• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalideciğim.

Başlığı görünce; Henüz evlenmemiş sevgilisinin annesine kayınvalideciğim diye hitap eden gelin adayı diye düşündüm :KK48:
Haftada bir bana da fazla geldi sanki , evliliğin 4. günü aramalarına da ayrı şaşırdım.

Kendi nick.mi gordum ne oluyoruz dedim
..guya bulunmayacak birsey bulmustum
Kendi kendime guldum:KK6:

Klasik kaynana tavırları bunlar aklı sıra seni yetiştiriyo işte bu kadar sık alıştırma sonra gitmek istemezsin sorun olur ayrıca sık myhabbet tez ayrılık getirir.eşini de bu şekilde alıştırma ayrıca. yoksa ayrı bi aike olamazsınız ki. her kaynana bunu bi dener ilk başta ama kalıcı yapmak da yapmamak da senin elinde

Kendi ailenizdemi aynı sehirde? Onlara ne sıklıkta gidiyorsunuz uzun evlilikte senin ailen ,benim ailem yerine, bizim ailemiz olmali ,yoksa hep sorun çıkar birbirinize ne kadar Aşık olursaniz olun , tatlı dille söyleyin musait olduğumuz zamanda ugruycaz diye sonuçta onlar genç olmadilarmı

Öncelikle açıklama yapmayı bırakacaksın.
Bizim de kendimize göre planlarımız var anne. İşimiz olmafığı zaman geliyoruz zaten. Sen böyle yapınca baskı altında hissediyoruz kendimizi diyeceksiniz. Ama sen değil eşin.

iyi geceler hanımlar..
2 aylın evliyim.
Kaynanam sık sık çağırıyor biz genelde hafta da bir gidiyoruz hiç çağırmasa .
Gittiğimizde de ben cagırmasam gelecegınız yok vs söyleniyor alttan alttan ..
Bende kendimi baskı altında hissetmeye başladım sanki iki üç gün geçince gitmesek ayıp oluyor gibi.
Halbuki bazen eşime gidelim diyorum onun canı istemiyor.
Bende gittiğimizde saçma sapan açıklama yapma hissi oluşuyor kaynanaya işler vardı şundan gelemedik vs .
Bunu yasamak istemiyorum haftada bir normal değil mi sizce Yen'i evliyiz sınava hazırlanıyorum zaten günler nasıl gecıyor anlamıyorum bide bunları takıyorum.
Siz ne yapardınız nasıl davranmalıyım açıklama yapmak hissi oluşmasına bile sınır olmaya başladım artık .

Seni çok iyi anlıyorum bende iki aylık evliyim sanırım kayınvalideler oğullarının evlendikleri gerçeğini kolay alışamıyorlar. Benimki de her gittiğimizde kalın der dururdu. Bir iki yok kalmayalım dedim hep yüzü düşüyordu ve ben kendimi çok kötü hissediyodum baskı altındaymış yada hayır diyerek bi hata yapmış gibi .Eşimle konuştum ya annenle konuş yada o kal dediğinde sen cevap ver her seferinde hayır demek istemiyorum diye. Bi akşam yine gittik bi muhabbet geçti onlar bu gece burda kalıcaklar dedi ve ben şok eşimle konuştular sandım meğer kendisi öyle karar vermiş :KK57:eşim kızdı evimiz barkımız var niye kalıyoruz kaldık ya bi kere diye bi dahaki gidişlerimizde kal muhabbeti ortadan kalktı bence sizde bunu eşinizle paylaşın annesiyle konuşsun :KK66:

Gayet normal hafta da bir bende hafta da bir gidiyorum söylesin dursun bi süre sonra alışıp söylemeyi bırakacaktır

Ya her hafta biz gelelim deseydi, hazırlık yapmak durumunda kalacaktın hepten stres olacaktın, şu durumda haftada bir gitmek çok değil

iyi geceler hanımlar..
2 aylın evliyim.
Kaynanam sık sık çağırıyor biz genelde hafta da bir gidiyoruz hiç çağırmasa .
Gittiğimizde de ben cagırmasam gelecegınız yok vs söyleniyor alttan alttan ..
Bende kendimi baskı altında hissetmeye başladım sanki iki üç gün geçince gitmesek ayıp oluyor gibi.
Halbuki bazen eşime gidelim diyorum onun canı istemiyor.
Bende gittiğimizde saçma sapan açıklama yapma hissi oluşuyor kaynanaya işler vardı şundan gelemedik vs .
Bunu yasamak istemiyorum haftada bir normal değil mi sizce Yen'i evliyiz sınava hazırlanıyorum zaten günler nasıl gecıyor anlamıyorum bide bunları takıyorum.
Siz ne yapardınız nasıl davranmalıyım açıklama yapmak hissi oluşmasına bile sınır olmaya başladım artık .

haftada bir normal hatta çok bile, iki haftada bir gidin
kadın söylene söylene seni manipüle etmiş, o yüzden gitmeyince kendini suçlu hissediyorsun, vicdan yapıyorsun
sizin de bi hayatınız var yani, bak sınava hazırlanıyormuşsun, ev oturması boşa geçen zaman, zırt pırt gidince insan konuşacak konu bile bulamaz yani

Artniyetli olarak görmüyorum her kaynana gibi fazla müdahil sanırım .
Evime geldiğinde o soğanları niye oraya koydun vs yada geçen akrabaları geldi kızım biraz uzun bişey giy fln alışkın degılım kızıyorum bunlara kaç yasında insanım..
Genel olarak kötü sayılmaz geldiğinde eli boş gelmez yük olmamak için .

Her seferinde sitem ediyorsa sen de her seferinde 'anne sürekli gelemeyiz bizim de hayat telaşımız var sınava hazırlanıyorum, x yorgun oluyor' dersen zamanla alışır. Kendini mecbur hissetme.

Ve sen sen ol sakin evinin düzenine, giyim kuşamına karıştırma. Nasıl alıştırırsan öyle gider.

Evlendik 4. Gün babası aradı gelmiyor musunuz diye insan bi uğrar diye trip atmaya başladılar .
Kötü insanlar degıller ama fazla müdahaleci davranmaya çalışıyorlar .
Canım benimkiler de aynıydı ilk zamanlar sonra herşeye trip yapmaya başladılar gönülleri olsun istedikçe . Sonra oğullarını da kendilerine uydurdular şimdi ben çekiyorum . boşver iyi niyet gösterme çünkü merhametten maraz doğuyor

Ay canım sen 2 aylık evlisin ben 2 senelik hala ayni şeyler evlendigimizde evimiz varken 1 buçuk 2 ay kadar kayinvalidem ile yaşadım normalde iyi bir insan ama yattigimiza kadar takip ediyordu afedersin duşa girmiyorsunuz kaç gündür diye bile soruyordu hep alttan alttan laf sokar yeni evin var tabi mis gibi evin var tabi çıkmazsin içinden benim evimi beğenip gelmezsin diye 2 senedir hala ayni şeyler daha neler neler sinir krizlerine giriyorum eşimle boşanma derecesine geldik bi ara bıraktım gittim eşimi tam bir annecidir eşimde artık duymazliktan geliyorum yoksa sinir hastası olucaktim onun sinir stresinden 2 aylık bebeğim karnımda öldü

Benimki de öyle arar gelin diye gidince nerdesin iz der bende ancak diyorum :KK53: hepsi aynı valla kendisine kaynanasina bayramdan bayrama gider bana hergün gel der:KK45:

Çok muhabbet çok ayrılık getirir uygun mesafeli en doğrusudur vıcık vıcık ayarın dozunu aşarsanız bırak haftada 1kere gitmek senede 1kere gitmek dahi zor gelir insana

ben 4 senelik evliyim benimkide hala aynı. bizde haftada 1 gidiyoruz. bende senin gibi sinir oluyodum ama artık takmıyorum cevapta vermiyorum kendi kendine konuşup konuşup susuyo :KK45:kötü bi insan değil fesat değil.o yüzden susmayı tercih ediyorum eşin ana kuzusu değilmiş bak şanslısın her gün gidelim diye tutturmuyo. o yüzden sende takma sinirini bozma boşyere :KK66:

Back
X