kayınvalideler hakkında düşünceler :)

1. gelin kaynana karşı karşıya oturmuşlar
    kaynana ;

- gelin sen daha yenisin birbirimizin huyunu suyunu oturup
    konuşarak anlayalım demiş.

gelinde ;
    - tabi anne konuşalım demiş.

kaynana başlamış anlatmaya.
    - aman kızım benim üç halim vardır dikkat et. saçıma gül
    takmışsam;neşeli olurum. her yola gelirim.
    kulağımın arkasına gül takmışsam havamda olmam. çok ısrarcı
    olma.eğer ki yakama gül takmışsam sakın etrafımda dolaşma çok
    sinirli olurum.

gelin kaynana lafını bitirince başlamış lafa;

- anne benim halim malim yoktur. bacak bacak üstüne atarım,
    sigaramı yakarım,sen gülü nerene takarsan tak ben keyfime bakarım :laugh:

patlasanda sonuç değişmiyor sen kenara çekil eşini öne at ona patla o onlara patlasın senin patlaman yıllarca unutulmaz oğlununkini unutuverir
Eşim yapamazsa ben yapacağım ne yapayım. Bekliyorum düzelecek diye. İnşallah benim müdehaleme gerek kalmadan eşim halleder.

çok konuşur, çok ısrarcı bu ısrarcılığından dolayı bayılcam bi gün
ama çok iyi bi insan kalbinde kötülük fesatlık barındırmaz, kıskançlık yapmaz ara bozmaya çalışmaz, zırt pırt evime gelmez, bizi rahatsız etmekten çekinir... böyle uzar gider :)
bunların hatrına bu diğer iki huyunu görmezden gelmeye çalışıyorum

hahahah bayıldım bu hikayeye süpermiş ama maalesef ben oyle rahat olamıyorum sigaramı yakıp umursamaz olsam keşke bende

Mesafe iyidir, severim. Ama bu da aşırı, herhangi biri gibi, anne veya kv gibi değil..
Asık surat,hal hatır sormak yok, muhabbet yok. Evine git, daral, bunal, delir geri dön, aynen öyle..
Sizinki de çok zor ama. Oğluna düşkün olmayı abartan kvalidelerden de hiç hazetmem
Nişanlına güveniyosan, takma kafana, zamanla herşey oturur rayına, valide hanım da biraz durulur

İyi özellikleri:
-Elinde para varsa azıcık duygu sömürüsüyle hepsini alabilirsin. (Hiç olmadı ama olunca öyle olacağını biliyorum)
-Merhametlidir, yaşlılara hastalara bakmayı sever
-Düşüncelidir, evlilik yıldönümümüzü bize bir kaç kez o hatırlattı
-Anlayışlıdır, arabanın ön koltuğuna oturmak, evimin işine karışılması, gezmeme giyimime karışılması gibi sorunlarım hiç olmadı.

Kötü özellikleri
-Çok para harcıyor, bankaya müthiş bir mebla borcu var ve parası yok. Onun yüzünden bizim kartlarımız patladı, kredi çektik, boşu boşuna 2018'e kadar ödememiz var.
-Her an neye kızacağını bilemezsiniz, yanında konuşurken mayınlı arazide yürüyor hissini yaşarsınız.
-Eskileri o kadar çok anlatır ki. Aynı konuyu hiç abartısız, 50 kez dinlemişimdir. Ona kim kazık atmış, kim laf söylemiş hepsini tek tek biliyorum. (Kendiminkileri bile unutmuşken)
-İlk evlendiğimizde oğlunu çok kıskandı, kaldıramadı, işi ayrılırsınıza kadar getirdi, oğlu evden yollayınca 2 sene kadar konuşmadım sonra özür diledi.
-Kimseden fikir almaz, sürekli risk alır. Bu yüzden çok yanlış adımlar atıp büyük zararlara girdi. Sonra bizim başımıza patladı.

Daha var da, bunlar beni direkt ilgilendiren huyları. Gerisi dünyanın geri kalanını ilgilendiriyor, onlar düşünsün

Eşim yapamazsa ben yapacağım ne yapayım. Bekliyorum düzelecek diye. İnşallah benim müdehaleme gerek kalmadan eşim halleder.
bekleme boşuna bence :)
eşin konuşunca sana der ki uyardım sert yaptım der ama rica minnet ede ede uyarır bunu bil :) ben yaşadım çünkü bana diyodu ki uyardım düzelecekler sert çıktım ama düzelme falan yok normal kedi gibi konuştu kesin.. bende kendim konuşmayı düşünüyorum valla çünkü düzelme göremiyorum hiç

Ben soğuk biriyim
Zamanla olan samimiyeti daha inandırıcı bulurum
Biri bana emri vakiler yapıp 'kızım' dedi mi cıks daha da buz olabilirim
Ben mesela 'siz' derim annecim cim cim diyemem ama saygıda kusurda etmemeye özen gösteririm

Sende az değilsin abla nerde görsem böyle bir alıntı yapıyosun
Geçende görümce kaşıktır karıştırır mı ne diyodun

ben çok merak ediyorum kaynanamı kendi annem kadar hatta annemden bile çok seviyorum diyenlerin kaynanasıyla olan ilişkilerini hep garip gelmiştir o kadar anlayışlı kaynanalar varmı gerçekten kendini geliştirmiş

Annemden çok seviyor bile olabilirim valla:) Çok fedakardır, cömerttir, annemin yapmadığı yardımları yapmıştır bana, hakkını ödeyemem iyi kadındır. Sevmediğim huyları var mı, tabii ki var, kimse dört dörtlük değil, ben de değilim, benim annemin de beğenmediğim huyları var. Ama bu beğenmediğim huylarının bana bir zararı yok (mesela kimseyi beğenmez, snop bir kadındır ama beni çok beğenir, hep över filan)...Velhasıl kelam ben de kayınvalide olacağım oğlan evlenirse, inşallah onun gibi bir kayınvalide olurum ve gelin hanımla iyi anlaşırız...

Ben de öyle sonuna eklenen "cim"i bi türlü yapamıyorum ya. Hayır kendi anne babama da diyemiyorum. Ama mesela annecim yerine anneeeaaaaaa diye bağırsam bile samimiyetimi anlıyor onlar

düzelmez düzelmez benim kayınvalidem oğluna aşık resmen :) ve tek başına oturmama gibi takıntısı var herkes her saniye onunla olsun otursun istiyor enteresan

Ben de öyle sonuna eklenen "cim"i bi türlü yapamıyorum ya. Hayır kendi anne babama da diyemiyorum. Ama mesela annecim yerine anneeeaaaaaa diye bağırsam bile samimiyetimi anlıyor onlar
Kimisi de kaynanam aramıyo sormuyo ilgilenmiyo diyo ya
Sanırım ileri de bana da öyle diyecekler
Huy bu
Keşke benimde kayınvalidem soğuk nevale olsaydı

bende çok soğuk biriyim.. saygılıyım fakat laçka olamıyorum sarılıp öpemiyorum vıcık vıcık.. nişanlıyız şuan anne demiyorum ve ismiylede hitap etmiyorum bişey demeden konuşuyorum sen siz kullanmıyorum mesela devamlı suratıma vurur bi kere yanlışlıkla x teyze dedim hemen ertesi gün oğluşuna şikayet etmiş benim soğuk yapımı bilirler ama daha 8aydır alışamadılar .. ben onlara oturmaya giderim normalde odasından çıkmaz ufo tv pv herşey odasında var kışın asla ve asla salonda gidip oturmayan insan ben onlara gidince annesinin odasında oturup sohbet muhabbet ediyoruz 1 2 saat sonra nişanlımla salona geçiyoruz konuşcaklarımız oluyo 10 dk sonra hoooop yanımızda

Ben de severim kvyi.
Hizmet beklemez, yeri gelir yardimci olur.
Maddi manevi elindekini avcundakini doker.
Gercekten annedir.

Ama aptalligina kiziyorum. Bu anlattigim vericiligi sayesinde somureni cok. Sonra gelip bana agliyor, ben de uzuluyorum. Yapi olarak soyledigim cadiliklari yapacak bi kadin olmamasina kiziyorum.

Eninde sonunda gozunu acicam senin kv.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…