Kayınvalidem, Asker Eşim, Çekilen Krediler...

Hiç bir şeyi yok maalesef. İş kurarken nereye güvendiği de ayrı bir merak konusu.

Kusura bakmayın işyerimde yoğundum ancak cevap verebiliyorum.

Yansımaz mı. Eşimle askere gitti gideli ilk defa hem de böyle bir sebep için tartıştık. Artık tahammülsüz biri oldum çıktım.

İlk defa tavırlı olmaya çalışacağım bakalım. Çokta takarlar ya.

Off o ayrı bir konu zaten.

Askerliği erteleme sebebi de annesi. Elinde çok güzel bir mesleği işi gücü var, önlisans mezunuydu, annesi tutturdu illaki kısa dönem gidecek. Biz iki seneden fazla nişanlı kaldık eşim o sürede küresel kriz yüzünden çalışamadı. O arada çıkarırdı aradan. Ama bunu düşünen kim?

Her geçen gün içimdeki öküzlerin küçük küçük buzağıları oluyor ve onlar da büyüyüp küçük şirin buzağlaı yapıyorlar.

Krediyi biz ödemeyeceğiz zaten geliri olduğu gibi krediye gidecek. Bize de kira faturalar kredi kartları vs. üstlenmek düşüyor. Sanki teselli gibi anlattım

Hiiiiiiiiç birşeyi yok... Hiç... Bu gidişle bizim de olmayacak.

5 sene kilidiz yani. Bir ara da ev alıcam diye tutturmuştu. Hey güzel Allah'ım...

Bazen insanlar niye cinnet geçirir diyordum kendi kendime...Al işte sana bir sebeb..Ne kadar sorumsuzlar..Kendileriyle birlikte başkalarının da huzurunu kaçırıyorlar..Yazık gunah yemin ederim..

Değil mi? Bana da uzak gelmiyor açıkçası. Şuan cinayet işleyenlerle çok rahat empati kurabiliyorum.

Sanki bilinmiyor mu. Ben yaptım oldu havasında hep. Yani bir sor değil mi...

Elmişim maaş iyi olunca ayda 500 ödemek koymaz insana bu 500'de faraza bir rakam ha..Belki daha da fazla olabilir..

Ama düşün bu kadın özel şirkette..Eşi de muhtemelen öyle..

500 maaşımın üçte biri. Ki bu rakam azalabiliyor da çoğalabiliyor da. Ki kira veriyorum. Arada toplu paralar da var. Yaşlandım, 20 yaş birden yaşlandım. Kaynanam kremlerle gençleşirken burada ben çöktüm.

Kredi kartı değil kredi kartları

Açık açık söylesene
Benim sizin kadar bile lüksüm yok
Biraz kozmetiğinizden, biraz sigaralarınızdan feragat ederseniz kendi borcunuzu kendiniz ödersiniz diye

Ahh... Burnundan da kıl aldırmaz.

Çocuk konusu zaten içime oturuyor. Kaç sene oldu hakkım değil mi artık?

Yengenden öğreneceğimiz çok şey var. Aileme sinir oluyorum yok yaşlılara hürmet yok büyüğüne saygı diye büyüttüler. İyi halt ettiler sanki.

Sevgicim kizmazsin umarim bana. Soyle yapsan nasil olur ? Kayinvalidenin faturalari i odiyecegine, birlikte yasasan ? Cocugu da yapip on baktirsan ?

Umarim tasa tutulmam. Ama sanki bu senin de faydana gibi. Sonucta mecbur oficem diyosun.
Kayinvalidinde elinden alin kredi kartlatini. Yoksa kayinvalidenin eli dursa ayagi durmaz sanki. Biraz daha borc yapmiyacagi ne malum ? Ben e oyle hemen kabul etme. Biraz surundur derim.

Bu olay ilkmiş gibi anlattım ama bu filmi daha önce de gördüm. O sebepten hiç umudum yok. Mecburen tabiki yardım edeceğiz. O para ödenecek ve herşey düzelecek değil. Asıl mesele orada.

Ev mi? Artık bir hayal. Eşim askerden gelince ek iş yapıp ev alacaktık. Şimdi ek işi borç kapatmak için yapacak. Şans işte

Tekrarlanmazsa şaşarım. Geçenlerde ihtiyacım var diye üstelik cildim de problemli, 100 tl lik cilt bakım ürünü aldım. Hala suçluluk duyuyorum almasa mıydım diye. Kendi param bir de...

Gerçekten öyle. Başka ne diyebilirim ki?

Eşim çok suçlu hissediyor zaten sesi çok kötüydü. Onu da mecbur bırakmış. Askerdeki oğlundan açık açık istemiş o ne yapsın? Ben istesem böyle birşey eşim yapar ama şu var ki ben istemem. Daha doğrusu ailem o duruma gelmeden düzeltmenin çaresine bakar. Şu yaşıma geldim babam bana muhtaç olmadı ben hala yardımlarını görüyorum. Annem babam durmadan ev almamı istiyorlar hatta siz yola bir çıkın biz destek vermez miyiz diyorlar. Babam da öyle çokta zengin değil işçi emeklisi. Ama tasarruf diye birşey var hayatlarında. Büyük olmak başka birşey.

Kredinin tamamını biz ödemeyeceğiz ama en büyük korkum (korku da değil emin olmak diyelim) yeniden yapılandırma kredisini de ödememesi. O 40 bin olacak 50 60 70 80...

Ben yardım etmesem kim kaldı ki başka? Bu defa yapılandırma kredisi ödenmeyecek yine bize olan olacak.

Kredi kartlarını bile kapatacağı meçhulken...

Tercih hakkım olsaydı ben de çekmezdim. Ki yardım edilmediği takdirde büyüdükçe büyüyüp sonu yine bize patlayacak birşey. Bir haber verseydi bari böyle bir planım var diye.

Eşimin artık yaşı geldi gitsin bir zahmet... Daha ne kadar ertelenebilir ki? Ben 31 oldum hala çocuk için maddiyat askerlik vs. beklemekten menopoza giricem. Eşim çalışıyordu gitmeden önce. Çıkınca da tazminat verdiler 10 bin kadar. Hesapta ben o paraya dokunmayacaktım ilerde ev alırsak falan peşinata katacaktık. Onun dışında altın birikmiş vs. yok. Zaten tazmnatta eridi gitti bu sebeplerden. Onun da hayrını göremedik. Bildiğin dipsiz kuyu. Başka çocuğu da yok...

Biz nişanlıyken ve evlendikten sonra oldu bu borçlar. Araştırmadan sormadan iş kurdu kredi parasıyla. Batınca daha onun parasını kurtarmadan başka işler falan. Eşimin borç yapacak bir durumu yok üstüne başına bile asla almaz ben almasam 15 senelik kıyafetlerle gezer öyle son model tel kullanayım gezeyim tozayım falan hevesleri yoktur. Evden işe işten eve.

Çok teşekkürler. Ama şu ana kadar yardım ettik hala da edeceğiz eşimin annesi sonuçta. Ama bu borcun asla bitmeyecek olması insanı sıkıntıya sokuyor. Eşimin borcu olsa yine neyse eşim kendi için hayatta yaşamaz. Markette bile kendine bişeyler alır sonra yerine bırakır. Benim aldıklarıma karışmaz ama kendine de almaz. Böyleyken borç ödemek insana biraz dokunuyor.

bence eski kocadan borç isteme olayı hikaye,
eşi, konu sahibini babamda verirse biraz daha az vermiş oluruz şeklinde rahatlatmaya çalışmış.
ama ben bütün borcun size kalacağını düşnüüyorum

Zaten öyle olacak.

Annemlere anlattım zaten iyice sinir oldular bu duruma.

Niye taşa tutayım baktığın zaman güzel fikir. Ama Gitmeli miyim başlıklı konumu okursan...

hatunun bide kredi kartları var öyle mi??? biz karı koca memuruz 1 tane 1000 tl limitli kredi kartımız var market alışverişi ve internet alışverişi için kullandığımız lükse bak, siz sabit bi kredi değil kv'nin şahsi masraflarını ödiceksiniz yani sabit bi para değil bu ay atıyorum 1000 lira diğer ay 1200 olacak harcaması,kozmetik vs kullanıyo diyosun zor yani,kredi ödemekten bile daha kötü bence

yazan oldu mu bilmiyorum ama kv çalışmaya başladı mı başka bir yerde<* sonuçta iş kurdu battı olmadı,girsin bir işte çalışsın,değil mi??

yazan oldu mu bilmiyorum ama kv çalışmaya başladı mı başka bir yerde<* sonuçta iş kurdu battı olmadı,girsin bir işte çalışsın,değil mi??

Ben olsam ödemem, zırnık koklatmam demeyi gerçekten çok isterdim ama tek çocuğu eşin ve eşsiz bir kadın...
Tek dayanağı oğlu, el mecbur ödeyeceksiniz. Aşırı da geçimsiz bir kadın (eski konundan biliyorum)
İki ucu diye bir söz var ya o noktadayım ne desem boş... Tek tavsiyem 40 bin üstüne ''asla'' para vermemeniz.
Alışmamalı. İş kuracağına hayatını asgari nasıl devam ettirebilir onun planlarına baksın. Bu ne aymazlıktır?

Kimse sormuyor 'Derdin var mı?' diye,üstüne kendi dertlerini de başkalarının omuzlarına yüklemeye çalışıyorlar. Borç yaparken size mi sormuş? Evlenirken size bir katkısı olmuş olsa da deseniz ki 'Bu borç bizim evliliğimiz için yapılan borç' o zaman durum farklı olur. Koskoca kadın olmuş,biraz mantıklı hareket etmesi gerekir. Sizin zaten sıkıntınız kendinize yetiyor,hiç o durumu da kafaya takıp daha da sıkmayın canınızı.

Sevgi kayınvalidene bir iş bulun.
40.000 lira borcu varsa ve ödeyemeyecek durumda ise bir iş bulup çalışacak.Yetişemediği yerde tabii ki siz devreye girersiniz ama önce kendi sorumluluğunu bilecek.
Eğer çalışmaya niyeti yoksada ayrı kira,mutfak masrafıyla başetmek yerine birlikte yaşamanız daha kolay olmazmı?
Evde yemeğini yapar,bebeğin olursa ona bakar.

Sorma o kunuyu zaten. Bende bir tane var, mahsus limitini yükselttirmiyorum ve onla alışveriş yapmaktan ödüm koşuyor. Resmen geleceğinden çalıyorsun. Düz kredi ödense bir tek neyse de...

Çalışıyor ama aldığı çok cüzi bir para. Yaşından ötürü iş bulması da kolay değil.

O zor biraz. Dedim ya tasarruftan haberi yok.

Sıkıntım evet kendime yetiyordu. Ama doldum taştım artık. Kaç yaşına geldim önümü göremiyorum daha.

Daha önce de yazmıştım çalışıyor ama çok az bir maaşa. Yaşından ötürü de zor.

Birlikte yaşadık ama çok kötü şeyler yaşattı bana. Psikolojimi bozdu. En son kahvaltıda eşime baktığım için kavga çıkarıp bana bu evden defol dedi (eşyaların çoğunu kendi paramla kurmuştum o yüzden kendi gitmek zorunda kaldı). O kadar anlaştığımız halde boşanmamızı bile istedi. Cehennem gibi bir kaç ay yaşattı bana sağolsun. Psikolojimi yeni yeni toparlıyorum. Bu arada ev işi yapmaktan hoşlanmaz hele bebek olsa sevmez öyle şeyleri. Ben işten gelince değıttığı evi toplardım yemek yapmaya koşardım. Gücüme gitmezdi yine de yeterki huzur olsun derdim. Ama konuştuğum zaman neden konuşuyorsun sustuğum zaman niye cevap vermiyorsun diye saygısızlıkla suçlandım bir çok defa. Benle alay bile ederdi. Bir kere saçımı sarıya boyattım ve ilk tepkisi "ıyy ne biçim civciv gibi olmuş". Ayrıca şu anki kendi saç rengini tahmin edin... Böyle haksızlıklar yaşattı bana. Yemeğimi yiyeyim temizliğim yapılsın gezip tozayım dese gül gibi geçinirdik. Ama rahat duramadı işte.

ooooofff offf...arkadaşım bu ne ya...kayınvalide değil zulüm...okurken içim şişti yeminle...hamile olmasam yakardım sigarayı yeminle(

ben o kocadan vazgeçmek pahasına ödemezdim beş kuruş herhalde...nerden tutsan elinde kalıyor kadın...hem savruk, hem fesat...Allah sabırlar versin

evlat bu tamam anasına baksın da sen mecbur değilsin ki hayatını mütemadiyen başkaları için kısıtlamaya...

çok merhametlisin valla ödeyeceksen de ara tek tek bankaların çağrı merkezlerini, onun taklidini yapıp cüzdanım çalındı kartımı iptal edin diye, tekrar istermisin'e de yok teşekkürler dersin... bankalar kredi kartlarının çalındığı bildirilince mecbur iptal ediyorlar, en azından onunla uğraşma...kredi çektikten sonra zaten yüksek limitli kart açtıramaz kendine, kredi notu düşmüştür bi hayli şimdi

off içim şiştiii
iki ucu b....lu değnek
önünü görmek istiyorsan, arkana bakmadan kaç arkadaşım.

benim kayınvalidem senin örneğinin az zararlısı ama el mahkum yapabilecek birşey yok bizde herşeyi kendimiz yaptık ama kayınvalidemin geçmişten eşime miras borçları var hala daha 7 yıl önceki borçları karşımıza çıkıyor eşim üzülmesin diye katlanıyorum işyerinde yemeğimden kesip kart ödemeye çalışıyorum...hoş bunada şükür bitmek üzere ama birşey bitince dediğin gibi başka birşey çıkıyor Allah yardımcımız olsun...

Ben anlamadim galiba. Kv nin borcu zaten oglunun is acmalarindan dolayi olusmus sanirim. Yani kadinin hic sucu yok, oglu is yeri acmak ve batirmak icin kadinin uzerinden borc almis ve simdi bunu odemek istiyor. Siz kv ye nie kiziyorsunuz ki, sonucta kocaniz acmis o borclari kadinin basina

Maalesef kredi kartini actirmakta bir telefona bakiyor. Cocuk degil ki kisitlayasin. Esimle kayinpederim konusacak zaten kart olayini tamamen iptal etmeye calisacaklar.

off içim şiştiii
iki ucu b....lu değnek
önünü görmek istiyorsan, arkana bakmadan kaç arkadaşım.

Nereye? Bulsam kacicam da :) Fakat su var ki bu konu disinda harika bir evliligim var. Esim o kadar anlayisli ki. Calissam da calismasam da ev islerini beraber yapariz agir kaldirmama kendimi yormama kizar. Canim istemezse is yemek yapmam bir kere bile sorun etmedi. Birbirimizin en iyi arkadasiyiz gezmek eglenmek icin sadece beni ister yanina. En zor durumda bile bak ihtiyacin varsa ne istersen al der. Aileme karsi da cok iyi. Kardesim enistem degil abim o benim der. Cok saygilidir ve sevgisi var onlara karsi. Beni evlendigime bir gun pisman etmedi. Bildiginiz prenses muamelesi goruyorum. Annesiyle tartistigimizda anne sen haksizsin esimin bir sucu yok dedi. Kayinvalidem barismak istediginde bana eger istiyorsan baris bitanem kendini baski altinda hissetme dedi. Boyle de bir esim var. Normalde de bu konu bana gelmezdi. Ama kendisi suan askerde eli kolu bagli. Annesi bu yasta bunlari yapmis ama vucudundaki hastaliklari saydiktan sonra eh napalim calisicam diyor. Esimin psikolojisini dusunemiyorum bile.

Sinanmalar bitmiyor. Allah'in sevgili kuluyuz vesselam.

Isyerini esimin acmasiyla ilgili birsey yazdigimi sanmiyorum. Esim bu yasina kadar hic isyeri acmadi. Stajindan beri fabrikada teknik ressam olarak calisir.

Anne baba dediğin olgun olur evlatlarına karşı derleyici toparlayıcı olur çocuklarına destek olur. Sizin kayınvalideniz ise hayırsız bir evlat gibi siz daha olgunsunuz. Ben sizin yerinizde olsam bunu siğneye çekmezdim.Kayınvalideyi çağırır yanıma durumu anlatırdımyok öyle oğluyla dolaylı yoldan emrivaki borcu siz ödeyeceksiniz sonuçta...
Bir seferlik yardımcı olacağınızı sonrada yolunuza bakacağınızı kendi hayatının sorumluluklarını alması gerektiğini belirtirdim.Bu borç 40 bin ise iş kurmayı biliyor en az yarısını kendisinin ödeyeceğini yarısı için kredi çekebileceğimi belirtirdim.Tabi bunları eşimin bilgisi dahilinde yapardım. Hatta bunları eşiniz söylese benimdurumum malum sizin adınızı vererek onunla konuşacaksın ama bazı şartları var dese belki biraz utanır hem..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…