Kayınvalideden Gelin'e Bayramlıkkk...

SaviorAngel

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2012
1.083
37
158
Ben nişanlıyım, nişanlım asker'de geçen gün görümcem aradı dedi bir iki güne bize gel annem sana para (100tl) vericek bayramlık alırsın dedi. geçen bayram kimse ne aradı ne bayramlık aldı önce unuttuk hiç aklımıza gelmedi dediler sonra bayram günü bizimde aklımıza geldi ama kusura bakma para yoktu falan dediler bende hiç önemli değil dedim.Sorunum şu kayınvalidemden hiç para almadım ve almaya çekiniyorumm, utanıyorumm ne yapayım sizce, gerek yok ben bayramlık aldım mı demeliyim? nasıl davranmalıyım ?

Ben nişanlıyım, nişanlım asker'de geçen gün görümcem aradı dedi bir iki güne bize gel annem sana para (100tl) vericek bayramlık alırsın dedi. geçen bayram kimse ne aradı ne bayramlık aldı önce unuttuk hiç aklımıza gelmedi dediler sonra bayram günü bizimde aklımıza geldi ama kusura bakma para yoktu falan dediler bende hiç önemli değil dedim.Sorunum şu kayınvalidemden hiç para almadım ve almaya çekiniyorumm, utanıyorumm ne yapayım sizce, gerek yok ben bayramlık aldım mı demeliyim? nasıl davranmalıyım ?

herkezin adeti farkli ama neden onlar seni cagiriyorki bizim adetlere gore kayinvalide gelir kurbanlik getirir yada altin takar gelinini alir gider carsiya ne istiyorsa alir

herkezin adeti farkli ama neden onlar seni cagiriyorki bizim adetlere gore kayinvalide gelir kurbanlik getirir yada altin takar gelinini alir gider carsiya ne istiyorsa alir

Ne altını ne kurbanlığı canımm almazlar öyle şeyler bizim burda öyle bir adet yok ama olsada almazlar.. nişanlıkları bile bana sormadan kafasına göre almışlar. masraf olmasın diye kendi eski dantellerinden bohçalarından hazırlamışlar, ve ütülemeden koymuşlar.. neyse konu dışına çıkıyorummm parayı alırsam bile o an nasıl davranmalıyım bilmiyorummm ben babamdan başkasından para almadım :26:

nişana 2 gün var bayram günü aileme ziyarete geldiler

kayınpederimin elini öptüm bayramını kutladım

elinde para varmış sıkıştırdı elime nasıl utandıysam artık saçmalama baba dedim :25: o an nişan iptal olcak sandım :9:

para konusu olunca çok sıkılırım hiç sevmem para muhabetini

madem çekiniyorsun görümcenle aran iyisi beraber gitmeyi teklif et

Ne altını ne kurbanlığı canımm almazlar öyle şeyler bizim burda öyle bir adet yok ama olsada almazlar.. nişanlıkları bile bana sormadan kafasına göre almışlar. masraf olmasın diye kendi eski dantellerinden bohçalarından hazırlamışlar, ve ütülemeden koymuşlar.. neyse konu dışına çıkıyorummm parayı alırsam bile o an nasıl davranmalıyım bilmiyorummm ben babamdan başkasından para almadım :26:

hmmm o zaman alma paralarinida kendi elbiseni giy daha iyi onuda nisanlila cok buyuk bisey yapmislar gibi anlatmasinlar

Bana biraz tuhaf geldi,gelin kızı çagırıpta para vermek.Çagırıp vermektense,daha uygun bi şekilde bunu yapmalılardı bence.Böyle bir olayda ben gidipte almazdım parayı,teşekkür eder nazikce reddederdim.Ama sen en iyisi annele konuşup ögle kararını ver

bazı yerlerde adet nişanda istemede falan gelinin eline para verir kayınpeder, bana eşim söylemişti babam para verirse şaşırma adet bizde demişti
ama gel para vercez bayramlık al demek saçma

nişana 2 gün var bayram günü aileme ziyarete geldiler

kayınpederimin elini öptüm bayramını kutladım

elinde para varmış sıkıştırdı elime nasıl utandıysam artık saçmalama baba dedim :25: o an nişan iptal olcak sandım :9:

para konusu olunca çok sıkılırım hiç sevmem para muhabetini

madem çekiniyorsun görümcenle aran iyisi beraber gitmeyi teklif et

Canım beraber gitsemm ben herseyi beğenmemm hem onlarında benim peşimde dolaşmalarını istemem..hem onlar çok kokoş giyiniyorlar birşey begenecekler bende olmaz diyemeyeceğimm bayramda paylaço gibi gezeceğim...

bazı yerlerde adet nişanda istemede falan gelinin eline para verir kayınpeder, bana eşim söylemişti babam para verirse şaşırma adet bizde demişti
ama gel para vercez bayramlık al demek saçma

Bizim adetlerdede vardır kahve fincanını alırkenn para verirler hoşş bana kimse isteme günü ne bir bileklik ne bir yüzük takıldıı parada sıkıştırılmadı :) istenildi yenildi içildi gidildii haa çiçek çikolata geldi haklarını yemeyim...

Bana biraz tuhaf geldi,gelin kızı çagırıpta para vermek.Çagırıp vermektense,daha uygun bi şekilde bunu yapmalılardı bence.Böyle bir olayda ben gidipte almazdım parayı,teşekkür eder nazikce reddederdim.Ama sen en iyisi annele konuşup ögle kararını ver

birde p.tesi günü gel diye çağırdılar. 1 gün kaldı şimdi nasıl davranacağım diye düşünüp duruyorum.. para vermek işlerine geliyor hrhalde alıp çarşıya cıkarsa pahalıya patlar diye düşünmüşlerdir..

Canım beraber gitsemm ben herseyi beğenmemm hem onlarında benim peşimde dolaşmalarını istemem..hem onlar çok kokoş giyiniyorlar birşey begenecekler bende olmaz diyemeyeceğimm bayramda paylaço gibi gezeceğim...

:1::1:

madem öyle ben kıyafet ayarlamıştım teşekkür ederim de nazikçe geri çevir

ama tabi nişanlın ailesi nasıl tepki verir onu bilemem :26:

Ben senin yerinde olsaydım eğer,

" Annecim teşekkür ederim hiç gerek yok para vermenize. Ben kabul edemem bunu. Bayram için bütçenize uygun bir hediye almış olsaydınız seve seve kabul ederdim ama parayı alamam. Yine de beni düşündüğünüz için çok teşekkür ederim. " derdim.

Sakın alma canım. Bana görgüsüzce geldi açıkçası. Ayıp denen bir şey var ya.

:1::1:

madem öyle ben kıyafet ayarlamıştım teşekkür ederim de nazikçe geri çevir

ama tabi nişanlın ailesi nasıl tepki verir onu bilemem :26:

Nasıl tepki verir iştee bende onu düşünüyorumm bu insanları az çok tanıdığım için bana kızacaklar verdiğimiz parayı begenmedi diyecekler büyük ihtimal.. birde görümcem fenadır kaynanamın sözcüsü gibi hep o konusurr genelde yanlıs anlar kötü tarafndan bakar

Ben senin yerinde olsaydım eğer,

" Annecim teşekkür ederim hiç gerek yok para vermenize. Ben kabul edemem bunu. Bayram için bütçenize uygun bir hediye almış olsaydınız seve seve kabul ederdim ama parayı alamam. Yine de beni düşündüğünüz için çok teşekkür ederim. " derdim.

Sakın alma canım. Bana görgüsüzce geldi açıkçası. Ayıp denen bir şey var ya.

nişanlımada söyledimm bayramda alısveriş beraber yapılır dedi oda. bende almıyacağımı söyledimm al al boşver dedi. ama kendimi biliyorum parayı alırsamm ezik hissedicem yüzüm kızaracakk utanacağım :17:

arayacaksın diyeceksin ki annemler bizim adette kıza böyle bayramlık verilmez ne kadar vereceklerse onunla hediyelerini alıp buyursunlar de gitme sakın 100lira için gitti olursun sonra ilerde

verecekleri paranin tutarinidami söyledi görümcen?

ilginc durum gercekten

ben olsam bende almam yada isim cikti der gitmem
annen ne diyor bu ise?

Ay hiç güleceğim yoktu , kayınvalidende çok tuhaf , ayağına çaığırıyor ..
Gerçi benimki daha beterdi..
Nişanlıydım ve bayram üzeriydi , bırakın parayı ,harçlığı eşimle 2 tane pantolon yollamışlar , bu ne dedim , bayram hediyesi dedi ..
Bir sefer bile giymedim ..
Annesi almış , paket yapmış bu zavallıma vermiş al bunu nişanlına ver !!
Ne tuhaf ..

değil 100 10 bin verse gidip almam...pek hoş gelmedi yapılan bana....ayağına çağırıp hediye mi verilirmiş...istiyorsan bir bahaneyle gelip verirsin...ben olsam hayatta gitmem...

Back
X