kayinvalidecik supurgesine kiyamadi

Valla ben çok cimriyimölürümde o parayı vermem .. Ama hadi diyelim aldım verirdim gelinime köpeği olsun gelinimin nolucak sanki ( kızlar bu arada daha bebişim bile yok olmamış oğlana gelinde yaptım :) )
Bende vermem,vermedim de. Bi arkadas ihlasta calisiyordu bana 1800 dedi yine kiyamadim o paraya. Yazik yaa. Kolay mi kazaniliyor. Benm paramda malimda kiymetlidir kimseye vermem ha giderim ben yaparim temizligini cihazi kullandirtmam ama,ya bozarsa?

Âlemsin yaa güldürdün beni Allah'ta seni güldürsün

Kadin kucugu alin demis, kucugu alin siz de. 2.5 milyarlik esyasini odunc veren insani zor bulursunuz hayatinizda. Ben olsam ben de vermem, kimse kusura bakmasin. Goruyoruz kiymetli ya da pahali malini baskasina veren insanlari da. O mallar ya kiriliyor, ya kaybediliyor, odunc alanin umrunda olmuyor. Bunda alinacak, kizilacak birsey yok. O kadin sizden o tur bir esya istese, "kaynanamin esyamda gozu var, benim esyami istiyor" olur adi. Buraya konu acsaniz gelen cevaplarin yuzde doksanbesi de "verme canim, gitsin alsin kendine, aman bu kaynanalar da..." olur. Burda ornekleri goruyoruz. Neyse.

Babaanne konusuna gelince... Belki soyledi de duymadiniz, ya da soylemedi. Niye o anda "e soyleseydin ya anne" diye kendisine sitem etmiyorsunuz da icinizde tutup kinleniyorsunuz anlamiyorum. Bu kadar cozumu kolay birseyi orda cozmek yerine isi nefrete vardirana kadar ugrasiyorsunuz. Iletisim kurmayi ogrenirseniz sorunlar yari yariya iner herhalde.

Amannnnn:)
Bu ufak seyleri takma , kimi insan malina duskundur vermez kolay kolay :)

Ben olsam gelinime verirdim supurgemi ama icten ice ceyizindekini kullansaya o da olmadi annesinin supurgesi yok mu da bendekini istiyor derdim.sizinki acik sozluymus direk soylemis.
Koca kadin sizle ev mi temizleyecek?boyle durumlarda annenizin yardim etmesi gerekir,annesi kendini yormuyor ben mi gidecegim diye dusunmusmustur.e normal.temizligi sizin yapmaniz gerekirken annesine gel gelmiyorsa ogluna supurgeyi al gel,deyince size gicik olmustur belki

Kayınvaliden de tam benim kafadan,ben olsam ben de vermezdim süpürgemi,2,5 milyarlık değil 50 kuruşluk bile olsa yinede vermezdimAnnem eskiden mini fırın ve halı yıkama makinesini verdi ve umduğu gibi gelmedi o yüzden artık annemde kimseye vermiyor,konu sahibi arkadaşım siz de yanlış anlamayın ama siz siz olun elektronik eşyalarınızı kimseye vermeyin çünkü geri aldığınızda eskisi gibi gelmiyor.

gelinlerime takı yerine bir Rainbow takmam gerekecek sanırım

şaka bir yana ben de vermem, hatta kendim de kullanmam ancak temizlik için gelen kadın açıyor 15 günde bir.. bir kere içeriden sigortasını attırmıştım, pazarda annesini kaybetmiş çocuk gibi kaldım öyle

Koskoca kadına,evleneceğin adamın annesine de kayınvalidecik demen de ayrı bir olay...O senin arkandan gelincik dese topa tutulur.

temizliği kaynana tarafı yapar öyle derler yani ama benimkide gelmemişti kadın tutmuştu annem hatta hiç tanımadığım mahallede hiç tanımadığım komşular senin kaynanan yokmu onun gelmesi gerek demişti bi kere daha tepem atmıştı. Herşey eşine bağlı evlenince ya normale dönmeye başlıcak ya da daha kötü olacak eşin dengeyi kurması lazım ayy bana neler yaptılar anlatsam roman olur bunlar ne ki

iyide bu evladı yani evladının evi temizlenecek valla benim aklım almadı....benim annem her sene tül diktirmek için ilaç parasından artanları biriktirir benim eve geldiğinde bi eksiğimi görsün gider onu alır .... kadın 3 senedir eve tül diktirecek siz düşünün artık....böyle bencil insanları haklı göremem el olsa tamam diyecem(ben onu da yapamam da).... daha dün öğretmeni kızıma sormuş vantinatörünüz var mı diye (ev okulun karşısı) o da var demiş getirir misin bi süreliğine annene sor demiş....geldi istedi yaklaşık 300 tl lik vantinatörü verdim okula götürdü...hala okulda ...hayatımda daha kimseye hayır demedim diyemem yapı geregi.........sanırım bi ben düşkün değilim malıma ....

elektronik eşyaların istenmesine ben de karşıyım.
kimseden istemem olmasa bile ya gider alırım ya da onlarsız yaparım.
bir komşum var yakında iç çamaşırlarımı isteyecek.hayır da diyemiyorum ama isteksiz veriyorum.
kayınvaldenizin söylediğini duymanız iyi olmamış ama o da kendince haklı.
sonuçta yeni ev için öyle teferruatlı bir süpürgeye ihtiyacınızın olmaması lazım.
yani küçüğü de işinizi görürdü.

buraya koptum cidden var öyleleri.....bende hayatımda kimseden istemedim seninde dediğin gibi illa olacaksa alırım yada alternatif bişile halletmeye çalışırım.....ama benden istendiğinde mutlaka veririm hayır demem diyemem....ama kv nin vermesi lazımdı ne olacak yani sonuçta oğlu bi kullanıp verecek farz-ı mahal bozuldu ucunda ölüm yok ya zaten bozan kişi yenisini alır nolcak....valla bana ters

Konu dışı olacak biraz ama gözüme takıldı. Umarım yanlış anlamazsınız sadece merak ettim bu 3 yıl içinde annenizin tüllerini diktirmeyi hiç düşündünüz mü?

Yaşlı başlı kadınların temizliğe çağrılması hoş değil belki ama burda kız ve erkeğin evinin temizliğine bile annelerden biri gidecekse kızın annesinin gitmesi gibi bir şeylerden bahsedilmiş ya ev işleri kadının işidir, gelin evi temizlenecekse gelinin annesi gelecek diyerek bir level daha atladık. Allah hepimizi bildiği gibi yapsın.

evet malesef gerçekten öyle komşum.artık çok sıkıldım ama kimseyi geri çeviremiyorum.
sadece eşya olarak değil yapamadığı her şeyi istiyor.
durumu olup almaması beni deli ediyor.benimle ortak almış gibi sanki üzerinde hakkı varmış gibi.
verdiğim şeyler aynı şekilde geri gelmiyor.bir keresinde maşamı verdim kutusunu yırtmış öyle vermiş.
benim kayınvaldem de sağolsun kimseye muhtaç olmayayım diye herşeyimi fazla fazla almış.
ben hiçbir şey almasam da herşeyim tam olurdu.
arkadaşın kayınvaldeside belki verirdi ama başka bir şeye tepkisini böyle belli etti bence.

Annemin de oyle pahali supurgesi var kardesim de ben de astimliyiz evi hep onunla supururdu. Ben evlenince bana da direk onlardan bi tane hediye aldi. Ama gel gor ki kendisininkini bana dokundurtmuyo. 3bin liralik makine o parcasi kirilirsa bidi bidi. Evlerinin kiler depo gibi bi kismi var alt katinda. Babam orayi supuriyim ver diyo oraya bile surdurtmuyomus. :)

Anne diyince gulup geciyoruz kaynana diyince kotu oluyo iste. :)

Konu dışı olacak biraz ama gözüme takıldı. Umarım yanlış anlamazsınız sadece merak ettim bu 3 yıl içinde annenizin tüllerini diktirmeyi hiç düşündünüz mü?
neden yanlış anlayım....
evet düşünmedim diktirdim ama takmıyor...daha doğrusu takamıyor ...eğer ona tül alacam deseydim kesinlikle istemeyecekti gitmeyi bende kendim gittim beğendim ama o kısmını düşünemedim annem 68 yaşında ve hasta aldığım tüller yıkandığında ağır oluyormuş ilk ben takmıştım bi dahasına takamamış.....duruyor yani....bi daha alalım dediğimde alırız iyi olduğumda çıkarız dedi ne zaman söylesem hastayım gidemem diyo....anneme istemdiği şeyi yaptıramazsınız biraz dominanttır........annem bize hiç kıyamaz hele de bana sağolsun.....anneme çorap bile alamayız bu nedenle kendi görüp almak ister rahat ettiği şeyi almak ister.....

gelının annesı gıtmelı dıye dusunuyorum ben.evıme mısafır gelecek ve yetıstıremedım yardıma ıhtıyacım var dıyelım annemı cagırırım kvalıdemı çagırmam.aynı sekılde kvalıdem de bayram temızlıgıne benı degıl kızını cagırsın dıye dusunurum.benı çağırsa kızı evinde yatsın bana iş yaptırsın diye düşünürüm yalan yok:)
kayınvalıdemede hıc bır zaman gel de temızlıgıme yardım et dıyemem,denmesini de garipsiyorum.
herkesin kendi görüşü tabii
o yuzden koca kadınlara zaten temızlık yaptırmasın en guzelı bayan tutmak bencede...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…