Gelelim üvey kV me kaçarak evlendik biz kocam la 4 gün gittik yanlarına dördüncü gün sabah kahvaltısında suz istanbula gidin senin esin Doğulu benim oğlum asker dedi yonumuzu dışarı çevirdi canı sağolsun elime bir kına bile sürmediler
Yinede sürekli aradım sordum yavaş yavaş beni ve ailemi tanımaya başladığında korkuları azalmış olacak ki doğumumdan sonra geldiler 10 gün kaldı Allah var kızım hastaydi beni yalnız bırakmadı
Daha sonra her yaz ben gittim arada da gittim eşimi sahipsiz bırakmak istemiyordum.
Kaynim evleniyordu gittik o yoksul aile kır dugunu için alan kiralamis kızın takılarına ağzınız uçuklardi bunda eltimin ne gunahi var çok iyi bir insandır kendi
Evi temizledim kızım üç yaşında yemeyen sık hastalanan bi cocuk dip köşe temizledim banyoları kezzapla yikattirdi kV m
Kınadan bir gün evvel misafirler gelmeye başladı kızıma yiyebilecegi süt bisküvi yoğurtlari falan stok etmiştim ne olur ne olmaz Bir baktım sıfır hiç bişey kalmamış misafir çocuklarına afiyet olmuş
Anne zeynep aç dedim tarhana yapalım mı yemin edErim abartmiyorum orta boy tencereye suyu bastı iki kaşık tarhana koydu kaynatti çorba oldu su kızım ağzını sürmuyo Gece biraz yoğurdu ekmek ufaladim ama midesi bulanıyor yoğurt eksiymis meğer sabaha kadar kızımı salla salla birlikte uyuya kalmışız ertesi gün kocama kızıma birseyler getir kimseye belli etme dedim akşam oldu neymiş düğün kına işleriyle uğraşırken fırsat bulamamislar Kaynim evde birseyler yedirirler aç bırakcak değiller ya demis ama kızım aç kaldı
KV geldi yanımıza sizi üst kata göndericem rahmetli bir komşumuz un evi boş eşya temiz anahtari bizde orda kalırsınız
neden?çünkü annemle babam gelecek kocandan haberleri yok kala kaldık ama akşam olmuş kınaya bişey kalmamış kabul ettik mecburen yukarı çıktık eşyalarla sonra hizmet etmeye aşağı cagirdolarak gittik kazan kazan yemekler gelmiş dışarda yaptırmış lar oh dedim şu servisi tmm lar kızımi doyururum servis bitti yengelerden biri mutfakta yenge dedim bi çorba alicam kızıma kapağı kapattı sadece kurufasulye kaldı dedi Ayy öyle kötü oldum ki artık anlatamam Allah dan annem Hızır gibi yetişti istanbuldan cagirilmadiklari halde takılarınİda alıp gelmişlerdi O gün annem orucmus yanına süt bisküvi ekmek arası elma gibi şeyler almış araba tutmuş yiyemem is