- 7 Eylül 2018
- 302
- 511
- 53
- 34
Cok ayip kv nizin yaptigi .. bence derhal geri isteyen bunun ayibi yok günahi yok .. sizin esyalarinizi nasil kafasina göre kizina vs dagitir .. aslinda gideceksiniz onun evine mutfak esyasindan bir tanesini elinize alip „ aa Annem cok istiyordu bundan bunu anneme götüreyim“ diyeceksiniz bakalim nasil oluyormusSelam kızlar nasılsınız,öncelikle nasıl nereden başlasam bilmiyorum bizim evimizin bodrumu olmadıgı için oğlumun 2 tane arabasını beşiğini ,ana kucağı,yürüteç evimizde ne var ne yok obların bodruma koyması için vermiştik şimdi 2.çocuğu düşünüyoruz (bu arada oglum 10 yasında ve 36 yasındayım)ama büyük görümcem doğum yaotı k.validem bütün esyalarımı ona vermiş masamıda fakirin birine ve bugün doktora gittim oda bana panik atak başlangıcı olmuşsun dedi inanın morelim çok bozuk eşimde vermiş ne diyebilirim diyo yemeğe çağrıyolar mangal partisi abosiyle bu paraları veriyo bi kere bile onlar vermez durumları çok çok iyi.orta yollu bi ev aldık şükür orasını böyle yaparız.falan diye konuşuyolar ben sanki yokmuşum gibi lütfen bana birşeyler söyleyin nabayım bana akıl verin delircemm.
10 yıllık eşyaları vermişler bu kadar dert etmeyin, 10 yıldır bodrumda beklemiş eşyaları bebeğinize kullanmayacak olmanız iyi olmuş bence.Selam kızlar nasılsınız,öncelikle nasıl nereden başlasam bilmiyorum bizim evimizin bodrumu olmadıgı için oğlumun 2 tane arabasını beşiğini ,ana kucağı,yürüteç evimizde ne var ne yok obların bodruma koyması için vermiştik şimdi 2.çocuğu düşünüyoruz (bu arada oglum 10 yasında ve 36 yasındayım)ama büyük görümcem doğum yaotı k.validem bütün esyalarımı ona vermiş masamıda fakirin birine ve bugün doktora gittim oda bana panik atak başlangıcı olmuşsun dedi inanın morelim çok bozuk eşimde vermiş ne diyebilirim diyo yemeğe çağrıyolar mangal partisi abosiyle bu paraları veriyo bi kere bile onlar vermez durumları çok çok iyi.orta yollu bi ev aldık şükür orasını böyle yaparız.falan diye konuşuyolar ben sanki yokmuşum gibi lütfen bana birşeyler söyleyin nabayım bana akıl verin delircemm.
Ama sorulabilir izin istenebilir ben görümcenin yerinde olsam gelini arar eşyaları aldık ama senin için bi sakıncası var mı diye sorarım yanişimdi konunuza "nasil verebilir çok ayıp gdin soyleyin kizin" diyecektimki arkadaşın yorumunu okudum. aslında çok haklı arkadaş doğru bir yaklaşım...sadece fevri davranmisiz biz dger arkadaşlar...kayinvdlideniz 10 senedir kullanılmayan eşyaların artık tekrar kullanılmayacağını dusunmus olmalı olsaydı şimdiye kadar ikinci bebek olurdu gbi....bos bekleyeceğine vereyim demiş...daha hamile olmadığınıza gore bence kullansınlar ne var ki...sadece laf arasında düzgün kullanmasını her an geri alabileceginizi şaka yoluyla kırmadan söyleyin. kayınvalidenin tek hatası en azından bak kızım ben bunları veriyorum denemesi olmuş onada aynı şekilde çıtlatabilirsiniz. Anne vermişsin iyi yapmisin tabi ama en azından veriyorum deseydin gbi...hem kimseyi kırmamış olursunuz hem içinizdeki nı söyleyip rahatlarsiniz
Daha çocuk yok ortada,olacağı bile meçhul(inşallah gönlünüze göre versin Allah).Selam kızlar nasılsınız,öncelikle nasıl nereden başlasam bilmiyorum bizim evimizin bodrumu olmadıgı için oğlumun 2 tane arabasını beşiğini ,ana kucağı,yürüteç evimizde ne var ne yok obların bodruma koyması için vermiştik şimdi 2.çocuğu düşünüyoruz (bu arada oglum 10 yasında ve 36 yasındayım)ama büyük görümcem doğum yaotı k.validem bütün esyalarımı ona vermiş masamıda fakirin birine ve bugün doktora gittim oda bana panik atak başlangıcı olmuşsun dedi inanın morelim çok bozuk eşimde vermiş ne diyebilirim diyo yemeğe çağrıyolar mangal partisi abosiyle bu paraları veriyo bi kere bile onlar vermez durumları çok çok iyi.orta yollu bi ev aldık şükür orasını böyle yaparız.falan diye konuşuyolar ben sanki yokmuşum gibi lütfen bana birşeyler söyleyin nabayım bana akıl verin delircemm.
Emanet diye bir şey var ama. Ben size emanet versem siz de kafaniza göre birilerine verseniz bu mantıklı mı? 10 senelik eşyalar tabi ki kullanılsın ama önce sahibine sorulsun. Bodrumda tutmak istemiyorsa " alın eşyalarınızı" diyebilirdi. Tersi olsa gelin kayınvalidenin ona emanet verdiği şeyi bir başkasına verse kıyamet kopardı. Bunu yapan kayinvalide olduğu için mi mazur görülsün?Oğlunuz 10 yaşında olduğuna göre, verilen mallar yaklaşık olarak 9 senelik, bizim şunu idrak etmemiz gerekiyor, 70 ve 80li yıllarda gençliğini yaşamış insanlar ki 90lı yılların başlarını da katabiliriz, sürekli büyüğünün eskisini kullanarak yetişmiştir. O zamanlar bir şey varken, aynı şeyin tekrar alınması israf olarak gözükürdü. Burayı uzun uzun anlatmaya gerek yok az çok bilinir zaten.
Şimdi bu yıllarda yaşamış insanların, sizin kullanmadığınız ve yaklaşık 8 senedir depoda bekleyen mallarınızı, çocuğu olan birine vermesi gayet normal olabilir. Bunun yanlışlığı ya da doğruluğu konusunda yorum yapmıyorum bakın, eşyaları veren kişi o kültürle büyümüş ve bunu benimsemiş, kayınvalidenizin yaşındaki insanlar sizin gibi düşünemez. Yorumları görüyorum bazen irkiliyorum gerçekten, eşinizin; ablası kardeşi doğum yapıyor, durumu da olsa, 8 senedir kendi annesinin deposunda bekleyen ve "kullanılmayan" ürünü kullanmak yerine yenisini alması bence mantıklı olmazdı.
Lütfen beni kimse yanlış anlamasın ama akrabam dediğim kişinin kullanmadığı malını ben kullanınca değerleniyorsa, onunla akrabalık yapmak istemem. Eminim çocuğunuz olsa ve sizin malınız eskimiş olsa görümceniz bir şekilde size yenisi bile hediye edebilir her ne kadar inkar etsenizde.
Burada kaynanalar hiç mazur görülmez,yanlışınız var.Emanet diye bir şey var ama. Ben size emanet versem siz de kafaniza göre birilerine verseniz bu mantıklı mı? 10 senelik eşyalar tabi ki kullanılsın ama önce sahibine sorulsun. Bodrumda tutmak istemiyorsa " alın eşyalarınızı" diyebilirdi. Tersi olsa gelin kayınvalidenin ona emanet verdiği şeyi bir başkasına verse kıyamet kopardı. Bunu yapan kayinvalide olduğu için mi mazur görülsün?
Tek bu durum değil yıllarca zaten hep sonlarda kaldım.onların yanında.çok yanlız kaldım.simdide bunlar olunca artık.hiç birseye katlanamıyorum bu aralar fazla yüz göz olduk normalde arada muhakkak mesafe koyarım demekki samimi olmaya gelmiyorlar bunu anladımpanik ataklık bi durum yok bence...
kv ye gidip bebek arabası, anakucağı, masa ve diğer ıvır zıvırlara ihtiyacınız olduğu söyleyip eline verirsiniz listeyi..
torun olunca lazım olacak babannesi deyin....
bir de gülün...
Bu konu için yorum yapan arkadaşa yazdım. Ben kayinvalideye ait bir eşyayı versem kayinvalide kıyameti koparir. Kayinvalide benim eşyaları istediği gibi vermeye kalkar, ben tepki gösterince " büyüktür, uzatma " denir.Burada kaynanalar hiç mazur görülmez,yanlışınız var.
Bu konu için yorum yapan arkadaşa yazdım. Ben kayinvalideye ait bir eşyayı versem kayinvalide kıyameti koparir. Kayinvalide benim eşyaları istediği gibi vermeye kalkar, ben tepki gösterince " büyüktür, uzatma " denir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?