- 30 Aralık 2009
- 23.466
- 93.317
- 1.123
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bahsettiğin vicdan azabını bundan bikaç ay önce kaynanam benim evime gelmek istediğinde eşime istemiyorum dediğimde yaşamıştım aptallık etmişim kendi kendime kadın zor durumda yalnız başına bişey olsa evinde yanında kimse yok falan filan bunlarla kendime vicdan azabı yaşattım ve geldi kaynanam şu an ise kendime çok kızıyorum eşim de istemedi gelmesini ama mecbur bırakıldı ailevi baskılardan dolayı ama konuyu açan arkadaşım sen bunu yaşamak zorunda değilsin iyi düşün hayat kısa üzülmek için...şu güne kadar senin için çektim ,artık çekmek istemiyorum ne demek ? seni büyüttüm ve sen kendine yeni bir ev kurma gücüne erişince senin evine kapak atıcam ..konya insanı genelde gelenekseldir,çocuğunun eşiyle yaşamakta bi beis görmez,geleneksel her ailenin altına sığındığı gibi müstakbel kayınvalide adayın ve eşinde herkes bu şekilde yaşıyor mottosuna sığınacaktır..
sevgilinin yolun başında niyetini belli etmesi güzel,en azından dürüst davranmış,(gerçi emrivaki ile ne kadar dürüstlük olur o da ayrı mevzu ya neyse) sen de sakın kabul etme,yıl olmuş 2015 ne aynı evde yaşaması ya hu ? annen seni böyle bir hayat sür diye mi büyüttü ? bir evde iki hemcins olmaz kimse savunmasın bana bunu,şurda bi arama yapın bakayım kaç kişi mutlu kayınvalide ile yaşamakatan ,heleki gelenekçi bi kadınla ? sevgilin hem yuvasını kuruphem annesine destek olabilecekse evlensin ,yoksa seni öyle bir mecburiyete tabi tutamaz,hiç de vicdan yapma ayrıca ,gencecik yaşında taşı altına elini sokmaya mecbur değilsin
bi de şöyle bir durum var,her zaman huzuru kaçan kişi evin hanımı da olmayabiliyor,kişi başlardakabul edip sonradan eşinin annesiyle bi rekabet içine girip kayınvalidenin hayatını da cehenneme çevirebiliyor istemeden ,en basiti hareketlerini kısıtlamak zorunda kalmasının sorumlusu onu görüp bakışlarıyla bile hırpalayabiliyor...her iki kadının da huzur için aynı ev kesinlikle olmaz,şartların olgunlaşması beklenilmeli,birikim yapılmalı,yaş müsaitse kayınvalideye de iş ayarlanmalı (ayıp değil benim annem gündüz çalışı akşam ev temizliğine giderek tek başına tüm çocuklarını üniversite mezunu yaptı ) kimse kimseye yük olmamalı,bencillik edip de evladın hayatının tam orta yerine konumlanmamalıBahsettiğin vicdan azabını bundan bikaç ay önce kaynanam benim evime gelmek istediğinde eşime istemiyorum dediğimde yaşamıştım aptallık etmişim kendi kendime kadın zor durumda yalnız başına bişey olsa evinde yanında kimse yok falan filan bunlarla kendime vicdan azabı yaşattım ve geldi kaynanam şu an ise kendime çok kızıyorum eşim de istemedi gelmesini ama mecbur bırakıldı ailevi baskılardan dolayı ama konuyu açan arkadaşım sen bunu yaşamak zorunda değilsin iyi düşün hayat kısa üzülmek için...
Benim kayınvalidem benm hayatımı cehenneme çevirmeye kalktı sürekli düğündü gelinlikti başıma kalkıyor ama bahsettiği çoğu şeyide kendi yapmadı buna rağmen sizin yuvanızı ben kurdum diyor ama biz eşimle çalışıp herşeyimizi kendimiz karşıladık benm kayınvalidem daha çok genç ama işine böylesi geliyor hazır kurulu yeni bir ev kim istemezki hazıra konmayı dimi hanımlar...bi de şöyle bir durum var,her zaman huzuru kaçan kişi evin hanımı da olmayabiliyor,kişi başlardakabul edip sonradan eşinin annesiyle bi rekabet içine girip kayınvalidenin hayatını da cehenneme çevirebiliyor istemeden ,en basiti hareketlerini kısıtlamak zorunda kalmasının sorumlusu onu görüp bakışlarıyla bile hırpalayabiliyor...her iki kadının da huzur için aynı ev kesinlikle olmaz,şartların olgunlaşması beklenilmeli,birikim yapılmalı,yaş müsaitse kayınvalideye de iş ayarlanmalı (ayıp değil benim annem gündüz çalışı akşam ev temizliğine giderek tek başına tüm çocuklarını üniversite mezunu yaptı ) kimse kimseye yük olmamalı,bencillik edip de evladın hayatının tam orta yerine konumlanmamalı
canım öyle sıkkın ki iki gündür aglamaktan gözlerim balon gibi oldu :'(
ben erkek arkadaşımla tanisali üç yıl oldu kendisiyle sosyal medyadan tanıştık ve kendisi konyada yaşıyor ben.ise istanbulda bu zamana kadar sayılı gormusuzdur birbirimizi malesef .s ama buna rağmen çok seviyoruz birbirimizi
bu ayın sonunda gelip söz kesmeyi dusunuyolar ama ailesi çok.karışık bir aile
annesiyle babasının.sorunları var babası annesini sürekli itip kakiyor ( dövüyor)
erkek arkadasimin annesi ogluna artık dayanamayacagini bu zamana kadar onun için durduğunu söylemiş işin kötü tarafı erkek arkadaşımdan başka oğlu yok .s erkek arkadaşım istanbula gelmeye razı oldu fakat annemide getiricem diyor o kadar üzüldüm ki .s anneni istemiyorum diyemem demeye de hakkım yok zaten tek erkek çocuk ama bana emri vaki yaptı ve kalbim çok kirildi .s kadını doğru düzgün tanımıyorum ama evimde de istemiyorum ne yapicagimi şaşırdım .s benim hayalim de hiç böyle bişey yoktu ceyizimi hazırlarken bile annesi aklıma geliyor hiç bişey almak istemiyorum bütün hevesim kaçtı burda ki bagzi konusmalarida okudum hiç mi kayinvalidesiyle oturdugu için memnun olmaz .s lütfen bana bi akıl verin
yavrum sen de nasıl bi üçkağıtçıya denk gelmişssin kıyamamBen sasiyorum ya elin adamiyla daha sayili gorusmussun evlencem diyosun. Neyine guvenebildin. Ben dibimdeki adama bile guvenemiyorum. Hadi senin kafa sozde asktan laylaylom da ailende mi ya biz napiyoruz demedi? Allah bilir sanaldan oldugunu bile bilmiyolardir.
Sanaldan evlenip cok mutlu olanlar var ama bu istisna. Bak ben en son sanaldan biriyle tanistim baya bir yildan fazla normal konustuk cevresini vs hep facebookta gordum, bulustuk. En son ogrendim ki adam bir yildir bi'kizla sevgiliymis beni araya cerez yapacakmis evlenmeden. Ki ben kac kere gorustum dusun instagram olmasa daha da yakalayamazdim. Bana ailem geliyo senle tanistirmak istiyorum dedi o hafta o kizla soz fotografini yakaladim.
Sen ki bi'de daha tanimadigin adamla evlendin de ailesiyle yasiyosun.
Esek kadar adam bu zamana kadar annesinin dayak yemesini izlemis. Kadin demese daha birakip senle evlenecek sen de bu adama guvenip asik oldun. Vay arkadas pembe bulutlar cabuk gider insallah. Hem yaslar kac merak ettim, ailen ne diyo bu olaya?
çünkü konya da annesini alıp başka eve çıkarsa çevre baskısına karşı koyamaz,beyimiz tatlı canını neden üzsün ki ,fakat evlendiğinde gelin hanımında maddi yardımıyla annesini kendi evinde yaşatmasında bi beis yoktur,hatta geleneklere tam da cuk oturmuş olur ..bak bi de şu evin tek oğlu cümlesini kullanınca ağızlarına kürekle vurmak istiyorum ,yavrum evladım evlat evlatır,kızı erkeği olmaz,sorumluluğu birlikte paylaşmak zorundadır kardeşlerannesini o kadar düşünüyor madem bu zamana kadar neden çekip kurtarmamış kadını o eziyetten seni mi beklemiş.konya insanı biraz zordur canım en iyisi bile kaynanalık yapar ,beklentileri fazladır,istanbul da iki ayrı ev tutamazsınız zaten seninki de bırakmaz yalnız kadını yani bu iş biraz zor .istanbul da geniş evde oturmak zor konya gibi değil düşün artık 70 metrekare evde kaynananla burun buruna yaşayacaksın ,bide fazla tanımıyorsunuz birbirinizi gerçekten konyalı erkekler biraz fazla düşüncesiz oluyor kaba saba insanlar açıkcası doğu kökenli biriyle evlenmeni tercih ederim
Ratapa seni kayınvalidemle tanıştırmak istiyorum :)))) ağzının üstüne bi kürek te benim için vur lütfen :))çünkü konya da annesini alıp başka eve çıkarsa çevre baskısına karşı koyamaz,beyimiz tatlı canını neden üzsün ki ,fakat evlendiğinde gelin hanımında maddi yardımıyla annesini kendi evinde yaşatmasında bi beis yoktur,hatta geleneklere tam da cuk oturmuş olur ..bak bi de şu evin tek oğlu cümlesini kullanınca ağızlarına kürekle vurmak istiyorum ,yavrum evladım evlat evlatır,kızı erkeği olmaz,sorumluluğu birlikte paylaşmak zorundadır kardeşler
zamanında kayaınvalide adayımı böyle kürekle vurmaktan beter etmiştim ,valla benden değerlisi de olmadıRatapa seni kayınvalidemle tanıştırmak istiyorum :)))) ağzının üstüne bi kürek te benim için vur lütfen :))
Aaa benim annem yalnız değilmiş konyalı hanımlar hakkında böyle düşünen tek annem sanıyordum :) o da zor olduklarını düşnürannesini o kadar düşünüyor madem bu zamana kadar neden çekip kurtarmamış kadını o eziyetten seni mi beklemiş.konya insanı biraz zordur canım en iyisi bile kaynanalık yapar ,beklentileri fazladır,istanbul da iki ayrı ev tutamazsınız zaten seninki de bırakmaz yalnız kadını yani bu iş biraz zor .istanbul da geniş evde oturmak zor konya gibi değil düşün artık 70 metrekare evde kaynananla burun buruna yaşayacaksın ,bide fazla tanımıyorsunuz birbirinizi gerçekten konyalı erkekler biraz fazla düşüncesiz oluyor kaba saba insanlar açıkcası doğu kökenli biriyle evlenmeni tercih ederim
cehaletin altına sığınmak mıdır,evlattan nefret etmek midir,bencillik midir bilemem ama yok çok katıyım böyle insanlara,bahanelerine akıl sır erdiremiyorum ..buarada bariz bi evlat ayrımcılığı da var farkında mısın? bakın çoğumuz erkek evlat düşkünlüğü diye nitelendriyr bunu ama değil,kızlarının hayatına hiç dahil olmak istemiyor,onların rahatlarıı bozmak aklının ucundan geçmiyor,başka bir kadının kızının salonun ortasında bir yaşam sürmekten zevk alıyor amazaten çok düşünceli bir kadın olsa evlenir evlenmez ben de sizle yaşayacağım demez insan az düşünür bunlar yeni evli bırakayım birbirlerini tanısınlar diye düşünür zaten çekiyormuşsun o adamı yıllardır madem dayanacak gücün kalmadı hemen ayrıl evden oğlunla beraber bir ev tutun oturun ,kadının amacı belli işte gelecek yanına gelinlik yapmanı bekleyecek senden,nolur canım ya hayatını karartma aşk bitince gözünün önündeki perde kalkıyor gerçekler de insanım canını çok yakıyor