Kayınvalideden Gelin'e Bayramlıkkk...

Evet kızlar gittimm kesinlikle olmaz alamamm hiç gerek yok ben kendime birşeyler aldım flann dedimsede dinletemedim kızdıı ve zorla cebime sokusturduuu..

Kadınların, kızların toplum içinde bir birey sayılmadığı günlerden kalma adetlerden biri...Geleneklerimizin bazıları pek güzel ama bir kısmı da böyle kadını acizleştiren, hatta mantığını analiz etmeye çalışırsanız aşağılama olduğu sonucuna varabileceğiniz saçma sapan adetler. (Çok önemli bir örnek, bazı yörelerde gelin kızın kayınpederinin önünde hiç konuşmadan dilini yutmuş gibi oturmasıdır) Zaten aile yapısı değiştikçe bu adetlerden saçma ve sevimsiz olanları yavaş yavaş unutuluyor. Ama bir de iyi kötü ayırt etmeden tüm geleneklere körü körüne ve sıkı sıkıya bağlı bir kesim var, işte onlar fena...

Evet kızlar gittimm kesinlikle olmaz alamamm hiç gerek yok ben kendime birşeyler aldım flann dedimsede dinletemedim kızdıı ve zorla cebime sokusturduuu..

Savior o kadar yorumu boşa mı yaptık biz burda alma alma diye :57:
Şaka bi yana :ssz:
Neyse sen demişin diyeceğini ben aldım kendime bayramlık vs.Bundan sonra para vermek yerine bişeyler alır da öyle
verir bari...

Savior o kadar yorumu boşa mı yaptık biz burda alma alma diye :57:
Şaka bi yana :ssz:
Neyse sen demişin diyeceğini ben aldım kendime bayramlık vs.Bundan sonra para vermek yerine bişeyler alır da öyle
verir bari...

Haklısın valla ne desen haklısın.. ama kızdı olmaz öyle şey konusmam flan dedi zorla sıkıştırdı.. nişanlıma söyleyncede senin ailende istemediğim halde askre giderken vermişti ben beni aşağıladılar terbiyesizlik yaptılar demedim dedi sende al yoksa ayıp olur dedi.

bana da vermişlerdi; ama ben şimdiki aklım olsa almazdım. neden aldıysam... lafını da etmediler; ama sormuşlar taa evlendikten sonra eşime ne aldı diye. daha da bahsi acılmadı; ama ciddi manada sacmaladım o parayı alarak. bazen insanın nutku tutuluyor...

Canım daha şimdiden onların isteklerini yapma bohça olayımız. Senle aynıymış benimkide kendi bohçasından olanları verdi bende tarihi eser yerine saklamıştım belki değerli olur ilerde ne o öyle terbiyesizlik alma paralarını sanki küçük çoçuğa Bayram haşlıgı veriyorlar

Bence buradaki sorun harçlık verilmesi değilki netice de adettir diye denilebilir yanlış olan bence sanki çocuğun eline sıkıştırır gibi 100 tl gibi bi parayı vermek herkesin bütçesi uygun olmayablr eyvallah ama ozaman onu yetişkin bi kızın GELİNİNİN eline vermektense güzel bi hediye al bayramda götür ver yada hadi olmadı el öpmeye gelince ver ki farklı sehirdeysenz ky size gelmesi lazım herneyse bence cok da takılma ya okadar büyütülcek bişey değil bu taviz değildir canım taviz daha başka bişey bence kendine ailene karıştırma cok her dediğine evet deme ozaman zaten taviz vermemiş olursun yani ben burda çirkin bi olay art niyet göremedim sadece cahilce davranmş ky..

kaynanan gel kızım bayram gelıyor carsıya cıkalım der o ayrı..
ama gel parayı al denmesı,hıc hoş olmadı..
onların adetı böyle olabılır ama ben olsam kımseden para mara almam..
gerekırse gunuk gıysılerımden gıyerım cok iş oldu..

İçinizde büyütmeyin. Demek ki adetleri böyleymiş.
Sizin kendi adetlerinizde çarşı alışverişi yapılıyorsa ve buna imkanları varsa bunu bir şekilde iletmeliydiniz, iletmediyseniz sorun çıkarmadan almanız iyi olmuş.
Sonra farklı yorumlanabilirdi ve böyle bir mesele için aranıza sıkıntı girebilirdi.

bana da vermişlerdi; ama ben şimdiki aklım olsa almazdım. neden aldıysam... lafını da etmediler; ama sormuşlar taa evlendikten sonra eşime ne aldı diye. daha da bahsi acılmadı; ama ciddi manada sacmaladım o parayı alarak. bazen insanın nutku tutuluyor...

Bende almadım canım ama zorla sokusturdularr..

Canım daha şimdiden onların isteklerini yapma bohça olayımız. Senle aynıymış benimkide kendi bohçasından olanları verdi bende tarihi eser yerine saklamıştım belki değerli olur ilerde ne o öyle terbiyesizlik alma paralarını sanki küçük çoçuğa Bayram haşlıgı veriyorlar

Aynen öyle canım tarihi eser benimkilerde ütüsüz sarı flan..

Bence buradaki sorun harçlık verilmesi değilki netice de adettir diye denilebilir yanlış olan bence sanki çocuğun eline sıkıştırır gibi 100 tl gibi bi parayı vermek herkesin bütçesi uygun olmayablr eyvallah ama ozaman onu yetişkin bi kızın GELİNİNİN eline vermektense güzel bi hediye al bayramda götür ver yada hadi olmadı el öpmeye gelince ver ki farklı sehirdeysenz ky size gelmesi lazım herneyse bence cok da takılma ya okadar büyütülcek bişey değil bu taviz değildir canım taviz daha başka bişey bence kendine ailene karıştırma cok her dediğine evet deme ozaman zaten taviz vermemiş olursun yani ben burda çirkin bi olay art niyet göremedim sadece cahilce davranmş ky..

Para vermelerinin sebebi aldıklarını begenmemm yada beden olarak uymaz diyeymiş şişman değilim ama boyum uzun..

İçinizde büyütmeyin. Demek ki adetleri böyleymiş.
Sizin kendi adetlerinizde çarşı alışverişi yapılıyorsa ve buna imkanları varsa bunu bir şekilde iletmeliydiniz, iletmediyseniz sorun çıkarmadan almanız iyi olmuş.
Sonra farklı yorumlanabilirdi ve böyle bir mesele için aranıza sıkıntı girebilirdi.

Evet farklı yorumlayacaklardı.. cebime zorla sokusturduktan sonra parayı çıkarıp yere atsam bıraksam dahada kızacaklardı mecbur kaldımmm..

Back
X