Kayınvalidem bana da bırakmış!

Yıllarca annem babaannemin evini baştan aşağıya temizledi sadece tek bir odada değil üzerine halamlar gelir aksam yemeklerini hazırlardı.
El kızı sonuçta kv ne kadar acır ki sana. Mecbur tutuyor bir nevi seni.
Ben kendi kv herseyı gördüm ama Bi günden Bi günede arayıp gel evimi temizle yardım et dememiştir ne ben ona yaparım ne o bana.
Kv kaç yasında eli ayağı tutmuyor mu?

Ben olsam “biliyorsunuz ben de çalışıyorum. Bizde ev işleri ortak. Oğlunuz gelince erkek kuvvetiyle daha iyi yapar. Hem benim ailem eşimi temizlik için çağırsa hoş olmaz. Alışık olmadığı ev. Herkes alıştığı evin temizliğinde yardımcı olsun. Tabii en güzeli yardımcı tutmak” derdim.

Ne tuhaf kayınvalideler var.
Kayinvalidem alt katımda bir gun olsun elim bir işe degmemistir.Beklentinin önünü kesseniz.

Uyuz oluyorum bu kayinvalidelerin cikardigi "gelin temizligi "modasina nasil alistirdiniz boyle temizligini yapmaya,ya sagligi el vermez zor durumda olur Allah rizasi icin yapilir,ama bu emretmeleri insani zivanadan cikarir,baskasinin evini toplamak sanami kalmis az yesin hizmetci tutsun bir zahmet,gitme sende evde yapilacak.isin var de gitme!

Ne münasebet!
Yarım gün 70 tl diyiverin, bir daha böyle bir densizliğe girebiliyor mu bakalım.
Oldu, gelin diye bedava iş gücü.
Ya kendi yapsın ya da az yesin kadın tutsun!

İçten gelir yardım edilir tamam. Ama söylüyorsa hele ki çalışıyorsam yapmazdım net! Yaparsan bi sonraki bayrama bütün evi sana bırakır emin ol. Başta tavrını koydun koydun. İlk tavır çok önemli!

Merhaba arkadaşlar ailem ve kayınvalidemlerden uzakta oturuyoruz. Bayramdan 2 gün önce memlekete gideceğim.Eşim iş sebebi ile benimle gelemiyor daha sonra gelecek. Geçen kayınvalidem ile konuşuyoruz. Temizlik yapmaya başlamış yavaştan. Bana da mutfağı bırakmış.Gidecem bir gün sonra arefe günü.Hep empati yapmaya çalışıyorum. Ben olsam yaptırmazdım diye düşündüm. Kayınvalide olursam bir gün aynı saflığımın devam etmesi dileğiyle. Siz neler düşünüyorsunuz merak ediyorum.
Temizlik için yardım edebilecek ve bu işten para kazanan insanlar var. Benim annem bana evinin işini yapmayı teklif etmezken, kayınvalidem ne münasebet? Ben giderim, içimden gelir yardım ederim o ayrı. Ama o beni buna mecbur tutamaz.

Zaten uzakta oturuyormuşsunuz sürekli yapıyor değilsiniz ki mutfak zordur sizde gençsiniz yapabilirsiniz ne var ki. kaynana isteyince neden sorun oluyor?yardım.istemiş ama hemen ben temizlikçi miyim diye söyleniyor. Sizde o evin bir kızı sayılırsınız senede bir kere sorun olmamalı ben anneme gittiğimde yaparım işleri sizde kendi anneniz olsa yaparsınız
Ne kadar iyi birisiniz valla bravo....
Ben hayatta yapmam yapanada sakın yapma derim...

Ben halami. Evine gitsem mesela hep etrafi toplar,bulasik yikardim ve elimden gelen yardimi ederdim. Misafirdim belki o evde ama yinede kendimi o eve ayit hissediyorum. Seve seve de yardim ederdim ve misafir gelsede kostururdum. Bunda hic sıkıntı görmüyorum. Ama birisi önceden mutfagin temizligini size birakmasi ve bunu böyle söylemesi hic hos degil. Heleki sadece bir kac gün icin gidiyorsunuz. Esimin annesi bana evinde yardim etmeme pek müsade etmez..gönlünüzden nasil geciyor sa öyle davranin. Esiniz buna ne dedi?

Yapmasan kabahatli olursun ya yapacağım deyip bir bahane uydurun ya da yalapşap yapın bir daha istemesin :)

Merhaba arkadaşlar ailem ve kayınvalidemlerden uzakta oturuyoruz. Bayramdan 2 gün önce memlekete gideceğim.Eşim iş sebebi ile benimle gelemiyor daha sonra gelecek. Geçen kayınvalidem ile konuşuyoruz. Temizlik yapmaya başlamış yavaştan. Bana da mutfağı bırakmış.Gidecem bir gün sonra arefe günü.Hep empati yapmaya çalışıyorum. Ben olsam yaptırmazdım diye düşündüm. Kayınvalide olursam bir gün aynı saflığımın devam etmesi dileğiyle. Siz neler düşünüyorsunuz merak ediyorum.

Yok daha neler... eğer muhtaçlık içeren bir durum yoksa elimi bile sürmem :KK76:

Bende sinir olurdum tabi eskiden

Mesela anneniz kızım mutfagı temizlemedim sen yaparsın gelince deseydi ?
Tepkiniz ne olurdu ?

Hayat o kadar kısa ve tuhaf ki bazen en sevmediğiniz yaralarınızı sarıyor en sevdiğiniz sırtınıza bir bıçak daha vuruyor

Yani sizden maddi ve manevi (hastalık sakat kalma bir uzuv kaybı ) götürmeyecekse yapın üstten bir temizlik

Yada ben yapamam diye çıkın işin içinden planlar bahaneler vs düşünerek beyninizi doldurmayın ve kalbinizi karartmayın

Yapmam hatta sofra toplamak bile annesi kizim sen bizimkinden betersin çöp ev olur sizin ev dedi balik temizledik ustune kendi temizledi bana sen hayatında hiç balik temizledim mi dedi ☺ işi bileceksin ise gitmeyeceksin

Bu kayınvalidelerin gelinleri hizmetçi gibi kullanmasını anlamıyorum, anlayamıyorum, kabul edemiyorum

Temızlıgın üstüne gitseniz hadi bi nebze. Ama hoş olmamış. İlk tavır önemli boyle konularda diyorum:) 2aylık evlıyken uzun yol gıdıp 4gun ıcın gıttık memlekete. Arefe günü kayınvalidem ortaya eleltrık suourgesı koyup mutfağa gıttı. İzne gelen bekar gorumcem de var falan. Gorumcem en som dayanamadı kalktı açtı supurgeyi ben yapsaydım falan bıseyler geveledım ama yok ustume alınmamıstım meğer ilkten beni alıştırmak istemiş sonradan jetonum düştü. Daha genç saglıklıyken, sehır dışından gelecek yeni evli oğlu gelını ve temızlıgı son güne mi bırakacak.o evın kızı falan degılım kım ne derse desin senede bir iki kez gıdılıyor gunumu temızlık yaparak gecıremem. Annemler kıyamaz yaptırmaz,onlarda neden yapayım.an ne bize geçin direkt siz. Eğer önce kayınvalıdeye gıtme durumu olursa da yorgunum yoldan geldim deyın

Back
X