Kayinvalidem asla yardim etmiyor kendimi enayi gibi hissediyorum?

Kullaniciadibulamadim

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2019
49
62
3
30
Herkese merhabalar günaydınlar. Kayinvalidemle birlik oturuyorum sadece kaynanam var tek. Neyse direk gireyim konuma. Kizlar bir kizim var cok cok hareketli birde kaynanam var asla yerinden kalkamayan bir kac ornek vereyim mesela şimdi sabah oldu çay koydum o çay ocakta kaynaya kaynaya biter ama yine de kaynanam demleyipte sofraya getirmez o kadar yardıma ihtiyacım oluyor ki asla elini sürmez oturur baş köşede kumanda akşama kadar tv izler. Bir yardım edeyim kızım bende şunu yapayım yok yok yok. 5 senedir evliyim görmedim. Yardım etmediği gibi herşeye karışır eder. Yapmasam akşama kadar sürat asar. Kızlar her sabah kahvaltı öğlen yemeği akşam yemeği eşime hizmet tamam benimyapmam gerek ama insan istiyor yardım etmesini yani. Enayi gibiyim ben yemek koymasam valla billahi ac kalır bir lokma getirmez sofraya. Cok zoruma gitmeye başladı bu durum. Yanı küçücük bir yardm olsa bile hoşuma giderdi. Şimdi yatakta uyumuyor pencereden bakıyor ben sofra kutupta anne softa hazır diyene kadar ölse çıkmaz dışarı. Eli ayağı sağlam çok şükür hasta olsa yada ne bileyim kötü durumda olsa asla ses etmem ama kızlarına gidiyor onlarda iş yapıyor kaç kere gördüm bu durumu. Yerleri siliyor supurge açıyor kac kere camasirlarini topladi katladi kizlarinin. Ama bana asla yapmiyor asla. Simdi kahvaltı kuruyorum beni bekliyor. Bir gün bile görmedim bana küçücük yardımını ne yapmam lazım kızlar kızım çok cok hareketli zaptetmek zor yetişemiyorum artık hem ev işi hem yemek hemde kızım. Enayi gibi hissediyorum artık. Ne yapmam lazım önereceğiniz birşey var mi

Herkese merhabalar günaydınlar. Kayinvalidemle birlik oturuyorum sadece kaynanam var tek. Neyse direk gireyim konuma. Kizlar bir kizim var cok cok hareketli birde kaynanam var asla yerinden kalkamayan bir kac ornek vereyim mesela şimdi sabah oldu çay koydum o çay ocakta kaynaya kaynaya biter ama yine de kaynanam demleyipte sofraya getirmez o kadar yardıma ihtiyacım oluyor ki asla elini sürmez oturur baş köşede kumanda akşama kadar tv izler. Bir yardım edeyim kızım bende şunu yapayım yok yok yok. 5 senedir evliyim görmedim. Yardım etmediği gibi herşeye karışır eder. Yapmasam akşama kadar sürat asar. Kızlar her sabah kahvaltı öğlen yemeği akşam yemeği eşime hizmet tamam benimyapmam gerek ama insan istiyor yardım etmesini yani. Enayi gibiyim ben yemek koymasam valla billahi ac kalır bir lokma getirmez sofraya. Cok zoruma gitmeye başladı bu durum. Yanı küçücük bir yardm olsa bile hoşuma giderdi. Şimdi yatakta uyumuyor pencereden bakıyor ben sofra kutupta anne softa hazır diyene kadar ölse çıkmaz dışarı. Eli ayağı sağlam çok şükür hasta olsa yada ne bileyim kötü durumda olsa asla ses etmem ama kızlarına gidiyor onlarda iş yapıyor kaç kere gördüm bu durumu. Yerleri siliyor supurge açıyor kac kere camasirlarini topladi katladi kizlarinin. Ama bana asla yapmiyor asla. Simdi kahvaltı kuruyorum beni bekliyor. Bir gün bile görmedim bana küçücük yardımını ne yapmam lazım kızlar kızım çok cok hareketli zaptetmek zor yetişemiyorum artık hem ev işi hem yemek hemde kızım. Enayi gibi hissediyorum artık. Ne yapmam lazım önereceğiniz birşey var mi

Bir yerden başla fazla susmuşsun
Mesela seslen şimdi uyandın mı diye uyandım diyecektir
Ama sofra hazır deme
Bir şey derse seslendim uyanıktın, niye kalkmadın de
Kahvaltını yap sofrayı topla gitsin kendisine hazırlasın sonra

Bir yerden başla fazla susmuşsun
Mesela seslen şimdi uyandın mı diye uyandım diyecektir
Ama sofra hazır deme
Bir şey derse seslendim uyanıktın, niye kalkmadın de
Kahvaltını yap sofrayı topla gitsin kendisine hazırlasın sonra
Şuan yatakta telefonuna bakıyor çagirmami bekliyor koskoca kadın 65 yaşında ben ise 24 yaşındayım çok sustum evet hep hizmet ettim artık enayi gibi hissediyorum kendimi valla

Şuan yatakta telefonuna bakıyor çagirmami bekliyor koskoca kadın 65 yaşında ben ise 24 yaşındayım çok sustum evet hep hizmet ettim artık enayi gibi hissediyorum kendimi valla

19 yaşında evlenip kv yanına giderseniz çok normal bu durumlar
Yavaştan başlayın sesinizi çıkarmaya
65 yaş tabi ki çok genç değil ama gücü nispetinde bir şeylerin ucundan tutabilir gönül almak için

Kaynananız başından beri kaynanalık yapmış zaten. Yani elini hiç birşeye sürmemesinin sebebi sizin kendisinden sürekli bir beklentiniz olacağından diye düşünmüş olmalı. Kayınvalideniz kaç yaşında merak ettim. Kızlarına gittiğinde yapabiliyorsa yaşadığı evde de yapabilir. Biraz vicdan. Benimde şimdi aklıma geldi. İlk oğlum 6 aylıktı. Kayınvalidem memleketten bize gelmişti. Oğlum rahatsız olduğu için haftalarca geceleri uyumuyordum anca sabaha karşı uyuyabilirdim. Benim düşünceli kayınvalidem de kalkar sabahları tv nin karşısında oturur benim kalkmamı kahvaltı hazırlamamı beklerdi. Ama bilirdi çocuğum rahatsızdı uyumazdı ağlamalarını duyardı hatta bazen gelirdi çocuğumu pışpışlardı :) Ama dediğim gibi sabah da beni beklerdi :)

Esinle konus annesiyle konussun yetisemiyorum herseye hizmetcimiyim ben diyin. Esin anlayissiz biriyse kendine yap kendin ye onun odasini camasirini yapma mesela kavga cikar ama sende ezdirme kendini bulmus saf bir gelin oh ne ala memleket. Tabi en basta en guzeli evi ayirmak

bence esinle konusmadan hic bir faaliyete gecme sonra kötü sen olursun. Esine güzel bir dille annesini kötülemeyecek bir sekilde olanlari anlat cok yoruldugunu, saygisizlik etmek istemedigini ama annesinin kendini kizlarinin evinde gibi hissedebilmesi icin ne yapabiliriz gibi seyler söyle. Sonucta sen onun hizmetcisi degilsin, ay ben oturur bir güzel aglarim herhalde esime yetemiyorum cok yoruluyorum tükeniyorum böyle diye. Allah yardimcin olsun canim

Sen çok yüz vermişsin ona. Uyanık oturuyor madem kalksın yardım etsin. Misafir gelirde nasılsa gidecek iş yaptırmayım gidene kadar dişimi sıkayım dersin. Ama 5 yılda senin çoktan patlaman lazımdı bana göre. Anne kalk kahvaltıyı hazırla de. Kimse kimsenin hizmetçisi değil. Baktın oralı değil kendine göre hazırla ye kalk.

Bunu sizi a sağlamak için yazmıyorum: kadın 5 senedir genc hizmetçisi olmasına alışmış bir kere. Sizin evliliginizin ilk seneleri kayınvalidele oturmakla gecmis. Sesinizi artık bir çıkması lazim. Tüm bunları gençliğin cahilliğine veriyorum. Ama sahsen baştan aynı eve girmezdim

Back
X