Kayınvalideden nasıl uzaklaşırım?

kirmizi oje

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2015
2.209
4.968
133
Selam hanımlar,

Önceki konumu bilenleriniz vardır. Sürekli ağlayan bir kv den bıktım, haftada bir gün orda kalınca daha bir kötü oluyorum demiştim.

Kısa bir süre önce Türkiye'ye geldim ailemin yanına bir süreliğine gezmeye. Kafam yerine geldi gayet enerjik oldum yine. Eşimi de çok özledim, ama gelin görün ki kvnin sesini bile duyunca rahatsız oluyorum.

Bugün eşimle video call yaptık, duydu hemen geldi azıcık konuşmak için ve o ortamı yüzünü görünce bile içim negatif oldu. Cenaze evi gibi.. Offf. Geri dönünce ne yapacağım kızlar?

Bana kalsa uzuuuuuun müddet gitmek istemem kv nin evine . Eşime de sürekli bu konuda sorun çıkaran gibi görünmek istemiyorum çünkü kv kötü değil ve beni seviyor. Ama çoook yapmacık ve bunaltıcı geliyor bana hareketleri.

Kısacası ben ne yapayım kızlar?

Siz kötü birisiniz
Sizi seven birine bir anneye bunu nasıl dersiniz

Kötü biri olduğumu düşünmüyorum. Kv beni çok bunaltıyor. Her gittiğimde sadece problem dinliyorum. Ve bana sürekli akrabalarını, sorunlarını, Falancanın filancaya ne yaptığını anlatıyor. Anne ben bu konuları sevmiyorum diyorum, yine ne yapıp edip içimi şişiriyor.

Ayrıca kötü biri değil dedim kv için, kötü olsa kötü derim. Enerji meselesini bilirsiniz belki? Diyalog olmaz, fikirler uyuşmaz? Bu beni kötü yapacaksa evet kötü biriyim.

O sizin biricik Eşinizin annesi. Çalışıyoruz bir sürü insanın nazını kaprisini çekiyoruz. Özel hayatlarımız da ise bir o kadar tahammülsüz oluyoruz. Alışmadığınız bir tarzı var anlıyorum ama buna takıldıkça daha da mutsuz olacaksınız. Sizi sevdiğine inanıyorsanız hoş görmeye yada takmamaya çalışın bu saatten sonra onu degistiremezsiniz. Sürekli karamsar insanlar için üzülüyorum ben. Hayat onlar için ne kadar zor olmalı.

Amann canım ozel biri olarak gorme siradan bir arkadaşına nasıl mesafe koyuyorsan onada koyabilirsin bence esinin annesi olmasi onu önemli kılmamalı sana haset davranıyorsa sende haddini bildirmelisin .

Haset davranmıyor.. Ama o kadar üzüyor ve sıkıyor ki beni. O kadar saçma konuları açıp canımı sıkıyor ki.. Eşim uyarmasına rağmen değiştiremedi malesef.. Gitmeyi azaltmak istiyorum..

Haklısınız.. Ama onu mutlu edeyim diye de uğraşıyorum. Ama enerjim bitmiş oluyor.. Artık kendimden vermek istemiyorum.. Kendimi biliyorum, en iyisi gitmeyi azaltmak ve kendimi dinleyebilmek şu aşamada. Ama onu nasıl yaparım kimseyi kırmadan gerçekten bilemiyorum..

Bende de var bi
Ağlak kv
Sürekli acıtasyon , kendini acımdırma, yapmacık bir insan.
Telefonda bile eşime ağlıyor gbi yapıyor, burununu çekio konusmayacagım annecim simdi diyor, çat eşimin suratına kapıyor telefonu.
İstiyor ki hep onunla ilgilenilsin, herkes ona acısın .
Sizi cok iyi anlıyorum ben
Allah kolaylık versin

Teşekkür ederim sağolun.. Size de Allah kolaylık versin. Gerçekten zor bir durum. Evimde eşimle mutluyum, ki önceden annesine gidince de bu kadar mutsuz olmazdım. Ama tanıdıkça insan zorlanıyor..

Azaltın gitmeyi öyleyse. Kendinizı yoğun olarak gösterin. Esiniz sizi aradığın napiyosun dediği zaman temizlik yapıyorum, duş alıyorum, bakım yapıyorum, yemek yapıyorum vs diyin kayinvalidenizede aynı şekilde. Çağırırsa anne çok yorgunum başım ağrıyor yada isim var müsait bir zamanda gelirim deyin . Eşinize de aynı şekilde gun için de çok yoğun olduğunuzu lanse edin söylenmesin. Kv giderken de eşinizle birlikte gidin. akşamlari gidin özellikle birşey anlatırken konuyu değiştirin yada hizmet edin mutfağa gidip Gelin. Çok yorum yapmamaya çalışın . Ve kayinvalideyi sosyal hayata sürükleyin derim annecim şu kurs varmış ne dersiniz annecim bakın böyle yapabilirsiniz aslında falan diye size sarmaz biseylerle yoğun olursa

Belki de sadece dinlemeniz onu mutlu ediyordur. Bazen insan sadece iyi bir dinleyiciye ihtiyaç duyar. Hem sizde daha az yorulursunuz. Yine de hiç muhattap olmak istemiyorum derseniz ona da saygı duyarım. Mazeret en kolay bulunan şeydir.

Her hafta gidip kalıyormuşsunuZ sanırım, e öyle olunca insan bunalır elbette. 2 haftada bire düşürün en azından.
Onun dışında konuşmayı denediniz mi sizi bunaltan özellikleri konusunda?

Hiç tek gitmiyorum, hep eşimle gidiyoruz. Eşim yanımdayken annesini durdurabiliyor üslubuna göre. Ama eşimin arkadaşları geliyor, bir şey oluyor biz baş başa kalınca sıkıntı basıyor beni. Tüm sülalenin dedikodularını öğrendim ve tiksindim yani. Kendi ailemde de amaan bana anlatmayın der kaçardım. Şimdi zor işte..

Dediğiniz şekilde deneyeceğim. Direkt açıkça olması eşimi de annesini de üzer..

Kuzum esinle senin arani bozmuyo esini sana karsi doldurmuyosa idare et sonucta hayat arkadasinin annesi hayat arkadasin onun sayesinde var

Benimki konuyu acar acmaz "aman bosver gecmis bitmis, sana kuzenimin ne yaptigini anlatayim gul gul olursun" seklinde direkt konuyu degistiriyorum. Eger guzel anilari varsa "hani falanca olay olmustu ya neydi o, ne komik ya" diye pozitif seylerden bahsetmesini sagliyorum. Baya yol aldik.

Kardeş bence sende sorun var buldun da böyle kv. Hem ne biçim bi havalar bunlar anlamıyorum koynuna girip yatmıyor ya sende ona sirit o sana siritirken gel geç yani. Hiç başka derdin yok mu insanlar nelerle uğraşıyor

Kayınvaliden nasıl uzaklaştırabilirim değil mi konu kimi kimden uzaklaştırıyorsun anneyi evladından uzaklaştırnak nasıl bir vicdandır ki size karşıda kötü değil
Hepimizin kusurları var erdemli var
Ağlamak ki kusura bile değil sadece negatif bir durum
yok benim için bu kesinlikle doğru bir konu değil

Her hafta gidip kalıyormuşsunuZ sanırım, e öyle olunca insan bunalır elbette. 2 haftada bire düşürün en azından.
Onun dışında konuşmayı denediniz mi sizi bunaltan özellikleri konusunda?

Bu konuda eşimle anlaşmıştık. Ama annesi bir fenalık geçirdi, mecbur yine gidip kaldık yanında. Eşim de çaresiz, elinden geleni yapıyor..

Kv ile açıkça konuştum.. Anne böyle şeyler beni çok üzüyor başıma ağrı giriyor.. Gel film izleyelim, kahve yapayım diyorum. Bir süre sonra tekrar başa sarıyoruz.

Kv bu saatten sonra değişmez bence.. Çünkü fıtratı duygusal ve aşırı tepki veriyor her şeye. Kendi modumu nasıl dibe çekmeden dururum onu düşünüyorum açıkçası..

İşte kendi annemiz olsa çekeriz kv olunca enerji tutmuyor oluyor
Kimse kimseyi çekmek zorunda değil yalanı türk tipi evliliklerde geçerli değil birbirini çekmezsen geçimsiz oluyor bir de adın

Rica ederim konuyu dikkatli okuyun. Kimi nerden uzaklaştırayım demişim bir bulun lütfen? Nasıl UZAKLAŞIRIM dedim. Umarım anlayabilmişsinizdir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…