Kayınvalidelerimin ev alırken oğullarını düşünememeleri...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Aneksenamunnn

Seni bekliyoruz kızım💗💗💗
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2018
4.348
3.219
63
Merhaba kızlar.Kayınvalidemler evlerini satıp güzel bir semtten dublex bir ev aldılar.Onlar adına çok sevindim.Küçük görümcem kp ve kv beraber oturuyorlar.Evleri 2+1 miş.Bir görümcemin odası var bir de kayınvalidelerin...alt katta da ortada salon ve mutfakla beraber yani amerikan mutfak...Ve artı olarak lavabolar görümcem ve kayınvalidemlerin odasında.Yani lavaboya girmek için onların odasına girmek gerekli.Dün eve geldik eşim işte uzun süre babasıyla konuştu sonra da ben aldım telefonu hayırlı olsun dedim.Sonra görümcem sonra kayınvalidemle konuştu eşim.Toplamda 1 buçuk saat konuştular.Artık eşimin yok canım ne olacak başka bir odaya ne gerek var zaten küçük bir ailesiniz kırk yılda bir geliyoruz ne olacak görümcenin odasına gidip lavaboya gireriz falan onları poh pohluyor.Hamilelikten mi bilmem çok içerlendim.İnsan oğlum da gelecek çocukları olacak gelin ortalık yerde yatmasın demez mi.Sonuçta artık ölene kadar bu evi kullanacaklar.Ben ortalık yerde yatıcam onlar kalktığında toparlanmak zorunda kalıcam.Bunun emzirmesi var bunun uyurken ne şekilde yattımı var...Hadi bir kaç gün diyelim ama ben sürekli lavaboya kalkan bir insanım üstelik hamileyken bu iki katına çıkmak üzere.Ben nasıl yukarı merdivenlerden çıkayım da görümcemin odasına girip lavaboya rahat gireyim.Eşimin bu kadar vurdumduymaz olmasına sinirleniyorum.İnsan oğlum da geliyor diye düşünüp bir odalı daha ev almaz mı.Torun olunca ayda bir getirin diyorlar nasıl rahat edeyim hiç...Ben geçtim içeri bizimkileri aradım 3 kişiyle görüştüm daha hala kapatmadı telefonu.Hayırlı olsun hayırlı olsun...Benim babam bizi düşünmeden ev alsa valla içerlenirim ya bu adam nasıl böyle anlamıyorum.Ben dedim en son yatıyorum.Yatıyorum diyince telefonu kapatmaya çalıştı.Yattım.Gelseydin otursaydık diyor.Yok dedim uyucam uykum var.Neye bozuldun ne var telefonda uzun konuştuysam hep mi uzun konuşuyorum diyince ağladım artık üzerime gelme dedim.Neyse gitti sinirimden zor uyudum.Gelince sarıldı bir iki yattı.Sabah öpüp gitti.Ben de uzatmadım öptüm.Şimdi ailesiyle uzun konuştu diye sinirlendim sanıyor tabi.Çok sinirlendim.Sizce beni ilgilendirmez mi?yani beni ilgilendirmez ama işte

Kızlar eve geçemem herkes aynı şehirdeyiz olarak varsaymış.Çok uzağız bayramlarda ve yazın ailelerde 1er hafta kalmaya gidiyoruz

Kızlar ben prenses şımarık falan değilim.Kp benim öz babam değil ki ben ortalık yerde yatıcam.Yani kapısı yok,yukarıdan biri uyanıp kalksa hemen dımdızlak yukardan görünüyor olucaz bu benim için çok rahatsız edici.Ve gitmiyorum desem sırf bunun için eşime ayıp olucak mecbur gidicez kalıcaz.Otele gidiyoruz desek onlara ayıp olucak.Ben anlamıyorum ortalık yerde yatmak göz önünde bir yerde yatmak gerçekten sizi rahatsız etmez mi?Kp ne zaman uyanır bilmiyorum bile.Belki üstümü açıcam belki yorgana bacak atıcam uyku hali.Tamam bize uygun ev almasınlar hadi ama en azından bu kadarı da olmasaydı.Hem ablası da var eşimin onlar yurtdışından gelecekler kalmaya enişte kişisi görümcemin odasına lavaboya mı girecek.Yani sizi mi düşünecekler diyorsunuz da beni de şaşırtıyorsunuz.

Son düzenleme:
Hamilelik hormonları tavan yapmış herhalde yoksa böyle bir şeyi kafanıza takmanız normal olamazdı.
Ayda yılda bir kere evlerinde kalıyorsunuz diye niye adamlar size göre ev alsın.
Hem ne güzel işte evlerinde fazla kalmamak için sebebiniz olmuş, rahat edemiyorum bu şekilde diye evinize geçersiniz.

Yok artik
İnanamıyorum boyle bir konudan kendinizi hakli gorebildiginize
Onlar da mutlu degildir gelen misafirin ozel odaya girip sicmasindan.
Siz bebek emzirirken rahatsiz olacaksiniz,o kizcagizin yedi yirmidort odasi yol gecen hanı olacak.
Butceleri yetmis onu tutmuşlar.
Insanlar ev alirken genelde ilk olarak butceye bakarlar. Butcesi yetmiyor diye duvar manzarali evlerde otururlar,daha ucuz diye giris katta yaşarlar, 3-5bin indirimli diye balkonsuz ev alırlar.... kirk yilda bir oglu gelecek diye neden butcesinin disina ciksin ki insanlar?
Bunca simariklik,bunca "dunya benim etrafimda dönmeli" tavirlarini hamileliginize vermek istiyroum. Daha da 5 haftalik hamileymissiniz. Allah ailenize -esinize dostunuza sabir versin

Hamilelikten değil. Siz hep böyle küçücük şeylerden içerleyip kendinize sorun yaratan bir karaktersiniz. Sizin normal haliniz bu, hamilelik bahaneniz olmuş. 5 haftalık gebelikte hormonlar daha devreye bile girmemiş. Ayda bir diyorsunuz, ayda bir gelecek insanlar için neden kendilerine başka bir düzen oluştursunlar? Başlık oğlunu düşünmemesi ama oğlu rahatsız değil. Rahatsız olan sizsiniz. Ayda bir gelecek gelini de düşünmemeleri normal. Eşiniz üzerinize gelmemiş ki, siz yine kendi kendinize kurmuşsunuz. Ailesiyle de istediği kadar konuşur sizi rahatsız eden şey nedir gerçekten anlamadım.

Allah kocanizada kocanizin ailrsinede yardim etsin.millet ev almis demiyosun evime gelmezler gitmezler kafam rahat olur dusundugunjz seye bak.bizim yerimizde olsan intihar ederdin herhalde. Evime kuruldular haberiniz varmi. Ben kendi evimde misafirim yani. Gerci soyle dusunuyorum sizin gibi olsaydim herseye taksaydim gelemezlerdi. Bi bakimada haklisiniz ne diyeyim kendim cekiskide kaldim. Salakligima ezikligime yanayim

Evi kendilerine alıyorlar.
Bizim toplumun en kötü yanı eve gelecek insanları düşünerek misafir odası, misafir yemek takımı falan bulundurmak zaten.
Kendilerine yetecek düzen kurmuşlar işte ne güzel.
Siz de gittiğiniz zaman otelde kalırsınız madem ya da yatıya kalmayıverirsiniz.
Fazladan oda demek fazladan para demek.
Alınganlık yapmışsınız hem de yok yere.

Yani kendi açımdan düşünüyorum, evde ben yaşayacağım. Ben temizleyeceğim. Neden evli çocuklarımın geldiğini gittiğini hesaba katayım ki bütçeme uygun beğendiğim ev neyse onu alırım. Bi oda fazla olsun diye içime sinmeyen bi evde ölene kadar oturmakta ne bileyim..

Hormonlarınız tavan yapmış sanırım ne var bunda Allah aşkına oğlu evlenmiş gitmiş ayda yılda bir yatıya gideceksiniz bunu mu dert ettiniz rahat edemiyorum dersiniz gorumceniz size odasını verir ortalık yerde yatacak değilsiniz kocanizla beraber yada kayınvalideniz veriri yani odasını.. yani böyle bişeyi dert edip aglamazdim herhalde 😂

Kusura bakmayin da artik sizin eviniz ayri. Oglu-gelini olabilirsiniz belki ama sonucta onlarin evinde misafir olarak gideceksiniz. Sonucta o evi alirken sizden para cikmadi degil mi? Insanlar kendi butcelerine gore kendilerini idare edecek bir ev almislar. Bunda alinacak ne var? Bunu genelde kayyinvalideler yapar. Misafiri de geldiginde bir sekilde agirlarlar herhalde. Hamileliginize veriyorum, yoksa bu kadar alinganlik yapilacak bir konu degil :işsiz:

Size ne?

Hormonlar diyorum :)
Bu düşünceyi kimseye söylemeyin, hiç hoş değil, çok yersiz ve ayıp. Herkes kendi bütçesine göre ev alır, sizin için şartları niye zorlasınlar? Oda müsait olmadığı için yatmaya gitmezsiniz, giderseniz de kendi odalarını birkaç gün size verirler belki.
Hamileyken iki otobüs değiştirip eşimin ailesine gidiyorduk günübirlik her hafta sonu(ne gerek varsa ). Akşam babası diyordu ki sizi bırakayım isterseniz arabamla. Yok zahmet etme diyordum ve iki otobüsle geri dönüyorduk o göbekle, ne aptalmışım. Keşke evlerini bile bana göre ayarlamalarını isteseymişim, hiç değilse bu sefer onların beklentisi olmazdı, diken üstünde dururlardı

Amannn taktiğın şeye bak. Resmen kendine dert ariyorsun. Ne güzel işte gitmemeye bahanen olur. Valla anlamiyorum insanlari bazisi k.v k.p surekli gelsin diye şikayet eder bazisida bizi düsünmüyorlar diye. Kendi hayatina odaklan kim ne yaparsa nasil mutlu olacaksa öyle olsun.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X