- 4 Eylül 2011
- 11.007
- 23.691
- 598
- Konu Sahibi hosgeldinhiramm
-
ora bakkala gdicem dedm tamam dedi degl komsuya gdicem de tamam ddi dedmBakın canm kardeşlerim. Burda ablalarım var bana düşmez ama bende size abla olacak yaştayım. Bakkala giderken eşe haber verilmez gerek yoktur. Dışatı çıkabilirsiniz tek başınıza yapabilirsiniz bunu. Şu hetiflerin totoşunu şöyle kaldırmayın kurrban olim. Bakkala,pazara eczaneye, bankaya çıkıp gidebilirsiniz. He nedir annene gitceksindir atıorum geç dönceksindir yada eşinde gelcektir anneme geçiorum dersin. Ama bakkala giderken eşinizi ararsanız,o kaynanalardan da eşlersen de daha çok çekersinizz...
Ayrıca açıkca izin almışsın belli. Mesajını okursan bakkala gidim dedim tamm dedi gittim diorsun. Yapma biraz dürüst ol.
annesi evde yoktu olsa aramama gerk olmazdi ona soyler ckardm zatenBende bazi seyler tam oturmadi..
Ayni evdesin sen c.suyundan etkilendin.
Esini aradin durumu izah edip izin aldin.
Eee bu adamin beyni mi kit anamda o evde sen niye yalniz cikiyon o da etkilenmedi mi demedi mi...
Gitme konusundada tmm haber verir insan esine de evden cikmasi ha gerekliymis ha keyfiymis bir sey fark etmemesi lazim..
Kole misin nesin yani..
Herkes ayni hayati yasayacak dye bi kural yok okumayan herkes ezlmek zorndami ayrica ben veterinerlk okuyorm yani okumakla alaksi oldugnu dsunmuyormBen 91liyim ve senin yasindayken kiz arkadaslarimla gezer tozar, anneme turlu ergenlikler yapardim. Su anda da ergenlik kismi haricinde ayniyim. Acelen neydi ? Ben su an bile kendim icin evliligin erken oldugunu dusunuyorum, okuyorum calisiyorum bir taraftan. Neden okumadiniz ve evlenmek istediniz ? Daha tam olarak yetiskin olup karakterin oturdugu bir yas degil bu. Okuyup meslek sahibi olsaydiniz yan apartmana giderken esinize ve kayinvalidenize hesap vermek zorunda kalmazdiniz. Yazik etmissiniz kendinize, ve bir cozum yolu yok, bedelini yasayacaksiniz, kabullenin yani ayrilmayi dusunmuyorsaniz.
İzin mevzusu olunca o polonyada zannedenler ithamını üstüme de alındım yalan söylemim o yüzden yazmak istedim. Tatlım kız zehirlenmiş yada öyle düşünmüş eşinden izin alıyor bu Polonya'da olmaz gerçekten. Yada bakkala pazara giderken. Yani bi mesajımda daha sööyledim bizde başımıza buyruk yaşamıoruz ama belli durumlarda da izin nedir allah aşkına. Eşi telefonu açmasa kız ölsünmü evde. Birde bu bnm görevim diye düşünüyor normalmi sence. Henüz 20 yaşında... yani daha şimdiden böyle ya bu ddurumlar sence o da erkekle konuştu die ölenlerden olmazmı? Şimdiden bazı şeyleri kırması, yıkması, öğrenmesi gerekmezmi? Biz polonya da değil türkiyede yaşıoru ama lütfen kimsede kendini iranda,ırakta, fasta kadının ikinci sınıf insan muamelesi gördüğü bir ülkede sanmasın, SANDIRTMASINNN...Bazi arkadaslar kendini Polonya'da zannediyor galiba. Bu ulke erkeklerle konustu diye babalari tarafindan oldurulen kizlarin ülkesi.
Te Allah'im ya sanki bir bu gariban kiz kocasindan izin aliyor bir yere gitmek icin. Egitimli egitimsiz 100 kadin taniyosam 80'i hâlâ izin aliyodur kocasindan.
Bir de konu sahiplerine her lafi soyleyip, sonra tepki gorunce 'vayyy terbiyesiz, sen kesin haksizsindir' demekten bikmadiniz mi? Gına geldi bu tavirlarinizdan. Etki tepkiyi doğurur.
Neyse evladinin yuvasinin huzurunu bozanin benim gozumde cezası fare ilacidir esasen....
Medeni ulkelerde kimse kimsenin sirtinda kambur değildir. Imkanlar elvermese bile sosyal devlet vardir. Bizdeyse gelinler olene kadar sirret karilarla ugrasmak zorunda kalir, malum gelenekler, orfler....
Kardes deveye diken, insana s.ken. Eltilerinden örnek al biraz. Aptal olma, güzellikle yola gelmiyorsa, taktigini değiştir.
Camasir suyunu kafasindan asagi bosaltip, dibinde kalani da icirseydin keske...
ben haber vermek dedim zaten izin almak değil. eşler birbiri hakkında bilgi sahibi olmalı. dünyanın binbir türlü hali varOlması gereken diye birşey yoktur bence olması gereken siz masıl yapmak istiorsanız odur.ayrıca eşe haber vermek küçüklüktür demedim. Bizde başımıza buyruk yaşamıoruz ama çamaşır suyundan zehirlendiğimizdeyan apartmandaki akrabamızdan yoğurt almaya giderkende eşi aramak saçmalıktır diorum açık açık. Yani insani ihtiyaçlar için haber vermek daha doğrusu şu durumda izin almak çok saçma. Atıorum annenize oturmaya gitceksinizdir canm ben anneme gidiorum dersiniz oda izin olarak değil. Ama bakkala giderken gidenilirmiyim demek eşin iznini beklemek çok garip gelmior mu sizede. Adam gitme dese gitmicek yani....
Sen de eşine abarta abarta anlat s.çmaya gitsem kulp takıyor de ve mesafeni koru kvye hesap vermeBi insan herseye mi laf bulur yaa bu ne boyle yaa kafayi yiycem. Dun bes dk yere gidip geldim aksam esime abarta abarta anlatti tahammul edemiyorm
Okumayan herkes ezilmek zorunda mi yazmisim ? Yasin cok kucuk yazmisim degil mi ? Ki sana gore ezilmek degil sanirim ama yan apartmana giderken izin almak ezilmektir. Esinin annesi de seni eziyor bu cok belli. Yan apartmana gittiginde sorun cikiyor, okuyorsan okula nasil gidip geliyorsun hayret dogrusuHerkes ayni hayati yasayacak dye bi kural yok okumayan herkes ezlmek zorndami ayrica ben veterinerlk okuyorm yani okumakla alaksi oldugnu dsunmuyorm
Peki arkadaşın mesajını tam okudunmu. Bakkala gidim dedim tamm dedi gittim. Sence habermi verior. Yada genel halindwn anladığın sence bu kız eşine sadecw haber vererekmi yaşıor.ben haber vermek dedim zaten izin almak değil. eşler birbiri hakkında bilgi sahibi olmalı. dünyanın binbir türlü hali var
Tamam yormlrin icin teskkr ederm ama yasam tarzmiz farkli demekki. Acikogretm okuyormOkumayan herkes ezilmek zorunda mi yazmisim ? Yasin cok kucuk yazmisim degil mi ? Ki sana gore ezilmek degil sanirim ama yan apartmana giderken izin almak ezilmektir. Esinin annesi de seni eziyor bu cok belli. Yan apartmana gittiginde sorun cikiyor, okuyorsan okula nasil gidip geliyorsun hayret dogrusu
Hiç bişey yapma bence. O kaynana varken sende eşine öylecw ipleri vermişken ilişkin hep böyle çalkantılı gider. Bir ay iyi 3 ay kötü. Eşinve sen senin kişilik haklarına saygı duymayı öğrenmelisiniz önce. Keza eminim böyle durumlarda hep annesinin tarafında Olacaktır. O yüzdende o kaynana sana sataşacamneşin anneainin yanında olacak sende hep böyle yaşayacaksın. Kendine saygı duydurtmayı başarana kadar.Elstirmek yerine artk fikir verseniz yaa ben napiyim esimle arami nasl duzgun tutuym
Hakkinda hayirlisi olur umarim. Bana kizdin ama ben senin icin soyluyorum. Bu yasam tarzi memnun olunacak bir tarz degil. Ki sen de memnun olmadigin icin konu aciyorsun. Gencecik kizsin birini seversin anlarim, evlenmek de senin tercihin ama mutlu musun kayinvalidenin, kocanin seni sindirmesinden ? Mezun olup calismak istediginde de yuzlerce sorunla karsilasacaksin bu insanlarla. Kurtulmak senin elinde bence. Ayri eve cikmak icin diretmelisin. Ya bosanmak, ya annesinden uzak olmak ya da bu sekilde devam edip surekli uzulmek. Secenekler bunlar. Ucunuz ayni evde yapamazsiniz. Cok yipranirsin boyle insanlarla.Tamam yormlrin icin teskkr ederm ama yasam tarzmiz farkli demekki. Acikogretm okuyorm
tesekkur ederimmYahu izin almış almamış.Herkesin yaşam tarzı farklı.Bazı insanlar yeri geldiği zaman işemeye giderken bile kocadan izin alıyorlar.konuyu saptırmanın.ne alemi var.Bu kıza verilebilecek em iyi nasihat kendini ezdirme dir.Gerisi bizi ilgilendirmiyor kendi tercihi.
Farkindaysaniz, konu sahibinin esi hakkinda hic konusmadim. Kaldi ki karısının haklarini gozetmeyen sumsuk bir adam bana gore. Anasi karini oldur dese ikiletmeyecek buna adenin annesi olduguma emin oldugum kadar eminim...İzin mevzusu olunca o polonyada zannedenler ithamını üstüme de alındım yalan söylemim o yüzden yazmak istedim. Tatlım kız zehirlenmiş yada öyle düşünmüş eşinden izin alıyor bu Polonya'da olmaz gerçekten. Yada bakkala pazara giderken. Yani bi mesajımda daha sööyledim bizde başımıza buyruk yaşamıoruz ama belli durumlarda da izin nedir allah aşkına. Eşi telefonu açmasa kız ölsünmü evde. Birde bu bnm görevim diye düşünüyor normalmi sence. Henüz 20 yaşında... yani daha şimdiden böyle ya bu ddurumlar sence o da erkekle konuştu die ölenlerden olmazmı? Şimdiden bazı şeyleri kırması, yıkması, öğrenmesi gerekmezmi? Biz polonya da değil türkiyede yaşıoru ama lütfen kimsede kendini iranda,ırakta, fasta kadının ikinci sınıf insan muamelesi gördüğü bir ülkede sanmasın, SANDIRTMASINNN...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?