• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayinvalide :-(

• Konu Sahibi Konu Sahibi mvem
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
KV kaç yaşında.
Bence yaşlı ise kıymayın kadına,
ama yok genç ise ayrı ev olayını teşvik edin.

yalnız istanbulda evler pahalı malum, maddi durum iyi değilse zorlanabilirsiniz.
Siz Konyaya taşınmayı düşünmez misiniz?

Anneler hep böyle fedakar oluyor ama maalesef fedakarlıklarının karşılığını bir türlü alamıyorlar.

yazık o kadına sevgilin sahip çıksın annesine

bizim burada oturan bırı var aynı szın durum beraberler kız ıse gıdıyor kaynanası genc eve de bakıyor trununada hıc kavgalarını duymadım ıyı gecınıyorlar ama yınede olmaz ya ev ustune ev

canım öyle sıkkın ki iki gündür aglamaktan gözlerim balon gibi oldu :'(
ben erkek arkadaşımla tanisali üç yıl oldu kendisiyle sosyal medyadan tanıştık ve kendisi konyada yaşıyor ben.ise istanbulda bu zamana kadar sayılı gormusuzdur birbirimizi malesef .s ama buna rağmen çok seviyoruz birbirimizi
bu ayın sonunda gelip söz kesmeyi dusunuyolar ama ailesi çok.karışık bir aile
annesiyle babasının.sorunları var babası annesini sürekli itip kakiyor ( dövüyor)
erkek arkadasimin annesi ogluna artık dayanamayacagini bu zamana kadar onun için durduğunu söylemiş işin kötü tarafı erkek arkadaşımdan başka oğlu yok .s erkek arkadaşım istanbula gelmeye razı oldu fakat annemide getiricem diyor o kadar üzüldüm ki .s anneni istemiyorum diyemem demeye de hakkım yok zaten tek erkek çocuk ama bana emri vaki yaptı ve kalbim çok kirildi .s kadını doğru düzgün tanımıyorum ama evimde de istemiyorum ne yapicagimi şaşırdım .s benim hayalim de hiç böyle bişey yoktu ceyizimi hazırlarken bile annesi aklıma geliyor hiç bişey almak istemiyorum bütün hevesim kaçtı burda ki bagzi konusmalarida okudum hiç mi kayinvalidesiyle oturdugu için memnun olmaz .s lütfen bana bi akıl verin
alsın annesıyle beraber yaşasın ve evlenmesın erkek arkadasınınz
elalemın enayısı sız degılsınız
kesınlıkle oturmayın beraber

Aynı durumda olan senin annen olsaydı biraz empati yapıp bunu düşünürsen belki sağlıklı bir fikir gelir aklına ha birde böyle dene....

Babasini rol modeli alir ileride seni dover diyenlere katilmiyorum.Istisnalar haric kotu bir ailede yetisenler genelde evlenince ailesine daha duskun oluyorlar.Mutsuz yetistikleri icin mutlulugu bulunca kiymet biliyorlar.Hem sonra babasi annesini doven bir hoduk diye bu cocuk omur boyu evlenmeyecek mi?Niye babalarin sucunu evlatlar odesin?He bu konuda bence asil sorun sozlunu cok iyi tanimaman.Sanal ortamda bir insan ne kadar taninabilir bilemiyorum.Hakkinda hayirlisi olsun...

valla senin onunla yaşamandan daha büyük bir sorun var bence..
baba anneyi sürekli dövüyor.. sevgilin hala annesine sahip çıkmıyor.. kendinde o gücü bulamıyor evlenince sahip çıkarım havasında..kusura bakmayın size hesap yapmak düşmüyor.. annesine sahip çıkmakta geç bile kalmış.. annesi annesi.. bu zamana kadar belkide onun için çekmiş onca dayağı.. siz bencilliğinizle konuşuyorsunuz..
HA BİDE şu var tek erkek evlat.. allahım anaya babaya bakmaya erkek evlatmı mecbur.. benim annem babam ortada kaldı ozaman.. bırakın bu zihniyeti.. sizin anneniz aynı durumda olsa naparsınız.. elin adamı için annenizi ateşin içinde bırakırmısınız..

bide herkes akıl vermiş sakın oturmayın birlikte.. oldu adam bıraksın anasını.. zaten yıllarca sahip çıkmamışlar... kendi annelerinizde var ya çoğumuz anneyiz.. biraz gaza getirmek yerine olabilir çözümler sunun..

Davul bile dengi dengine. Aile yapilariniz cok farkli. Ben bu dunurlerin hep iyi anlasmasi gerekir diye dusunenlerden degilim ama yinede saglikli bir iletisim ortami olmali.
Sen bence sunu dusunmelisin birde; cocuk evin aynasidir ve o kadar siddet ortami icerisinde oda nasibini almistir. Gunun birinde sana el kaldirmayacagi ne malum ?
Nacizane tavsiyem yol yakinken kendine daha uygun birini bul..onlarin cozmesi gereken sorunlari var daha...

Belki kadın iyi çıkacak canım. Nice kaynanalar var ben çektim gelinim çekmesin diyen...

Daha dur ortada net bisey yok ki
Belki bosanmayacaklar
Belki o da ayri oturmak isteyecek
Yani bir yuva yikilirken bunu dusunmen cok acimasiz bi de bunu sevgiline soylersen çok itici gorunursun onun gozunde adam annesi icin sehir degistiriyor suan inun icin uzuluyor srn ne diyorsun

s kim?

ben erkek arkadaşımla tanisali üç yıl oldu kendisiyle sosyal medyadan tanıştık ve kendisi konyada yaşıyor ben.ise istanbulda bu zamana kadar sayılı gormusuzdur birbirimizi malesef .s ama buna rağmen çok seviyoruz birbirimizi
annesiyle babasının.sorunları var babası annesini sürekli itip kakiyor ( dövüyor)
erkek arkadasimin annesi ogluna artık dayanamayacagini bu zamana kadar onun için durduğunu söylemiş işin kötü tarafı erkek arkadaşımdan başka oğlu yok .s erkek arkadaşım istanbula gelmeye razı oldu fakat annemide getiricem diyor o kadar üzüldüm ki .s anneni istemiyorum diyemem demeye de hakkım yok zaten tek erkek çocuk ama bana emri vaki yaptı ve kalbim çok kirildi .s kadını doğru düzgün tanımıyorum ama evimde de istemiyorum ne yapicagimi şaşırdım .s benim hayalim de hiç böyle bişey yoktu ceyizimi hazırlarken bile annesi aklıma geliyor hiç bişey almak istemiyorum bütün hevesim kaçtı burda ki bagzi konusmalarida okudum hiç mi kayinvalidesiyle oturdugu için memnun olmaz .s lütfen bana bi akıl verin

Tanışma vs olmuş çok güzel. Ortada iki seçenek var. Birincisi, erkek arkadaşının şartını kabul edeceksin, yani annesiyle oturmayı. Çünkü annesiyle oturması gerekiyor gibi. (kadının işi gücü var mı? Kendine düzen kurabilir mi? Bunlar önemli..) İkinci seçenek ise kv ile oturmayı kabul etmeyip ayrılacaksın. Kv dünya iyisi bile olsa evde eşinle başbaşa yaşamak en doğal hakkın. Daha söz olmamış nişan olmamış kv ile yaşamaya konu gelmiş diyenleri anlayamıyorum, ne yani adam düğüne yakın mı deseydi annemle yaşayacağız diye?

Ben eşimden ayrıldım 3,5 sene oldu. Boşanalı da 1,5 sene
Karşıma uygun biri çıkarsa evlenmek istiyorum,2 çocuğum var.
Annem dul, şu anda benimle kalıyor (Ankara'da) ama kendi evi de var İstanbul'da.

Ben evlensem annemi yakınımda oturturum. Aynı eve kendi annemi bile almam.
Düşkün olur, ağır hasta olur, eli ayağı tutmaz orası ayrı. Ama sağlığı yerindeyken aynı evde olmaz. Ev ev üstüne olmaz.

Sevgilin açısından bakarsak ise, hem dini hem vicdani olarak annesine ve babasına karşı insanî vazifesini yapmalı ve hürmette kusur etmemeli. İlla ki aynı evde yapacak diye bir şart yok. Maddi durumu müsaitse ayrı bir evde de yapabilir bunu.
Sizin gelin olarak ise vicdanınız ve eşinize olan sevginiz, onun mutlu olması dışında bir yaptırımınız yok. Yani hukuken de dinen de gelinin kayınvalide ya da kayınpederine karşı bir görevi yok. Yapmazsanız suç ya da günah işlemiyorsunuz.

Yarın öbür gün evleneceğim kişi bana derse ki annem de bizimle oturacak, o zaman bakarım sağlık durumu gerçekten kötü ise aynı evde kalabilir ama ben ona hizmet etmek zorunda değilim. Eğer bakıcı tutarsa olabilir. Ya da kendisi ilgilenecekse olur. Ben sadece kendi anneme bakmakla yükümlüyüm. Onun annesine değil.

Biraz sert oldu biliyorum ne yazık ki iyilikten maraz doğarı yaşadım ilk evliliğimde. O yüzden bundan sonra böyle.

Kayınvalidesiyle aynı evde yaşayan bir kadın olarak şunu söyleyebilirim maddi durumu çok iyi olmadığı için geldi yanımıza eşim istemedi ama mecbur bırakıldı herkes laf etti anasına bakmaktan aciz diye gelinsen el kızısın onlar için kmse düşünmez seni herkes kendi ailesini düşünür.Biz kaynanamla çok ciddi kavgalar yaşadık ama eşim beni çok seviyor bu nedenle benden kopmadı hiç bi zaman ama sana bi tavsiyede bulunabilirim tabi kv nasıl blmiyorum ama benmki şu an çok iyi bana kendini sakın ezdirme saygısızlıkta etme eşin olacak insanın gözünde kaybedersin sen iyi ol kötü olursa o kaybetsin görmemeye çalış alışmaya çalış o zaman kazanıyosun ve artık seni rahatsız etmiyor.Ben eşimle mutluluğuma bakıyorum gerisini görmüyorum sende mutlu olursun umarım...

"Konyalıdan kız alınır , kız verilmez "diye bir söz var bilmem duydun mu hiç....
Sevgilini iyi ölç biç tart lütfen...
Ve bence bir süre evlenmeyi asla düşünme ...
Sevgilinle anne hakkında bir konuşma gerçekleştir ben istemiyorum başka bir ev bulsak de en azından sana tepkisi sert mi olacak anlamaya mı çalışacak bunu görürsün anneci erkek zor çünkü umarım öyle değildir.

Son düzenleme:
Burasi dert topigi kayinvalidemle sahane bir iliskimiz var ayni evde de cok mutluyuz diye konu acicak hali yok kimsenin. Neden kesin hukum veriyorsunuz ki? O kadin o kadar dert sikinti senin erkek arkadasin icin cekebiliyorda sende erkek arkadasin icin bir guzellik yapabilirsin bence. Hayat sartlari onu gerektiriyorsa yapmalisin.

Kayınvalidesiyle aynı evde yaşayan bir kadın olarak şunu söyleyebilirim maddi durumu çok iyi olmadığı için geldi yanımıza eşim istemedi ama mecbur bırakıldı herkes laf etti anasına bakmaktan aciz diye gelinsen el kızısın onlar için kmse düşünmez seni herkes kendi ailesini düşünür.Biz kaynanamla çok ciddi kavgalar yaşadık ama eşim beni çok seviyor bu nedenle benden kopmadı hiç bi zaman ama sana bi tavsiyede bulunabilirim tabi kv nasıl blmiyorum ama benmki şu an çok iyi bana kendini sakın ezdirme saygısızlıkta etme eşin olacak insanın gözünde kaybedersin sen iyi ol kötü olursa o kaybetsin görmemeye çalış alışmaya çalış o zaman kazanıyosun ve artık seni rahatsız etmiyor.Ben eşimle mutluluğuma bakıyorum gerisini görmüyorum sende mutlu olursun umarım...
kesinlikle sana katılıyorum bir k.valdeyle yaşayan biri olarak.sadece ek olarak söylebileceğim konu sahibine ben olsam kabul etmem.o kadar vicdansız yaptıki bu k.valde beni artık kimseyi düşünücek durumda değilim bunu derken tabiki k.valdenizin yaşadıkları hoş değil ama sizde kurtarıcı meleği olabilcek misinz iyi düşünün.

kesinlikle sana katılıyorum bir k.valdeyle yaşayan biri olarak.sadece ek olarak söylebileceğim konu sahibine ben olsam kabul etmem.o kadar vicdansız yaptıki bu k.valde beni artık kimseyi düşünücek durumda değilim bunu derken tabiki k.valdenizin yaşadıkları hoş değil ama sizde kurtarıcı meleği olabilcek misinz iyi düşünün.
Kabul edip etmemek değil aslında sorun vereceğin bu karardan sonra sonuçlarına katlanabilmek iyi düşün taşın ama şunu sormak istiyorum herşeyine katlanabilecek kadar seviyomusun evleneceğin kişiyi bunu kendine bir sor derim bence

Back
X