Kayınvalide

Ben evliliğimizin ilk dönemlerinde farkettim ama bisey yokmus gibi davrandık ikimizde. Siz yinede araya mesafe koyun, herşeyimlnizi anlatmayın. Oyle bir yerden vuruyorlar ki aklınız şaşar. Insallah yasamazsınız ama mesafe şart
Benim evli abimle ilgili anlatmadığım durumu yüzüme vurdu güya mevzu olmuş sormuş maksadıyla cevabını aldı tabi.

Eşim arkamda durur eminim, annesinin huyunu benden daha iyi bildiği için anlattıklarıma hic şaşırmadı bile. Anlattığımda gelip sarıldı hatta birazda kızdı madem bunları yaşıyordun niye gelip bana anlatmadın, duyduğun zaman annemin karşına geçip hesap sormadın diye. Eşimle anlaşamadığımız tek konu ben annesiyle hic görüşmek istemiyorum, o bayramda seyranda görüşecek kadar birşeyleri halletmemizi istiyor
Bana böyle destek çıkan eş için bayramda seyranda görüşürdüm. Çocuk var mı bilmiyorum ama olursa çocuğun da ilgili bir babaanne dedeye ihtiyacı olur. Eşinizle açık açık konuşun. Ben gider eteğimdeki taşları dökerim ama ayılıp bayılırsa top sende. Sen yanımda dik dur ki seni kaybetme korkusuyla öyle şeyler yapmasın diyebilirsiniz eşinize.

Benim evli abimle ilgili anlatmadığım durumu yüzüme vurdu güya mevzu olmuş sormuş maksadıyla cevabını aldı tabi.
Kayinvalideler keşke herşeye burunlarını sokmasalar. Benim kızkardeşim daha 25 yaşında, ondan icin diyor ki yaşi geçiyor bulalım birini evlensin hemen. Ya sanane sanane sanane! diye bağırıyorum içimden. Dışımdan, yaşı 25 olabilir ama sevmeden evlilik olmaz severse isterse evlenir hangi cağdayız evliliğin yaşımı olur diyorum.

Kayinvalideler keşke herşeye burunlarını sokmasalar. Benim kızkardeşim daha 25 yaşında, ondan icin diyor ki yaşi geçiyor bulalım birini evlensin hemen. Ya sanane sanane sanane! diye bağırıyorum içimden. Dışımdan, yaşı 25 olabilir ama sevmeden evlilik olmaz severse isterse evlenir hangi cağdayız evliliğin yaşımı olur diyorum.
Yani dert yansak yakınsak suçlu biz oluruz ama yok illa konuşacaklar bence kardeşiniz hakkında konuşturmayın hiç

Bir süredir bunu düşünüyorum, eşimin annesi ile aradaki saygıyı koruyacağım diye artik yorulduğumu farkettim.

Sürekli arkamdan konuşuyor ya da sohbet ederken laf soktuğunu sanıp lafını gülerek söylüyor. Bu durum beni ondan uzaklastirdikca uzaklastirdi. Herkesin gozu onunde beni seviyormus gibi davranip arkamdan laf söylüyor, el hareketleri yapıyor, kucuk cocuk gibi çok saygısızca.

Önceden eşimin annesi diye sevmeye calistim, olmadi. Saygıyı elden bırakmamaya çalıştım ama artik bir yere kadar. Her arkamdan konusup ben bunu duydugumda bir kez daha uzaklastim boyle boyle derken son durum artik 2 aydir aramiyorum. Sadece bayramda aradim o kadar.

Oyle biriki bana elle tutulur birsey soylememesine ragmen onlari ziyaretten eve geldiğim zaman moralimin bozuk olduğunu farkettim. Büyük diye cok kalp kırmadan cevaplar veriyordum ama oda bir yere kadar oldu.

Oyle bir kadınkı, bana kötü birşey söylüyor ama bunu başkası üzerinden örnek vererek anlatıyor hal boyle olunca haliyle elimde somut birşey olmuyor.

Dün eşimle dışarıdaydık annesi beni aradı, "Sen niye beni ve babanı aramıyorsun" diye cocuk azarlar gibi bağırıp kızdı. Bildiginiz bagirdi. (Ayrıca kim kayınpederini 3 4 gune bir arar ya kendi babamla bile bu kadar sık konusmuyoruz. Ayrica annemle babam bile bana en son ne zaman bagirdi hatirlamiyorum) Müsait değilim suan diyerek telefonu kapattım. Ve eşime annesinin bana asla böyle bagiramayacagini söyledim, o anin vermis oldugu can sikintisiyla annesinin bana yaptigi herseyi anlattim. (Annesiyle yasadigim sorunları eşime anlatmamaya çalışırım) birseyler oldugunu hissediyordum dedi cogunlukla bana hak verdi. Ama bugun annesini aradiginda klasik kayinvalide gibi telefonda ayilip bayilmis cicek kizi artik "gelin" olarak gormuyorum (evine gidip temizlik yapmadigim, misafirlerini agirlamadigim, bayramlarda gelinlerden beklenen performanslarin hic birini yapmadigim icin boyle söylüyor) çiçek kızı sevdiğim için niye aramiyorsun dedim ama yanlış anladı yüzüme kapattı birdaha asla aramam fln diye duygu sömürüsü yapmış eşime. Babasında cok üzgünmüş.

Esim annesinin hatali oldugunu ama bunu oturup konusmamiz gerektigini dusunuyor.. artik eskisi gibi olmaz, arayip sormam desemde onunla neden bu duruma gelip konusmak istemediğini soyle bilsin hatasını diyor..

Ne yapicam bilmiyorum ama annesinin konuşma anında ayılıp bayilacagindan o kadar eminim ki suçlu duruma beni düşürecek.

Zaten yine beni kötü konuma düşürmek için telefonu yüzüne kapattığımı söyleyerek ağlayıp kriz geçirmiş telefonda, tabi yaptığı-söylediği herseyi eşime anlattığımı bilmediği için masum numarası yapacakti ama eşim, "hayır yüzüne kapatmadı bende yanındaydım, sen bağırdigin icin kavga etmemek adına müsait değilim diye kapattı telefonu niye böyle söylüyorsun' demis. Arkasından ona anlattığım birkaç olayida anlatınca bayılmaya kalkmış annesi.
Yüzleşme olursa nasil davranmalıyım, nasil sakin kalmalıyım bilmiyorum

Kafam çok karışık, o yüzden konumuda uzun ve karişik yazmış olabilirim kusura bakmayın lütfen 🙏
Benim kaynana da yeni evlendiğimiz zaman sürekli eşime delta beni aramıyor diyip duruyordu neden? Gerçekten anlamıyorum beni sevmiyor kendi annemi haftada bir fln anca ararım. Yani telde çok konuşmayı sevmem. Ama kadın taktı 2-3 günde bir eşim ara ara diye geldi üstüme gazı alınca.

Ben amaçlarını hala anlamadım, ego tatmini galiba Di mi, kaynanalar hala çözemedim de 😅

Bana böyle destek çıkan eş için bayramda seyranda görüşürdüm. Çocuk var mı bilmiyorum ama olursa çocuğun da ilgili bir babaanne dedeye ihtiyacı olur. Eşinizle açık açık konuşun. Ben gider eteğimdeki taşları dökerim ama ayılıp bayılırsa top sende. Sen yanımda dik dur ki aeni kaybetme korkusuyla öyle şeyler yapmasın diyebilirsiniz eşinize.
Çocuğumuz henüz yok ama insallah farklı bir şehirde yaşama planımız var. Görüşme konusu o zaman daha rahat olacak benim icin keşke hemen gidebilsek ama zor.. eşim için sabrettim onca yıl ama artık yüzünü bile görmek istemiyorum, görüşürsek burada anlatirim mutlaka, ayılıp bayılma olmazsa olmaz zaten, suçunu nasil bastıracak yoksa

Benim kaynana da yeni evlendiğimiz zaman sürekli eşime delta beni aramıyor diyip duruyordu neden? Gerçekten anlamıyorum beni sevmiyor kendi annemi haftada bir fln anca ararım. Yani telde çok konuşmayı sevmem. Ama kadın taktı 2-3 günde bir eşim ara ara diye geldi üstüme gazı alınca.

Ben amaçlarını hala anlamadım, ego tatmini galiba Di mi, kaynanalar hala çözemedim de 😅
Valla ben annemi hergün ararım ben aramasam annemler arar zaten ama onlar benim ailem oğullarıda onları arasın aramazsa onlar arasın yani adalet bence bu🤣

'Gelin' arayıp soracak ki, kayinvalide büyük olduğunu hissedip ego tatmini yapsin 😁 gelin lafinida hiç sevmiyorum ismimi unutan eş akrabalari gelin gelin dedikce sinir olup ismimi soyluyorum 😅 sevdiğimiz kişiyle evlenince ailesiyle görüşmek zorunda olmasak keşke ama Türkiye şartları işte

arkadaslar kv ler tahmini ne kadar sure sonra bu türe dönusuyor, ona göre önlemimi alıcam ben de :KK70: cunku simdiye kadar her sey dört dörtlük aramız cok iyi birbirimizi cok seviyoruz surekli konusup gorusuyoruz falan (oglu olmadan :KK70:) :nazar: arkadasım dedi ki bir sinsilik olsa bastan fark ederdin sıkıntıyı, gercekten oyle mi yoksa sonradan mı degisiyorlar ben cok anlamadım bu isi
Benimki ilk gördüğünde bile bana zoraki gülümsemeye çabalıyordu.
İlk 1 yıl böyle devam etti. Saygısızlığı yoktu.
1 yıl sonra babamı kaybettim. Bana hafiften iğneli laf sokmalar, bunların adına espri yaptım demeler, ardından kahkaha patlatmalar başladı. Bir de yalnız bulduğu yerde sıkıştırıp, bana (geçen KKdan öğrendiğim tabirle) ayar vermeye çalışmalar başladı.
7 yıl boyunca artarak devam etti.
8.yılda haddi aşmaya başladı.
9.yılda canıma tak etti.
O zamandan beri (3yıldır) akıl sağlığımı korumak için (hem kalpten, hem telefondan, hem yüz yüze) bağlantımı kopardım.

Keşke böyle olmasaydı. Ama (kötü) şans diyelim.

Bence hislerinize güvenin.
İyi ve sevecense, haset yada fesatlık etmiyorsa, öyle devam eder eğer siz de iyiliklerinizi sürdürürseniz tabi.

Allah iyilerle karşılaştırsın.

arkadaslar kv ler tahmini ne kadar sure sonra bu türe dönusuyor, ona göre önlemimi alıcam ben de :KK70: cunku simdiye kadar her sey dört dörtlük aramız cok iyi birbirimizi cok seviyoruz surekli konusup gorusuyoruz falan (oglu olmadan :KK70:) :nazar: arkadasım dedi ki bir sinsilik olsa bastan fark ederdin sıkıntıyı, gercekten oyle mi yoksa sonradan mı degisiyorlar ben cok anlamadım bu isi
Sonradan degisebilir bence...ne zaman çıkarlar çatışırsa gercek yüzünü görürsün

Çocuğumuz henüz yok ama insallah farklı bir şehirde yaşama planımız var. Görüşme konusu o zaman daha rahat olacak benim icin keşke hemen gidebilsek ama zor.. eşim için sabrettim onca yıl ama artık yüzünü bile görmek istemiyorum, görüşürsek burada anlatirim mutlaka, ayılıp bayılma olmazsa olmaz zaten, suçunu nasil bastıracak yoksa
Çocuk düşünüyorsan kendi annene yakın bir yere taşın bence kv de torunu bahane edip çok fazla gelip gidemez.

Hepsi manyak ya hepsi bizden uzak olsunlar da !!!!!! Tek isteğim uzak olmak
Ben bu kadar mesafe koyduğum halde bu hale geldiysek gerçekten eş ailesine daha yakın olanlari, yakin oturanları düşünemiyorum bile. Insallah yakın zamanda sizde taşınırsınız

Ben eskiden birine kirilinca kizinca kendi kendime o kişiden uzaklaşırdım sebebini açıklamak istemeden iç dünyamda yasardim her seyi. Artık farklı düşünüyorum bir sorun varsa ve sebebi belliyse "gel bakalim sen bana şöyle şöyle yaptın bunu neden yaptın" diyebilmek gerek diye düşünüyorum. Annenizle ayni fikirdeyim. Belki çözülecek bir şey belki çözülmeyecek ama en azından ic ferahligi oluyor herkes sebebini biliyor ve olaylar ic dunyanda büyümüyor.

Çocuk düşünüyorsan kendi annene yakın bir yere taşın bence kv de torunu bahane edip çok fazla gelip gidemez.
Birde o var değilmi.. aslında 4 tane torunu var, hepsi koca koca olmuşlar. Hangi birini arıyor deseniz inanin hic birini arayip sormaz. Torunlarina harçlık vermez, ha varlığı ha yokluğu. Hic anane torun ilişkileri yok. Bana zamanında, çocuğun olunca ben bakamam kendini ona göre ayarla demisti. Insallah birden torun sevgileri kabarmaz

Ben eskiden birine kirilinca kizinca kendi kendime o kişiden uzaklaşırdım sebebini açıklamak istemeden iç dünyamda yasardim her seyi. Artık farklı düşünüyorum bir sorun varsa ve sebebi belliyse "gel bakalim sen bana şöyle şöyle yaptın bunu neden yaptın" diyebilmek gerek diye düşünüyorum. Annenizle ayni fikirdeyim. Belki çözülecek bir şey belki çözülmeyecek ama en azından ic ferahligi oluyor herkes sebebini biliyor ve olaylar ic dunyanda büyümüyor.
Çok sevdigim birisiyse mutlaka konuşurum niye böyle oldu diye ama umursamadigim insanlara iç dünyamda, 'Ne halleri varsa görsünler' deyip birdaha görüşmüyorum. Annesini sevemedim o yüzdende yaptığı saçmalıklara he dedim geçtim. Yukarıda yazdığım gibi elle tutulur birşeyde demiyor, sana demedim diyebilir ama adım gibi eminim bana söylediğine. Benden yaşca büyük birisiyle hic bu duruma gelmemistim, kavga hic sevmem nasil olacak bilmiyorum karmakarişığım

Back
X