Kozmetige yüzlerce lira veren kaynanaya giderlerim azalsın diye ailemle oturan biri olsam asla yardım etmem. Asalak insanlardan nefret ediyorum. Varsa altını evi arabası satsın ödesin girsin ise çalışsın ödesin. Bu borcu siz öderseniz kocanızdan nefret etme ihtimaliniz cok yuksek
Durumunuz zor. Allah yardımcınız olsun.
Kayınvalideniz savurgan bir yapıda anladığım kadarıyla. Eşinizinde direk vereceğiz şeklinde konuşması garip geldi bana çünkü sizinde maddi sıkıntınız varmış zaten.
Birde çocuk konusu var, onuda erteleme durumu olabilir bu durumda. Ödeseniz bile hep eşinizi ve annesini suçlayacaksınız içten içe. Evliliğinizede yansıyabilir bunlar biriktikçe.
Ne munasebet ya nekadar sacma.biliyorum benm basimada geldi boyle bi olay.sinirden deli olmustum.yardim edecekseniz bile gonullu gibi yapmayin.tavirli oldugunuzu hissettirinki birdaha bole bisey yaparlarsa 2kere dusunsunler.yazik valla sana.calisip esine kv ye bakiyosun.bebegini sevmek varken
yüzsüzlüğünde bu kadarı pes..
bide yardım kuruluşlarını araştır demiş...!!en çokta buna kızdım.dulun yetimin öksüzün hakkına bile göz dikmişler.
o kadar borç hayatta ödenmez eşin öderiz deyip o sorumluluğun altına girmesi çok yanlış.eski eşininde hiç mecburiyeti yok yardım etmez yani
dün oğuzboyu bugün sen be canım nedir bu kredi meseleleri, eşin bunca zaman askerliği ertelemiş artık sebep nedir bilemiyorum şimdi askerde onada para yollayan sensin bide sana anneme yardım edicez diyo pes yani, sanırım ben eşimi o kadarda sevmiyorum yaa şu lafların ilk cümlesine bile tahammülüm olmaz bide özeldesin harbiden sen ne zaman anne olacaksın geçen bebek için bi tırnak makası aldım sevgi 14 lira düşün, bi tırnak makası der geçersin 14 lira al sana en basit masraf, Allah kolaylık versin ne diyim, bide yanlış hatırlamıyosam eşinin annesiyle problemleri vardı çokta düşkün bi çocuk değildi demek bide düşkün olsa evi barkı onun üstüne yapacaktınız
Konuyu okudum icime bi öküz oturdu.
Atsan atamazsın, sırtını dönemezsin, askerdeki cocuğa bile utanmadan dert yanıp yardım isteyen bir anne.
Özelde calısıp hayata tutunmaya calısan bir kadın.
Cok zor ya. Ödense bir türlü ödenmese bir türlü
Ben ödemezdim şahsen..40 bin bu boru değil..
3 değil 5 değil arkadaşlar 40.000 yazı ile KIRK BİN !
Kadın 31 yaşında..Çocugum suan yok ama düşünüyorum diyor..2010'da evlenmiş aradan geçmiş 3 sene artık vakti geldi diyor kaldı ki haklıda.
Sevgican kaynvalidene söyle yüzüne süreceği krem parasını biriktirsin,lüksünden geçsin ödesin..
Annede olsa sevgican kaynanasının borçlarını üstlenmek için evlenmedi eşiyle..Oha lan ! Bunlar ne biçim anne aklım almıyor
Bak eğer öderiz tamam derseniz kendiyle birlikte sizi de çekecek o bataklığa..Ailende gram huzurun varsa oda gidecek iyi düşün..
Resmen seni koşeye sıkıştırmışlar.
Kayınvalidenin tavrı hiç hoş değil.
Kredileri sormadan çekip,anlamadığı işlerde batıran ve gelirinden
çok harcama yapan bir kayınvalideye kolay kolay acımam açıkcası.
Sen de mecbur değilsin ödemeye ama ne yazık ki eşin tek evlatmış.
dediğin gibi dolaylı bir emrivaki içindesin.
kayınvalidenin satıp savacağı hiç mi bişeyi yok.
ev,araba,altın vs.
illa kıyısında köşesinde bişeyi vardır veya kendi ailesinden kalan bi mirası falan.
eğer böyle bişeyleri varsa satmaları için ısrarcı ol.
ne kadarını kendi öderse kar kardır.
Elmişim anne evladına sırtını dönmüş çoktan..Umurunda bile değil evladının huzur..Utanmadan kadın yardım kuruluşlarını devreye sok araştır diyor..Ticaret yapmak onun neyine..Eti ne budu ne be canım.
Şimdi bu kız bu meblağın 20 bin tl'lik kısmını ödese bile 5 yıl demek bu..Ayda 500 ödese bankaya zaten kazandıkları nedir ki ?
Ben çok mu kötü bir insanım bilmiyorum..Ama gerçekten ödemem.
Bazen insanlar niye cinnet geçirir diyordum kendi kendime...Al işte sana bir sebeb..Ne kadar sorumsuzlar..Kendileriyle birlikte başkalarının da huzurunu kaçırıyorlar..Yazık gunah yemin ederim..
sevgi sonuna kadar haklısın ,işin içine para girince herşey alt üst oluyo malesef,
eşin sana söylemiş olsun ,seninde bi kulağından girip birinden çıkmış olsun ,ne yardımda bulun nede bu konu açıldıgında yorum yap, zaten k.valıdenın yüzü olsa gelip sana anlatırdı ,eşinden haber yollamazdı , eşine para yollama ,niye para gelmedi dediğindede annene ayırıyorum o parayı ,ancak böyle para birikiyor dersin(ama annesınede verme para falan )
aslında eşlne biz artık kendimiz bir aile olduk desen ,ne der acaba ,aile olduk biz kendimize ancak yetiyoruz ,annene şu durumda yardımcı olamayız elimiz bol değil kredi ödüyoruz hala desen ,
desende anlamazki annesi aklına sokmuştur şimdi
Elmişim maaş iyi olunca ayda 500 ödemek koymaz insana bu 500'de faraza bir rakam ha..Belki daha da fazla olabilir..
Ama düşün bu kadın özel şirkette..Eşi de muhtemelen öyle..
hayır yani adam kendi çalışsa neysede kendide askerde kızın eline bakıyo utanmadan bu nasıl söylenir, yeter bi düşün yakamdan dese ne olacak bende Kontes gibi düşünüyorum 8 senedir panik ataklıyım ve bu tür baskı yaratan durumlar bende nefes darlığı ve ani tansiyon yükselmesi yapıyo gelemem ben böyle işlere, krediyi geçtim kredi kartına bile 3 taksitten fazlasını yaptırmam o 3 ayda beni yer zaten bilmem kaç ay taksitle telefon alanlarıda anlamıyorum tamda bu sebepten
Açık açık söylesene
Benim sizin kadar bile lüksüm yok
Biraz kozmetiğinizden, biraz sigaralarınızdan feragat ederseniz kendi borcunuzu kendiniz ödersiniz diye
Niye denmesin ki
Konu sahibi 4 yıldır borç içinde yüzerken herkes ne haliniz varsa görün modundaymış zaten
Eşi biraz akıllı olsa bunu düşünür de, teklif dahi edemez
Bi cahilliktir teklif etmiş ama yok öyle yağma da denmesi hak bu durumda bence
Kendini allayıp pullayıp gösteriş yapmayı bilen insan, borcunu da kendi ödesin bir zahmet
Gencecik insanlar bile borcum var deyip üstüne bişey almıyoken, çocuk yapmayı erteliyoken bu kadarı haksızlığın daniskası
valla diyen diyo elmeyracım bnm abimle yengem beş kuruş istemediğimiz halde kendilerinden, mesela eskiyen çekyatımızın yerine koltuk aldık dimi ooo paranız var sizin koltuk aldığınıza göre ben karıma daha evlendiği eşyaları kullandırıyorum.. oo tavuk da yiyebiliyorsunuz maşallah valla anne ben kimseye bakamam yaşlanan gitsin huzurevine herkes başının çaresine baksın..benim karım kimseye bakamaz dedi (tabi bunlar yengemle ikisinin düşünceleri)
biz hiç bir şey istemediğimiz halde bu şekilde muamele gördü anneciğim dünkü oğuzboyu nun görümcesinin ve sevginin kvsinin yengeme denk düşmesini çok isterdim..
Oğuzboyunun konusunda olay tamamen görümcenin sizofrenliği ama ben hayatta dangalak dangalak hatalar yapıp tek basına borcun icine girmiş bir kadına sırtımı dönmem. Ha bu demek değil ki güle oynaya borcunu öderim, koynuma boynuma dolarım....
Verebildiğim desteği veririm, sonra da yoluma bakarım.
Elmişim peki bu kız ne yapsın..Eşi askerde zaten ona da o bakıyor..
Eee eşi döndügünde aldıkları maaş toplamı zaten belli be gülüm..Birde çocuk istiyor bu kadın...Bir çocugun masrafı az çok nedir bilir kadınlar..
Zor çok zor..Kirada oturuyor üstelik..O parayla alacagı evin peşinatını verir..
Çok aklı geride olan bir kayınvalidesi var
Destek vereceğim insanın kendisinin de ders alıp kısmasını beklerim. Ben kendime bile bakım yapamazken kozmetiğe dünyanın parasını veriyorsa, sigarasından yemeğinden hiç bir şeyden kısmıyorsa ben çocuk yapmayı ertelediğim hayatta daha neyimden kısayım.
Ha dersini almıştır, o da hayatında bir kısıntıya gitmiştir ben de bir seferlik yardım ederim ama hiç sanmam. Yaşlı insanlar ders almak konusunda hiç iyi değiller. Yine tekrarlanır yine tekrarlanır.
Sinir oluyorum böyle düşüncesiz insanlara, eşine de biz ödeyeceğiz derken kızdım ama, kaç senedir borç ödüyorsun, kira da oturuyorsunuz, çocuk sahibi olmak istiyorsun bir de kayınvalide borcu, sen kayınvalidenin düşüncesizliğinin cezasını mı çekiceksin kendisi o kadar borcu olupta yokmuş gibi davranırken? Kozmetiğe, ıvır zıvıra harcamayı biliyorsa kısıp borcunu kapatmayıda bilir.
Bu tip insanlar arkasında bir kurtarıcısı olduğunu bildiğinden değişmezler, yani şimdi siz ödersiniz borcu ama kayınvaliden hiç birşey yokmuş gibi davranmaya devam eder, bi gün yine yapar böyle birşey nasılsa arkasını toplayan var çünkü.
Peki aynı şeyi bir kadın yapabilir mi? Yani kadın çalışmasa (askerdeki eşi çalışmıyo sayabiliriz) kendi annesinin lüzumsuz bir borcunu ödemek için kocasına "Anneme bundan sonra biz para göndereceğiz" diyebilir mi?
Konu sahibinin eşi en azından hödük olmasa. "Canım biliyorum senden bunu isteyemem ama annemin şu dünyada benden başka kimsesi yok. Ona biraz yardım etsek olur mu? Senin gönlün razı olmadan yaparsam bunu iyi olmaz o yüzden lütfen beni anlamaya çalış" diyebilirdi. Ya da eşi annesine ben yardım edeceğim tabi anne ama sen de hayatında biraz tasarruf öğreneceksin diyebilmeli. Bir insan para göndericez diye konuşabiliyor eşiyle annesiyle de konuşabilir.
Eşiniz konuşamıyorsa siz konuşmak zorundasınız, yoksa o kramplar ömür boyu geçmez.
Anlatın kayinvalidenize, kozmetik bir yana üstünüze başınıza almadığınızdan bahsedin, çocuk isteğinizden bahsedin.
Kredi için yapacak bir şeyiniz olmadığını söyleyin.
Ama tamamen de bırakmayın öyle, mutfak masrafına veya faturalarına yardım edin biraz.
Krediyi kendi öderse mecbur tasarruf eder, krediyi siz öderseniz kendi parasını ne yapacağı belli olmaz.
Diğer masraflarına yardım edin edecekseniz ki az da olsa edin bence.
sabahtan akşama kadar çalışıp k.validenin gereksiz borçlarını ödeyecek değilsin.sana zerre yardımı dokunmayan bir kadın için gelecek planlarını ve hatta çocuu planını sakın erteleme.bu konuda belki çok acımasızım ama ayağını yorganına göre uzatacaktı.
kesinlikle bu öneriyi değerlendirin derim.çok mantıklı.
Ancak kayınvalidenin kendi üzerine kredi çekmesinde bir engel olabilir.
ama çocuk fikrinizi ertelemeyin.
eşin askenden döndüğünde kendizi tartın,borçlarınız idare edilebilir bir noktaya gelince de düşünün bebeği derim.
kayınvalidenin sorumsuzca harcamaları yüzünden kendi geleceğinizi harcamayın.
bu en çok seni yıpratacaktır.
makul düzeyde arkadaşın da önerdiği gibi mutfak masrafları vs. için yardım yapın bence de.
Gercekten ihtiyaç sahibi olsa neyse de
O kadar borcu yaparken size mi sormuş?
Ben böyle ayağını yorganina gore uzatmayip
krediyi sanki banka bedava veriyormus gibi davranan insanlara hic acimam
Boyleleri zaten hep birilerine guvenir
O guvendigi daglara kar yagdirmak gerek ki anlasın.
Ben olsam 5 kurus vermem.
Esime de verdirmem.
Ucunda bosanma da olsa yaparim yani.
Ben calisip kazanacagim baskasinin sorumsuzlugunun ceremesini cekemem.
Şimdi eşin neden askere gitti canım erteletmiş miydi gitmeden önce işi var mıydı ve birikmişiniz var mıydı onun parasıyla acaba nasılsa biriktirdik ben çalışırken deyip ona mı güveniyor. İş yeri açmış batırmış olabilir tahmin edememiş olabilir başına gelecekleri ama kozmetik sigara bunlar olmaması lazım tabii borcu var madem kısacak öderim ederim diye belki de şu zamana kadar kısma yapmamış olabilir ama eşinizi de bir yere kadar anlamaya çalışıyorum en kadar borç yapmışta olsa savurganlıkta yapsa sırtını dönemiyor banane diyemiyor bende yaşıyorum aynısını çünkü annem sigara içiyor kardeşimde aynı şekilde babamla ayrılar ve annem işten ayrılmak zorunda kaldı rahatsızlandı kiralarını ben gönderiyorum eşim primlerini yatırıyor kardeşim ne zam istiyor ne sigortasını başlattı, içtikleri sigara ikisinin ayda dünya para filan. Ama en yapayım ki annem banane diyemem ki. O zorluk çektikçe ben üzülürüm burada. Emekliliği bağlanana kadar ya da kardeşim evlenene kadar böyle. Ben sırf annem için çalışıyorum mesela ona kira gönderebilmek için benim hiç ihtiyacım yok durumumuz çok iyi. Tedavi gördüm gittim geldim izinler filan zor oluyor ama işte sırtını dönemiyorsun aynı şey annenin de başına gelebilirdi herhangi bir sebepten borcu olabilirdi baban olmayabilirdi sırtını dönemezdin sen de bizim de ihtiyacımız var diyerek ama birisi söylemiş bence de krediyi o ödesin siz fatura gıda yardımı yapın. Artık kaç ayda ödeyecekse kendi sorunu. Siz ne ihtiyacı varsa aylık yaparsınız faturasına yardım edersiniz daha az tutar. Madem kredi verince geçinemeyecek. Başka oğlu kızı filan yok mu onlarda az biraz yardım etseler. Kredi ödemek için lüks harcamalarından da kısar böylece.
Biz nişanlıyken ve evlendikten sonra oldu bu borçlar. Araştırmadan sormadan iş kurdu kredi parasıyla. Batınca daha onun parasını kurtarmadan başka işler falan. Eşimin borç yapacak bir durumu yok üstüne başına bile asla almaz ben almasam 15 senelik kıyafetlerle gezer öyle son model tel kullanayım gezeyim tozayım falan hevesleri yoktur. Evden işe işten eve.canım şimdi kredi borçları kesin kv nin borçları mı? bence eşinin de olabilir.. yani ben de çevremden biliyorum. küçük küçük görünüyor eşim 25 lira 30 lira tuttu der.. ama bunu ay bazına vurduğunda hatırı sayılır bir rakam çıkıyor. sadece kredi onun üzerine gözüküyordur ya da öyle söylüyor olabilir..
ama gerçek ve somut olan birşeyler var.. eşin askerde.. borç var.. o da senin kayınvaliden..
bence faturaları sen öde.. ne biliyim elektrik,su vs. ısınma (azar azar) bunların da hesabını tut.. yüzüne vururak değil bu bilgi olarak tutmak için.. yardımcı ol.. eşin askerden gelince de adam akıllı bir konuşur yönünüzü ona göre belirlersiniz..
Canım konuyu baştan sona okudum arkadaşlar güzel yorumlar yapmışlar. Sende arada kalmışsın belli ki yardım etmek de istiyorsun ama bi yandan da hem kv de kızıp hem de kendi maddi durumunu düşünüyorsun. Çok haklısın. Yazını ilk okumaya başladığımda ben de çok kızdım kv ne. Sorumsuz insanlardan nefret ederim. Ama malesef ki var böyle insanlar dünya üzerinde. Senin de nasibine düşmüş bir tanesi. Bende yazını okumayı bitirdiğimde diğer arkadaşlar gibi bir miktar yardım etmeni tavsiye etmeyi düşündüm. Bence de krediye elini sürme diğer ihtiyaçlarına yardımcı olabileceğini söyle. Böylelikle hem eşinle aranı bozmazsın hem de kv ni kırmamış olursun. Tabi ki o senin kırılmanı üzülmeni hiç düşünmüyor. Ama bunu sınavın olarak gör ve elinden geleni yap canım. Bizde bir gün yaşlanıcaz ve çocuklarımızın eline bakıcaz belki de. Ne kadar kötü ve düşüncesiz olsalar da anne babalarımız başımızın tacı olmalı. Sen eşinin annesine bugün sırtını dönersen eşin de günü gelir sana yapar. Ne ekersek onu biçeriz. Ayrıca evlenirken ne diyoruz iyi günde kötü günde yanında olmaya söz veriyoruz. Şimdi kötü günde eşine de sırtını dönmemelisin. Bazı arkadaşlar sonunda boşanma da olsa ödemem diyor. Arkadaşlar böyle bir evlilik hayatı olmaz. Ben burda tabi kv ni ya da eşini haklı görmüyorum tamamen sen haklısın. Sen zaten yardım edeceksen biraz eşin için ama daha çok kendin için yardım edeceksin. Görmezden gel ve affet derim. Keskin sirke küpüne zarar demişler. Nefret edersen stresten kendini yer bitirirsin. Ben de bu tür sorunlar yaşadım. Çok uzun zaman olmadı ama hala evlenirken çektiğim krediyi ödüyorum ve bir bu kadar zaman daha da ödeyeceğim. Üstelik krediyi bitiremememizin sebebi eşimin borç üstüne borç yapması. Stresten saçlarım dökülmeye falan başladı artık. Bu yüzden ben de takmamya çalışıyorum. Kendime zarar veriyorum çünkü. Çocuk konusuna gelince nasip diyorum Allah yazmıştır elbet alnımıza hayırlısını.
bence eski kocadan borç isteme olayı hikaye,
eşi, konu sahibini babamda verirse biraz daha az vermiş oluruz şeklinde rahatlatmaya çalışmış.
ama ben bütün borcun size kalacağını düşnüüyorum
Burayı okudukça kendimi çok acımasız buluyorum. Yani bu halde tek başınıza evlenmişsiniz askerdeki eşinize para gnderiyorsunuz eviniz kira yani şu durumda zaten siz zor geçiniyorsunuz. Birde yardım etmek de istiyorsunuz vs vs. Valla ya siz meleksiniz ya ben şeytan.
Yani ben böyle birşeyi kocamın bana söylemesine değil imkan vermek düşünmesine fırsat vermem, bana byle birşey teklif edilirse, ki ben kendi çocuğumdan vazgeçiyorken, ben o adamı boşarım ya.
Ha şimdi demek kolay di mi diyeceksiniz, ama 31 yaşına gelmiş bir kadın, bu durumda bebeğini ertelerken, bu kolay mı? Hem bakalım siz isteseniz bile olacak mı? Kadın gelininin maaşına güvenmiş oğlundan istemiş bak bak emrivakiye baaaakkk.
Valla ben herhalde bilemiyorum çok mu ailemi karıştırıyorum ilişkime yada ailem mi çok karışıyor dedim ya bilmiyorum ama benim anam babam bunu duysa, o adamı bi paralarlar, sonrada benim evladım çocuk yapmamış annenin borçlarını mı ödeceyecek derler, yani iş bana kalmadan çözülür. Yani tavsiye ederim. Bence bunu yapamıyorsanız, babanızın kredi çektiğini, ödeyemediğini çok zor durumda olduklarını söyleyin ve maaşımı onlara göndereceğim diyin.
Sevgicim kizmazsin umarim bana. Soyle yapsan nasil olur ? Kayinvalidenin faturalari i odiyecegine, birlikte yasasan ? Cocugu da yapip on baktirsan ?
Umarim tasa tutulmam. Ama sanki bu senin de faydana gibi. Sonucta mecbur oficem diyosun.
Kayinvalidinde elinden alin kredi kartlatini. Yoksa kayinvalidenin eli dursa ayagi durmaz sanki. Biraz daha borc yapmiyacagi ne malum ? Ben e oyle hemen kabul etme. Biraz surundur derim.
Niye taşa tutayım baktığın zaman güzel fikir. Ama Gitmeli miyim başlıklı konumu okursan...
valla canim. birakin odemeyin atsinlar hapse. Belki o zaman akillanir. Siz hep mi borc odiyeceksiniz ?
hatunun bide kredi kartları var öyle mi??? biz karı koca memuruz 1 tane 1000 tl limitli kredi kartımız var market alışverişi ve internet alışverişi için kullandığımız lükse bak, siz sabit bi kredi değil kv'nin şahsi masraflarını ödiceksiniz yani sabit bi para değil bu ay atıyorum 1000 lira diğer ay 1200 olacak harcaması,kozmetik vs kullanıyo diyosun zor yani,kredi ödemekten bile daha kötü bence
yazan oldu mu bilmiyorum ama kv çalışmaya başladı mı başka bir yerde<* sonuçta iş kurdu battı olmadı,girsin bir işte çalışsın,değil mi??
Ben olsam ödemem, zırnık koklatmam demeyi gerçekten çok isterdim ama tek çocuğu eşin ve eşsiz bir kadın...
Tek dayanağı oğlu, el mecbur ödeyeceksiniz. Aşırı da geçimsiz bir kadın (eski konundan biliyorum)
İki ucu diye bir söz var ya o noktadayım ne desem boş... Tek tavsiyem 40 bin üstüne ''asla'' para vermemeniz.
Alışmamalı. İş kuracağına hayatını asgari nasıl devam ettirebilir onun planlarına baksın. Bu ne aymazlıktır?
Kimse sormuyor 'Derdin var mı?' diye,üstüne kendi dertlerini de başkalarının omuzlarına yüklemeye çalışıyorlar. Borç yaparken size mi sormuş? Evlenirken size bir katkısı olmuş olsa da deseniz ki 'Bu borç bizim evliliğimiz için yapılan borç' o zaman durum farklı olur. Koskoca kadın olmuş,biraz mantıklı hareket etmesi gerekir. Sizin zaten sıkıntınız kendinize yetiyor,hiç o durumu da kafaya takıp daha da sıkmayın canınızı.
Sevgi kayınvalidene bir iş bulun.
40.000 lira borcu varsa ve ödeyemeyecek durumda ise bir iş bulup çalışacak.Yetişemediği yerde tabii ki siz devreye girersiniz ama önce kendi sorumluluğunu bilecek.
Eğer çalışmaya niyeti yoksada ayrı kira,mutfak masrafıyla başetmek yerine birlikte yaşamanız daha kolay olmazmı?
Evde yemeğini yapar,bebeğin olursa ona bakar.
ooooofff offf...arkadaşım bu ne ya...kayınvalide değil zulüm...okurken içim şişti yeminle...hamile olmasam yakardım sigarayı yeminle(
ben o kocadan vazgeçmek pahasına ödemezdim beş kuruş herhalde...nerden tutsan elinde kalıyor kadın...hem savruk, hem fesat...Allah sabırlar versin
evlat bu tamam anasına baksın da sen mecbur değilsin ki hayatını mütemadiyen başkaları için kısıtlamaya...
çok merhametlisin valla ödeyeceksen de ara tek tek bankaların çağrı merkezlerini, onun taklidini yapıp cüzdanım çalındı kartımı iptal edin diye, tekrar istermisin'e de yok teşekkürler dersin... bankalar kredi kartlarının çalındığı bildirilince mecbur iptal ediyorlar, en azından onunla uğraşma...kredi çektikten sonra zaten yüksek limitli kart açtıramaz kendine, kredi notu düşmüştür bi hayli şimdi
off içim şiştiii
iki ucu b....lu değnek
önünü görmek istiyorsan, arkana bakmadan kaç arkadaşım.
benim kayınvalidem senin örneğinin az zararlısı ama el mahkum yapabilecek birşey yok bizde herşeyi kendimiz yaptık ama kayınvalidemin geçmişten eşime miras borçları var hala daha 7 yıl önceki borçları karşımıza çıkıyor eşim üzülmesin diye katlanıyorum işyerinde yemeğimden kesip kart ödemeye çalışıyorum...hoş bunada şükür bitmek üzere ama birşey bitince dediğin gibi başka birşey çıkıyor Allah yardımcımız olsun...
Ben anlamadim galiba. Kv nin borcu zaten oglunun is acmalarindan dolayi olusmus sanirim. Yani kadinin hic sucu yok, oglu is yeri acmak ve batirmak icin kadinin uzerinden borc almis ve simdi bunu odemek istiyor. Siz kv ye nie kiziyorsunuz ki, sonucta kocaniz acmis o borclari kadinin basina
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?