kayınvalide

sanırım çocuğun yok.
şimdiden başla onları alıştırmaya, sen istediğin zaman git,ama abartma elbette gitmek zorundasın.

her gün çağırıyorlarsa ; işim var de, ertesı günü git.çağırmasalarda git.
bir daha ki sefer 2 sonra git. sonrakı sefer 3.sonrakı 4 .4 ten sonrası o tarz aıle için fazla olur. şimdilik bu zemını yap, ilerde haftada bir gidersin veya haftada 2.bebişin olunca en azından bu kadar streslı olmazsın.

ama alıştırman lazım, senı zor süreçler beklıyor..ama sonunda rahatlayacaksın.

alışılmayacak hiç bir durum yoktur bunu da bil.ılk baş gelen tepkılerı umursama, eşine gülerek anlat
aılenı sevıyorum de.erkekler ancak bu dılden anlar.bıraz kurnaz ol.
mecbursan 2.li oyna.

çok teşekkürler canım tavsiyelerin için

Kayınvalideyle tartışma sebebi ne? Yani kimbilir belki hata sizde de olabilir..
Bir de "onları ez, yerini bildir" gibi önerilerde bulunan arkadaşlar nasıl böyle gaz verebiliyorlar olayın iç yüzünü bilmeden?

canım kızcağızın tek istediği şey; kendı evının de olması ve bır yuvası olmasını bilmek ve hissetmek.kendı evınde takılmak istiyor kız.

hergün de gidilir mi yaa ?? oldu onların evıne yerleşsin.
kendı kızlarına değer verirler, elin kızlarına yapmadıklarını bırakmazlar.

Son düzenleme:
canım kızcağızın tek istediği şey; kendı evının de olması ve bır yuvası olmasını bilmek ve hissetmek.kendı evınde takılmak istiyor kız.

katılıyorum sana hayatım kendi kızlara yapmazlar onlar evlensin onları kayınvalideleri ezemez

Kayınvalideyle tartışma sebebi ne? Yani kimbilir belki hata sizde de olabilir..
Bir de "onları ez, yerini bildir" gibi önerilerde bulunan arkadaşlar nasıl böyle gaz verebiliyorlar olayın iç yüzünü bilmeden?

olayın iç yüzü şu:ben hergün onlara gitmeyince herkesin suratı asılır bana söylediklerini bizimle ilgili eşimle paylaşırım sorun bu canım bana paylaşmamam için yapıyorlar beni rahat ezmek için

Yok canım tabii ki hergün gitmek zorunda değil istemediği bir yere bunu eşiyle halletmesi gerekiyor hani kayınvalideyle yüzgöz olacak bir durum değil diye düşünüyorum haksız mıyım :26:

Yok canım tabii ki hergün gitmek zorunda değil istemediği bir yere bunu eşiyle halletmesi gerekiyor hani kayınvalideyle yüzgöz olacak bir durum değil diye düşünüyorum haksız mıyım :26:

eşim istediğini yap diyor bazen bazen git işte ne olcak diyor eşime göre hava hoş o benim ailemle yaşamıyor nasılsa ben yaşıyorum

nasıl ezdirmemeliyim mesela ne yapmalıyım eşimin yanında bana laf söylüyo ben hiçbir cevap vermiyorum

bence suç eşinizde. eşinizin yanında size laf söylemesi terbiyesizlik. siz de aynnı yapsanız terbiyesiz olursunuz. böyle bi duruma eşiniz mdahale etmeli. aralarındaki ilişkiye göre ya ciddi bi şekilde uyarmalı anasını ya da bunu yapamıyorsa şaka yolla uğraşmayın karımla vs demeli. eşiniz bu tutumu sergilerse size ağzını açıp da bir şey diyemez bir dha. beylere çok iş düşüyor yani. siz kendinizi onların ayağına paspas da yapsanız nafile. eşinizin yanında değerli olduğunuzu anlamalılar ki size bir şey söylemeye, saygısızlık yapmaya cesaret edemesinler

kısmen haklısın canım. eşi hayır demeyı bilmeyen bir tipmiş, yüz göz olmadan hayır demeyı ve kendı evini yönetmeyı bılmelı
konu sahıbı.

bence suç eşinizde. eşinizin yanında size laf söylemesi terbiyesizlik. siz de aynnı yapsanız terbiyesiz olursunuz. böyle bi duruma eşiniz mdahale etmeli. aralarındaki ilişkiye göre ya ciddi bi şekilde uyarmalı anasını ya da bunu yapamıyorsa şaka yolla uğraşmayın karımla vs demeli. eşiniz bu tutumu sergilerse size ağzını açıp da bir şey diyemez bir dha. beylere çok iş düşüyor yani. siz kendinizi onların ayağına paspas da yapsanız nafile. eşinizin yanında değerli olduğunuzu anlamalılar ki size bir şey söylemeye, saygısızlık yapmaya cesaret edemesinler

canım eşim bazen korur bazen susar belli olmaz onada bana sinirlenmişse susar yoksa korur korusada derler inanın çünkü sorun şundan çıktı asıl ben eşime bana yaptıklarını söyledim diye çıktı yoksa ben zorakide olsa hergün giderdim annesine ama bu hayat beni yoruyor zorundalıklar beni yoruyor içimden geldiği gibi yaşayamıyorum eşimle doyasıya yaşayamıyoruz mesela çocuk yapmıyorum çok baskı yapıyorlar eşimde istemiyodu çocuk ama baskıya dayanamıyor herşeyimize karışıyorlar bıktım artık

olayın iç yüzü şu:ben hergün onlara gitmeyince herkesin suratı asılır bana söylediklerini bizimle ilgili eşimle paylaşırım sorun bu canım bana paylaşmamam için yapıyorlar beni rahat ezmek için

bence bu tarz konularda da siz geri çekilin. madem eşiniz olaya yani kavgaya karışmıyor. yumuşak mizaçlı biri belli ki. bence eşiniz desin onların yanında. her gün çıkma evden, ya da ne vbileyim ben bile anamı senin kadar görmüyorum, kıskandım valla hergün gelmene gerek yok canım falan desin. ya da konuşun eşinizle anlaşın, kocam hergün çıkma diyo anne ne yapayım oğlunun huyunu sen daha ii bilirsin falan deyin. ailevi ilişkilerde kimin tarafıysa o kişi öne atılmalı bence. yoksa sorun oluyo hakikaten. şimdi siz 2 gün gitmeseniz suratlar asılır ama eşiniz onların yanında haftada 1 geleceksin dese kimse gıkını çıkaramaz. o yüzden arkadaşım bu konularda arada kalıp da bunalacapğınız yere kocanızı ortaya atacaksınız:) bu işler böyle ne yazık ki:) strateji gerekiyo:) sanki savaş yapıyoruz ama mecburen...
sevgiler

bence bu tarz konularda da siz geri çekilin. madem eşiniz olaya yani kavgaya karışmıyor. yumuşak mizaçlı biri belli ki. bence eşiniz desin onların yanında. her gün çıkma evden, ya da ne vbileyim ben bile anamı senin kadar görmüyorum, kıskandım valla hergün gelmene gerek yok canım falan desin. ya da konuşun eşinizle anlaşın, kocam hergün çıkma diyo anne ne yapayım oğlunun huyunu sen daha ii bilirsin falan deyin. ailevi ilişkilerde kimin tarafıysa o kişi öne atılmalı bence. yoksa sorun oluyo hakikaten. şimdi siz 2 gün gitmeseniz suratlar asılır ama eşiniz onların yanında haftada 1 geleceksin dese kimse gıkını çıkaramaz. o yüzden arkadaşım bu konularda arada kalıp da bunalacapğınız yere kocanızı ortaya atacaksınız:) bu işler böyle ne yazık ki:) strateji gerekiyo:) sanki savaş yapıyoruz ama mecburen...
sevgiler

canım doğru söylüyorsun ama, eşi bu tarz konularda suçu üzerine atılacak bir tip değil.

eşim pasiftir kimse kırılmasın diye çabalıyor

valla bence o zaman yapılacak en doğru şey tavrınızı net koyun. eşinizle de konuşun. böyle arada kalıp da yıpranmaktna, kimse kırılmasın diye kendinzi olmaktan çıkıp depresyona girmektense; her gün gitmeyin misal. surat mı astılar; ne oldu deyin, bi sorun mu var. niye gelmedin mi dediler anne allaşh aşkına daha dün geldim, iş güç olursa ara yoksa benim de işim var deyin. bi şeyi yapmak istemiyor musunuz; ben bundan hoşlanmam yapamam deyin... ben öyle yapıyorum. başta yadırgarlar ama sonra insanlar ukelalık ya da gıcıklık için değil siz ÖYLE olduğunuz için öyle davrandığınızı biliyorlar. böylelikle yalancı bi samimiyet yerine net ve gerçekçi bi ilişki oluyor ve taraflar birbirini ölümüne sevmsese de kabullenip saygı duyuyo. eğer o kırılmasın, bu incinmesin diye yıpranırsanız 10 yıl sonra da aynı sorunlarınız olacak, onların üzerinizdeki baskısındani,, eşinizin hayır diyemeyişinden, onlar istedi diye yapmak zorunda kalıp lanet okuduğunuz işlerden bahsedeceksizni. unutmayın hayatta sizden değerli kimse yok! siz iyi olmazsasnız nice iyilikler de güzellikler de hiçbir anlam ifade etmez sizin için. o yüzden tavsiyem net ve duru olun; saygısızlık yapmadan, sınırlatı aşmadan ama kendinizden de taviz vermeden bi ilişki kurun...
sevgiler

eşim pasiftir kimse kırılmasın diye çabalıyor

yazık sana sen pasif o pasif yaşında çok küçük.bende yan yana oturuyorm ama nezaman istersem ozaman giderim.nasıl istiyorsan öyle davran kendini hiçte bazı şeylere mecbur hissetme benimkilerde öylelerdi şimdi alıştılar bana sana tavsiyem eşinin zaten pasif olduğunu biliyorsn ona problemleri çokta anlatma erkekler çok çabuk sıkılırlar bu muhabbetlerden seninle ailesi arasında kalmasın bazı şeyleri kendin halletmeye çalış

tatlım benimde öyle 1 yıldır evliyim altlı üstlü oturuyoruz,her gün gitmem lazım onlara göre ama ben gitmiyorum eşimde sorun yapıyo ama,olsun eşiminde onlarında alışması lazım,hala kavgalıyız ama yapacak bişey yok,onların istediği şekildede kukla gibi hissediyorum kendimi git gel otur kalk ,böylede olmaz,eşimde tam ana kuzusu babasından çok korkar,bu yüzden bizde tartışıyoruz,nasıl olacak bilmiyorum ama kararlıyım haftada 1-2 çıkıcam yukarı

Malesef bazi aileler boyle oluyor kabile misali yasiyorlar.
Oglum evlendi degilde gelin geldi mantigi oluyor.
Gelin geldi , evi barki ayri olsa bile bana geldi.
Hergun gelsin , hakimiyetim altinda olsun,ne yapacaklarinia ben kararveriyim.
Cocukmu yapacaklar zamanina ben karar veriyim.
Afedersiniz agzina edeyim ama o bana yine gelsin , hizmet etsin
Ama ogluma yansitmasin huzursuzluk cikarmasin,
Bi guzel yalasin yutsun.
Oh ne ala.
Herkeste kizlarini bunlara hizmetci, kocalarinada geysa olarak yetistiriyor zaten.
Tavrinizi yavas yavas belli etmezseniz bu duzen boyle gider.
Surrender gereken herseyi soylemis zaten.
Aynen katiliyorum canim.
Allah yardimcin olsun.

bizimkiler de bana yakın oturuyorlar kadın torununu merak edip aramayı bırak tenezül edip gelmiyor bile ve bu insanları ben hayatımdan çıkaramıyorum sadece gördüğüm yerde meraba merhaba bu mesafeyi kendileri istediler yani

Bu baskılara dur demeniz gerekiyor yoksa eşinizlede aranız açılmaya başyacak Allah korusun.
''Nasıl kendimi ezdirmeyeceğim ? '' diye sormuşsunuzya, öncelikle eşinizin yanında söylendikleri zaman elinizden geldiğince k.validenize cvp. vermeyin, onu asla kırmayın.

Eğer çok ağır konuşursa, ya da haksız cümleler kurarsa '' beni çok kırıyorsun bu cümlelerinde.
Benim her defasında susmamın tek nedeni, kendime ve eşime olan saygımdandır.
Senin kızını biri böyle kırsa için yanmaz mı, işte bende bir annenin evladıyım, yapma böyle hakkıma girme '' v.s tarzında cümleler kurabilirsiniz kibar bir şekilde.

Eğer eşiniz yokken çok üstünüze geliyorlarsa bağırmadan, sadece '' yeter'' kelimesi bile yeter onlara.

Görümcelerinizin yüzünüze bakmamasını boşverin. Onlar kim oluyor ki ? Sakin taviz vermeyin.
Onlar bakmıyorlarsa sizde bakmayın.

Ne olursa olsun sakın kavga etmeyin ailesiyle.
İlk zamanlar onları alıştırmanızın yolu, evinize misafir çağırmak.
Diğer zamanlarda ise bugun yorgun olduğunuzu ya da temizlik yapacağınızı anlatın.

Zamanla herşey düzelecek yeterki sabırlı olun ve asla hata yapmayın.
Eşinizede her zaman bu konulardan söz etmeyin.

Back
X