• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayinvalidem ayrımcılık mı yapıyor?

Merhaba. Benim sorunum öyle büyük bir şey degil. Ama yine de sormak istiyorum. Sonucta disaridan bakinca daha net görülür ya bazi şeyler. Simdi gorumcemin ogluna kayin peder akulu araba aldi 3 yas doğum günü icin. O zaman esime tel acmis sizin kiza da tablet mi alayim araba mi diye. Esim o sırada kizim kucuk oldugu için tablet al demis. Bu arada 2 yas dogum gununde kayipnpeder tablet almosti gorumcemin ogluna. Kayinpeder tamam sonra da araba alirim demis esime telefonda. Simdi cocuk 5 yasinda bizimki de 20 gun sonra 3 olacak. Gecen gorumcemdeyken araba basinda biraz surtustu bizim cocuklar sen bin ben bineyim diye. Kv dediki arabayi bizim bahceye goturelim sirayla binsinler yani bizimkine alma niyetleri yok . Kp kendine araba aldi yeni sanirim sıkışıklar. Bir de kv 3 seneden beri bakiyor yavruma aslında sorun etmemek lazim ama esim ben eger almazlarsa lafimi soylerim bir sekilde diyor. Sizce bu ayrimcilik mi?
Ayrımcılık değil ayrıca almak zorundada değil kendiniz alın madem öyle çocuk sizin sonuçta:işsiz:

Gorumce cocuguna alınan her çöp size de mi alınmak zorunda ? Ne münasebet ?
Bir de sanki alacaklı gibi gidip hesap sormak nasıl bir yuzsuzluktür.
Kusura bakmayın ama bu kadarına açgözlülük denir.2 yaşındaki çocuğa gorumcenin güya altında kalmamak için tablet aldirmak ise tam bir saçmalık.
Niye insanlara para musluğu gözüyle bakıp hep bir şeyler aldırma derdindesiniz...Bir de bu insanlar mecbur olmadıkları halde bedavadan çocuğunuza bakiyormuş,pes ! Sizin onlari her ay hediyeye boğmaniz lazımken hala rabbena hep bana .:işsiz:

ortada bir ayrımcılık göremeyen sadece benmiyim :olamaz::olamaz:
sen dhaa ayrımcılık görmemişin bacım zira en agırını yaşayanlar var seninki devede kulak bile değil hey allahım :işsiz:

Bu küçücük çocukların elinde telefon,tablet.. nedir ya huu ?? Bu ana babalarin hiç mi içi acımıyor...
Konuya gelirsek. Ben ayrımcılık yaptıklarını düşünmüyorum. Kari-koca biraz alingansiniz. Kim kime ne yapıyorsa yapar. Icinden ne zaman gelirse o zaman yapar. Sizin demenizle mi yapsınlar? Almazlarsa lafini soylicekmis esinizde. Ondan dedim
..

bence söylemeyin hiç bir şey. çok çok ayıp , ayrıca hediyeler gereksiz, zararlı ve pahalı. akulü araba yerine a101den bisiklete binsin. en azından hareket eder çocuk

Esin sitem edecek onlar da anne baba olarak icerleyip ( kotu anlamda icerleme degil. Uzulecekler.) belki maddi olarak sıkışı olduklari halde alacaklar arabayi. Bu sefer de esin demeden almadiniz diye yine sitem moduna girerse kv kp ne kadar uzulur bir dusunsenize. Valla ne kadar simarik evlatlar olduk biz. Annemiz babamiz yatalak olsa bakmak yerine bakim evine vermeyi dusunuruz ama yasli basli insanlara enerjisi tavan alti bezli cocugumuzu baktirmaya cekinmiyoruz.

Bunda bir ayrimcilik yok. Onun cocuguna aldilar benim cocuguma da aynisini almalilar diye surekli beklenti icindeyseniz isiniz zor. Eksik kalmasini istemiyorsaniz onu da siz alin cocugunuza. Bu kadar kucuk seyleri yaristirmanizin yanlis oldugunu dusunuyorum.

Ben anlamadım erkek çocuk pipisi ile mi araba kullanıyor da kız çocuğuna alınmayacak. Sadece siz degil bir kac uye de bu yorumu yapmis. Çocuk bunlar ne görürlerse ne bilirlerse onu isterler.

Bunun pipiyle kukuyla alakası yok hanımefendi.Bu yaradılışla alakalı.Fazla ilgisini çekmez.İki erkek çocuk büyüttüm

hiç bebekle oynamadılar.Oyuncak mağazasına girdiğimizde hiç bebek v.s. bakmadılar.Ben etrafımda büyüyen hiçbir

kız çocuğunun top gördüğünde maç yapmaya çalıştığını görmedim.İstisnalar kaideyi bozmaz.

Ben anlamadım erkek çocuk pipisi ile mi araba kullanıyor da kız çocuğuna alınmayacak. Sadece siz degil bir kac uye de bu yorumu yapmis. Çocuk bunlar ne görürlerse ne bilirlerse onu isterler.
Erkek çocuğun barbie bebekle oynamadığı gibi , kız çocuklarının da araba yarıştırdığını ,akülü arabaya bindiğini görmedim , ha ister mi ister çocuktur...

Bunun pipiyle kukuyla alakası yok hanımefendi.Bu yaradılışla alakalı.Fazla ilgisini çekmez.İki erkek çocuk büyüttüm

hiç bebekle oynamadılar.Oyuncak mağazasına girdiğimizde hiç bebek v.s. bakmadılar.Ben etrafımda büyüyen hiçbir

kız çocuğunun top gördüğünde maç yapmaya çalıştığını görmedim.İstisnalar kaideyi bozmaz.
Buna ben de katilamayacagim.
"Erkek çocuklar bebekle oynamak istemez bu sebeple kizlar da akülü araba kullanmayı sevmez" diye bir cikarim yapilamaz...Erkek çocuklar daha hevesli olabilir,arabalara daha düşkün olabilir ama bu kizlarin arabaları sevmediğini,oynayamayacaklarini göstermez.İstisnalardan bahsetmiyorum gayette kız çocukları da arabalarla oynar.Topla da oynar,futbol oynamazda voleybol oynar,yakartop oynar :)
Böyle genellemeleri sevmiyorum , sen anlamazsin sevmezsin diye çocukları bu oyuncaklardan mahrum birakmayi da doğru bulmuyorum.Biz bütün seçenekleri sunalim, onlar ne isterlerse onu yapsınlar.
Mesela yemek oyuncaklarıyla da en çok kızlar oynar,ama en iyi aşçılar da erkeklerden çıkar :)

Ben ayrımcılık görmedim şu sıra elleri sıkışıksa belki kızınıza araba almazlar ama atıyorum iki yıl sonra kızınıza da ayrı bir hediye alırlar olur biter

Kaynanalariniz bir bardak cay istese, iki gun ust uste kapinizi calsa hele bir de yatiya gelse olay cikarirsiniz eyyy gelinler....
Simdi bu beklenti niye nedendir?? Mecbur mu sizin cocugunuza araba almaya. 3 yasina kadar bakti diyosunuz daha ne yapsin arabasini da siz alin soyle asalak asalak takilan kadinlari anlamiyorum calismiyosaniz calisin siz alin cocugunuzun arabasini. Ayrica cocukkem akulu arabam yoktu bi yerim de eksilmedi

Merhaba. Benim sorunum öyle büyük bir şey degil. Ama yine de sormak istiyorum. Sonucta disaridan bakinca daha net görülür ya bazi şeyler. Simdi gorumcemin ogluna kayin peder akulu araba aldi 3 yas doğum günü icin. O zaman esime tel acmis sizin kiza da tablet mi alayim araba mi diye. Esim o sırada kizim kucuk oldugu için tablet al demis. Bu arada 2 yas dogum gununde kayipnpeder tablet almosti gorumcemin ogluna. Kayinpeder tamam sonra da araba alirim demis esime telefonda. Simdi cocuk 5 yasinda bizimki de 20 gun sonra 3 olacak. Gecen gorumcemdeyken araba basinda biraz surtustu bizim cocuklar sen bin ben bineyim diye. Kv dediki arabayi bizim bahceye goturelim sirayla binsinler yani bizimkine alma niyetleri yok . Kp kendine araba aldi yeni sanirim sıkışıklar. Bir de kv 3 seneden beri bakiyor yavruma aslında sorun etmemek lazim ama esim ben eger almazlarsa lafimi soylerim bir sekilde diyor. Sizce bu ayrimcilik mi?
Bakım parası vermek zorundasın , görümcenin çocuğuna bakmıyor seninkine bakıyor , bence bu ayrımcılık . Bakım parası verin ödeşin

Hiç te değil

akülü arabayı da kendiniz alın. ben oğluma lojmanda iken küçükken pedalli araba vardı. hem enerji atıyodu. hem eğleniyodu. ondan almıştık iki yıl bindi zaten. fiyatı da ucuzdu. yani çocukları sevindirmek için pahalı oyuncaklar gerekmez illa ki.tablet de almıştık. ama onu düşürüp kırdım ben. bir daha almadım. yani tablet bir nebze çocuğu susturmak gibi. çocuk dediğin hareketli olmalı. ilerde nsl bir nesil yetişiyor anlamadım.oğlum 7 yaşında şuan. evde internet bile yok bizim. sadece kendi telimizde limitli internet var. biraz bilinçli anne baba olun.

Buna ben de katilamayacagim.
"Erkek çocuklar bebekle oynamak istemez bu sebeple kizlar da akülü araba kullanmayı sevmez" diye bir cikarim yapilamaz...Erkek çocuklar daha hevesli olabilir,arabalara daha düşkün olabilir ama bu kizlarin arabaları sevmediğini,oynayamayacaklarini göstermez.İstisnalardan bahsetmiyorum gayette kız çocukları da arabalarla oynar.Topla da oynar,futbol oynamazda voleybol oynar,yakartop oynar :)
Böyle genellemeleri sevmiyorum , sen anlamazsin sevmezsin diye çocukları bu oyuncaklardan mahrum birakmayi da doğru bulmuyorum.Biz bütün seçenekleri sunalim, onlar ne isterlerse onu yapsınlar.
Mesela yemek oyuncaklarıyla da en çok kızlar oynar,ama en iyi aşçılar da erkeklerden çıkar :)
Olayı nerelere çektiniz anlamadım.
Ortada kız çocuk erkek çocuk ayrımı yok. Üyenin biri pipi dedi olay başka boyuta çekildi.
Genelleme yapılır, erkek çocuk bebeklerle oynamaz (geneli) kız çocuklarda arabalarla (geneli). Oynayan var mıdır? Vardır ama istisnadır. O istisnalarda kaideyi zaten bozmazlar.
Burada konu kız çocuğa veya erkek çocuğa alınacak oyuncaklar değil, burada ki konu, büyükanne ve dedenin ellerinin sıkışık olmasından dolayı arabayı iki kuzen ortaklaşa kullansın lafından yola çıkılarak öbür kuzene alındı benim çocuğuma neden alınmadı, benimkine tablet alınırken diğer toruna da tablet alındı. Öyleyse durum 2-1 bizim çocuğun aleyhine. Bizim çocuk (tablet):1, öbür torun (tablet + akülü araba): 2
Konu sahibi eşi diyorki madem öyle maç çıkışı hakemden hesap soralım. Diğer toruna 2 penaltı verirken bizimkine neden 1 penaltı verdin.
Olay budur. Haaaa bu arada çocuklarına da 2-3 yıldır hesap soracakları babaanne ile dede bakıyor. Bu da ayrı bir konu. (Yahu bunun futboldaki karşılığı nedir bulamadım)

Yapmayin allah askina gidip nasil soyleyebilecek esiniz boyle bir seyi? Kendiniz alin beklemeye ne gerek var? Bu kadar beklenti uzer baska bir sey degil.

Olayı nerelere çektiniz anlamadım.
Ortada kız çocuk erkek çocuk ayrımı yok. Üyenin biri pipi dedi olay başka boyuta çekildi.
Genelleme yapılır, erkek çocuk bebeklerle oynamaz (geneli) kız çocuklarda arabalarla (geneli). Oynayan var mıdır? Vardır ama istisnadır. O istisnalarda kaideyi zaten bozmazlar.
Burada konu kız çocuğa veya erkek çocuğa alınacak oyuncaklar değil, burada ki konu, büyükanne ve dedenin ellerinin sıkışık olmasından dolayı arabayı iki kuzen ortaklaşa kullansın lafından yola çıkılarak öbür kuzene alındı benim çocuğuma neden alınmadı, benimkine tablet alınırken diğer toruna da tablet alındı. Öyleyse durum 2-1 bizim çocuğun aleyhine. Bizim çocuk (tablet):1, öbür torun (tablet + akülü araba): 2
Konu sahibi eşi diyorki madem öyle maç çıkışı hakemden hesap soralım. Diğer toruna 2 penaltı verirken bizimkine neden 1 penaltı verdin.
Olay budur. Haaaa bu arada çocuklarına da 2-3 yıldır hesap soracakları babaanne ile dede bakıyor. Bu da ayrı bir konu. (Yahu bunun futboldaki karşılığı nedir bulamadım)

Konuyu biliyorum özetlemenize gerek yoktu.Konuya yorumumu da yapmıştım zaten yukarılarda.
" Kız çocuklari akülü arabaya binmez " denilerek konu farklı bir boyuta çekildi, ben çekmedim yani :)
O üyeye de kendi düşüncemi yazdım, ki hala aynı fikirdeyim,siz neden rahatsız oldunuz ?

Back
X