Kayınvalideleriniz hala eşlerinize size de sormadan yolluk hazırlıyor mu?

Arada börek yapıyor sabah getiriyor çok mutlu oluyorum çay yapmak yetiyor mis gibi yiyoruz ,hiç art niyet görmedim .Tek sıkıntı sen güzel yapmıyorsun ben yaparım derse sıkıntı olur onun dışında öküz altında buzağı aramaya gerek yok.....

Kayınvalideleriniz hala eşlerinize
Aç kalmasın, akşam yemek yiyemeyecek, yola gidecek diye, evde yemek pişecek mi diye size de sormadan yolluk hazırlıyor mu kızlar ?
ne var bunda her şeyi de sorun haline getirmeyin adam evlendi diye annesinin çocuğu olmaktan cıkmıyor oğlu o bunu unutma sana bir mesaj vermeye çalışmıyor sen de yaparsın ama ana o bunu unutma sen de olacaksın şefkatini ve saygını bırakma

Kayınvalideleriniz hala eşlerinize
Aç kalmasın, akşam yemek yiyemeyecek, yola gidecek diye, evde yemek pişecek mi diye size de sormadan yolluk hazırlıyor mu kızlar ?
Kayınvalide yok.Ama annem yaptığı yemekten her gün yengeme verir.Yengem de annemlere yollar.

İlk evlendiğimiz zamanlarda kayınvalidem, “yemek yaptın mı?” diye sormadan bana da yemek gönderirdi. Sonuç genelde aynı olurdu: İkimizden birinin yemeği çöp… çoğunlukla da onunki. Ben mutfağa girdiğimde çeşitlerimi yaparım. 1 günlük değil yani.
Ve inanın çok üzülürdüm. Hem günah, hem nimet.

Şunu söylemek isterim; bu bencillik değil ama evler ayrı, mutfaklar ayrı. “Kızım yemeğin var mı, yoksa getireyim mi?” demek var; bir de emrivaki yemek göndermek var. Oğlunu aç bırakıyorum sanki diye düşünürdüm hatırlıyorum şimdi olsa takılır mıydım bilmiyorum gerçi bu kadar.

Ben de kayınvalidemi arayıp kibarca, yemeğimi yaptığımı, ihtiyacım olursa isteyeceğimi söyledim. Ondan sonra her şey çok daha kolay oldu.

Oğlum yesin sen yeme mi diyor. Ne var bunda konu açacak kadar dert edecek?

Annem de kayınvalidem de yapar valla ben tembel teneke olduğum için çok makbule geçiyor ama hamarat hatunlar bunu kendilerine hakaret sayabilir herhalde valla hiç empati yapamadım şu an

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…