kayinvalidem beni cildirtiyoooorr

Yaşın küçükmüş,ama eşin senden daha ergence hareket etmiş..

Yirmi yaşındasın anladığım kadarıyla...
Belki bana darılacaksın, umarım güzel kalbini kırmadan bazı şeyler yazabilirim..
Senin yaşlarındayken, hayatın yükünü kaldıracak acılar yaşamadıysak, olgunlaşmak; çileğin kışın da olmasını beklemek gibi bir şey.. Sanırım kayınvaliden de erken evlenmiş.. Eskiler biraz daha farklı koşullarda yoğurulduğundan ve evlilikten beklentileri şimdi ki kızlarımız gibi olmadığından, evliliğe daha kolay adapte olup, eşinin ailesine istediğinin bir kısmını verebilmiş insanlar.. Şunu demek istiyorum, kayınvalideni memnun edebilecek seviyede "gelinlik" yapabilmen mümkün değil. Yaşın çok genç.. Birlikte oturuyorsun.. bazı hareketlerin kuşak farkından ötürü gözüne rahatlıkla batabiliyor.. Bu arada ben konundan yola çıkmıyorum, haklısındır bu konuda.. abartmıştır.. Ancak mutlaka onunda üç aşağı beş yukarı beklentileri var.. Aynı evde yaşamaktan ötürü.. Sen henüz çok toysun..
Ne demek istiyorsun diyorsun belki de bana..
Kısaca, erken evlenmeye karar verip bir evin içinde yaşamak için başını eğdi isen, yaşayacaklarından tahmini bir kaçı kısaca şunlar olacaktır;
- Sosyal ağlarla birazcık bile ilgili isen bu onların gözüne batar..
- İş sırası denilen tuhaf bir mantıkları olabiliyor eskilerin, biraz bile bilmiyorsan "hiçbir işten anlamaz" oluverirsin..
- Eşin ile diyaloğunda ki saygıya özellikle dikkat ederler..
- Eşinin üzerinde ki baskıyı arttırarak seni de idare edebilme gücünü muhafaza ederler zira yaştan ötürü en doğruyu kendilerinin bildiklerine inanırlar..
- "İzin" denilen bir olay vardır, ondan almıyorsan, onun idare ettiği eşinden alırsın.. eşin de ona haber vermezse, sonra böyle durumlar yaşanabilir.. Otoriteyi ezip geçmişsindir çünkü (bu konunla ilgiliydi).. Ondan izin alırsan, durum değişebilir..
- Saygı duyup kurullara uyarsan, zaman içerisinde anlaşmanın bir yolunu belki bulmak mümkün olabilir..

Karamsar bir tablo olmuş olabilir, uzatmıyorum.. Ne yapılabilir?
Sen söyle..
Yirmi yaşındasın ve yaşından oldukça büyük yabancı biriyle, sırf eşini sevip evlendin diye aynı evde yaşıyorsun.. Eşini kendi eğitim anlayışı ile eğitmiş o düzen devam ediyor yani.. Kısaca "Eşin, annesiyle yaşadığı dönemde nasıl idare ediliyorsa, yine aynı şekilde anne komutasında ve düzeninde yaşadığı için, haklı olarak öyle devam edecek.." Ben olsam sanırım evlenmezdim, beklerdim.. Evlendi isem bu şartları kabul etmişimdir.. Kayınvalidemin istek ve beklentilerini inceler, mantığa uygun olanlarını yapar, uymayanlar içinse eşimin fikrini alırdım.. Geçinmenin bir yolunu bulmalısın, bu da seni olgunlaştıracaktır zamanla.. Çünkü acele etmişsin, olgunlaşman lazım..

Bu kadar karamsarlığa bir ışık lazım, şunu da yazayım belki iyi niyetli olduğumu anlarsın..

Eşine kendini sevdir ve başbaşa vakitlerin zamanını arttır, kaliteli hale getir.. odanıza oyun konsolu al mesela.. Ortak paydayı arttır.. en yakın dostu ol.. Odanızda zevk aldığınız bir sürü şey olsun, birlikte dizi izleyin mesela.. Bir de bunu dene.. Belki o zaman eşinin sana alışma ve güvenme süresi, yara almadan hızlanır ve ağırlığını koyar annesine karşı..

lanet olsun boyle kaynanalara
ne isterler elin gariplerinden
bes dk gitmis gelmis nolmus yaa
nerene batti..yazik kendi kizlari
niza bole mi davraniyosunuz
allahinizdan bulun siz gelinlere
cektiriyosunuz allah da size
cektirsin..hasta olunca oraniz
buraniz tutmayinca hemen
gelinden yardim beklersiniz
nefret ediyirum geline boyle
eziyet eden kaynana lardan
insan gibi davranandanda
allah razi olsun

Canım özür dileme ezdiröe kendini.eşini de al karşına konuş gerekiyosa.ve sana tavaiyem evde vakit geçirme.kv ile ne kadar vakit geçirirsen daha çok sorun çıkarır.kurslara git yeniden sınava çalışıp örgün öğretim kazan okula git.eşinle sohbet edebilcek konun bile yokmuş bak.sosyalleş ki eşinle oturup muhabbet kurabilesin.böyle kaynananla da uğraşmazsın akşama kadar.

Al
Âllah allah istediğin zaman çıkarsın gezersin ona hesapmı vercekmişin yedi yirmidört saat onun başını bekliycekmişsin hem eşin niye kızıyor oda annesine gezmek tozmak benim eşimin hakkı niye demiyor eşin annesine seni atma fırsatı verdikçe okadın bunu hep yapar hayır yani ne olmuş biraz oturduysan niye şikayet eder oğluyla gelinini kavga ettirince ne eline geçiyor anlamadım böyle kaynanaların neyse...

3 aylk evliyim sorun para degl ev zaten bzim ama ona kim bakicak soncta esimin annesi nasl birakalm
Kendine baktıracaksa o çenesini tutacak eşinde seni savunacak yoksa hiçte mecbur değilsin bakmaya sana tavsiyem yeni evliymişsin hayatın düzene girmeddn çocuk falan yapayım deme

esimle degl kaynanamla sohbet edeck konum yok ddm. Madem o beni byle sikayt ediyo bndan snra bnde her aksam anlatcm.anmnen bugun suraya gtti bugun bana bnu ddi anlatcm hic anlatmamsym.smdiye kadar

esimle degl kaynanamla sohbet edeck konum yok ddm. Madem o beni byle sikayt ediyo bndan snra bnde her aksam anlatcm.anmnen bugun suraya gtti bugun bana bnu ddi anlatcm hic anlatmamsym.smdiye kadar

pardon ben yanlış okumuşum o yorumu.benim önerimin üstüne çözümün bu yani kaynananla yaşama konusunda.kusura bakma canım ama sen evlenicek olgunlukta değilmişsin.birbirinizi çocuk gibi eşine şikayet ederek yuvarlanıp gidersiniz artık.ne diyim.

Senin sorunun eşinle kaynana belli cadi eşin neden haber verdiğin halde kavga çikariyor? Ana kuzusu bir kocan varsa işin zor güzelim bu sorunlar hiç bitmez.

Keske bu kadar erken evlenmeseydin.Hadi evlendin madem bastan ayri evde kalmak istedigini soyleseydin.İlla ki evlenmeden once kaynananin nasil biri oldugunu tahmin etmissindir.Eltilerin baslarindan atmanin yolunu bulmus sende onlarin yaptigini yap baska caren yol gibi en azindan devamli kalmasin sende siraya koyun.Senin esin anladigim kadariyla annesinin sozunden cikmayan biri ve en buyuk sikintida bu galiba.Senim yerinde olsam bana deger vermeyen kaynanamada kocamada yaranmaya hic calismazdim.merak ettigim bir sey var kendi ailen ne diyor bu duruma.Sahsen ben boyle bisey yasiyor olsam ceker alirlar di benimkiler katiyen izin vermezlerdi buna.Ailesi tarafindan sahipsiz gordukleri gelinleri esleri ve esin ailesi daha cok eziyorlar bu yuzden sordum ve soyledim.

Buradaki bir çok arkadaşıma katıliyorum. Sen kücüksün bence hata yapma işini ona bırak eşinin yanında da yaparsa çok ricaederim asiz bana hakaret mi ediyorsunuz falan de araya mesafe koy seviyeyi de korursun sonra senden cekinir benim aciklarimi ogluma gosteriyor diye. Mesela kotu bir sey mi dedi esin gelince laf arasinda ben alingan bir insanim bugun bana soylediginiz o agir ithamlari hakedecek birsey yapmiyorum birbirimize karsi daha nazik anlayisli davranirsak sevinirim ben sizi annem.gibi goruyorum ama siz beno cocugunuz gibi gormuyor musunuz de agla duygu somurusu yap kocan da sana hak versin))

kendi kendinede çıkıp gidersin. kölemisin sen. evinden isteğin zaman çıkmak için kvdeden ve eşten pasaportuna tasdikmi gerekiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…