Kayınvalideden gün geçtikçe soğuyorum

Offff bıktım bu onu takma bunu takma durumundan. Biri evlenir tak çocuğu olur tak. Zengin miyiz biz ya. Tamam babannesi taksın bi şeyler yapsın da kadının parası yoksa naapsın.

Empati yapın azıcık ya. Sürekli birileri bi şeyler takmak zorunda değil. Hiç kimse düşünmüyor durumu var mı parası var mı takabilir mi diye. Herkes ayıplıyor aaaaa takmamış aaaa bilmemne. Yazık günah ya.

Bunlar içten gelerek yapılacak şeyler. Ben sizin kafanızdaki kadınları anlamıyorum. Babaanne diye mecbur mu kadın? Çıkın şu zihniyetlerden. Eşinizle bu yüzden tartışırken utanmıyor musunuz?

Evet adet ordan cıkmış olabilir. Mesele gönül almaktır aslında. Ama zorunluluğa dönüştü. O da cok çirkin bi durum.

Nasıl çevrelerde yaşıyorsunuz anlamıyorum. Kime ne kayınvalidenin ne taktığından. Size ne diyemiyor musunuz? Kadının durumu yoksa da takılmaz zorunlu değil ya.

Gercekten bunu mu dert ettin kendine canım bırak takmasın ne var bunda bu kadar düşünecek anlamadım.

Ben takmasa bozulurdum bıde soylersım ustune. Torunu sonucta her ay 20tlsını onun ıcın ayırabılırdı oglundan para ıstemeyı bılıyo ya.. Haklısın davanda ama kocanla tartısınca ne degısecek sakın huzurunu bozma

Ay yok artık. Dertsiz başınıza dert mi arıyorsunuz ben anlamıyorum. Taksa ne olur takmasa ne olur. İster takar ister takacağım der takmaz. Buna üzülürsün vs anlarım da kafaya takıp da eş ile kavga etmek nedir yani? Yanlış anlamayın ama yaptığınız maddiyat düşkünlüğünden başka bir şey değil. Her ay 20 tl kenara atsaydı diye hesap yapmışsınız bir de.

Büyütmeyin bu kadar size de yazık eşinize de.

Siz kendi çocuğunuza kadının parası olmadığı halde altın takmamasını aşırı garipsemişsiniz. ama eşinizin annesine para vermesini istemiyorsunuz. oldukça farklı bir düşünce dünyanız var. Eşinizin parası sizin değil. annesine de kendi istediği kadar para verir. evlendiniz diye eşinizi satın almadınız. eşiniz evinizin ihtiyacını aksatmıyorsa boş yere huzurunu bozmayın .

Hanımlar bu bebege takılan altın ne ayak? Biri bilgilendirirse sevinirim.
Simdi geline takılanı biliyorum da. Bana bebekken takılanları galiba annem babam yemis ben hic görmedim
Sizin yaptığınızda ayıp konu sahibi. Napsın kadın parasi yoksa domatesin kilosu kac tl olmus altin fiyatindan haberiniz varmi sizin?
Yazik ya kadına. Elinden geleni icinden geldigince yapar mesela yelek örer oyuncak alir kiyafet alır olmazmi?
Bence boyle seyler icin esinizle kavga etmeyin adam napsın yani

Eşinizi seviyorsanız boş verin gitsin. Siz bir annesini ve ailenizi genişleterek tam bir aile oldunuz kaynana takmazsan takmasın o suçlu ama bunu sürekli eşinize söyleyip huzursuzluk çıkarsa suçsuzken suçlu duruma düşersiniz ve bu olumsuz düşünceler en başta sizi sonra ailenizi mutsuz eder. Kaynana için deger mi buna adam yerine koyup düşünme çocugu a bak.

Benim kayinvalidem de çeyrek taktı ki bence olması gereken o ama kendi aileme kayinvalidem cumhuriyet taktı diyorum çünkü benimkiler cumhuriyet takmıştı.
Siz soranlara çeyrek taktı derseniz nerden bilecekler.
Bi altın için eşinizle aranızı bozmayın gerek yok.

2 kizim oldu çevremde ki kimse ne taktılar diye sormadı onlara ne. 8 ay olmuş geçmiş bosverin eviNizdeki huzuru altın için bozmayın derim.

Ne garip yazdiklariniz ne kadar garipsiniz yok birileri soruyormus sorarsa sorsun işi gücü olmayan bir kadından beklenti olur mu hiç bir çeyreği taksa ne takmasa ne? Biraz empati yapın oğlundan para istiyor demissiniz sizden mi istiyor , ayrıca sizin işiniz gücünüz ne , para kazanıyor musunuz? Kocanız kendi kazancından annesine doktor parası veremeyecek mi , bu bakış açını biraz değiştir, kaynanadan çeyrek gelecek diye dert yapma kendine..

Takmak zorunda mi altın filan ya?Bizde bir tuhaf milletiz ya yok düğünde takı takılmadı yok bebeğime takı takılmadı filan..neleri dert ediyorsunuz öyle.
Ayrıca çok terbiyesiz çevreniz var. Nasıl sorabilirler kayınvalide ne taktı diye.

Yahu çocuğu takı için mi doğuruyorsunuz?
Takı takmak zorunda değil kimse.
Her konuya aynı şeyi yazmaktan bıktım,çocuk sizin çocuğunuz ister takar ister takmaz,bu kayınvalidenizin sorunu. Az beklenti çok huzur.

Ben bu kadar yorumu yazanlara çok şaşırıyorum tabiki buraya genel hatlarıyla yazıyoruz ayrıntıya girmeden.. peki diğer torunu yurt dışına gitmek istiyormuş 750 sini ben vereyim dermi parası olmayan.. üzerinide utanmadan koşa koşa gidip kocamdan istemiş ben 750 vericem üzerinide sen tamamla diye az uz bir parada değil. Bu ne şimdi bize gelince durumum yok der diğerlerine gelince para saçar anlatmak istediğim bu ve sürekli kocamı kullanma telaşında sanki baba benim kocam kendi kocasından istesin herşeyi bizden istiyor. Evet bahsettiğiniz beklenti içine girme durumu onlar hiç bizden beklentiye girmese bende bu ufak mevzuların ardınA düşmücem aptal yerine koyulmaktan bunaldım.

Takıyı bu kadar dert edecek ne var anlamadım. Bir de eşinle aranı açacaksın. Eşin sonuçta takmadıklarını biliyor sürekli dillendirmenin ne anlamı var. Şahsen ben soranlara da altın taktı der geçerdim niye millete laf vereyim 3 5 kuruş için.

Benim 2 çocuğum var kayinvalidem ikisinede çeyrek takti ama bunları inanın ki görevi diye düşünüp sırf yerine getirmiş olmak için takti keske hiç takmasaydı ama gorumcelerimin çocuklarına gösterdiği sevgi ilgi merhametin kırıntısını benim çocuklarıma da gösterseydi bundan yaklaşık 2 sene önce kızım 7 yaşındayken o bile babaannesine sen beni ve kardeşimi sevmiyormusun sadece kuzenlerimi mi seviyorsun diye sordu yanında asla bu konuşmaları yapmadığımız halde o bile durumun farkında
Takı hiç önemli değil bence sevgisini göstersin çocuğu babanne sevgisinden eksik bırakmasın o yeterli aslında

Yahu birakin şu şunu takmadi bunu takmadi olaylarini. Allah askina taksa ne takmasa ne?
Herkes kendine yakisani yapar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…