Kayınvalide...

cceylin

Guru
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2008
1.866
6
358
İstanbul
Herkese merhaba,
Uzun zaman sonra siteye girip yazacağım konunun bu olduğuna kendim bile inanamıyorum.
Arkadaşlar kayınvalidemde de annemde de evimin anahtarı var. Çalışıyorum. Bazen eve gelip yardım ediyorlar biz işteyken. Buraya kadar bir sorun yok. Hatta kayınvalidemden bir yardım istersem destek veremediği çok az olmuştur. Ama gelin görün ki bana göre hiç hoş olmayan bir huyu var.
Biz yokken eve geldiğinde evden birşeyler götürdüğünü farkettim. Bunlar genelde önemsiz maddi değeri olmayan şeyler. Mesela kavanozları götürdü bir keresinde. Başka bir sefer dondurucudan birşey, en sonuncusunda annemin getirdiği ona da ikram ettiği böreklerden bizim için ayırdıklarını götürdü. Hamileyim, işten geldim böreği arıyorum yok. Kayınvalidemi aradım: size zararlı diye evime getirdim dedi. Helali hoş olsun ama benim canımı en çok sıkan benim evimden bana sorulmadan birşeylerin götürülüyo olduğu düşüncesi:KK43: kabul edemiyorum bu durumu. Üstelik ben farketmesem şunu aldım kızım da demedi hiçbirinde...Eşime anlattım büyütülecek birşey olmadığını söylüyor, yaşlı oldugu için idare edelim diyor, bazen annesine söylüyor da anne haber ver en azından diye. Annesi bu sefer de aşırı alınganlık gösteriyor. Nasıl çıkabilirim bu işin içinden? Siz olsanız ne hissederdiniz?

Son düzenleme:
Büyütülecek bir sorun değil bana göre, burda yazılan onca sorunun yanında.
Kimse dört dortluk değil. Bazı kusurlari da mazur görmek lazım diye düşünüyorum.
Eşiniz zaten haber ver diyormuş annesine, başka yapılacak bir şey yok.

Anlattığıniz kadarı ile aranizda ki iletişim iyi..
Anahtarı olduğu için , sizinle de arasında bir sıkıntısı olmadığı için kendi evi gibi davranıyor gibi geldi bana...
Başka bir sorununuz yok ise , maddi değeri düşük şeyler olduğu için sorun yaratmayin derim yine de siz bilirsiniz.

Her ihtimale karşı anahtar olsun da siz yokken girip cikmasinlar bence. Kv'nin huyu için de çözüm yok. Konuşarak da cozulmuyor. Bir de üstüne surat çekmek zorunda kalıyorsunuz. Herkeste aynı dert var çünkü. Kime sorsanız idare et diyecekler. Bence siz eve girip çıkma olayını halledin.

Herkese merhaba,
Uzun zaman sonra siteye girip yazacağım konunun bu olduğuna kendim bile inanamıyorum.
Arkadaşlar kayınvalidemde de annemde de evimin anahtarı var. Çalışıyorum. Bazen eve gelip yardım ediyorlar biz işteyken. Buraya kadar bir sorun yok. Hatta kayınvalidemden bir yardım istersem destek veremediği çok az olmuştur. Ama gelin görün ki bana göre hiç hoş olmayan bir huyu var.
Biz yokken eve geldiğinde evden birşeyler götürdüğünü farkettim. Bunlar genelde önemsiz maddi değeri olmayan şeyler. Mesela kavanozları götürdü bir keresinde. Başka bir sefer dondurucudan birşey, en sonuncusunda annemin getirdiği ona da ikram ettiği böreklerden bizim için ayırdıklarını götürdü. Hamileyim, işten geldim böreği arıyorum yok. Kayınvalidemi aradım: size zararlı diye evime getirdim dedi. Helali hoş olsun ama benim canımı en çok sıkan benim evimden bana sorulmadan birşeylerin götürülüyo olduğu düşüncesi:KK43: kabul edemiyorum bu durumu. Üstelik ben farketmesem şunu aldım kızım da demedi hiçbirinde...Eşime anlattım büyütülecek birşey olmadığını söylüyor, yaşlı oldugu için idare edelim diyor, bazen annesine söylüyor da anne haber ver en azından diye. Annesi bu sefer de aşırı alınganlık gösteriyor. Nasıl çıkabilirim bu işin içinden? Siz olsanız ne hissederdiniz?

Ben olsam çat çat söylerdim. “Herkesin bir düzeni var. Evden bana sormadan bir şey götürmeyin lütfen. Düzenim bozuluyor” derdim. Ama ben zaten ben evde yokken gelmelerini de istemez, yardım talebinde de bulunmazdım. Yardım ettiği için bir şey alma hakkı olduğunu düşünüyordur muhtemelen.

Madem yaşlı nasıl yardımcı oluyor?
Anne size zahmet veriyoruz, kıyamıyoruz, ihtiyacımız olduğunda haber veririz diyin, gelmesin

Hamile olduğum için gelip yemek yapıp gidiyorlar genellikle. Yada temizlikçi gelecekse başında duruyorlar. Yardımdan kastım genellikle bu.

Herkese merhaba,
Arayıp sormuşsun ya böreği , o anda demedin mi anne cankm çok istedi işten çok aç geldim keşke ban a sormadan götürmesen böyle şeyleri annecimmm demedin mi ?

Çok saçma kusura bakmayın ama.
Anahtar verilir ama zaruret olunca kullanılır benim mantığıma göre.
Böyle gündüz kimse yokken girip çıkmak hoş mu?
Yemeği pekala evde de yapabilir akşam alabilirsiniz.
Ya da farklı bir çözüm.
Ama bu değil.

Yaptığı da son derece yanlış.
Yaşlı diye böyle kötü davranışları tolere etmek,hoş görmek tuhaf geliyor bana.
Bunun adı hırsızlıktır.
Evladının evi de olsa o eşya o yiyecek artık her neyse ona ait değilse habersiz alamaz efendim.
Çok çirkin.
Ben olsam bir daha yardım talep etmem.
Evde yokken girmeyin derim.

Bunun önüne konuşarak veya anahtarı geri alarak geçebilirsiniz.
Başka çaresi yok.

Arayıp sormuşsun ya böreği , o anda demedin mi anne cankm çok istedi işten çok aç geldim keşke ban a sormadan götürmesen böyle şeyleri annecimmm demedin mi ?
Afiyet olsun anne dedim, gülerek hepsini mi götürdün dedim:) bundan sonra haberleşelim telefonlaşaljm ben de aramamış olurum dedim. Çok üzüldüm dedi. Eşim de aramış anne sen neden götürdün ki diye, bu sefer de eşinin hemen sana söylemesine üzüldüm demiş...

Hayır aldıktan sonra haber verse bir nebze anlayış göstericem ama haber de vermiyor.
Yüzleyince de alınganlık,duygu sömürüsü..
Gıcık oldum akşam akşam iyi mi
:))

Hayır aldıktan sonra haber verse bir nebze anlayış göstericem ama haber de vermiyor.
Yüzleyince de alınganlık,duygu sömürüsü..
Gıcık oldum akşam akşam iyi mi
:))
Sormayın ben de buna deli oluyorum. Hiçbirinde kızım şunu aldım demedi. Daha öncesinde eşimin uyarmış olmasına haber ver demesine rağmen:( kırmamak için elimden geleni yapıyorum ama bu durum çok canımı sıkmaya başladı. Günün sonunda aşırıı hassaslık gösterince alın size bu sefer de suçluluk duygusu.

Sormayın ben de buna deli oluyorum. Hiçbirinde kızım şunu aldım demedi. Daha öncesinde eşimin uyarmış olmasına haber ver demesine rağmen:KK43: kırmamak için elimden geleni yapıyorum ama bu durum çok canımı sıkmaya başladı. Günün sonunda aşırıı hassaslık gösterince alın size bu sefer de suçluluk duygusu.
Alınganlık yapmaktan başka seçeneği de yok sanırım.
Çirkefe bağlayacak değil ya.
Sömürü yapıyor demek ki.
Bence geri adım atmayın.
Ya da konuşun.
Habersiz olmasın hoş olmuyor,aradığımı bulamıyorum deyin.

Birinin evinden sormadan bişey almak hırsızlık değil midir ya? Atıyorum böreği görmüştür, canı çekmiştir almıştır. Kızım aldım desene hiç sorun yok. Ama siz farketmediğiniz takdirde söylememesi hiç hoş değil.
Benim kayınvalidemde de anahtarım var. Geçen gün şehir dışındayken bir evrak gerekti iş yeri için aradık gir de al diye, anahtarı koyduğu yeri bulupta giremedi. :KK70: Alırken de girmem demişti zaten. Anahtarları falan düşürürsek diye vermiştik. Öyle kafasına göre girse ve bişeyler alsa götürse ben anahtarı geri alırdım. Bırak yardımı da kusur kalsın.

Herkese merhaba,

Evin anahtarını almaya çekinirim diyorsan anahtarını değşştir ve kayınvalidenede bozuldu içinde anahtar kaldı mecbur değiştrdk şuan yedek anahtar yaptırmadık yaptrınca vereceğim de geçiştir ve verme zaten siz çok yoruluyorsunuz artık ihtiya yok sağol de verme :)

Back
X