Kayınvalidem arkadaşlar yardım

eslemmli

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2015
144
2
98
Selam kızlar nasılsınız,öncelikle nasıl nereden başlasam bilmiyorum bizim evimizin bodrumu olmadıgı için oğlumun 2 tane arabasını beşiğini ,ana kucağı,yürüteç evimizde ne var ne yok obların bodruma koyması için vermiştik şimdi 2.çocuğu düşünüyoruz (bu arada oglum 10 yasında ve 36 yasındayım)ama büyük görümcem doğum yaotı k.validem bütün esyalarımı ona vermiş masamıda fakirin birine ve bugün doktora gittim oda bana panik atak başlangıcı olmuşsun dedi inanın morelim çok bozuk eşimde vermiş ne diyebilirim diyo yemeğe çağrıyolar mangal partisi abosiyle bu paraları veriyo bi kere bile onlar vermez durumları çok çok iyi.orta yollu bi ev aldık şükür orasını böyle yaparız.falan diye konuşuyolar ben sanki yokmuşum gibi lütfen bana birşeyler söyleyin nabayım bana akıl verin delircemm.

açık açık konuşup kayınvalideniz e söyleyin görümcenize söylesin verdiklerini geri alsın Sonuçta sizin eşyanız eğer çok ihtiyacı varsa görümcen iz kendisine yenisini alsın Sonuçta sizin eşyalarınıza güvenip de çocuk yapmamalıydı

Inanım bende çok gerildim ne rahatlık ne arsızlık

Bu tek seferlik bir davranış değildir muhtemelen. Sizin ona olan 10 yillik duruşunuz belli ki cesaret vermiş. Yani nasıl olsa birşey demez diye düşünmüş olmali. Pek ses çıkarmayan birisiniz galiba size danışmadan esyalarinizi verdiğine ve ev kararlarina sizi dahil etmeden konuştuğuna göre alışkın sizi yok saymaya. Cozum basit tavrınızı net koyacaksınız bana sormadan neden verdin diyeceksiniz. Evle ilgili durum olduğumda yorma kendini ben hallederim diyeceksiniz anlamıyorsa karışma diyeceksiniz. Evet bazı insanlar laftan anlamaz oluyor ama karsimizdakinin bize olan davranışlarını biraz da biz belirleriz. İzin verdiğiniz kadar yapar işte.

Görümcenize 2.çocuk istediğinizi eşyaları düzgün kullanması gerektiğini ve hamile kaldığınızda geri alacağınızı söyleyin, henüz düşünme aşamasındasınız anladığım kadarıyla o da nasiplensin ne olacak kırmadan dökmeden kullansın
Yemek masası garip olmuş evet ama tavrınızı net bir şekilde koyup bir daha eşyalarımı birine verirsen o kişiyi bulur geri ister, olay çıkarırım valla diyin bir daha da veremez
Azcık göz korkutun.

Ay benımde planlarım bebek büyüdükten sonra kullanılmayanları kayınvalideme vermek . Açıkcası böyle bir durum olsa kıyameti koparırdım ki izin vermezfim de böyle birşeye sonucta hiç mi görmedin görümcen kullanırken ?

Oğlunuz 10 yaşında olduğuna göre, verilen mallar yaklaşık olarak 9 senelik, bizim şunu idrak etmemiz gerekiyor, 70 ve 80li yıllarda gençliğini yaşamış insanlar ki 90lı yılların başlarını da katabiliriz, sürekli büyüğünün eskisini kullanarak yetişmiştir. O zamanlar bir şey varken, aynı şeyin tekrar alınması israf olarak gözükürdü. Burayı uzun uzun anlatmaya gerek yok az çok bilinir zaten.

Şimdi bu yıllarda yaşamış insanların, sizin kullanmadığınız ve yaklaşık 8 senedir depoda bekleyen mallarınızı, çocuğu olan birine vermesi gayet normal olabilir. Bunun yanlışlığı ya da doğruluğu konusunda yorum yapmıyorum bakın, eşyaları veren kişi o kültürle büyümüş ve bunu benimsemiş, kayınvalidenizin yaşındaki insanlar sizin gibi düşünemez. Yorumları görüyorum bazen irkiliyorum gerçekten, eşinizin; ablası kardeşi doğum yapıyor, durumu da olsa, 8 senedir kendi annesinin deposunda bekleyen ve "kullanılmayan" ürünü kullanmak yerine yenisini alması bence mantıklı olmazdı.

Lütfen beni kimse yanlış anlamasın ama akrabam dediğim kişinin kullanmadığı malını ben kullanınca değerleniyorsa, onunla akrabalık yapmak istemem. Eminim çocuğunuz olsa ve sizin malınız eskimiş olsa görümceniz bir şekilde size yenisi bile hediye edebilir her ne kadar inkar etsenizde.

Siz fazla sessiz kalmissiniz o yuzden yüz bulmuslar. Sizi adam yerine koymuyorlar. Icinize ata ata kendinizi hasta etmissiniz. Biraz sesinizi cikarin artik
Cocugunuz olursa besik araba gibi seyleri aldirin onlara

Belki görümce de yenilerini almak istemiştir ama kayınvalideniz bodrumda çürüyeceğine al sen kullan demiştir. Sonuçta 10 yıl öncenin ürünleri. Ayrıca 2. Çocuk da hemen olmaz ki. En az 9 ayı var. İlla onları istiyorsanız ardarda kullanacak kadar vakit var. Bir de mesela şimdiki aklım olsa ben bir sürü şeyi farklı alırdım belki siz de yeni almak istersiniz.

şimdi konunuza "nasil verebilir çok ayıp gdin soyleyin kizin" diyecektimki arkadaşın yorumunu okudum. aslında çok haklı arkadaş doğru bir yaklaşım...sadece fevri davranmisiz biz dger arkadaşlar...kayinvdlideniz 10 senedir kullanılmayan eşyaların artık tekrar kullanılmayacağını dusunmus olmalı olsaydı şimdiye kadar ikinci bebek olurdu gbi....bos bekleyeceğine vereyim demiş...daha hamile olmadığınıza gore bence kullansınlar ne var ki...sadece laf arasında düzgün kullanmasını her an geri alabileceginizi şaka yoluyla kırmadan söyleyin. kayınvalidenin tek hatası en azından bak kızım ben bunları veriyorum denemesi olmuş onada aynı şekilde çıtlatabilirsiniz. Anne vermişsin iyi yapmisin tabi ama en azından veriyorum deseydin gbi...hem kimseyi kırmamış olursunuz hem içinizdeki nı söyleyip rahatlarsiniz

ya eşyalarımı geri getir ben arar bana sormadan vermiş sana derim göürmceme
eğer dememi istemiyosan git yenilerini al derim
almıyosa arar görümceyi söylerim senlik bi durum yok diye

kenid malı mı veriyo kafasına göre ya olay çıkarırım saydıklarınız ekonomi şu durumdayken az para değil hani

Ortada izinsiz habersiz alma ve tabiri caizse çalma var. Farkında mısınız. Akraba dediğin kişi sana sormadan emanet verdiğin eşyaya hıyanet edip alıp kullansa akrabalık etmek istemezsiniz. Belki sorsa verecekti belki vermeyecekti. Kendi malı,”emanet” bırakılmış. Konu sahibi de kardeşler kullansın diye şaklamış. Masasını da vermiş. Eviyle ilgili kararları da valide sultan gibi kendi vermeye gayret ediyor.
Ben olsam babaannemiz yenilerini alacak herhalde ki eskileri sorma gereği bile duymadan vermiş derdim yüzüne ve yenilerini aldırırdım.

Yıllardır bodrumda duran eşyalar birde siz daha düşünme asamasindaymissiniz. KV büyük.ihtimalle hem ordan kalksın hemde kızı da yararlansın demiştir. Ne vardı mesela bebek arabasıysa zaten 10 yıl onceninkini kimse kullanmak istemez. Cok yeni.modeller var. Ne biliyim bence bebeğiniz olursa sizde bu bajaneyle yenisini alırsınız. Belki gorumcenizde istemiyodur illada benim bebeğime kullanicam diyorsanız konuşup alabilirsiniz.
Anladığım kadarıyla bu huy olmuş size bişey danışma gereği hissetmiyolar. Başka konularda da öyle bu durum. O zaman onlara fazla yaklaşmayın işinizi düşürmeyi ki söz sahibi olmasınlar. Eve yapılacaklar la ilgili de surasini şöyle yapalım deyip yaptiruyolar mi yoksa laf olsuna konusuyoda olabilirler. Sonuçta ev sizin sizin istemediğiniz biseyi nasıl yaptirsinlar.

Emanette belli bir süre olur,10 senelik emanet mi olur.terziye,tamirciye va bile verdiğinizde bir hafta alınmayan mallardan firmamız sorumlu değil yazar.Ha tabii ki kayınvalidesi bu süre çok kısıtlı olmaz ama on sene de değildir herhalde.
Zaten çürümüş gitmiştir o eşyalar siz de hala almamış olunca vermiştir.Kötü niyetle yaptığını sanmıyorum.Hem kırıldığınızı söylerseniz belki ona da açıklama fırsatı çıkar.misal emanet verdim kızım geri verecek der ya da yenisini alacağım sana der.Kendinizi uzaktan doldurmayın yüzyüze konuşmak her zaman en güzeli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…