz beni bana biraksa belki icimden gelerek soylicem.
Neyse nisan bitti iki gun sonra nisanlim aradi. Yuzuk altin ya harammis benim takmam hos degilmis ablam dedi dedi. Cileden ciktim.
Gecenlerde ablasiyla konustum. Ara annecim nasilsin de kendini zorla biraz dedi. Nisanlim bahsetmis olaylardan. Ve surekli artik nisanlisiniz aranizdaki mesafeye dikkat edin herhangi bir yakinlasma olursa olan kiza olur dedi. Bastira bastira ve defalarca.
Son olarak nisanda kayinvalidem anneanneme bize geldiginde uzun etek giysin komsular laf eder demis. Onlar kapali ben acigim. Bende tabiki laf getirtmem ama bana birisi bunlari bastira bastira yuz kere soyleyince inada bindiriyorum. Ve ablasi etek giymek istemezsen uzun tunik giyersin dedi.
Ikincisi ben nisanlilik dönemi diye evlilik hayati yasayacak degilim, bunu dile getirmeleri hosuma gitmedi ne tepki vermeliyim?
Yani asil sorun annesinin dedigini yaptirana kadar israr etmek, sorun cikarmak. Bize gel kal diyor gelemem diyorum olay oluyor ama oğlu buraya gelemiyor neden cunku izin vermiyor. Yada baska bir konuda kendi istedigi olana kadar israr sikayet olay etmeler. Ne yapmaliyim? Simdiden yureginize saglik❤

ben çoğu sorunu sende görüyorum anne diceksin tabi ne diceksin kv den senin neyine zorlanıyorsun benimsiceksiniz birbirnizi ayrıca altın erkege haramdır gümüş taksın doğru demiş yani. e muhafazakar aileye gelin gidiyorsan açıksan bile dikkatli olmalısın tunik vs doğru. kocanla aranda sorun olur böyle şeyler siz aile olcaksınız . yakınlasmayın demıs kötümü demiş seni düşünmüş.
yapıcı olsan biraz bi sorun yok bence

anne demeniz için zorlaması kötü tabi ama zamanla aşılacak şeyler bunlar zamanla anne dersiniz diliniz alışır ;) . ablanın söylediği patavatsızlık ötesi bişey bence tepkinizi verin 'siz beni ne sanıyorsunuz, laflarınıza dikkat edin '' gibi ufakta olsa bi tepki göster bence . Kılık kıyafet konusunda o ailenin gelini olacaksanız onlara uyum sağlayacaksınız her konuda

Gümus yuzuk taksın madem ki .Yada oooohooooo ben hanginizle ugraşacam diye cinnet gecirin .Deli bu diye kimse bisey diyemez .
Hic anne demiyeceğim deyin.

Peki konu acilirsa nasil bir tepki vermem gerek? O kadar doldum ki patlamaktan korkuyorum. Bir kere onlara gittigimde etek getirip giydirmisti hadi giy lutfen diye. O derece yani.

nişanlın ne dedi bu duruma

şimdi etraftan laf söz olur etek giy demek ayrı

evin içinde etek getirip giydirmek ayrı

evde nişanlın var yani o mu seni pantolonla görünce sıkıntı oluyormuş

bunları hiç mi konuşmadınız nişan aşamasına gelinceye kadar

ya da orada ben böyle beğendim böyle giyinecek diyemiyor mu o da mı kapansın modunda

normalde uzun etek giymeyen kız neden uzun etek giysin

tamam belki bir tık kapalı olursun da onunki abartılı

bu arda kv dem bir melek diye konu mu açsam

11 yılı aşkın süredir hiç anne demedim

bunu dert ediyor olabilir ama bana hiç demedi

bir kere annem bizim evde benimle konuşuyor "annen, şöyle dedi" gibi bir şey anlatıyor önce anlayamadım sonra haaa X'in annesi dedim

benim annem babaanneme anne derdi benim de dememin uygun olacağını düşünebilir ama hiç demedim bu yaştan sonra da zor

bir kere deneyim dedim olmadı

hatta ablasına bir iki abla dedim o bile olmuyor ona da X abla diyorum zorda kalırsam

nişanlın ne dedi bu duruma

şimdi etraftan laf söz olur etek giy demek ayrı

evin içinde etek getirip giydirmek ayrı

evde nişanlın var yani o mu seni pantolonla görünce sıkıntı oluyormuş

bunları hiç mi konuşmadınız nişan aşamasına gelinceye kadar

ya da orada ben böyle beğendim böyle giyinecek diyemiyor mu o da mı kapansın modunda

normalde uzun etek giymeyen kız neden uzun etek giysin

tamam belki bir tık kapalı olursun da onunki abartılı
Cok konustuk bu konulari. Istemedigin birseyi asla yapma dedi. Nasilsan oyle gideceksin dedi. Ama onun disinda annesi genelde o yokken yapiyor cogu seyi. Ben anlatiyorum ama sikayet anlaminda degil ben yapamıyorum gelmicem size diyorum neden deyince anlatiyorum. Oda benm yanimda olsa ben gereken cevabı veririm diyor. Herhalde gidip kizsa ben sikayet ettim diye gorunsun mu istemiyor anlamadm

Selam kizlar.
Bir ay önce nisanlandim.
çözüm basit ben senin bakıcı ailenle başedemem diyip nişanlına yüzüğü veriyorsun sonra kenara geçip yaşananları izliyorsun her türlü kazançlı çıkacak olan sensin

Cok konustuk bu konulari. Istemedigin birseyi asla yapma dedi. Nasilsan oyle gideceksin dedi. Ama onun disinda annesi genelde o yokken yapiyor cogu seyi. Ben anlatiyorum ama sikayet anlaminda degil ben yapamıyorum gelmicem size diyorum neden deyince anlatiyorum. Oda benm yanimda olsa ben gereken cevabı veririm diyor. Herhalde gidip kizsa ben sikayet ettim diye gorunsun mu istemiyor anlamadm

o yokken annesinde ne işin var

ne olur evlenmeden şu mesafeleri sıfırlamayın

evlenince haftada iki gün gelsin sabahtan akşama burada otursun der

nişanlın ile gider iki saat oturur kalkarsın

özel bri davet vs olursa daha fazla kalabilirsin tabii ama sınırını hep korumalısın ki evlenince daha fazlasını beklemesinler

Cahıllar. ..:işsiz:
Anası onu dedi ablası şunu dedi o öyle dedi.
Bu ne böyle ?
Ben olsam bu kadar konusturmam.
Anne de demem bu kadar isrardan sonra.

Peki konu acilirsa nasil bir tepki vermem gerek? O kadar doldum ki patlamaktan korkuyorum. Bir kere onlara gittigimde etek getirip giydirmisti hadi giy lutfen diye. O derece yani.
ben böyleyim lütfen istemediğim şeylere zorlamayın diyin net bir şekilde

işiniz zor Allah yardım etsin

Evet altın erkeğe haram
Bunda çileden çıkacak bisey yok .

Konu altinin erkege haram olmasi degil. Madem bu bilgiye sahipsin basinda uyar yada karisma. Yuzukler alindiktan sonra takma altin haram denirse bu masum bir konusma mi olur?

Konu altinin erkege haram olmasi degil. Madem bu bilgiye sahipsin basinda uyar yada karisma. Yuzukler alindiktan sonra takma altin haram denirse bu masum bir konusma mi olur?
Bu kısım çözülebilir bisey eşinizde bitiyor

Selam kizlar.
Bir ay önce nisanlandim.
sonranizi dusunemiyorum nisanliyken bu kadar karisma hakkini nerden buluuor kvalideniz evlenince neler yapmaz ki cok zor isiniz

Back
X