Söylemedıkte bılıyodur kenarı para attığımzı araba falan aldık motor aldıkne biçim anne bu ya, çocuğana beddua etmeye nasıl dili gidiyo ona bişey olsa ilk üzülen o olmucakmı. siz söylemişmiydiniz eşinin maaşını hatcamayıop biriktirdiğinizi. bize para yetmiyo onuda harcıyoruz artık ev işi yattı diyin
ben tavrlıyım zaten ona karsı buz gıbıyımdır. Sadece slm der gidrım yanı evıme. aramızda çok buyuk kavgalar geçti cnku. Hep der bana çok soğuk davranıyor dıye ama eşimde dıyomuş yaptıklarını unutamıyor sen slm verdığıne sukret dıyomussiz aşırı alttan alıyorsunuz o yüzden böyle delirmiş. yanlış yapıyorsunuz evet. bir haddini bildirin bakalım böyle dişlerini gösterecek mi del ikadın. eşine de üzüldüm annesi öyle deyince nasıl üzgün gelmiş ama bu kadar da olmaz yani para vermedi diye evladına bela okur mu insan. sizin günahınızı alıyor hiç üzülmeyin, ve çok ciddi tavır koyun.
Benimki de öyle yapıyor da ondan sordum
Sizin dediklerını ıyı geldı ya haklı oldugumuzu bılıyordum ama sizin fikirlerinizide almak ıstedım.Ayy boşver ya ne hakkı üç tane arsa almış marketi de varmış daha ne istiyor. Size gün yüzü gostermemeye ant içmiş herhalde. Zaten epey bir sıkıntı cekmissiniz artık siz de biraz rahat edin değil mi. oğlu artık evlendi bi ailesi ve ayrı bir bütçesi var. Hani bakıma muhtaç olsa amenna hakki var diyelim de kadın ekstra mal istiyor.Gayet içiniz rahat bir şekilde paranızı biriktirin alisverisinizi de başka yerden yapın sanki bedava veriyor.
Ben neler dıyorum bı bılsenBen aneyım dıyo ben S*çtım senı dıo
2 lafından bırısı o ben s*ctım be ne dersem yapcanız dyo tabı bız takmıyoruz da dinen rahat degılımohaa cidden böyle mi diyor?
eşin üzülmesin boş yere annesi normal değil.. günah falan yok ortada .. vicdan yapmasın kendine..
Günlüklerı ordan alıyorum zaten aylık alısverısı başka yerden yapıyoruz. Eşimde beddua ettiği için üzülüyor. Haklıyız ama işte gelde ona bunu anlat. Neyse fazla zorlamaya gerek yok bi kaç kere daha giderim baktım aynen böyle devam o kendı yoluna ben kendı yoluma bide onunla kusersem kayınlarımı ve babamı göremeıcem dıyede çok uzuluyorum. Onları çok sevıyorum cunkuCanım hakkını helal etmemede bir yere kadar insan haksız olduğu bir durumda beddua ediyorsa ki beddua her türlü şekilde insanın kendisine döner .Eşin ve sen bir ailesiniz kayın validen nasıl birikim yapılıp kenara koymak gerektiğini düşünüyorsa sizde bunu yapıyormuşsunuz zaten.Kimse kimsenin kazandığı emek için beddua etmeye hakkı yok o kazanıp verse siz harcasanız amenna helal etmesin .Kişisel görüşüm kimseye hesap vermek zorunda değilsiniz ne maaşınız ne harcamanız konusunda.Birikimini ister evinde tutarsın ister bankaya atarsın neden ailesine vereceksiniz.Eşinin üzülmesine gerek yok bence işe gidip çalışan kendisi onun maaşı için kimse hakkını helal edip etmeme yetkisinde değil.Anne babanın hakkını helal etmemesi gibi çocuklarında bu hakkı var helal etmiyorum diye.Büyüklerimiz bu hakkın sadece kendilerinde olduğunu düşünüyor.Eşin bu konuda annesine diyebilir benim bir ailem var ve bizde geleceğimiz için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz kimsenin eline bakmadan.Ben arsa almayı düşünmüyorum biran önce evimizi alıp ailemle daha rahat olmak istiyorum desin.Daha da söz söylemeye gerek yoktur anlayana.Bu kararın ikinize ait olduğunu üzerine basa basa bildirin sözlerinizde.Gerekirse söz söylemeyin bile he deyip geçin inan kafaya taktıkça olan insanın kendisine olan oluyor.Siz yine bildiğinizi yapın.O marketten alış veriş yaptığınızda harcamanız gözüne fazla geliyordur. Parayı kendine verilmesinin istemesi ondandır.Evinin genel ihtiyaçlarını başka yerden alabilirsin günlük alış verişini de ordan.
ne yanlışı ya o sizin rızkınız ne günahı? konuşsun dursun evladına o bedduayı ederek asıl günaha giren o. bir tanıdık sürekli evladına boyun devrilsin diyip duruyormuş evladı vefat etmiş vicdan azabı çekip duruyormuş. para yüzünden bu laf edilir mi??? takma hayatınıza bakınKızlar tabıkı derdım kayınvalidem ne kadar onu takmasam da son gunlerde aklıma takılan bı soru var.
Biliyorsunuz ben kaçarak evlendım. Evlendiğimizde kayınvalidemle kaldık 1 yıl anlaşamayınca onların evınden çıkıp gitmiştik. Tek ben çalışıyordum eşim okuyordu. 1sene sonra eşim okulu btırınce işe başladı. İkimizde çalıştığımız halde eve ilk zamanlar 2000 tl giriyordu. Şimdi Allaha şükür durumumuz ıyıye gtti . Şuan eve 4000 tl maaş giriyor.
Sorun şu kayınvalidem gecen eşime artık maaşlarınız zamlandığına göre maaşını bana ver arsa yapalım siz Helcin10'nun aldığı 1500 tl yle geçinin demiş. Ki şuan eşimin maaşını direk kenarı atıp benım maaşımla geçiniyoruz.
Eşimde haklı olarak anne şuan bız ev parası bırıktırıyoruz, zaten senın arsan var 3 tane daha ne arsası kaç yaşına gelmişssin gez toz demiş. Tabıı eşim bunu der demez kayınvalidem delirmiş çığlıklar havalarda uçuşmuş. Eğer maaşını bana vermessen birdaha benım marketıme gelme , ben senın annen değilim Allah belanı versın, Motorsikletınle ters takla at demiş.
Eşimde tabıı çok üzülmüş yanıma geldi. Durumu anlattı tabı ben çok sınırlendım ama akşam onların marketıne ugrayınca hiçbirşeyı bılmıyormuş gibi anne nasılsın işler nasıl gidiyor die hoş sohbet gösterdım. Tabıı onun surat 1 karış iyi ne olsun dedı. 5 dk yanlarında durduktan sonra eve geçtim. 1 hafta boyunca kv dem bize surekli surat astı.Dun eşim marketlerine gidip birşeyler aldı ki ne alırsak parasını verıyoruz. Kv. demiş sen niye hala benım dukkanıma gelıyorsun. Eşimde Allah rızası için demiş. Kv. Defool git. Aç kalın demiş (Sankı başka market yok)
Hakkımı size helal etmiyorum. Açlıktan geberın demiş. Eşim tabı yıne uzgun bı şekilde yanıma geldi.
Annem hakkını helal etmıyomuş ne yapsak dedi.Gunah mı oluyor acaba dedi. Bende eşime biz o parayı kötu bırşey ıcın kullanmıyoruz ev için kenarı atıyoruz sen kafaya takma dedım ama ne bılım ya parayı verceğimden dedğilde acaba yanlış mı yapıyoruz
O kadın bana okdr şey cektırdığı halde ben aramız bozulmasın dıye hep alttan alıyorum ama hep bı kavga çıksın derdın de. Şunuda anlamıyorum nasıl bızden para ıstemeye yuzu oluyor. Ya benım evımdekı 1 tuzluğu bıle o almadı herşeyı eşimle çabalayarak yaptık..
Sonuç olarak acaba artık görüşmesek mi ? Sonuçta o bize gelmeyın demiş .
Ay Allahım korusunne yanlışı ya o sizin rızkınız ne günahı? konuşsun dursun evladına o bedduayı ederek asıl günaha giren o. bir tanıdık sürekli evladına boyun devrilsin diyip duruyormuş evladı vefat etmiş vicdan azabı çekip duruyormuş. para yüzünden bu laf edilir mi??? takma hayatınıza bakın
Nasil bi anne oglu para vermedi diye boyle sacma sapan bi beddua eder ya terbiyesiz ahlaksiz kadin ..Kızlar tabıkı derdım kayınvalidem ne kadar onu takmasam da son gunlerde aklıma takılan bı soru var.
Biliyorsunuz ben kaçarak evlendım. Evlendiğimizde kayınvalidemle kaldık 1 yıl anlaşamayınca onların evınden çıkıp gitmiştik. Tek ben çalışıyordum eşim okuyordu. 1sene sonra eşim okulu btırınce işe başladı. İkimizde çalıştığımız halde eve ilk zamanlar 2000 tl giriyordu. Şimdi Allaha şükür durumumuz ıyıye gtti . Şuan eve 4000 tl maaş giriyor.
Sorun şu kayınvalidem gecen eşime artık maaşlarınız zamlandığına göre maaşını bana ver arsa yapalım siz Helcin10'nun aldığı 1500 tl yle geçinin demiş. Ki şuan eşimin maaşını direk kenarı atıp benım maaşımla geçiniyoruz.
Eşimde haklı olarak anne şuan bız ev parası bırıktırıyoruz, zaten senın arsan var 3 tane daha ne arsası kaç yaşına gelmişssin gez toz demiş. Tabıı eşim bunu der demez kayınvalidem delirmiş çığlıklar havalarda uçuşmuş. Eğer maaşını bana vermessen birdaha benım marketıme gelme , ben senın annen değilim Allah belanı versın, Motorsikletınle ters takla at demiş.
Eşimde tabıı çok üzülmüş yanıma geldi. Durumu anlattı tabı ben çok sınırlendım ama akşam onların marketıne ugrayınca hiçbirşeyı bılmıyormuş gibi anne nasılsın işler nasıl gidiyor die hoş sohbet gösterdım. Tabıı onun surat 1 karış iyi ne olsun dedı. 5 dk yanlarında durduktan sonra eve geçtim. 1 hafta boyunca kv dem bize surekli surat astı.Dun eşim marketlerine gidip birşeyler aldı ki ne alırsak parasını verıyoruz. Kv. demiş sen niye hala benım dukkanıma gelıyorsun. Eşimde Allah rızası için demiş. Kv. Defool git. Aç kalın demiş (Sankı başka market yok)
Hakkımı size helal etmiyorum. Açlıktan geberın demiş. Eşim tabı yıne uzgun bı şekilde yanıma geldi.
Annem hakkını helal etmıyomuş ne yapsak dedi.Gunah mı oluyor acaba dedi. Bende eşime biz o parayı kötu bırşey ıcın kullanmıyoruz ev için kenarı atıyoruz sen kafaya takma dedım ama ne bılım ya parayı verceğimden dedğilde acaba yanlış mı yapıyoruz
O kadın bana okdr şey cektırdığı halde ben aramız bozulmasın dıye hep alttan alıyorum ama hep bı kavga çıksın derdın de. Şunuda anlamıyorum nasıl bızden para ıstemeye yuzu oluyor. Ya benım evımdekı 1 tuzluğu bıle o almadı herşeyı eşimle çabalayarak yaptık..
Sonuç olarak acaba artık görüşmesek mi ? Sonuçta o bize gelmeyın demiş .
Kimse için üzülmeye değmez karşılıklı bir şey yapılıyorsada yapmasınlar bence.Başkalarının sorunu iyi kötü kendine boşverin onlar öyle anlaşmış olabilir sizde aynı olmak zorunda değilsiniz.Canım beddua ediyor da kimin emeğine ediyor ya o beddua kendine dönerse ne olacak ben söylemiştim kendi başıma geldi demez hiç bir zaman.Eşinin de bu konuda üzülmesine gerek yok.Başka konuda haksızlık etmiş olsa annesine ona beddua etse haklı olarak neyse.Üzülmeyin ne sen ne eşin bir tane daha sizden yok dünyada evliliğinize ailenize bakın.Sevgiyle kalınG
Günlüklerı ordan alıyorum zaten aylık alısverısı başka yerden yapıyoruz. Eşimde beddua ettiği için üzülüyor. Haklıyız ama işte gelde ona bunu anlat. Neyse fazla zorlamaya gerek yok bi kaç kere daha giderim baktım aynen böyle devam o kendı yoluna ben kendı yoluma bide onunla kusersem kayınlarımı ve babamı göremeıcem dıyede çok uzuluyorum. Onları çok sevıyorum cunku
Bide ağzında şu laf var bi komşumuz var gelınıyle alt lı ustlu oturuyorlar oğlu parayı annesıne verıyomuş durmadan onu örnek verıyor. Baanane elalemden kadın oğluna ev vermiş kendı evınde oturuyor ev alışverısını nerdeyse kadın yapıyor oğluda onlara destek çıkıyodur. Bunu bile anlamıcak konumda.
o yuzden hala gidiyorum ya dukkanına bana bı defol gıt gelme dese bır daha asla gıtmem. Şimdilik sadece surat yapıyor :)Nasil bi anne oglu para vermedi diye boyle sacma sapan bi beddua eder ya terbiyesiz ahlaksiz kadin ..
Canm benim sen hep mesafeni koru simdi sen yok gitmeyelim yok mesafe koyalim yok bilmem ne dersen yarin esinle annenin arasi duzeldiginde sen kotu olursun esin ne isterse onu yapsin sen icini ferah tut :))
Valla keske benim kaynvalidemde bitle birisi olsaydi da kurtulsaydm hee :) gercrkten haline sujret en azindanbenimki gibi herdeyine karisip esimle arani bozmuyor
Anne baba rızası almak ıçın son raddeye kadar dayanmak ıstıyoruz canım. Zamanında çok kopardık bağları yıne bız suçlu olduk en sonunda .Yapmayin allah aşkina bide soruyorsunuz iyi ya bize gelmeyin demis gitmeyin efendim ah keske benimde gitmeme gibi bir sansım olsa kaynanami bi ömür görmesem.
Amin canım teşekkkürlerrrrKimse için üzülmeye değmez karşılıklı bir şey yapılıyorsada yapmasınlar bence.Başkalarının sorunu iyi kötü kendine boşverin onlar öyle anlaşmış olabilir sizde aynı olmak zorunda değilsiniz.Canım beddua ediyor da kimin emeğine ediyor ya o beddua kendine dönerse ne olacak ben söylemiştim kendi başıma geldi demez hiç bir zaman.Eşinin de bu konuda üzülmesine gerek yok.Başka konuda haksızlık etmiş olsa annesine ona beddua etse haklı olarak neyse.Üzülmeyin ne sen ne eşin bir tane daha sizden yok dünyada evliliğinize ailenize bakın.Sevgiyle kalınsevgiyle bakın birbirinize
Eşimle aramı bozmayıda çok denedı zamanında baktı ollmuyor böyle şeylerle uğraşıyor smdı :)Nasil bi anne oglu para vermedi diye boyle sacma sapan bi beddua eder ya terbiyesiz ahlaksiz kadin ..
Canm benim sen hep mesafeni koru simdi sen yok gitmeyelim yok mesafe koyalim yok bilmem ne dersen yarin esinle annenin arasi duzeldiginde sen kotu olursun esin ne isterse onu yapsin sen icini ferah tut :))
Valla keske benim kaynvalidemde bitle birisi olsaydi da kurtulsaydm hee :) gercrkten haline sujret en azindanbenimki gibi herdeyine karisip esimle arani bozmuyor
Buyuk ıhtımalle öyle yapıcaz ben gereken kdr alttan aldığımı dusunuyorum en ıyısı bı sure ortadan kaybolmak eğer oğlunu çok sevıyorsa arar sorar heralde.Günah mı ?
Asıl kv'nin öz oğluna "para" için beddua etmesi günah.
Ben olsam değil marketine gitmek yolda görsem karşı kaldırıma geçerim. Herşeyin bir sınırı var. Asla alttan almayın, kendisi alışmış böyle her istediğini yaptırmaya herhalde, bir arsa davasına evladını kaybetmeyi göze alıyor. O zaman istediğini verin.
Anne babaya saygı esastır ama bu her türlü şımarıklığı, bencilliği sineye çekeceksiniz demek değil. Evlat hakkı diye bir şeyde var. En azından bir müddet mesafeli olun. Valla çok ayıp yaptığı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?